Προς το περιεχόμενο

Σοβαρο προβλημα με macbook κολλάει στο start up

BlackScorpionX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να πω ´οτι εχω φοβερα νευρα διοτι στα καλα καθουμενα δεν ξεκιΝαει το mac κολλαει στην ασπρη οθονη με το μηλο και αυτο ηταν. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Τωρα καθως γραφω κανω install & archives και απλα ελπιζω να μου κρατησει όλα τα παλια αρχεια ειδικα αυτα τις δουλειας διοτι αλλιως θα το σπασω.

Εχθες ειχα κανει κατι disk verify και repair αλλα το πρωι όλα ηταν καλα. Πολλα νευρα λεμε.

Μπορει καποιος να επιβεβαιωσει οτι με inatall n archives κραταω τα αρχεια μου;

Το τραγικο οτι στα windows εμπαινε κανονικοτατα...

---------- Προσθήκη 31-08-2010 στις 00:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 30-08-2010 στις 23:53 ----------

Σουπερ. Το installation απετυχε!!!

...... Δεν υπαρχουν λογια να περιγραψουν τα νευρα μου...Παμε τωρα με το cd του snow leopard αν και δεν πιατευω να γινει δουλειά....

Και για σκεφτειτε τι μπορω να κανω αν δε πιασει στο reinstall...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ηρεμα!!! Το installation μπορει να απετυχε, γιατι όλα τα superdrive των macbook/pro, imac, mac mini, χαλάνε εύκολα. Μπορει και το δικό σου να έχει βγει οff.

Ξεκίνα με ένα reset PRAM και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα.

Δεν χρησιμοποιείς time machine; Αν χρησιμοποιείς, μπορείς να κάνεις κανονική εγκατάσταση και μετά ξαναπαίρνεις τα αρχεία σου μέσω του time machine ή μπορείς κατά την εγκατάσταση να του δείξεις τον σκληρό του time machine και να σου φέρει τον υπολογιστή όπως ακριβώς ήταν πριν το πρόβλημα...

Ηθελα να χρησιμοποιησω time machine αλλα δεν προλαβα...

Λιγο ακομα θελει το install με cd του snow leopard θα δειξει η νεκροψια.

Αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι το επαθε χωρις κανενα λογο τουλαχιστον οχι κατι εμφανες και τωρα παιζει να χασω αρχεια και φωτο...

Οταν ξεκινησε η εγκατασταση με snow δε με ρωτησε για archives

Τι κανει τωρα erase και install? δεν ξερω... Λολ αντε να δουμε

---------- Προσθήκη στις 01:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:40 ----------

Λοιπόν δεν ξέρω τι στο καλό έγινε με το install από το cd του snow leopard αλλά τώρα είμαι μέσα κανονικά με τα αρχεία μου και όλα. Δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμο εξωτερικό σκληρό αυτή τη στιγμή για time machine και φοβάμαι να το κλείσω και να το ξανανοίξω.

Αποθήκευσα τα κείμενα για τη δουλειά σε ένα flash usb και θα δω μήπως χωράνε και οι φωτό και θα δοκιμάσω επανεκκίνηση. Επιστρέφω.

Τι να πω, αν έφτιαξε τότε είναι έξυπνο μηχανημα. Τόσο έξυπνο που φοβάμαι.

Να σημειώσω ότι η χωρητικότητα του δίσκου δεν άλλαξε.

Επιστρέφω με νεότερα, ελπίζω καλά.

Λοιπόόόόόόόόόν.... έκανα 3 φορές επανεκκίνηση, shut down δηλαδή όχι restart και όλα φαίνονται κανονικά.

Παίζει να έκανε καμιά επιδιόρθωση με το cd του snow? Δεν ξέρω αλλά θα ήθελα να μάθω.

Χθες το βράδυ (29 Αυγούστου) έκανα κάποιες εκκαθαρίσεις στο σκληρό και στο τέλος έκανα verify και repair. Τώρα να πείραξα κάτι; Δεν ξέρω... Πάντως το πρωι (30 Αυγούστου) λειτουργούσε κανονικά και μάλιστα το έκλεισα, πήγα σπίτι το ξανάνοιξα και όλα καλά. Το απόγευμα το έκλεισα και όταν πήγα να το ξανανοίξω τότε είχαμε τα ... "τσαλιμάκια".

----->Ευτυχώς είχα κάνει install τα windows και έτσι μπορούσα να μπω και στο internet και επιπλέον ήξερα σίγουρα ότι δεν ήταν θέμα hardware (αλλιώς φαντάζομαι ούτε στα windows θα έμπαινε) άρα Αν έχετε ΜΟΝΟ mac στο σπίτι (καλή ώρα) κρατήστε λίγο σκληρό δίσκο για τα "παραθύρια", χρήσιμα είναι :)

-----> Επίσης το πρώτο πράγμα που θα κάνω αύριο θα είναι να παραγγείλω ένα σκληρό για time machine.

-----> Με το cd του leopard δεν είδα προκοπή και το reinstall απέτυχε. Έβαλα το cd του snow και ενώ φαινόταν ότι έκανε κανονικό install τελικά...δεν ξέρω!Μπήκε και όλα καλά :)

Άντε να δούμε αύριο. Τι διάολο, δεν πιστεύω να έχω κανένα computer freak φάντασμα στο σπίτι και να μου ****** το mac!

Όταν γίνεται reinstall, δε σβήνεται κανένα αρχείο στο mac. Δεν είναι σαν τα windows που έσβηναν το my documents (μόνο). Οπότε μην κόβεις φλέβες. Άλλη λύση αν έχεις και φίλο σου με mac είναι: Restart με πατημένο το Τ -> Συνδέεις τα 2 mac στη firewire και τέλος το άλλο mac βλέπει το mac σου σα σκληρό.

Όταν γίνεται reinstall, δε σβήνεται κανένα αρχείο στο mac. Δεν είναι σαν τα windows που έσβηναν το my documents (μόνο). Οπότε μην κόβεις φλέβες. Άλλη λύση αν έχεις και φίλο σου με mac είναι: Restart με πατημένο το Τ -> Συνδέεις τα 2 mac στη firewire και τέλος το άλλο mac βλέπει το mac σου σα σκληρό.

Όσο ζω μαθαίνω! Δηλαδή το reinstall είναι σα repair ας πούμε;

Αυτό με το Τ δεν το ήξερα. Ερώτηση: χωρίς να έχω συνδέσει τα 2 mac ακόμα, κάνω restart και πατάω το T στο δικό μου και μετά συνδέω με firewire και ανοίγω το άλλο mac?

Αχρείαστη να είναι η διαδικασία αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Εντάξει σήμερα πάντως όλα κανονικά φαίνεται να λύθηκε το θέμα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάντως!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Συνδεεις τα 2 mac με ενα firewire 9/6 (καλωδιο λιγο δυσκολο να βρεις btw γιατι εχουν ελλειψη συνηθως τα περισσοτερα μαγαζια η και να βρεις αν το δανεισεις το χασες ,οπως επαθα εγω..)σημειωση.Αν τα mac ειναι καινουρια μπορει να χρειαστεις καλωδιο firewire 9/9 δλδ 800αρι και απο τις 2 πλευρες(επισης δυσκολο να βρεις και αν το βρεις μην το χασεις:P).Αν ο υπολογιστης που θελεις να χρησιμοποιησεις ως εξωτερικο σκληρο ειναι κλειστος ,αφου τον εχεις συνδεσει με τον αλλον,πατας το power button και αμεσως μετα το πληκτρο Τ συνεχομενα.Μολις ανοιξει θα δεις ενα δισκο στην οθονη του υπολογιστη(σε παλιοτερα νομιζω εβλεπες το σημα του firewire).Αν ο υπολογιστης ειναι ανοιχτος και θες να τον βαλεις σε target disk mode πηγαινε στο Apple menu > System Preferences, κανε κλικ στο Startup Disk, και μετα Target Disk Mode.

Μωρε μες το μυαλο μου εισαι.....:-D

Αυτό λέγεται *trolling*

Το θέμα δεν το ξεκίνησα για να κράξω την apple ή την ms ή ό,τι άλλο, αλλά γιατί χρειαζόμουν βοήθεια και αυτά τα σχόλια δε βοήθησαν ούτε και θα βοηθήσουν κανέναν ποτέ! (Το ό,τι εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή είχα και τα νεύρα μου είναι άλλο θέμα και τελικά παίζει να έφταιγα εγώ γιατί διέγραψα κάτι φακέλους ίσως όμως και να μην έτσι. Αν το έκανα εγω, δε θα ξανασυμβεί!)

Επιπλέον ανέσυρες και ένα θέμα τελειωμένο... :lol:

Όσον αφορά την ασφάλεια, στο να μη χάσεις αρχεία το Mac OS X είναι αξεπέραστο. Το cd του Snow κάνει παπάδες και δεν έχεις κανένα κίνδυνο να χάσεις το ο,τιδήποτε. Πάρε και ένα εξωτερικό σκληρό για time machine και είσαι ωραίος. Εγώ αν δεν είχα το mac με time machine, θα είχα πάθει μεγάλη ήττα όταν στα καλά καθούμενα τα 'παιξε ο σκληρός μου και γω ακόμα έγραφα μια εργασία που έπρεπε να δώσω σε 2 μέρες και ξαφνικά το mac δε μπούταρε και το corruption έγινε ακριβώς πάνω στο αρχείο που έγραφα! Φυσικά με έσωσε το time machine που κρατά backup κάθε μια ώρα και βρήκα την εργασία μου όπως ακριβώς την είχα αφήσει! Αλλά πώς να μην πάθει corruption ο σκληρός όταν το mac το κουβαλάω παντού και ήταν ανοιχτό σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας (μέσα σε βρεγμένη τσάντα από βροχή) και έφαγε και μια μαλακή σούπα (το είχα στο backpack και έφαγα γλύστρα και έπεσα); Και η ηλικία του είναι ήδη πάνω από 2 χρόνια! Φυσικά και σκληρό δεν άλλαξα. Τον ίδιο έχω ακόμα μετά το fix. Ήταν corruption στο filesystem και όχι bad sector.

• 10 μήνες μετά...

Παιδιά καλημέρα.Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ εδώ και μια ώρα είναι κολλημένο στην άσπρη οθόνη με το μήλο και την σφαίρα να γυρίζει συνέχεια σαν να φορτώνει αλλά τίποτα.Τι μπορώ να κάνω? Επίσης δεν έχω κανένα απο τα CD του γιατί μου είχαν κλέψει την τσάντα στο καράβι. Είναι macbook ξέχασα να σας πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...