Προς το περιεχόμενο

Φιλτρο σκονης

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Αποφασισα να βελτιωσω λιγο το airflow του κουτιου μου προσθετοντας 1 120ρη ανεμιστηρα στο μπροστινο μερος του κουτιου (δεν ειχε απτη μανα του) και εναν 80ρη στο πλαι.

Κατ'αρχας τοποθετησα και τους 2 ετσι ωστε να βαζουν αερα μεσα στο κουτι. Για τον μπροστινο ειμαι σιγουρος οτι τοποθετειται ετσι, δεν ειμαι το ιδιο σιγουρος για τον πλαινο, οποτε διορθωστε με αν εχω κανει λαθος.

Ωστοσο υπαρχει ενα θεματακι. Στο πλαι του κουτιου εκει που εχω τοποθετησει τον 80ρη να βαζει αερα, οι τρυπες εχουν διαμετρο σαν ενος μολυβιου περιπου. Αυτονοητο οτι θα μπαινουν τεραστιες ποσοτητες σκονης λοιπον. Επειδη η megahalems δεν ειναι απο τις ευκολοτερες ψυκτρες στον καθαρισμο απο τη σκονη, θα ηθελα να αποφυγω να την καθαριζω καθε 3μηνες. Υπαρχει καποια πατεντα/καποιο υλικο που να τοποθετησω αναμεσα στις τρυπες και τον ανεμιστηρα για να κραταει τη σκονη, εστω την πολλη?

Δεδομενου οτι στο pc ετσι κι αλλιως δεν εχω υψηλες θερμοκρασιες (με εξαιρεση την καρτα γραφικων που επιανε κατι φυσιολογικα 90ρια σε load τωρα το καλοκαιρι), προτιμω να αφαιρεσω τελειως το ανεμιστηρακι ή να το βαλω να διωχνει εξω αερα, παρα να μου βαζει σκονη για να εχω 1-2C χαμηλοτερους.

Και κατι τελευταιο. Σε ενα καλωδιο μονο του τροφοδοτικου εχω συνδεσει 2 sata σκληρους δισκους/1 dvd-rw/εναν 120ρη ανεμιστηρα/εναν 80ρη ανεμιστηρα. Το εχω κανει για λογους airflow για να μη κατεβαζω 2ο καλωδιο που οσο ναναι θα κοβει την κυκλοφορια του αερα.

Ομως, εχω κανενα κινδυνο για βραχυκυκλωμα? Μηπως φορτωνω το καλωδιο με πολλα ampere? Η ειναι συνηθισμενο/δοκιμασμενο configuration? Eχω αυτο το τροφοδοτικο. Το καλωδιο που εχω κατεβασει εχει τρια 4-pina molex βυσματα (ουσιαστικα εχω βαλει τους 2 ανεμιστηρες ως επιπλεον φορτιο).

Ευχαριστω.

Δημοσ.
Γεια χαρα.

Αποφασισα να βελτιωσω λιγο το airflow του κουτιου μου προσθετοντας 1 120ρη ανεμιστηρα στο μπροστινο μερος του κουτιου (δεν ειχε απτη μανα του) και εναν 80ρη στο πλαι.

α)Κατ'αρχας τοποθετησα και τους 2 ετσι ωστε να βαζουν αερα μεσα στο κουτι. Για τον μπροστινο ειμαι σιγουρος οτι τοποθετειται ετσι, δεν ειμαι το ιδιο σιγουρος για τον πλαινο, οποτε διορθωστε με αν εχω κανει λαθος.

β)Ωστοσο υπαρχει ενα θεματακι. Στο πλαι του κουτιου εκει που εχω τοποθετησει τον 80ρη να βαζει αερα, οι τρυπες εχουν διαμετρο σαν ενος μολυβιου περιπου. Αυτονοητο οτι θα μπαινουν τεραστιες ποσοτητες σκονης λοιπον. Επειδη η megahalems δεν ειναι απο τις ευκολοτερες ψυκτρες στον καθαρισμο απο τη σκονη, θα ηθελα να αποφυγω να την καθαριζω καθε 3μηνες. Υπαρχει καποια πατεντα/καποιο υλικο που να τοποθετησω αναμεσα στις τρυπες και τον ανεμιστηρα για να κραταει τη σκονη, εστω την πολλη?

γ)Δεδομενου οτι στο pc ετσι κι αλλιως δεν εχω υψηλες θερμοκρασιες (με εξαιρεση την καρτα γραφικων που επιανε κατι φυσιολογικα 90ρια σε load τωρα το καλοκαιρι), προτιμω να αφαιρεσω τελειως το ανεμιστηρακι ή να το βαλω να διωχνει εξω αερα, παρα να μου βαζει σκονη για να εχω 1-2C χαμηλοτερους.

δ)Και κατι τελευταιο. Σε ενα καλωδιο μονο του τροφοδοτικου εχω συνδεσει 2 sata σκληρους δισκους/1 dvd-rw/εναν 120ρη ανεμιστηρα/εναν 80ρη ανεμιστηρα. Το εχω κανει για λογους airflow για να μη κατεβαζω 2ο καλωδιο που οσο ναναι θα κοβει την κυκλοφορια του αερα.

Ομως, εχω κανενα κινδυνο για βραχυκυκλωμα? Μηπως φορτωνω το καλωδιο με πολλα ampere? Η ειναι συνηθισμενο/δοκιμασμενο configuration? Eχω αυτο το τροφοδοτικο. Το καλωδιο που εχω κατεβασει εχει τρια 4-pina molex βυσματα (ουσιαστικα εχω βαλει τους 2 ανεμιστηρες ως επιπλεον φορτιο).

Ευχαριστω.

α) Σωστός

β)Εδώ είσαι http://www.skroutz.gr/c/679/fan-accessories.html στην περίπτωσή σου θα προτιμούσα αυτού του είδους(μεταλικό) http://www.pc-store.gr/product_details.php?category_id=115&item_id=1370 λόγου του μικρότερου πάχους από τους πλαστικούς.

γ) Κατεμέ να το αφαιρέσεις τελείως γιατί έχει παρατηρηθεί να αυξάνει τον παραγόμενο θόρβο και να χειροτερεύει το airflow λόγω στροβιλισμών του αέρα που προκαλεί.Παρολαυτά όμως γνώμη μου είναι να βάλεις το φίλτρο για τις σκόνες(σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να βάλεις και το πλαστικό) και μην σου πώ να βάλεις και στις κάτω τρύπες που έχει το κουτί σου(το ανάλογω μέγεθος βέβαια ).

δ) Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

To μονο προβλημα θεωρω ομως οτι θα ειναι το airflow μετα απο 1 μηνα χρησης με το φιλτρο σκονης γιατι θα μπουκωνει το φιλτρο δημιουργοντας ενα λεπτο στρωμα σκονης με αποτελεσμα ο αερας να μην περναει ανετα... εχε το και αυτο στο μυαλο σου

Δημοσ.

Ενα καλο blower παρε και ξεχνας φιλτρα και αλλες πατεντες.Απο τοτε που το πηρα το καθαρισμα του pc εγινε γελιο. Και μιλαμε για το haf 932,που ειναι "ηλεκτρικη σκουπα" για την σκονη.

Δημοσ.
Ενα καλο blower παρε και ξεχνας φιλτρα και αλλες πατεντες.Απο τοτε που το πηρα το καθαρισμα του pc εγινε γελιο. Και μιλαμε για το haf 932,που ειναι "ηλεκτρικη σκουπα" για την σκονη.

Ω ναι σε καταλαβαινω απολυτα...!!!

και εγω τα ιδια αν δεν ειχα παρει το blower

με πινελακι και σεσουαρ...και μια μιση ωρα βγαλε, φυσα, ξεσκονισε , βαλε...

Δημοσ.

Πιο συγκεκριμενα? Χρησιμοποιω ενα πιστολακι, αλλα δεν κανει και πολλη δουλεια. Ειδικα την καθισμενη σκονη πανω στα πτερυγια των ανεμιστηρων δεν την ακουμπαει.

Εσυ λογικα εννοεις αυτα τα σπρει πεπιεσμενου αερα ε? Φοβαμαι λιγο την πολλη δυναμη τους μην ξεχαρβαλωσουν κανα ευαισθητο pin/πυκνωτη κλπ

Δημοσ.

Guys...

Τα φίλτρα θέλουν καθάρισμα συχνά για να μένει το case καθαρό, ψυχρό, και με σωστό airflow.

Χωρίς φίλτρα και με ένα φτηνιάρικο blower των 20€ κάνετε δουλειά σε 5 min.

Η καθολική λύση πάντος είναι μία.

Σηκώστε το tower μισό μέτρο από το πάτωμα ;)

/sc

Δημοσ.

Εγω το εχω 1μετρο+ πανω απτο πατωμα και μαζευει πολλη σκονη παντως. Δηλαδη σε καθε καθαρισμα σηκωνεται συννεφο σκονης κανονικα.

Βεβαια στο πατωμα ειναι λογικο να μαζευει ακομα περισσοτερη.

Δημοσ.

εγω φοβαμαι να ανοιξω το case απο οταν εβαλα αυτο εδω στο πλαι

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Pwm-15-5Db-500-2000Rpm-D12SL-12-PWM.htm

ανα μιαβδομαδα καθαριζω το εξωτερικο καπακι που μπαινει ο ανεμιστηρας απο τις σκονες που εχουν κατσει :P

μεσα σε ενα καλοκαρι πιστευω θα εχω μαζεψη σκονη οσο 2 χρονια χωρις αυτο

οποτε περιμενω να ερθει ο χειμωνας για να το καθαρισω απο μεσα χαχαχαχα

ΥΓ το κουτι ειναι 78 εκατοστα πανω απο το πατωμα :P:p

Δημοσ.
Πιο συγκεκριμενα? Χρησιμοποιω ενα πιστολακι, αλλα δεν κανει και πολλη δουλεια. Ειδικα την καθισμενη σκονη πανω στα πτερυγια των ανεμιστηρων δεν την ακουμπαει.

Εσυ λογικα εννοεις αυτα τα σπρει πεπιεσμενου αερα ε? Φοβαμαι λιγο την πολλη δυναμη τους μην ξεχαρβαλωσουν κανα ευαισθητο pin/πυκνωτη κλπ

Ξεχνα το πιστολακι.(Ασε κιολας που αμα το χαλασεις,αντε να αντεξεις την γκρινια της κοπελας/αδερφης/μανας κτλπ :fear:).Εγω εχω αυτο http://www.etools.gr/ergaleia-hlektrika/diafora-ergaleia/fishthras-unique-power-6.html και μου εχει λυσει τα χερια.2 φορες το μηνα καθαρισμα το κουτι σε λιγα λεπτα χωρις ουτε καν να το ανοιξω.

Δημοσ.

για φιλτρο παντως ειναι καλη πατεντα το καλτσον!

το τεντωνεις οσο θες για να εχει τη πυκνοτητα που θες και μαζευει τα παντα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...