Προς το περιεχόμενο

καμια καλη rolling distribution ?

jemadux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα , διανομή πάνω σε ubuntu, κάθε 6 μήνες αλλαγές δηλαδή μόνο και μόνο λόγω κύκλου, ζητάει developers, είναι σε νηπιακό στάδιο απ' όσο κατάλαβα κι εσύ του λές να την δοκιμάσει για βασική? :X

Μην τρελλαθούμε κιόλας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
δοκίμασε το καταπληκτικό Longhorn Linux Milestone

http://www.lhlinux.org/images/screenshots/screen13.jpg

Πλάκα κάνουν, έτσι; Το σηματάκι των windows κάτω αριστερά είναι copyrighted. Πόσο μου τη σπάνε οι διανομές που προσπαθούν να αντιγράψουν την εμφάνιση των windows..... (αντί να προσφέρουν στην πραγματική ευκολία, όπως πχ τα ubuntu, mint, mandriva, opensuse).

@ tolis01

μπορει να μην ειναι η εικονιτσα ιδια με αυτη των παραθυρων αλλα λιγο αλλαγμενη ετσι ωστε ομως να θυμιζει παραθυρα αλλα και να μην παρανομει οσον αφορα τα πνευματικα δικαιώματα

(κλασσικο παραδειγμα τα αναψυκτικα που πωλούνται πχ στο lidl)

Longhorn Linux Milestone δεν ειναι rolling

το sabayon ποιος το φτιαχνει? (κατι θυμαμαι για μια ομαδα απο καποιο πανεπιστημιο της ιταλιας στο μπαρι ειναι σωστο??)

το sabayon αξιζει τον κοπος της δοκιμης??

Το μόνο του ζόρι, είναι στην αλλαγή του πηρύνα.

Γιάννη, δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο τελικά! Εμένα μου αναβαθμίζει τους πυρήνες από μόνο του στο laptop! Λες να με συμπαθεί ιδιαίτερα;:P

Αυτή τη στιγμή, με τα καθημερινά updates από τον Entropy, είμαι σε 2.6.35.

Και, jemadux, για το θέμα των rolling, εφ' όσον δεν μπορείς να περάσεις Gentoo, βάλε Sabayon όπως είπε ο Γιάννης, ή, αν σ' εξιτάρουν τα πολύ ζόρικα, υπάρχουν και κάτι underground διανομές, όπως η Lunar.;)

Γιάννη, δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο τελικά! Εμένα μου αναβαθμίζει τους πυρήνες από μόνο του στο laptop! Λες να με συμπαθεί ιδιαίτερα;:P

Αυτή τη στιγμή, με τα καθημερινά updates από τον Entropy, είμαι σε 2.6.35.

Θα με τρελλάνεις τελείως τώρα. Δηλαδή, επιλέγεις τον επόμενο πυρήνα από το μενού της εκκίνησης και σου μπουτάρει κανονικά?

Βρε λές να το σετάρανε κι αυτό και να μην χρειάζεται να έχεις μάστερ στην πυρηνική φυσική τελικά? :P

Βασικά η επιλογή δέν είναι sabayon ή gentoo, είναι emerge ή entropy.

Χα χα, επιτέλους κάποιος που κατάλαβε την ουσιαστική τους διαφορά. Στο ένα κάνεις compile με τις ώρες και στο άλλο έχεις τα καλούδια όλα με binary του gentoo. Αυτο είναι για μένα το Sabayon, μιας και χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο Entropy και όχι portage, Σημείωση: (emerge βασικά είναι η εντολή και όχι ο διαχειριστής πακέτων), άσχετα που στο sabayon άν θελεις μπορείς να δουλέψεις με τον portage κανονικότατα ενώ στο gentoo πρέπει να κάνεις downgrade distro για να δουλέψεις τον Entropy.

Βασικά αναφερόμουν στις under the hood διαφορές του ενός με τον άλλο. Integrated sqlite db, branches support κτλ.

Τις τελευταίες εκδόσεις του portage τίς έχω χάσει που και εκεί μπήκε support για external repositories και multiple branches (νομίζω, λίγο help nske??) αλλά το compile σαν διαδικασία τη σήμερον ημέρα δεν είναι και τόσο χρονοβόρα, ειδικά δε αν πείς στον compiler να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα cores τα οποία στα περισσότερα σημερινά PC είναι περισσότερα των 2.

Εν ολίγοις, το binary vs source δέν είναι και τόσο μεγάλο δίλημμα, ζείς και με τα 2 εξίσου εύκολα. Και για να μή σου πώ πόσο καλύτερο είναι το source αν θελήσεις να προσθέσεις ένα patch σε κάποιο application. Με το gentoo είναι λιγότερο από 1 λεπτό δουλειά.

Καλά τα λές, αλλά και πάλι θεωρώ πως το καθαρόαιμο gentoo απευθύνεται σε λίγους χρήστες, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Το καθαρόαιμο gentoo είναι σχολείο γι αυτούς που θέλουν να κάνουν το ένα βήμα παραπάνω στο Linux. Και γι αυτούς που νοσταλγούν/έχουν συνηθίσει/γουστάρουν το ports system του BSD (παλιά στο Τέξας)

Τις τελευταίες εκδόσεις του portage τίς έχω χάσει

Κι εγώ δεν τις παρακολουθώ. Προσπαθώ να μένω στο stable branch. Για τις εξελίξεις ουσιαστικά διαβάζω μόνο το blog του flameeyes. Το τελευταίο χαρακτηριστικό που θυμάμαι να προστέθηκε και μου άρεσε είναι τα Package Sets.

εκεί μπήκε support για external repositories και multiple branches (νομίζω, λίγο help nske??)

Υπήρχε βέβαια support για portage overlays (τα οποία μπορούν να συγχρονίζονται από κάποιο remote repository με οποιονδήποτε τρόπο, π.χ. svn, cvs, κλπ, και υπήρχε το layman που αυτοματοποιούσε τη διαχείριση και τον συγχρονισμό. Υπήρχαν κάποιες ελλείψεις, όπως η δυνατότητα ορισμού priority με βάση το overlay σε overlapping πακέτα, ή η δυνατότητα masking μόνο σε συγκεκριμένο overlay (δε ξέρω αν υπάρχουν ακόμα αλλά ξεπερνιούνται).

Στο Google Summer of code 2010 έγινε η πρόταση να ενσωματωθούν και εσωτερικά στο portage λειτουργίες για τη διαχείριση εξωτερικών repositories, δε ξέρω αν προχώρησε.

Για multiple branches δεν είδα κάτι και δεν είμαι σίγουρος σε τι αναφέρεσαι.

-Άσχετο, κάποια στιγμή θέλω να ξαναδοκιμάσω το Paludis (νυν Cave).

@giannis12a:

Το βασικό πλεονέκτημα του Gentoo είναι ο βαθμός και ο τρόπος της παραμετροποίησής του: "εξαναγκάζει" αλλά και διευκολύνει το χρήστη να μπει στη διαδικασία της επιλογής, να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές για κατηγορίες λογισμικού σημαντικές για το σύστημα τις οποίες διαφορετικά πιθανότατα δεν θα ήξερε καν ότι υπάρχουν και να εξερευνήσει επιλογές που διαφορετικά δε θα είχε την αφορμή να εξερευνήσει.

Στην πορεία εξοικειώνεται με τα διάφορα υποσυστήματα και καταλήγει με ένα σύστημα ακριβώς όπως το θέλει -ή, έστω, κατάτι πιο έμπειρος.

Το Sabayon, όπως και πολλές άλλες διανομές, έχει προτεραιότητα να απαλλάξει τον χρήστη που δεν θέλει να ασχοληθεί τόσο, από τον κόπο πολλών επιλογών, παρέχοντας έτοιμες προεπιλογές.

Συνεπώς τα projects έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, για να επιλέξει κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί τι θέλει από το σύστημά του και πόσο έλεγχο επιθυμεί.

Καλά τα λές, αλλά και πάλι θεωρώ πως το καθαρόαιμο gentoo απευθύνεται σε λίγους χρήστες, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Και κάποιος χρήστης Windows θα μπορούσε να πει ότι το GNU/Linux γενικότερα απευθύνεται σε λίγους. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική και η οπτική του μπορεί να αλλάξει εντελώς, μαζί με τις εμπειρίες και τις απαιτήσεις του. Σε διαφορετικά σύνολα όλοι ανήκουμε σε κάποιους λίγους και σε κάποιους πολλούς, μεταβαίνοντας ουκ ολίγες φορές από τη μια κατηγορία στην άλλη χωρίς να το σχεδιάζουμε :-)

• Moderators

Το Sabayon, όπως και πολλές άλλες διανομές, έχει προτεραιότητα να απαλλάξει τον χρήστη που δεν θέλει να ασχοληθεί τόσο, από τον κόπο πολλών επιλογών, παρέχοντας έτοιμες προεπιλογές.

Τουλαχιστον αυτη τη φορα το ειπες σεμνα:-D

Thanx για ενα ακομα χρησιμο post.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...