mynam3 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Ο κολλητος μου δουλεψε για 2 μηνες και δεν πληρωθηκε τιποτα. Κατα την προσληψη ειχε υπογραψει ενα χαρτι του ΟΑΕΔ που ελεγε τα στοιχεια του και του εργοδοτη . Περασε 1 μηνας και του ειπε οτι εχει προσωρινα προβλημα λογω αναδουλειας και θα του τα δωσει τον επομενο . Ουτε τον επομενο εγινε αυτο και το λογικο ειναι ο φιλος μου να φυγει . Aφου εφυγε, τον πηγαινε απο μερα σε μερα για τα λεφτα ωσπου περασαν 2 μηνες ακομα . Οταν ο φιλος μου του ειπε οτι θα παει σε δικηγορο, του ειπε ενα ξερο "πηγαινε" και του το εκλεισε. Εχουν περασει απο τοτε 6 μηνες . Μπορει να κανει καποια καταγγελια ΑΝΩΝΥΜΗ ωστε να παρει αυτα που δικαιουται ? Και λεω ανωνυμη γιατι ο φιλος μου επιμενει οτι αν ειναι επωνυμη θα υπαρξει προβλημα με την τωρινη του εργασια. Τι προτεινετε να κανει σε αυτη την περιπτωση ?
Ather Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Να κάνει ένας φίλος του που δεν έχει πρόβλημα με τη δουλειά επώνυμη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Ανωνυμη δεν γινεται ? Ανώνυμη καταγγελία για τα λεφτά που έφαγαν σε συγκεκριμένο άνθρωπο πώς νοείται; Θα πάρει τηλέφωνο κάποιος ανωνύμως στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα τους πει "ξέρετε, έχω πληροφορίες ότι ο Χ εργοδότης χρωστάει στον Ψ εργαζόμενο 1.000 ευρώ"; Δεν θα καταλάβει κανείς ότι η καταγγελία είναι του εργαζομένου;
Ather Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Όχι θα πάρει ΚΑΠΟΙΟΣ τηλέφωνο και θα πει ότι ο Χ εργοδότης δεν έδωσε σε ΚΑΠΟΙΟΝ χρήματα.
adi32 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 και μετα θα ψαχνει το ΙΚΑ να ρωταει ολους τους εργαζομενους που δουλεψαν στον εργοδοτη αυτον αν εχουν πληρωθει η οχι
Apoll Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δεν καταλαβαίνω γιατί ανώνυμη; Επώνυμη και ας τον να τρέχει τον εργοδότη. Αν δεν σταματήσετε την μοιρολατρία απέναντι στους εργοδότες και δεν τους δώσετε να καταλάβουν ότι δεν είστε σκλάβοι, τότε θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίες όλων. Λέτε για τα χάλια της Ελλάδας και πόσο καλύτερα είναι στο εξωτερικό. Μα εκεί δεν τολμά κανείς εργοδότης να κάνει αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Γιατί απλά ο εργαζόμενος θα του το κλείσει το σπίτι. Γι αυτό υπάρχουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, όπου ο καθένας (εργοδότης, εργαζόμενος) έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις με βάση την υφηστάμενη εργασιακή νομοθεσία. Καταγγελείες γενικώς και αδιάκριτα για να βελτιωθεί η κατάσταση εκεί στην Ελλάδα. (το ίδιο περίπου γίνεται και με τις αποδείξεις σε άλλη συζήτηση...).
scullyist Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Και λεω ανωνυμη γιατι ο φιλος μου επιμενει οτι αν ειναι επωνυμη θα υπαρξει προβλημα με την τωρινη του εργασια. Τι σόι πρόβλημα δηλαδή φοβάται με την τωρινή εργασία? Εκτός αν είναι με μαύρα πάλι και φοβαται να δηλώσει την τωρινη του εργασία κλπ. Όμως, ότι λένε όλοι, δεν νοείται ανώνυμη, απλά δεν γίνεται. Ή θα κάνει καταγγελία κανονική και σε δικηγόρο ή να ξεχάσει τα φράγκα του, δεν υπάρχει κατι άλλο. Εγώ θα έλεγα κατευθείαν δικηγόρο μετά από τόσο καιρό, δεν χάνει τίποτα με την επιθεώρηση απλά όλοι οι ερεγοδότες χρονοτριβούν με το δικαίωμα αναβολής (έως δύο, κανένα 10-15ήμερο η μια από την άλλη, βάλε και κανενα 20ημερο για το *1ο* ραντεβού, 2μηνο στο νερό) και στο τέλος άμα πάλι δεν τα δώσει ο εργοδότης απλά καταγράφεται και η επιθεώρηση προτείνει την δικαστική οδό, στην τελική δεν μπορεί να τον υποχρεώσει. Ας τα κάνει παράλληλα και τα δύο για να μην χάνει κι άλλο χρόνο. Ένα εξώδικο από δικηγόρο και καταγγελία στην επιθεώρηση. Την επιθεώρηση πολλοί δεν την φοβούνται για τους παραπάνω λόγους, όμως αν πάει δικαστήριο είναι καλό να έχει καταγραφεί η κατασταση και στην επιθεώρηση, θα λειτουργήσει επιπλέον υπέρ του. Το εξώδικο να 'ναι σίγουρος ο φίλος σου πως θα τον ταρακουνήσει τον άλλο, άσε τις μαγκιές του στυλ 'πήγαινε'. Αυτά τα λένε γιατί πιστευουν οτι δεν θα πάει, επειδή ετσι τους εχουμε συνηθίσει. Θα του κόψουν τον κ*** με την μαυρη εργασία του εργοδότη και στο τέλος θα πληρώσει περισσότερα από τους 2 μισθούς που χρωσταει. Να δεις για πότε θα τα δώσει αμα φαει εξωδικο (εκτός αν ειναι απο τους ηλίθιους που νομίζουν ότι δεν θα χάσουν τέτοιο δικαστήριο). Τα της επιθεώρησης τα έζησα πολύ πρόσφατα, έχω από τον Μάιο τρεχάματα -αν και μιλάμε για πολύ πιο χοντρά από 2 μισθούς- και φυσικά τον τρέχω δικαστικά να το σκίσω το κάθαρμα. Να δεις πως θα βγουνε και παραπάνω από αυτά που δεν δίνει τώρα. Η' θα τον κυνηγήσει ή να το ξεχάσει, ένα κι ένα κάνουν δύο.
Ather Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 και μετα θα ψαχνει το ΙΚΑ να ρωταει ολους τους εργαζομενους που δουλεψαν στον εργοδοτη αυτον αν εχουν πληρωθει η οχι Ακριβώς Στο Λονδίνο θυμάμαι μέσα στα λεωφορεία υπήρχαν αυτοκόλλητα που έλεγαν ότι αν δε σε πληρώνει ή δε σε ασφαλίζει ή σε κρατάει παράνομα σε υπηρεωρίες ο εργοδότης σου να τον "δώσεις" στο τάδε τηλέφωνο.
black_widow Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Ακριβώς Στο Λονδίνο θυμάμαι μέσα στα λεωφορεία υπήρχαν αυτοκόλλητα που έλεγαν ότι αν δε σε πληρώνει ή δε σε ασφαλίζει ή σε κρατάει παράνομα σε υπηρεωρίες ο εργοδότης σου να τον "δώσεις" στο τάδε τηλέφωνο. Ανώνυμα ή επώνυμα ; Επιθεώρηση εργασίας πρέπει να πάει για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και στο ΙΚΑ για τα ένσημα. Στο ΙΚΑ μόνο η μη αναγραφή του εργαζομένου στο βιβλίο προσωπικού στοιχίζει 500 ευρώ στον εργοδότη εάν δεν κάνω λάθος + τα πρόστιμα που θα μπουν πάνω στις εισφορές. Υ.Γ.: Υπάρχει ένας δικηγόρος που προσλαμβάνει ανά μερικούς μήνες γραμματέα πάντα χωρίς σύμβαση και προφανώς δεν πληρώνει γιατί βάζει την ίδια αγγελία συνέχεια. Είχα στείλει βιογραφικό από περιέργεια γιατί είχα δει ότι βάζει πολλές φορές αγγελία για την ίδια θέση και μου σκάει τηλεφωνικά την ατάκα ότι η δουλειά είναι χωρίς σύμβαση , δεν πληρώνει ΙΚΑ γιατί δεν έχει αλλά κατά τα άλλα θέλει ένα άτομο που να ξέρει τυφλό σύστημα και πολύ καλά να χειρίζεται Microsoft Office και είχε το θράσος και το ανακοίνωνε και τηλεφωνικά...Έχουν αποθρασυνθεί τελείως λέμε.
Ather Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 @black_widow Μήπως έψαχνε άτομα για πρακτική;
The_Judas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Και λεω ανωνυμη γιατι ο φιλος μου επιμενει οτι αν ειναι επωνυμη θα υπαρξει προβλημα με την τωρινη του εργασια. Τι προτεινετε να κανει σε αυτη την περιπτωση ? Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Δηλαδή στην τωρινή του εργασία, όταν κάποιος πελάτης δεν πληρώνει χρήματα του τα χαρίζουν; Ο φίλος σου γιατί να τα χαρίσει; Έχει καμία επαγγελματική σχέση ο πρώην με τον νυν εργοδότη για να υπάρξει πρόβλημα;
Praetorianos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 μου σκάει τηλεφωνικά την ατάκα ότι η δουλειά είναι χωρίς σύμβαση , δεν πληρώνει ΙΚΑ γιατί δεν έχει αλλά κατά τα άλλα θέλει ένα άτομο που να ξέρει τυφλό σύστημα και πολύ καλά να χειρίζεται Microsoft Office και είχε το θράσος και το ανακοίνωνε και τηλεφωνικά...Έχουν αποθρασυνθεί τελείως λέμε. @black_widowΜήπως έψαχνε για μαλάκες? Fixed ...
Ather Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 ...η δουλειά είναι ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ , δεν πληρώνει ΙΚΑ γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ αλλά κατά τα άλλα θέλει ένα άτομο που να ΞΕΡΕΙ. Ather: Μήπως έψαχνε για π******κι; Ελπίζω να μην το παράκανα
mynam3 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Ευχαριστω, τελικα θα την κανει επωνυμα. Μακρυα απο εμας τετοιοι τυποι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.