NatCat Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Έχω πονοκεφαλιάσει προσπαθώντας να αποφασίσω ποιο netbook να αγοράσω, δεδομένου μάλιστα ότι τα διάφορα μοντέλα δεν διαφέρουν πολύ σε χαρακτηριστικα. Μάλλον ήρθε η ώρα να ζητήσω βοήθεια... Το netbook θα χρησιμοποιείται κυρίως εκτός σπιτιού, για γράψιμο και σερφάρισμα στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν θα με χαλάει αν μπορώ να επεξεργαστώ και καμιά φωτογραφία--αν και στις οθονίτσες αυτές, μάλλον άκυρο, ε; Να, λοιπόν τι (νομίζω ότι) θέλω: - Φορητότητα (βάρος γύρω στα 1.2 κιλά, όσο γίνεται πιο μικρές διαστάσεις τόσο του μηχανήματος όσο και του μετασχηματιστή) - Άνετο πληκτρολόγιο και trackpad. Γράφω τυφλό σύστημα οπότε το πληκρολόγιο πρέπει οποωσδήποτε να είναι καλοφτιαγμένο. Το trackpad πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο και εύχρηστο, και τα κουμπιά να ανταποκρίνονται καλά. - Φωτεινή οθόνη, ιδανικά ματ (anti-glare) ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικό χώρο. - Καλή διάρκεια μπαταρίας (τουλάχιστον 6 ώρες σε μη απαιτητικές εφαρμογές) - Αξιοπρεπή ποιότητα κατασκευής - Card reader - Κόστος γύρω στα 350€ Τι δεν με νοιάζει: - Το μέγεθος του σκληρού. - Αν θα έχει WinXP ή 7 (αν και προτιμώ τα XP) - Δεν περιμένω τίποτα φανταστικές επιδόσεις, έχω άλλο μηχάνημα για εφαρμογές με απαιτήσεις. Αν έχετε πρόσφατα αγοράσει ή σκέφτεστε να αγοράσετε netbook, πείτε μου σας παρακαλώ μια γνώμη! Έχετε κάποιο μοντέλο να μου προτείνετε;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 συμπληρωματικά σου προτείνω να ελέγξεις να έχει και δύο χρόνια εγγύηση όπου δίνουν συνήθως η sony και η toshiba. αλλιώς για άλλη μάρκα το αγοράζεις από το eshop και εκμεταλλεύεσαι τις συμφωνίες που έχει κάνει και προσφέρει σχεδόν σε όλες τις μάρκες 2 χρόνια αντικατάσταση. γνώμη μου είναι μακριά από acer/backard bell
NatCat Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Καλή η παρατήρηση για την εγγύηση. Thanx!
damastes Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 οπως επίσης και μακρια απο το e-shop με την καλά 2ετη εγγύηση του. asus 1101HA, 3 χρόνια εγγύηση, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, δυνατότητα 30% overclock, καλό και ποιοτικό, 11" οθόνη με ανάλυση 1366χ768. Απο εκεί και πέρα αν θές μικρότερο σε οθόνη ολα πάνω κάτω ίδια, διάλεξε μια μάρκα καλη toshiba, lenovo, asus π.χ και κοίτα την εγγύηση
NatCat Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 οπως επίσης και μακρια απο το e-shop με την καλά 2ετη εγγύηση του. Γιατί; Δεν κάνουν όσα υπόσχονται στο e-shop; Το Eee PC 1101HA είναι πολύ συμπαθητικό και σε καλή τιμή αλλά δεν μου πολυαρέσει το trackpad και η γυαλιστερή οθόνη. Επίσης, είναι λιγάκι βαρύ. Είχα σταμπάρει το μικρό αδερφάκι του, τo 1005HA-M, αλλά αδυνατώ να το βρω σε μαύρο και σε καλή τιμή... Το όλα πάνω κάτω ίδια ισχύει αλλά όχι σε πράγματα όπως η διάρκεια της μπαταρίας, η ποιότητα του πληκτρολογίου και της οθόνης ή τυχόν προβλήματα π.χ. με κάρτα wi-fi. Για αυτά ζητάω καμιά συμβουλή.
damastes Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Γιατί; Δεν κάνουν όσα υπόσχονται στο e-shop; κάνε ενα search στο φορουμ για να πειστείς. Είχα σταμπάρει το μικρό αδερφάκι του, τo 1005HA-M, αλλά αδυνατώ να το βρω σε μαύρο και σε καλή τιμή... Asus-Eee-PC-1005HA
kostasfalcon Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 To e-shop δεν θα κανει αυτα που υποσχεται μονο αν δει (κακως βεβαια) οτι ο πελατης ειναι μεγαλο θυμα! Στην δικη μου περιπτωση που χαλασε το acer ferrari μου - πηρα πιστωση και καινουργιο λαπτοπ
NatCat Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 damastes, κι εγώ από το skroutz το έψαξα αλλά κανένα από τα καταστήματα που το έχει φτηνά δεν το έχει διαθέσιμο γιατί είναι παλιό μοντέλο.
nik_n Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 damastes, κι εγώ από το skroutz το έψαξα αλλά κανένα από τα καταστήματα που το έχει φτηνά δεν το έχει διαθέσιμο γιατί είναι παλιό μοντέλο. Ε αυτό είναι κλασικό. "Δεν το έχουμε, πάρτε το άλλο που κάνει κάτι παραπάνω" Το κάνουν μόνο και μόνο για να τους παρεις τηλ. και να σε πείσουν να αγοράσεις κάτι άλλο. Να προτιμάς τα σοβαρά μαγαζιά
devill0 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 οπως επίσης και μακρια απο το e-shop με την καλά 2ετη εγγύηση του. γιατι και καλα..μια χαρα ειναι η εγγυηση τους.
damastes Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Με την άμεση αλλαγή σε περίπτωση προβλήματος; αλλά διαβάζω. sent from my HTC Magic using tapatalk
antonl Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μιας κι αναφέρεις σαν σημαντικό κριτήριο το πληκτρολόγιο, θα σου λεγα να τα δεις κι από κοντά αυτά στα οποία θα καταλήξεις. Ήταν πριν κανα χρόνο να πάρω ένα 11άρι και βλέποντάς δίπλα-δίπλα κάποια Asus και το Acer 751 προτίμησα το δεύτερο γι αυτόν τον λόγο (κι επειδή η οθόνη του μου φάνηκε πιο ζωντανή). Η διαφορά στο μέγεθος των πληκτρολογίων τους είναι αισθητή. Δεν ξέρω ποια άλλα έχουν επίσης 100% του keyboard size. Επίσης αισθητή είναι και η κάθετη ανάλυση μεταξύ 10άρι και 11άρι netbook. Αλλά τα δεύτερα έχουν συνήθως λίγο μικρότερους επεξεργαστές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.