el02154 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Καλημέρα έχω αρχίσει να φτιάχνω για πρώτη φορά ένα εντελώς δυναμικό σάιτ από την αρχή. Εχω δύο τρεις απορίες που θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει: 1) Καταρχήν έχω μία φόρμα από την οποία βάζω κάποια στοιχεία στην βάση δεδομένων. Αναλογα με το είδος του αντικειμένου που εισάγω θέλω κάποια πεδία να γίνονται μη επεξεργάσιμα ενώ να εμφανίζονται κάποια νέα. Το έχω δει σε πολλά σάιτ αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να το κάνω. Μπορεί κάποιος να βοηθ'ησει; 2) Σε μία σελίδα έχω κάνει include ένα php script το οποίο θέλει περίπου ενα λεπτό να ολοκληρωθεί. Το άσχημο είναι πως μέχρι να ολοκληρωθεί και να συνεχιστεί ο κώδικας της html η σελίδα φαίνεται ένα αίσχος και φτιάχνει μόνο όταν ολοκληρωθεί το php script. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην συμβαίνει αυτό; Ευχαριστώ.
Uberalles_gr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 1) Εάν αναφέρεσαι στην φόρμα που συμπληρώνεις για να μην έχουν τιμή τα πεδία βάζεις το value="" και εάν δεν θες να τα συμπληρώνει τότε θα πρέπει να βάλεις το disabled="disabled" 2) Κάνει ένα λεπτό !! Τι script είναι αυτό? Για την html που θες είναι απαραίτητο αυτό το script?
el02154 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 1) Εάν αναφέρεσαι στην φόρμα που συμπληρώνεις για να μην έχουν τιμή τα πεδία βάζεις το value="" και εάν δεν θες να τα συμπληρώνει τότε θα πρέπει να βάλεις το disabled="disabled" 2) Κάνει ένα λεπτό !! Τι script είναι αυτό? Για την html που θες είναι απαραίτητο αυτό το script? Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Στο 1 μπορώ να αλλαζω εαν ένα πεδίο θα είναι disabled ή όχι ανάλογα με την επιλογή σε ένα παραπάνω πεδίο της φόρμας; Όσον αφορά στο 2, είναι ένα script για να κάνω τελνετ σε κάποιες συσκευές και να παίρνει πληροφορίες από αυτές. Για αυτό κάνει τόση ώρα.
Uberalles_gr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Στο 1 μπορώ να αλλαζω εαν ένα πεδίο θα είναι disabled ή όχι ανάλογα με την επιλογή σε ένα παραπάνω πεδίο της φόρμας; Όσον αφορά στο 2, είναι ένα script για να κάνω τελνετ σε κάποιες συσκευές και να παίρνει πληροφορίες από αυτές. Για αυτό κάνει τόση ώρα. Και βέβαια γίνεται ανάλογα τι έχεις επιλέξει σε ένα πεδίο να επηρεάζει αυτόματα και ένα άλλο. Αυτό γίνεται με javascript.. Πως είναι οι γνώσεις σου πάνω σε javascript? Τώρα όσον αφορά το 2ο ερώτημά σου κατά πόσο επηρεάζει το script την σελίδα που το κάνεις include? Δηλαδή μπορεί να θες να εμφανίσεις κάποιες τιμές.. Εάν δεν έχει τελειώσει το script πως θα τις εμφανίσεις..?? Ίσως μπορείς να βάλεις έναν ωραίο preloader mέχρι να τελειώσει το php script σου
el02154 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Και βέβαια γίνεται ανάλογα τι έχεις επιλέξει σε ένα πεδίο να επηρεάζει αυτόματα και ένα άλλο. Αυτό γίνεται με javascript.. Πως είναι οι γνώσεις σου πάνω σε javascript? Τώρα όσον αφορά το 2ο ερώτημά σου κατά πόσο επηρεάζει το script την σελίδα που το κάνεις include? Δηλαδή μπορεί να θες να εμφανίσεις κάποιες τιμές.. Εάν δεν έχει τελειώσει το script πως θα τις εμφανίσεις..?? Ίσως μπορείς να βάλεις έναν ωραίο preloader mέχρι να τελειώσει το php script σου Οι γνώσεις μου Javascript ειναι μηδενικές.... Στο 2ο, μέχρι να τελειώσει το php script δεν εμφανίζεται η υπόλοιπη html οπότε επηρεάζεται πολύ η σελίδα. Αυτό με το preloader πως μπορώ να το κάνω ενώ ταυτόχρονα να τρέχει στο background το php script και να εμφανίζεται μόνο όταν εχει ολοκληρωθει;
Uberalles_gr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Γενικά, καλό είναι να μαθαίνεις σιγά σιγά javascript γιατί είναι πολύ σημαντικό. Μπορείς να κάνεις πολύ ωραία πραγματάκια και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμα. Σου έφτιαξα ένα πολύ απλό παράδειγμα για να το δεις όπου μόνο εάν τσεκάρεις το checkbox μπορείς να γράψεις μέσα στο text > <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" /> <title>Untitled Document</title> <script type="text/javascript" language="javascript"> function myfunction() { if (document.main.mycheckbox.checked == true) { document.main.mytext.disabled = false; } else { document.main.mytext.disabled = true; } } </script> </head> <body> <form name="main" method="post"> <div><input type="checkbox" name="mycheckbox" onclick="myfunction()" /></div> <div><input type="text" name="mytext" disabled="disabled" /></div> </form> </body> </html> Όσον αφορά τον preloader δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω τον κώδικα που το είχα χρησιμοποιήσει πιο παλιά.. Κάνε ένα google όλο και κάτι θα βρεις
el02154 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Σε υπερ-ευχαριστώ για την βοήθεια. Ναι πρέπει να μάθω javascript αλλά τώρα ειμαι εδώ και ένα μήνα στο στάδιο εκμάθησης της php (την θεώρησα πιο σημαντική από javascript) οπότε θα είναι το επόμενο βήμα. Και πάλι ευχαριστώ.
el02154 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 έχω μια ερ΄ωτηση μήπως και μπορείς να με βοηθήσεις. Θέλω να κάνω αυτό που είπαμε δηλαδή ανάλογα με τι επιλέγω σε μία selection list να εμφανίζονται διαφορετικά πεδία στη φόρμα. Ουσιαστικά βρίσκω με μία javascript την επιλεγόμενη τιμή και επιστρέφω μία τιμή που την παίρνω με php παρακάτω και ανάλογα την τιμή της εμφανίζω διαφορετικά πεδία. Ο κώδικας είναι ο εξής: <script type="text/javascript" language="javascript"> function check_option(obj) { //var id = obj.selectedIndex // returns the index of the selected option, ie: 0,1,2... //var id2 = obj.value //returns the value of the selected option var id = obj.options[obj.selectedIndex].text ;// returns the text nested in the selected option return id; } </script> και παρακάτω το εξής: <form id="form1" name="form1" method="get" action="insert_element.php"> <span id="sprytextfield1"> <label for="Name">Name:<br /> </label> <input type="text" name="Name" id="Name" tabindex="10" /> <span class="textfieldRequiredMsg"><br /> Enter Device Name as shown in the configuration.</span></span> <br/><br/> <span id="spryselect1"> <label for="Type">Type:</label> <br /> <select name="Type" id="Type" tabindex="20" onchange="check_option(this.form)"> <option value="Switch">Switch</option> <option value="Router">Router</option> <option value="Server">Server</option> <option value="Other">Other</option> </select> <span class="selectRequiredMsg">Please select an item.</span></span><br /> <br /> <select name="test" onchange="check_list(this)"> <option value="test">test</option> <option value="test2">test2</option> </select> <?php $choice = $_GET['id']; echo "id",$choice; if (strcmp($choice,"Switch")==0) echo ' μπλα μπλα... Δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι όταν αλλάζω την τιμή της λίστας..Εχω δοκιμάσει άπειρα πράγματα αλλά δεν δουλεύει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.