VampireKiSS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Λέω αν αποχωριστώ τον P4 για κάτι πιο δυνατό, κυρίως για επεξεργασία φωτογραφιών με πολλά προγράμματα να τρέχουν ταυτόχρονα (photoshop, lightroom, raw converters και τέτοια). Θέλω λοιπόν προτάσεις για πακέτο cpu-mb-ram με αντοχή σε πολύωρη εργασία στα 150Ε και κάτι παραπάνω αν χρειαστεί. Πιστεύω μια ενσωματωμένη vga στη mb θα μου αρκεί -εκτός αν προτείνετε κάποια συγκεκριμένη για τη δουλειά που θέλω. Δεν έχω κόλλημα αν θα είναι intel ή AMD. Κουτί υπάρχει, τροφοδοτικά 2, ένα 400W και ένα 420 αχρησιμοποίητο, ενώ από δίσκους έχω έναν WD raptor 80GB και έναν sata 300gb. Άλλες συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν είναι DVD/RW, usb hub σε pci, card reader και πλήθος usb συσκευών. Προτάσεις κατά προτίμηση από e-shop. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
grimpr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Με 150 και για πολύωρη χρήση ειδικα σε RAW αρχεία, υποθέτω τουλάχιστον 12αρια, δεν πας πουθενά. Βάλε ποιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
VampireKiSS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Κουτσά στραβά τα κατάφερνα μέχρι τώρα με P4 3Ghz και 2giga ram αλλά οι τελευταίες εκδόσεις capture NX, photoshop και lightroom είναι αρκετά βαριές. Περισσότερο να έχω καλή απόκριση για να μπορώ να δουλεύω τα προγράμματα ταυτόχρονα με ενδιαφέρει και λιγότερο η ταχύτητα αφού επεξεργάζομαι μεμονωμένα αρχεία και όχι batch. Πίστευα ότι θα τη βγάλω με τόσα γλιτώνοντας την αγορά vga, λες να χρειαστεί να πάρω? Και τελικά, μια που φαίνεται να γνωρίζεις, τι θα μου πρότεινες?
grimpr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Χαρά στο κουράγιο σου. RAM χρειάζεσαι και δεν σε φτάνουν ούτε 4 GB. ---------- Προσθήκη στις 01:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:49 ---------- Από εδώ ξεκινάς κατ ε με.
VampireKiSS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Χαρά στο κουράγιο σου. RAM χρειάζεσαι και δεν σε φτάνουν ούτε 4 GB. ---------- Προσθήκη στις 01:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:49 ---------- Από εδώ ξεκινάς κατ ε με. Μ' αρέσει που προετοιμάστηκα να το παίξω κουβαρντάς ανεβάζοντας το κασέ με αυτό (τη MB πάντως την πέτυχα): Καμία ελπίδα? Στα 4gb θα θέλω 64bit λειτουργικό και διαθέτω 32bit. Αν βάλω 64bit για να βλέπει και τα 4g, θα μου παίζουν κανονικά τα προγράμματα?
grimpr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Πολύ καλύτερα από το P4 σύστημα που έχεις σε θέμα CPU, αλλά και πάλι θα γονατίσεις στο θέμα μνήμης. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα 4+ GB για αυτό που ζητάς. Πλέον το Photoshop και το Lightroom έρχονται σε 64bit εκδόσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα.
VampireKiSS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Πολύ καλύτερα από το P4 σύστημα που έχεις σε θέμα CPU, αλλά και πάλι θα γονατίσεις στο θέμα μνήμης. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα 4+ GB για αυτό που ζητάς. Πλέον το Photoshop και το Lightroom έρχονται σε 64bit εκδόσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα. Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα κοιτάξω τα μεταχειρισμένα αν είναι γιατί δεν με παίρνει πάνω από 200.
grimpr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Σοφή επιλογή. Θυμήσου, έναν μοντέρνο Dualcore από Socket 775 και πάνω, και οπωσδήποτε 4GB RAM, ας είναι και DDR2.
VampireKiSS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Σοφή επιλογή. Θυμήσου, έναν μοντέρνο Dualcore από Socket 775 και πάνω, και οπωσδήποτε 4GB RAM, ας είναι και DDR2. Ναι, οπωσδήποτε μνήμη, ούτε που το σκέφτηκα πριν το πεις. Σε laptop i5 2,26 με 4gb (32bit OS) πηγαίνουν αεροπορία τα προγράμματα αυτά. Από τροφοδοτικό είμαι εντάξει? Ένα 400 και ένα 420 αχρησιμοποίητο έχω (παλιό όμως-ούτε sata cable δεν βγάζει). Και τα 2 είναι μάρκα... Βαγγέλης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.