miza Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Έχω την M Audio audiophile firewire την οποία έχω προσπαθήσει να πουλήσω 2-3 φορές μιας και δεν μου χρειάζεται και δεν τα κατάφερα, οπότε λέω ας την χρησιμοποιήσω. Το θέμα είναι ότι δεν την βλέπει. Μπορώ να κάνω κάτι για να την δει; Στο lspci την βλέπει έτσι: >01:0c.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6306/7/8 [Fire II(M)] IEEE 1394 OHCI Controller (rev 80) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ισως να εχεις καποια τυχη με oss4... http://manuals.opensound.com/devlists/Linux.html Επισης δες αν εχεις φορτωμενο το firewire-ohci >[b]$ sudo modinfo firewire-ohci[/b] filename: /lib/modules/2.6.32-5-686/kernel/drivers/firewire/firewire-ohci.ko alias: ohci1394 license: GPL description: Driver for PCI OHCI IEEE1394 controllers author: Kristian Hoegsberg <[email protected]> alias: pci:v*d*sv*sd*bc0Csc00i10* depends: firewire-core vermagic: 2.6.32-5-686 SMP mod_unload modversions 686 parm: debug:Verbose logging (default = 0, AT/AR events = 1, self-IDs = 2, IRQs = 4, busReset events = 8, or a combination, or all = -1) (int) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Το module φαίνεται φορτωμένο, βγάζει ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχεις, τώρα όταν έχω χρόνο γιατί είμαι και σε περίοδο εξεταστική και η onboard τρέχει κυριλέ και δεν καίγομαι, θα το κοιτάξω.Ήλπιζα μπας και υπάρχει κάποια λύσει χωρίς πολύ ψάξιμο, ευχάριστο πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Η παραπανω εντολη δεν σου λεει αν ειναι φορτωμενο καποιο module, σου λεει πληροφοριες για το module που ζητας. Το module το φορτωνεις κανονικα με modprobe και ελεγχεις αν ειναι φορτωμενο με lsmod. >[b]$ whatis modinfo[/b] modinfo (8) - program to show information about a Linux Kernel module [b]$ whatis modprobe[/b] modprobe (8) - program to add and remove modules from the Linux Kernel [b]$ whatis lsmod [/b] lsmod (8) - program to show the status of modules in the Linux Kernel Εσενα σου ειναι λοιπον φορτωμενο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.