RottenLungs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Φτιάχνω ένα PC (έχω και ανάλογο topic) και είμαι ανάμεσα στην ATI 5850 και την GeForce GTX 470 - NVIDIA... Τώρα απο τα συγκριτικά κτλ. η ATI είναι πολύ καλύτερη και σε απόδοση και σε τιμή, αλλα ένα παλικάρι με ρώτησε αν τα προγράμματα των γραφίστων χρησιμοποιούν την τεχνολογία cuda της nvidia. Εγω δεν έχω ιδέα πάνω σε αυτά (Η κοπέλα μου ασχολείται με γραφιστική) και εκείνη δυστυχώς δεν έχει ιδέα απο υπολογιστές οπότε δεν μπορεί να με βοηθήσει. Βοήθεια guys... Μερικά προγράμματα που θυμάμαι: *photoshop CS4 *Illustrator *corel draw *Dreamweaver *3D Studio Max Y.Γ. Έχω δεί κάτι παρόμοια άρθρα στο internet αλλα οι γνώμες διίστανται. Στο insomnia τα πιο πρόσφατα είναι του 2007, οπότε θέλω κάποιες πιο σύγχρονες απόψεις.
caution Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Στις τελευταίες εκδόσεις υποστηρίζουν και τις 2 ( είτε από cuda - είτε από Direct Compute ή OpenCL ) - αλλά το ποια τελικά θα αποδώσει (flops) καλύτερα, θέλει αρκετό googling... Κάτι μου λέει ότι η nV είναι ακόμα η ασφαλέστερη επιλογή για τέτοια χρήση. Αααα και η 470 μου φαίνεται λιγάκι overkill - μια 460 πιστεύω θα είναι μια χαρά
vag3d Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Εγώ πάντως θα έπαιρνα την Nvidia. (Και οι ATI καλές είναι, αλλά προτιμώ την Nividia λόγω του Cuda, όπως και σε επεξεργαστές προτιμώ τους Intel γενικότερα). Προσωπικά το έχω γυρίσει σε Mac Pro με Nvidia GTX 285 και είμαι πολύ ευχαριστημένος (το βασικό αρνητικό των Mac είναι ότι είναι πανάκριβοι οι Mac, αλλά "φυσάνε"/"δεν μασάνε"...if you know what I mean...!!!). Αν χρειαστώ βέβαια κάτι από τον κόσμο των Windows, μπορώ να τρέξω και Windows στον Mac (πχ. 3ds δεν υπαρχει για mac ακομη). Μνημη ram βαλτε μπόλικη (6gb και πάνω).
panospc Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Το Cuda χρησιμοποιείται τώρα τελευταία σε 3D unbiased renderers όπως Octane render, Arion Render και συνεχώς βγαίνουν όλο και περισσότεροι που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία, για κάποιο λόγο η πλειοψηφία των προγραμματιστών προτιμά να γράφει εφαρμογές σε Cuda αντί για OpenCL. Οπότε νομίζω η NVidia έχει ένα προβάδισμα σε αυτό τον τομέα. Αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εφαρμογές νομίζω πως κάποια κάρτα από NVidia είναι καλύτερη επιλογή...
tmjuju Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Εγώ πάντως θα έπαιρνα την Nvidia.(Και οι ATI καλές είναι, αλλά προτιμώ την Nividia λόγω του Cuda, όπως και σε επεξεργαστές προτιμώ τους Intel γενικότερα). Προσωπικά το έχω γυρίσει σε Mac Pro με Nvidia GTX 285 και είμαι πολύ ευχαριστημένος (το βασικό αρνητικό των Mac είναι ότι είναι πανάκριβοι οι Mac, αλλά "φυσάνε"/"δεν μασάνε"...if you know what I mean...!!!). Αν χρειαστώ βέβαια κάτι από τον κόσμο των Windows, μπορώ να τρέξω και Windows στον Mac (πχ. 3ds δεν υπαρχει για mac ακομη). Μνημη ram βαλτε μπόλικη (6gb και πάνω). Το Cuda χρησιμοποιείται τώρα τελευταία σε 3D unbiased renderers όπως Octane render, Arion Render και συνεχώς βγαίνουν όλο και περισσότεροι που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία, για κάποιο λόγο η πλειοψηφία των προγραμματιστών προτιμά να γράφει εφαρμογές σε Cuda αντί για OpenCL. Οπότε νομίζω η NVidia έχει ένα προβάδισμα σε αυτό τον τομέα. Αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εφαρμογές νομίζω πως κάποια κάρτα από NVidia είναι καλύτερη επιλογή... Το OpenCL είναι το μέλλον, απλά το cuda είχε προβάδισμα χρονικά… Και γενικά εάν δε χρησιμοποιείς αυτά τα προαναφερόμενα δεν έχεις λόγο να πεις ότι η nv είναι καλύτερη από την amd/ati. Ακόμα και στα Mac που αναφέρονται, τη μια χρονιά η apple διαλέγει nv την άλλη ati (αυτή τη στιγμή λ.χ. αν πας στο http://www.apple.com/macpro/ ati θα δείς). Διάλεξε την καλύτερη κάρτα στα λεφτά που δίνεις από πλευράς επιδόσεων/κατανάλωσης/ και φασαρίας και δε πρόκειται να κάνεις λάθος είτε με amd είτε με nv.
anax111 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπόλοιπους για Nvidia. Στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι ποιο συμβατή από τις ATI. Ωστόσο αν το κύριο έργο σου με το συγκεκριμένο υπολογιστή θα είναι η γραφιστική εργασία θα σε συμβούλευα να πάς κατευθείαν σε Mac και όχι σε PC. Τα Mac στο συγκεκριμένο τομέα είναι δυο κλάσεις ανώτερα από τα PC και σου το λέω εγώ που δεν την πάω καθόλου την Apple. Είναι ίσως ο μοναδικός τομέας που τα Mac είναι χωρίς αμφιβολία ανώτερα από τα PC. Τα χρώματα που θα πάρεις με ένα Mac θα είναι πολύ ποιο κοντά στα χρώματα εκτύπωσης από ότι από ένα PC στην ίδια οθόνη. Γενικά τα Mac λειτουργικά έχουν καλύτερη διαχείριση χρώματος από τα PC. Όχι ότι δεν θα κάνεις τη δουλειά σου με το PC αλλά αν πρόκειται να δουλέψεις επαγγελματικά η πρώτη επιλογή είναι Mac.
Nik.K Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Το OpenCL εχει δρομο μπροστα του ωστε να πει καποιος πως κοντραρει το Cuda και φυσικα μιλαμε Αν αντεξει και δεν φαει ακυρωση απο την ΑΤΙ.
Stiliano Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Θα συμφωνήσω και εγώ με την Nvidia. Σαν φωτογράφος χρησιμοποιώ όλα τα προγράμματα που προανέφερες χωρίς προβλήματα.
tmjuju Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπόλοιπους για Nvidia. Στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι ποιο συμβατή από τις ATI. Βρε παιδιά δεν υπάρχει ΄πιο’ συμβατή. Ή συμβατή ή όχι. Eχετε ακούσει κανέναν να είχε πρόβλημα με Clorel Λ.χ. epe;id;h e;ixe ATI ? Άλλο η προτίμηση (λ.χ. προτιμώ πορτοκαλι μπλουζάκια) και άλλο να κατηγορουμε την ατι για λάθη που δεν έκανε. Όπως είπα ας πάρει την καλύτερη για τα λεφτά του. λ.χ εάν δίνει 200 e καλη επιλογή είναι η 460. Αλλά αν δε δίνει τόσα… ??? Υπάρχουν κάρτες και από τις δύο εταιρίες που στα λεφτά τους είναι best buy. Μη τον τρομοκρατούμε χωρίς λόγο τον άνθρωπο.
Nik.K Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Σιγουρα δεν υπαρχει πιο συμβατη, υπαρχει πιο γρηγορη και λιγοτερο γρηγορη. Αυτη την στιγμη το 80% των προγραμματων ευννοουν τις NVIDIA, απλο ειναι.
tmjuju Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Το OpenCL εχει δρομο μπροστα του ωστε να πει καποιος πως κοντραρει το Cuda και φυσικα μιλαμε Αν αντεξει και δεν φαει ακυρωση απο την ΑΤΙ. Να ‘σαι καλά ακόμα γελάω Ποιος να το ακυρώσει ??? (προφανώς δεν έχεις δέι τις κινήσεις intel, to σδκ thw IBM και άλλα πολλά αλλα ας βρουμε εάν ον τοπικ) ---------- Προσθήκη στις 13:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:43 ---------- Σιγουρα δεν υπαρχει πιο συμβατη, υπαρχει πιο γρηγορη και λιγοτερο γρηγορη. Αυτη την στιγμη το 80% των προγραμματων ευννοουν τις NVIDIA, απλο ειναι. Link ορ ιτ ντιντ εντ χαππεν
Nik.K Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Να αρχισω να ποσταρω link σε προγραμματα οπως Adobe που υποστηριζουν Cuda ? Οσο για το OpenCL αν πει αυριο η AMD πως κοβει την υποστηρικη λογο μικρης απηχησης στην αγορα λες να συνεχισει η Intel ?
tmjuju Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Να αρχισω να ποσταρω link σε προγραμματα οπως Adobe που υποστηριζουν Cuda ? Αν χρησιμοποιείς cuda μόνο τοτε πας σε cuda. Αν δε χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου και στα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν (δηλ 99,99 ο γραφίστας IMHO )… Οσο για το OpenCL αν πει αυριο η AMD πως κοβει την υποστηρικη λογο μικρης απηχησης στην αγορα λες να συνεχισει η Intel ? Αυτό το FUD πρώτη φορά το ακούω! Λες να κλείσει και το http://www.khronos.org/ ??? Δώσε κι άλλο νέο FUD στο λαό!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.