Προς το περιεχόμενο

[SOLVED] Προβλήματα με PayPal

dinos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαξα στο Forum και είδα ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με παρόμοια προβλήματα με το δικό μου, αλλά κανένα απ' τα threads που είδα δεν έχει τη λύση στο δικό μου πρόβλημα, έτσι αποφάσισα να ανοίξω καινούργιο thread.

Πρόβλημα 1ο:

Ένας φίλος μου που δεν έχει λογαριασμό ούτε στο eBay, ούτε στο PayPal, αλλά έχει μια πιστωτική κάρτα. Έκανε donate στην ιστοσελίδα μου 10 ευρώ (για την ακρίβεια έκανε 2 donates, ένα των 9.50 ευρώ και ένα 0.50 ευρώ) και μετά με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να του αγοράσω ένα προϊόν απ' το eBay αξίας 8 ευρώ (ακόμα και να μην έφταναν τα χρήματα είχα ήδη περίπου 4 ευρώ στον λογαριασμό μου, οπότε ήμασταν εντάξει). Έκανα login στον λογαριασμό μου στο PayPal και είδα στα Payments Received ότι έχω 2 payments απ' τον φίλο μου.

Type: Donation From

Name/Email: Leonidas

Payment Status: Completed

Gross: 9.50 ευρώ

Fee: -0.67 ευρώ

Net Amount: 8.83 ευρώ

Type: Donation From

Name/Email: Leonidas

Payment Status: Completed

Gross: 0.50 ευρώ

Fee: -0.37 ευρώ

Net Amount: 0.13 ευρώ

Και περισσότερες πληροφορίες για το donate των 9.50 ευρώ...

Transaction Details

Donation Received (Unique Transcation ID #8T64...)

Name: Leonidas (The sender of this payment is Non-U.S. - Unverified)

Email: leo********@gmail.com

Payment Sent to: **********@yahoo.gr

Total Amount: 9.50 ευρώ

Fee Amount: -0.67 ευρώ

Net Amount: 8.83 ευρώ

Item Amount: 9.50 ευρώ

Purpose: To buy me something

Date: Jun 15, 2010

Time: 23:42:04 GMT+03:00

Status: Completed

Mailing Address: Leonidas, *******, Athens, *****, Greece

Payment Type: Instant

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ στο Overview του My Account το PayPal Balance είναι στα 14.42 ευρώ, παρακάτω λέει

Available Balance in EUR (primary): 8.96 EUR

Total Balance (all currencies, available and pending) converted to EUR: 14.42 EUR

Με λίγα λόγια τα χρήματα που μπορώ να χρησιμοποιήσω απ' το σύνολο των 14.42 ευρώ είναι μόνο 8.96 ευρώ. Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω και τα υπόλοιπα 5.46 ευρώ; Το θέμα δεν είναι μόνο αυτά τα 5.46 ευρώ, αλλά αν κάποιος άλλος κάνει donate στην ιστοσελίδα μου δε θα μπορώ να πάρω ούτε εκείνα τα χρήματα; Πιστεύω ότι το "The sender of this payment is Non-U.S. - Unverified" παίζει κάποιο ρόλο και ίσως τα δύο προβλήματά μου τελικά να είναι ένα!

Πρόβλημα 2ο:

Πάνω-πάνω στη σελίδα του Overview του My Account στο PayPal λέει το εξής:

Account Type: Premier | Status: Unverified Get Verified

Αν πατήσω στο Get Verified και Learn More λέει το εξής:

• Enter your card information or select an existing card and click Continue. We'll charge your card €1.50 EUR or equivalent to make sure it's yours.
  • In 2-3 days, check your card statement for the unique 4-digit code that we sent along with the charge.
  • Log back in to your PayPal account and enter the code from your statement.

Πώς μπορώ, λοιπόν, να κάνω verified τον λογαριασμό μου ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ την προπληρωμένη μου κάρτα (VISA απ' τη Eurobank) για να κάνω αγορές μέσω PayPal; Τι ακριβώς είναι το card statement; Πού θα βρω αυτόν τον 4ψηφιο κωδικό; (προφανώς δε λέει τον κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας ;))

Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα, αλλά πιστεύω ότι όσες περισσότερες πληροφορίες δώσω τόσο πιο εύκολο θα είναι για κάποιον να με βοηθήσει. Το πρόβλημα μου είναι καιρό τώρα, όπως βλέπετε, απ' τις 15 Ιουνίου και σε 2-3 μέρες τελειώνει και ο Αύγουστος! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και, φυσικά, για οποιαδήποτε βοήθεια :-)

Δημοσ.

Για το 2ο πρόβλημά σου μπορώ να σου απαντήσω. Αν βάλεις τα στοιχεία της κάρτας σου, το paypal θα σου κρατήσει 1,5 € και όταν σου έρθει ο λογαριασμός της κάρτας (statement) θα δεις τη χρέωση αυτή μαζί με έναν 4-ψήφιο κωδικό. Βάζεις αυτόν τον κωδικό στο paypal και σου επιστρέφει το 1,5 €. Ταυτόχρονα, γίνεσαι verified.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια τα χρήματα που μπορώ να χρησιμοποιήσω απ' το σύνολο των 14.42 ευρώ είναι μόνο 8.96 ευρώ. Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω και τα υπόλοιπα 5.46 ευρώ;

Προφανώς να περιμένεις μέχρι να γίνει clearance από την τράπεζα αλλά για την μικρή περίπτωση που κάτι έχει κολλήσει, στείλε ένα αναλυτικό email στο customer support της paypal

Πώς μπορώ, λοιπόν, να κάνω verified τον λογαριασμό μου ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ την προπληρωμένη μου κάρτα (VISA απ' τη Eurobank) για να κάνω αγορές μέσω PayPal; Τι ακριβώς είναι το card statement; Πού θα βρω αυτόν τον 4ψηφιο κωδικό; (προφανώς δε λέει τον κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας

Από αυτή την ερώτηση, κάτι μου λεει ότι δεν κοίταξες και πολύ τα υπόλοιπα Posts για το paypal. Έχει ερωτοαπαντηθεί πάρα πολλές φορές.

Δημοσ.
[...] όταν σου έρθει ο λογαριασμός της κάρτας (statement) [...]

Από αυτή την ερώτηση, κάτι μου λεει ότι δεν κοίταξες και πολύ τα υπόλοιπα Posts για το paypal. Έχει ερωτοαπαντηθεί πάρα πολλές φορές.

Καλά τα λέτε εσείς, όμως όπως είπα η κάρτα είναι προπληρωμένη και όχι πιστωτική, κατά συνέπεια δε μου έρχεται λογαριασμός :confused:

Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να μάθω τον 4ψηφιο αριθμό που δίνει το PayPal;

UPDATE:

Προφανώς να περιμένεις μέχρι να γίνει clearance από την τράπεζα αλλά για την μικρή περίπτωση που κάτι έχει κολλήσει, στείλε ένα αναλυτικό email στο customer support της paypal

Το ίδιο ισχύει και εδώ, η τράπεζα δεν "ανακατεύεται" καθόλου στην όλη διαδικασία. Αν καταφέρω να κάνω verify την κάρτα μου θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω και τα 5.46 ευρώ που έχουν "κολλήσει" εκεί;

Δημοσ.
Καλά τα λέτε εσείς, όμως όπως είπα η κάρτα είναι προπληρωμένη και όχι πιστωτική, κατά συνέπεια δε μου έρχεται λογαριασμός :confused:

Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να μάθω τον 4ψηφιο αριθμό που δίνει το PayPal;

Δε μπορείς να δεις μέσω internet τις κινήσεις της κάρτας; Αν όχι, θα σου πουν αν πας στην τράπεζα. Δοκίμασε και τηλεφωνικά μήπως σου πουν.

Δημοσ.
Δε μπορείς να δεις μέσω internet τις κινήσεις της κάρτας; Αν όχι, θα σου πουν αν πας στην τράπεζα. Δοκίμασε και τηλεφωνικά μήπως σου πουν.

Όχι, φίλε μου vkak, δε μπορώ να δω τις κινήσεις της κάρτας μέσω Internet. Θα πάω στην τράπεζα, έχω περισσότερες ελπίδες να βγάλω μια άκρη απ' το να πάρω τηλέφωνο, αλλά τι να τους ρωτήσω; Αν μπορώ να δω το statement της κάρτας ή να τους εξηγήσω για τον 4ψηφιο κωδικό επιβεβαίωσης του PayPal;

Δημοσ.

το Europhone Banking, η Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Eurobank είναι στη διάθεση σας 24 ώρες το 24ωρο. Με ένα τηλεφώνημα στο Europhone Banking, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για οτιδήποτε αφορά στη χρήση της κάρτας σας. Καλέστε τώρα στο 801 111 1144 begin_of_the_skype_highlighting              801 111 1144      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 801 111 1144 end_of_the_skype_highlighting από σταθερό τηλέφωνο ή στο 210 95 55 000 begin_of_the_skype_highlighting 210 95 55 000 end_of_the_skype_highlighting από κινητό ή από το εξωτερικό.

---------- Προσθήκη στις 15:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:02 ----------

Γίνεται και τηλεφωνικά, θα τους πεις οτι έχεις μία συναλλαγή με paypal και θέλεις να σου πουν τον κωδικό που βλέπουν.

Δημοσ.
το Europhone Banking, η Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Eurobank είναι στη διάθεση σας 24 ώρες το 24ωρο. Με ένα τηλεφώνημα στο Europhone Banking, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για οτιδήποτε αφορά στη χρήση της κάρτας σας. Καλέστε τώρα στο 801 111 1144 begin_of_the_skype_highlighting 801 111 1144 end_of_the_skype_highlighting από σταθερό τηλέφωνο ή στο 210 95 55 000 begin_of_the_skype_highlighting 210 95 55 000 end_of_the_skype_highlighting από κινητό ή από το εξωτερικό.

---------- Προσθήκη στις 15:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:02 ----------

Γίνεται και τηλεφωνικά

Ωραία! Θα τους πάρω αργότερα σήμερα αν μπορέσω, αλλιώς αύριο να βγάλω μια άκρη και θα σας ενημερώσω για το τι έγινε :-)

Δημοσ.

αν και λίγο άσχετο με το θέμα και σε προπληρωμένες έρχεται "λογαριασμός"..

Δημοσ.
αν και λίγο άσχετο με το θέμα και σε προπληρωμένες έρχεται "λογαριασμός"..

Nop, τουλάχιστον όχι στις προπληρωμένες της Eurobank. Εκτός αν είναι επιλογή, γι' αυτό άλλωστε θα πάρω τηλέφωνο, να δω αν υπάρχει επιλογή για να μου στέλνουν λογαριασμό ή κάτι τέτοιο ;)

Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος με τις προπληρωμένες. Σιγά μη σου στέλνει και αναλυτικούς λογαριασμούς με την προπληρωμένη. Πηγαίντε στην Πειραιώς ή στην eurobank βγάλτε μια χρεωστική, φτιάξτε και ένα λογαριασμό ebanking και κάντε παπαδες. Δωρεάν είναι και ούτε έξοδα έχει για κάθε «γέμισμα».

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο στη Eurobank (Europhone Banking, 24 ώρες το 24ωρο, στο 210-9555000 ή στο 801 111 1144 από σταθερό τηλέφωνο) μετά από περίπου 4 ημέρες και μου έδωσαν τον 4ψηφιο αριθμό του PayPal, τον έβαλα και τώρα είμαι verified! Ευχαριστώ για τη βοήθεια :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...