vb23 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα, έχω την ASUS EAH5450 SILENT/DI/1GD3 LP 1GB κάρτα γραφικών (τίποτα το ιδιαίτερο ) . Την αγόρασα πρόσφατα και με προβληματίζει πολύ ο ήχος που βγάζει το ανεμιστηράκι της. Μόνο silent δεν είναι. Προσπάθησα να βρω ένα καινούργιο vga cooler ή κάτι σε παθητική ψύκτρα να βάλω για πιο ήσυχα αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι. Δεν ξέρω αν είναι και εφικτό με αυτή την κάρτα αλλά πιστεύω πως ναι. Αν γνωρίζει κάποιος κάποιο προϊόν που μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ. Θα περιμένω τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513464 ---------- Προσθήκη στις 17:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:37 ---------- Κανείς??Τίποτα?
mokas1234567 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μπορεις να χαμηλωσεις τις στροφες της..
vb23 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μπορεις να χαμηλωσεις τις στροφες της.. Απο BIOS? H με κάποιο πρόγραμμα? Γιατι στο CD που είχε η κάρτα έχει μόνο drivers.
caution Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Για αρχή απλά αποσύνδεσε το fan και δες αν την παλεύει με temps, αν όχι βρες ένα 80/92 της αρεσκείας σου και βάλ' τον πάνω με δεματικά.
vb23 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Για αρχή απλά αποσύνδεσε το fan και δες αν την παλεύει με temps, αν όχι βρες ένα 80/92 της αρεσκείας σου και βάλ' τον πάνω με δεματικά Φίλε caution από θερμοκρασίες σε idle είμαι πάνω κάτω 45oC με συνδεμένο το fan, τώρα με τα δεματικά πόσο ασφαλές μπορεί να είναι? Θα υπάρχει σωστή ψύξη?
caution Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Θα υπάρχει σωστή ψύξη? Ναι - σαφώς... για την ακρίβεια αν βάλεις έναν τέτοιο -> http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-80Mm-Real-Silent-17-6Db-SP802512L.htm να φυσάει προς το pcb και dead silent θα είσαι και πιθανότατα να έχεις και καλύτερες θερμοκρασίες, έτσι και αλλιώς δεν είναι ιδιαιτέρα θερμόαιμη κάρτα
vb23 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ναι - σαφώς... για την ακρίβεια αν βάλεις έναν τέτοιο -> http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-80Mm-Real-Silent-17-6Db-SP802512L.htm να φυσάει προς το pcb και dead silent θα είσαι και πιθανότατα να έχεις και καλύτερες θερμοκρασίες, έτσι και αλλιώς δεν είναι ιδιαιτέρα θερμόαιμη κάρτα 17,6 dB στις 1500rpm?? Νομίζω ότι κάτι τέτοιο χρειαζόμουν…Απλός να σε ρωτήσω αν μπορώ τέτοιου είδους fan να το ρυθμίσω ας πούμε στς 1000 στροφές? Είδα ένα tool της ΑΤΙ το ATITool και από ότι κατάλαβα μπορείς να ρυθμίσεις…ξέρεις κάτι ?? Σε ευχαριστώ για τα απαντήσεις σου.
caution Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Σε τέτοιες entry level κάρτες δεν νομίζω να μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές (βλέπω και μόνο δύο καλώδια...) όσο για το nexus το βάζεις σε ένα molex ή 3πινο μητρικής και το "ξεχνάς". Αν θέλεις να ανεβοκατεβάζεις στροφές χρειάζεσαι είτε pwm fan (4 καλώδια) είτε κάποιο fan controller (fan mate) - αλλά για τον nexus, δεν υπάρχει λόγος να τον μειώσεις
vb23 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Οκ , αν και με αγχώνει το θέμα με τα δεματικά λέω να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ για την βοήθεια..!!!
caution Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 ( εννοείτε ότι το μεταλλικό μέρος της ψύκτρας θα το κρατήσεις, μην το βγάλεις όλο και απλά βάλεις το fan Όλα θα πάνω καλά - είναι κλασικές πατέντες τα δεματικά για τέτοιες καταστάσεις, και ας ακούγονται πρόχειρα )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.