BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μάλλον εννοεί πως στην αρχή ζούσαμε απλά και τα περισσότερα που παράγαμε προορίζονταν για αυτοκατανάλωση, ενώ αργότερα αναπτύχθηκε η παραγωγή για αγορά από άλλους, αναπτύχτηκαν πόλεις κλπ. Άρα το να προσπαθούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν είναι ανώφελο και αντίθετο στα συμφέροντά μας. για το αλλο τωρα, ξεκινησαμε ζωντας στις σπηλιες και στα ελευθερα εδαφη, και σιγα σιγα θελαμε να τα κανουμε δικα μας, μετα θελαμε ανεσεις, ε και το ενα εφερε το αλλο και να που ειμαστε. αν γουσταραμε πραγματικα να ζουμε στην εξοχη θα ημασταν ακομα σαν τους ινδιανους. Δεν νομιζω πως εγινε ακριβως ετσι. Εχουν περασει τοσα χρονια ανθρωπινης ιστοριας και η μεταβαση απο το ενα σταδιο στο αλλο (Civilization you know ) ολες τις φορες εγινε με βιαιες επαναστασεις και πολεμους που ειχαν αλλες αιτιες. Το οτι ηρθαμε εδω που που ηρθαμε σημερα δεν ηταν επιλογη μας. Ο κοσμος αλλαζει (ειτε απο καπους λιγους ανθρωπους, ειτε απο 1,2,10 αλλους παραγοντες) και οι ανθρωποι αναγκαζονται να προσαρμοστουν σε αυτην την αλλαγη. Ποτε δεν ηταν επιλογη ολων. Τελοσπαντων, εγω δεν συμφωνω με αυτην την αποψη οτι τοτε με την αυτοκαταναλωση ειμασταν χειροτερα και τωρα με την υπερκαταναλωση ειμαστε καλυτερα. Για μενα δεν υπαρχει καμια διαφορα. Ο ανθρωπος ειναι μιμητικο ζωο και οπως μαθει ετσι θα ζησει. Ολα θεμα αντιληψης ειναι. Και αν εμας μας κακοφενεται η απλη ζωη, σε καποιον ερημιτη (η στους Ινδιανους που λες evabb) του κακοφαινεται η γρηγορη.
bluesattack Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 σήμερα νωρίς τοπρωί πήγα και μάζεψα φραγκόσυκα και μύρτιλο βοήθησα να φτιάξουν χυλοπίττες ,από τις οποίες θα πάρω μερτικό, πότισα τις ντοματιές και τις πιπεριές ,με νερό που πήρα από την πηγή παραπάνω και εξασφάλισα έτσι το φαγητό της ημέρας , μπορεί και της αυριανής ... δεν ατένισα το κενό σήμερα, μπορεί να θέλω να το κάνω αύριο παρέα με ένα βιβλίο ή σύγγραμμα που είναι οι ενστάσεις σου ; Γλυκο ,τρυφερο και ολιγον εφηβικο μου φερνει.Πεφτω μεσα για το τελευταιο ?
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 @@sos@@ φυλάξου! Στοχοποιείς τον εαυτό σου! σήμερα νωρίς τοπρωί πήγα και μάζεψα φραγκόσυκα και μύρτιλο βοήθησα να φτιάξουν χυλοπίττες ,από τις οποίες θα πάρω μερτικό, πότισα τις ντοματιές και τις πιπεριές ,με νερό που πήρα από την πηγή παραπάνω και εξασφάλισα έτσι το φαγητό της ημέρας , μπορεί και της αυριανής ... δεν ατένισα το κενό σήμερα, μπορεί να θέλω να το κάνω αύριο παρέα με ένα βιβλίο ή σύγγραμμα Δε τα λένε έτσι φόρα-παρτίδα στο διαδίκτυο τέτοια πράγματα.
@@sos@@ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 @@sos@@ φυλάξου! Στοχοποιείς τον εαυτό σου! Δε τα λένε έτσι φόρα-παρτίδα στο διαδίκτυο τέτοια πράγματα. έχεις δίκιο ,την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτική , μιας και το μύρτιλο υπάρχει μόνο σε μια,από ότι ξέρω, τοποθεσία στην περιοχή μας, ελεύθερο...
tolis_01 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 ο ανθρωπος αν δεν δουλευει βαριεται. Βασικά ο άνθρωπος βαριέται αν δεν δημιουργεί. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κολλάει ένσημα. Κάτι τέτοιο υποθέτω πως εννοεί και η sos.
Moderators stormrain Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Συμπαθητικο το κειμενακι του πρωτου ποστ. Στην ουσια λοιπον η Γερμανιδα αυτη ζει χωρις χρηματα αλλα με ανταλλαγη υπηρεσιων και αγαθων. Το προβλημα αν καταλαβα καλα ειναι το χρημα ως νομισμα? Γιατι αν εγω αποφασισω να ζω με τον τροπο αυτον, και εχω μια κοτα και εναν κοκορα, μετα απο λιγο διαστημα (και αρκετα αυγα) μαλλον θα καταληξω με 20 κοτες. Αλλα εγω χρειαζομαι εστω δυο. Οποτε δινω τις υπολοιπες 18 σε καποιον που θα μου δωσει μια κατσικα. Αρα εστω και προσωρινα αντικαθιστω τα ευρω με τις κοτες (γιατι στην ουσια με τις κοτες αγοραζω την κατσικα). Αρα λοιπον ποια ειναι η διαφορα με την κοινωνια ως εχει? ΄Η εγω εχω καταλαβει κατι λαθος? @@sos@@ κινητο/σταθερο τηλεφωνο εχεις? Αν ναι πληρωνεις τους λογαριασμους? Ιντερνετ? Πληρωνεις λογαριασμους? Τα ρουχα που φορας τα φτιαχνεις μονη σου? Που βρισκεις πρωτες υλες? κ.ο.κ Γενικα δεν πιστευω πως καποιος μπορει να ειναι αυταρκης στην σημερινη κοινωνια και τροπο ζωης.... http://www.youtube.com/watch?v=0oOWigXY6x8
evabb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 ναι ,αλλά τι σχέση έχει αυτό;συζητάμε για την " τεμπελιά, που νοείται σ' αυτά τα κείμενα ως το αντίθετο μιας εργασίας που απομυζά την ανθρώπινη δημιουργικότητα για να την προσφέρει ως υπεραξία στις τσέπες κάποιων ", σήμερα νωρίς τοπρωί πήγα και μάζεψα φραγκόσυκα και μύρτιλο βοήθησα να φτιάξουν χυλοπίττες ,από τις οποίες θα πάρω μερτικό, πότισα τις ντοματιές και τις πιπεριές ,με νερό που πήρα από την πηγή παραπάνω και εξασφάλισα έτσι το φαγητό της ημέρας , μπορεί και της αυριανής ... δεν ατένισα το κενό σήμερα, μπορεί να θέλω να το κάνω αύριο παρέα με ένα βιβλίο ή σύγγραμμα που είναι οι ενστάσεις σου ; αμα πεσεις κσι σπασεις κανα ποδι την ωρα που μαζευεις το μυρτιλο πηγαινε στην γρια του χωριου να στο φτιαξει. καλες οι ουτοπιες αλλα μην ξεχναμε βασικα πραματα. γτ δεν γινεται ολοι να βρησκουν τα προς το ζειν και ταυτοχρονα να κανουν ιατρικο εργο η καποιο αλλο επαγγαλμα και γτ για να φτασει ο αλλος να γινει γιατρος /μηχανικος/οτιδηποτε αλλο πρεπει και να του σπασουν τα νευρα και να χαλασει την ζαχαρενια του και να μιζεριασει και εν γενει να του φυγει το σκατο οπως λεει και ο απο πανω μου η ανταλαγη αγαθων εγκαταληφθηκε γτ απλα δεν συμφωνουσαν ολοι με αυτα που θελαν η με αυτα που εδιναν αρα το χρημα απλα εδωσε λυση σε αυτο το προβλημα, το θελουν ολοι απλα
@@sos@@ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 @@sos@@ κινητο/σταθερο τηλεφωνο εχεις? Αν ναι πληρωνεις τους λογαριασμους? Ιντερνετ? Πληρωνεις λογαριασμους? Τα ρουχα που φορας τα φτιαχνεις μονη σου? Που βρισκεις πρωτες υλες? κ.ο.κ Γενικα δεν πιστευω πως καποιος μπορει να ειναι αυταρκης στην σημερινη κοινωνια και τροπο ζωης.... όχι δεν έχω κινητό/σταθερό/σύνδεσηυπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεράσεις τις ιδεοληψίες που σου πιπιλάει το μυαλό το μάρκετινγκ της κατανάλωσης... http://www.youtube.com/watch?v=0oOWigXY6x8 http://www.youtube.com/watch?v=PSUKPc9kXLE αμα πεσεις κσι σπασεις κανα ποδι την ωρα που μαζευεις το μυρτιλο πηγαινε στην γρια του χωριου να στο φτιαξει. καλες οι ουτοπιες αλλα μην ξεχναμε βασικα πραματα.καλά τα βασικά πράγματα αλλά να μην ξεχνάμε να ζούμε πιο κοντά στις ουτοπίες μας
evabb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 όχι δεν έχω κινητό/σταθερό/σύνδεσηυπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεράσεις τις ιδεοληψίες που σου πιπιλάει το μυαλό το μάρκετινγκ της κατανάλωσης... http://www.youtube.com/watch?v=PSUKPc9kXLE καλά τα βασικά πράγματα αλλά να μην ξεχνάμε να ζούμε πιο κοντά στις ουτοπίες μας εδω πως μπαινεις και γραφεις; απο το hot spot του δημου; αυτη την στιγμη χρησιμοποιεις δυο αγαθα τα οποια δεν θα υπηρχαν αν δεν ειχε υπαρξει πρωτα το χρημα. λιγο κοροιδεια δεν νομιζεις;
slipknot Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ρεύμα δεν έχει το χωριό, έχει μονάχα γκάζι.
evabb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ρεύμα δεν έχει το χωριό, έχει μονάχα γκάζι. και το γκαζι υποδομες θελει εστω και εμφιαλομενο, αρα παλι στα ιδια ερχομαστε
tolis_01 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 εδω πως μπαινεις και γραφεις; απο το hot spot του δημου; αυτη την στιγμη χρησιμοποιεις δυο αγαθα τα οποια δεν θα υπηρχαν αν δεν ειχε υπαρξει πρωτα το χρημα. λιγο κοροιδεια δεν νομιζεις; Ώπα, το ότι ιστορικά έγινε έτσι, δεν σημαίνει πως τα ηλεκτρονικά κυκλώματα προϋποθέτουν χρήμα για να δημιουργηθούν. Μέταλλο και ηλεκτρισμό θέλουν. Δεν υποστηρίζω ότι σίγουρα θα γινόταν τα ίδια και χωρίς χρήμα, ούτε έχω προσωπικές εμπειρίες από τεχνολογική πρόοδο χωρίς χρήμα. Το μήνυμα αυτό γράφτηκε από τον υπολογιστή μου και την adsl μου την οποία πληρώνω σε ευρώ
slipknot Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 και το γκαζι υποδομες θελει εστω και εμφιαλομενο, αρα παλι στα ιδια ερχομαστε Άλλο είναι αυτό Εύα.
@@sos@@ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 εδω πως μπαινεις και γραφεις; απο το hot spot του δημου; αυτη την στιγμη χρησιμοποιεις δυο αγαθα τα οποια δεν θα υπηρχαν αν δεν ειχε υπαρξει πρωτα το χρημα. λιγο κοροιδεια δεν νομιζεις;wifi και μου ζητάς να απολογηθώ εγώ για το ότι οι συνδέσεις γίνονται με χρήμα; γιατί δεν τις απελευθερώνουν αυτοί που το κατέχουν το διαδίκτυο καλύτερα από μένα; ε;;;
Xdanger Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ώπα, το ότι ιστορικά έγινε έτσι, δεν σημαίνει πως τα ηλεκτρονικά κυκλώματα προϋποθέτουν χρήμα για να δημιουργηθούν. Μέταλλο και ηλεκτρισμό θέλουν. φανταστειτε ποσα αγγουρακια και κατσικες θα χρειαζοντουσαν για να φτιαχτει ενα εργοστασιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.