freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν έχω καταφέρει ακόμα να είμαι ελεύθερη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας , αυτό γιατί δεν θέλω να φέρω σε θέση άμυνας περιοίκους για μένα, αργά ή γρήγορα σε όλα τα άλλα στην καθημερινότητα της ζωής μου είμαι απεξαρτημένη του χρήματος... με τι τρόπο και πως;σκέψου- ανέλυσε- κατέληξε μόνος σου ... Ουάου. Με υποχρέωσες. Να σου πώ την αλήθεια δεν περίμενα διαφορετική απάντηση, καθώς- όπως και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις- δεν θεωρώ οτι συνομιλώ τόσο με ανεξάρτητη προσωπικότητα όσο με ένα απρόσωπο μεγάφωνο που εκτοξεύει αφειδώς φληναφήματα και κενές πρόγκες όπως "ξύπνα, μη ξοδεύεις, μη καταναλώνεις, απαλλοτρίωσε, κορόιδο, επαναστάτησε, μη δουλεύεις, μη πληρώνεις, κάνε, ράνε". Ωστόσο πήρα το θάρρος και σκέφτηκα (λίγο)
pournaras Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν έχω καταφέρει ακόμα να είμαι ελεύθερη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας , αυτό γιατί δεν θέλω να φέρω σε θέση άμυνας περιοίκους για μένα, αργά ή γρήγορα σε όλα τα άλλα στην καθημερινότητα της ζωής μου είμαι απεξαρτημένη του χρήματος... με τι τρόπο και πως;σκέψου- ανέλυσε- κατέληξε μόνος σου ... Σπιτι εχεις δικο σου; Χωρο παραγωγης τροφης εχεις δικο σου; Πηγη νερου απο που εχεις; ---------- Προσθήκη στις 15:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:21 ---------- Μπορεί να γίνεται να είσαι αυτάρκης. Και πάλι όμως δεν θα κάθεσαι να παίζεις τάβλι όλη μέρα και θα σου έρχονται τα αγαθά ως δια μαγείας. Άρα η Τεμπελιά (που είναι και το ζουμί του θέματος) δεν υφίσταται. Δεν γινεται να εισαι αυταρκης με τιποτε. Δωσε μου οσα κομματια ανεξαρτησιας θελεις και θα σου βρω αλλα τοσα στα οποια εξαρτασαι απο τον υπολοιπο κοσμο.
@@sos@@ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δωσε μου οσα κομματια ανεξαρτησιας θελεις και θα σου βρω αλλα τοσα στα οποια εξαρτασαι απο τον υπολοιπο κοσμο.επ κάτι είπε εδώ ο μεσιέ... αυτό είναι ikaruga24, με την αλληλοβοήθεια συμβαίνει αυτό κυρίως @freedubus sorry αλλά το διαδίκτυο δεν μπορεί να δώσει ασφάλεια για να σου εξηγήσω πιο πολύ ... όχι ότι σε νοιάζει αλλά τέσπα
cb_papi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 επ κάτι είπε εδώ ο μεσιέ... αυτό είναι ikaruga24, με την αλληλοβοήθεια συμβαίνει αυτό κυρίως Δηλαδή μας λες πως εσύ δεν πληρώνεις αλλά οι άλλοι που πληρώνουν σε βοηθούν. Ωραία προοπτική βρε. Και γω θα βρω μία εταιρία, θα γίνω κολλητός με τον CEO, αυτός θα μου πληρώνει διαμονή σε 5* ξενοδοχείο για την υπόλοιπη ζωή μου και γω θα λέω ζω χωρίς καθόλου λεφτά. Το ίδιο πράγμα λέμε. Αυτός μου παρέχει στέγη, τροφή, ιντερνετ κλπ. και γω του προσφέρω την ικανοποίηση να βοηθά έναν συνάνθρωπό του. Όταν όμως και οι γνωστοί σου αποφασίσουν να ζουν και αυτοί παρασιτώντας στους άλλους όπως εσύ, τι θα κάνετε τότε που δεν θα έχει κανένας τίποτα και θα περιμένετε από τους άλλους;
ikaruga24 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Σορρυ SoS αλλα δε με πειθεις. Οταν θα παρω την πρωτη μου αδεια απο τη δουλεια θα μου επιτρεψεις να συναντηθουμε και να περασουμε μερικες μερες μαζι. Θελω να δω που πας, τι κανεις, ποιοι ειναι αυτοι που σε βοηθανε και βοηθας (αλληλοβοηθεια) για την ψυχη της μανας τους, που μενεις, πως ζεις κτλ.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Εγω πιστευω πως η sos εχει "απαξιωσει" ολα αυτα τα αγαθα οπως ο ηλεκτρισμος, το νερο, το ιντερνετ και τα μπουζουκια () λογω οτι χρειαζονται χρηματα (το οποιο προυποθετει εργασια) για να αποκτηθουν. Τωρα, το οτι ειναι μαλακια να δουλευεις, ειναι. Το οτι θα ηταν καλυτερα να μην δουλευαμε και να απολαμβανε τα ιδια αγθαθα, θα ηταν. Καλως η κακως ομως ο κοσμος δεν ειναι ετσι . Και στην επιλογη εργασια->αγαθα και τεμπελια->τεμπελια επιλεγω ευκολα το πρωτο.
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 - Το όνειρο του γνήσιου αστού: να μπεί σε μια θέση στο δημόσιο και να ζεί παρασιτικά εις βάρος άλλων χωρίς να δουλεύει. - Το όνειρο του γνήσιου, αχέμ, πουσκέφτεταιόπωςη@@sos@@ (sic): να υπάρξει κοινοκτημοσύνη και να ζεί παρασιτικά εις βάρος άλλων χωρίς να δουλεύει. Βρείτε τις διαφορές.
slipknot Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Βρείτε τις διαφορές. Οι πιθανότητες να πραγματοποιήσει ο γνήσιος αστός το όνειρο του δεν είναι μηδενικές.
cb_papi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Το να θεωρείς ότι είσαι ανεξάρτητος του χρήματος επειδή ζεις με χρήματα των άλλων είναι αντικειμενικά η πιο σαχλή (μην πω τίποτα άλλο) ιδέα που μπορεί κάποιος να έχει.
evabb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 ο ανθρωπος αν δεν δουλευει βαριεται. χρειαζεται κατι να απασχολειται. αλλωστε η ευτυχεια οριζεται ως η αντιθεση της δυστυχιας το διαλειμμα απ αυτην. ακομα και 5 προβατα να εχεις και 10 κοτες παλι θα πρεπει να δουλευεις γτ και τα ζωα εχουν υποχρεωσεις. οποιος νομιζει οτι μπορει να ζει και να του πεφτει το φαι στο στομα απο τον ουρανο ειναι βαθια νυχτωμενος. καποτε ετσι ημασταν με τα προβατακια μας κτλ και θελαμε κατι αλλο και τα αφησαμε αρα αν παλι ξαναγυριζαμε εκει το μονο σιγουρο ειναι οτι επαναλαμβανοταν η ιστορια. αυτα I rest my case.
bluesattack Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τεσπα, οποιος επιμενει....ας παει η ας φτιαξει κατι παρομοιο.. http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1167166 ...πιο εφικτο απο μια πολιτικοκοινωνικη αναθεωρηση των παντων.. Ιδου η Ροδος..
BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 evabb, Απο την μια λες οτι ο ανθρωπος αν δεν δουλευει βαριεται (εγω να ξερεις παντως βαριομουν την δουλεια μου, μακραν τα χειροτερα χρονια της ζωης μου) και απο την αλλη λες αυτο: οποιος νομιζει οτι μπορει να ζει και να του πεφτει το φαι στο στομα απο τον ουρανο ειναι βαθια νυχτωμενος Ε, αν γινοταν αυτο, εσυ να πηγαινες να δουλεψεις μην τυχον και βαρεθεις. Και κατι τελευταιο. καποτε ετσι ημασταν με τα προβατακια μας κτλ και θελαμε κατι αλλο και τα αφησαμε. Elaborate on that.
cb_papi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Elaborate on that. Μάλλον εννοεί πως στην αρχή ζούσαμε απλά και τα περισσότερα που παράγαμε προορίζονταν για αυτοκατανάλωση, ενώ αργότερα αναπτύχθηκε η παραγωγή για αγορά από άλλους, αναπτύχτηκαν πόλεις κλπ. Άρα το να προσπαθούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν είναι ανώφελο και αντίθετο στα συμφέροντά μας.
evabb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 evabb, Απο την μια λες οτι ο ανθρωπος αν δεν δουλευει βαριεται (εγω να ξερεις παντως βαριομουν την δουλεια μου, μακραν τα χειροτερα χρονια της ζωης μου) και απο την αλλη λες αυτο: Ε, αν γινοταν αυτο, εσυ να πηγαινες να δουλεψεις μην τυχον και βαρεθεις. Και κατι τελευταιο. Elaborate on that. αν οντως δεν χρειαζοταν να δουλεψεις, ενα χομπυ δεν θα το ειχες; που αρα και παλι κατι θα εκανες; οι σπουδαιοι φιλοσοφοι και επιστημονες δεν πληρωνονταν για να φιλοσοφουν αλλα εδωσαν εργο στην αθρωποτητα. εβαζαν το μυαλο τους να δουλεψει, δεν αντενιζαν το κενο απο το πρωι μεχρι το βραδυ και χλαπακιαζαν. για το αλλο τωρα, ξεκινησαμε ζωντας στις σπηλιες και στα ελευθερα εδαφη, και σιγα σιγα θελαμε να τα κανουμε δικα μας, μετα θελαμε ανεσεις, ε και το ενα εφερε το αλλο και να που ειμαστε. αν γουσταραμε πραγματικα να ζουμε στην εξοχη θα ημασταν ακομα σαν τους ινδιανους. ---------- Προσθήκη στις 15:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:29 ---------- Μάλλον εννοεί πως στην αρχή ζούσαμε απλά και τα περισσότερα που παράγαμε προορίζονταν για αυτοκατανάλωση, ενώ αργότερα αναπτύχθηκε η παραγωγή για αγορά από άλλους, αναπτύχτηκαν πόλεις κλπ. Άρα το να προσπαθούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν είναι ανώφελο και αντίθετο στα συμφέροντά μας. καπως ετσι
@@sos@@ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 αν οντως δεν χρειαζοταν να δουλεψεις, ενα χομπυ δεν θα το ειχες; που αρα και παλι κατι θα εκανες; ναι ,αλλά τι σχέση έχει αυτό;συζητάμε για την " τεμπελιά, που νοείται σ' αυτά τα κείμενα ως το αντίθετο μιας εργασίας που απομυζά την ανθρώπινη δημιουργικότητα για να την προσφέρει ως υπεραξία στις τσέπες κάποιων ", σήμερα νωρίς τοπρωί πήγα και μάζεψα φραγκόσυκα και μύρτιλο βοήθησα να φτιάξουν χυλοπίττες ,από τις οποίες θα πάρω μερτικό, πότισα τις ντοματιές και τις πιπεριές ,με νερό που πήρα από την πηγή παραπάνω και εξασφάλισα έτσι το φαγητό της ημέρας , μπορεί και της αυριανής ... δεν ατένισα το κενό σήμερα, μπορεί να θέλω να το κάνω αύριο παρέα με ένα βιβλίο ή σύγγραμμα που είναι οι ενστάσεις σου ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.