Τάσος_Δ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Θα δινεις στην Δεη αυγα και θα παιρνεις ρευμα .Η θα της καθαριζεις το κτιριο wait , τι χρειαζεται το ρευμα ? Πως ζουσαμε πριν χιλιαδες χρονια ... Ή θα δίνεις αυγά σε κάποιον είδικό να βάλει φωτοβολταικά! Τα οποία για να τα αποκτήσει θα δώσει γάλα στον προμηθευτή, ο οποίος για να τα προμηθευτεί απ το εργοστάσιο θα πρέπει... Oh! να δώσει χρήματα. Failed.
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ωραίο θα είσαι αιθεροβάμων, στην πραγματικότητα δε σε βοηθάει ιδιαίτερα, για να μη πω καθόλου. Μα στην πραγματικότητα κανείς απ΄ όλους όσους διατυμπανίζουν ανάλογες ιδεολογίες δε τις εφαρμόζει, ουτεκάν η @@ςος@@. Ακόμα και η Χαϊντεμαρίε Σβέρμερ, βάζω στοίχημα για άλλο πήγαινε.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 To γέλιο είναι οτι αυτοί που γράψαν τα συγκεκριμένα βιβλία ήταν εξασφαλισμένοι οικονομικά για γενιές κ χορτάτοι. Είπαμε όλα στη θεωρία φαίνονται εύκολα, στη πράξη όμως τρώς τη φούτσα.
cb_papi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 To γέλιο είναι οτι αυτοί που γράψαν τα συγκεκριμένα βιβλία ήταν εξασφαλισμένοι οικονομικά για γενιές κ χορτάτοι. Είπαμε όλα στη θεωρία φαίνονται εύκολα, στη πράξη όμως τρώς τη φούτσα. Μα ρε παιδιά δεν ανακάλυψαν πάλι την Αμερική. Αυτό που λέει το κείμενο είναι να παρατήσουμε την οργανωμένη ζωή μας και να γυρίσουμε 10 αιώνες πριν. Τώρα ο λόγος να το κάνουμε αυτό είναι άλλο θέμα.. Απλά καλό είναι πριν δημοσιεύουμε τεράστια κείμενα γεμάτα με ... να σκεφτόμαστε αν αξίζει ή όχι.
bluesattack Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Το θεμα δεν ειναι μονο αν αξιζει αλλα αν ειναι εφικτο.Καλη η ''εναντιωση'' στην πολτοποιηση που δημιουργει ο συγχρονος τροπος ζωης , μπλα,μπλα,μπλαμπλαμπλα αλλα ....στην πραξη τι γινεται ? Περα απο την αυτοθεραπεια κλπ...
@@sos@@ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Για την ακρίβεια προτιμούν την "ασφάλεια" του κλουβιού από τον "κίνδυνο" της ελευθερίας.δικαίωμά τους αλλά για αυτό δεν θα γίνουν άπαρτα βουνά ποτέ... Το internet είναι γεμάτο τέτοια success stories αλλά όλα πάνω κάτω έχουν ένα λάκκο, όπως το παρακάτω quote: δεν διαφωνώ, εξ άλλου ένα παράδειγμα έδωσα, στο οποίο μπορεί και να μην συμφωνώ απόλυτα Ακόμα και η Χαϊντεμαρίε Σβέρμερ, βάζω στοίχημα για άλλο πήγαινε.πολύ πιθανόν να ισχύει αλλά αυτό δεν αναιρεί το τρόπο με τον οποίον επέλεξε να ζει η Σβέρμερ... Είπαμε όλα στη θεωρία φαίνονται εύκολα, στη πράξη όμως τρώς τη φούτσα. εδώ συμφωνάμε επιτέλους, δύσκολο να την κάνεις πράξη αλλά άκου το ωραίο, είναι σαφώς πιο όμορφα όταν την πλησιάζεις... Απλά καλό είναι πριν δημοσιεύουμε τεράστια κείμενα γεμάτα με ... να σκεφτόμαστε αν αξίζει ή όχι. Αν έχω ένα μήλο κι εσύ έχεις ένα άλλο μήλο και τα ανταλλάξουμε, τότε και οι δύο θα έχουμε πάλι από ένα μήλο. Αν έχω μια ιδέα κι εσύ έχεις μια άλλη ιδέα και τις ανταλλάξουμε, τότε ο καθένας μας θα έχει από δύο ιδέες τι λες θα άξιζε αν μου έλεγες τις ιδέες σου πάνω στο θέμα και δεν περιχαρακωνόσουν μέσα στις αρνήσεις σου ; Το θεμα δεν ειναι μονο αν αξιζει αλλα αν ειναι εφικτο.Καλη η ''εναντιωση'' στην πολτοποιηση που δημιουργει ο συγχρονος τροπος ζωης , μπλα,μπλα,μπλαμπλαμπλα αλλα ....στην πραξη τι γινεται ? Περα απο την αυτοθεραπεια κλπ...μην τα θέλεις μασημένα όλα, ξεκίνα και πειραματίσου , έτσι για πλάκα, πέρνα μια μέρα χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, σκέψου - οργανώσου - πράξε και τα ξαναλέμε ...
bluesattack Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 μην τα θέλεις μασημένα όλα, ξεκίνα και πειραματίσου , έτσι για πλάκα, πέρνα μια μέρα χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, σκέψου - οργανώσου - πράξε και τα ξαναλέμε ... Φιλε μου το κοιταω λιγο ρεαλιστικα το θεμα.Αν προκειται για μια μερα ''επαναστασης'' με τεμπελια , ταβλακι , ουζακι στην παραλια κλπ δεν εχω κανενα προβλημα.Η καθημερινη πραγματικοτητα ειναι ομως σκληρη για τετοιους πειραματισμους... Θα βαλω και ενα λινκ,που μπορει να φανει οφ τοπικ αλλα για μενα αγγιζει και αυτο πανω στο θεμα μας.. http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=197141 (οχι ως προς την τεμπελια φυσικα, αλλα για το τι πρεπει να περιμενει κανεις ,οταν θα αρχισει να γινεται 'αορατος' για μερικους , και θα γινεις οταν δεν θα εχεις ασφαλιση , περιλθαψη και δυνατοτητα μορφωσης)
cb_papi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Αν έχω ένα μήλο κι εσύ έχεις ένα άλλο μήλο και τα ανταλλάξουμε, τότε και οι δύο θα έχουμε πάλι από ένα μήλο. Αν έχω μια ιδέα κι εσύ έχεις μια άλλη ιδέα και τις ανταλλάξουμε, τότε ο καθένας μας θα έχει από δύο ιδέες τι λες θα άξιζε αν μου έλεγες τις ιδέες σου πάνω στο θέμα και δεν περιχαρακωνόσουν μέσα στις αρνήσεις σου ; Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη οργάνωση ζωής από αυτή που έχουμε σήμερα. Και δεν χρειάζεται να έχω τις τρομερές ιδέες για να γνωρίζω ότι κάτι είναι βλακεία. μην τα θέλεις μασημένα όλα, ξεκίνα και πειραματίσου , έτσι για πλάκα, πέρνα μια μέρα χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, σκέψου - οργανώσου - πράξε και τα ξαναλέμε ... Πλάκα μας κάνεις; 1 μέρα χωρίς ρεύμα, νερό, φαγητό, τίποτα. ΟΚ, περνά η πρώτη μέρα. Τη δεύτερη παθαίνεις μία σουπερ ουάου αφυδάτωση, σε νοσοκομείο δεν μπορείς να πας με δικό σου αυτοκίνητο γιατί είναι η βενζίνη, ασφάλεια δεν έχεις αφού δεν ξοδέυεις ούτε 1 ευρώ και τελικά πεθαίνεις. Τόσο απλό. Ουπς λάθος, κάνω διαλογισμό και αυτοθεραπεία και είμαι μιά χαρά
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 εδώ συμφωνάμε επιτέλους, δύσκολο να την κάνεις πράξη αλλά άκου το ωραίο, είναι σαφώς πιο όμορφα όταν την πλησιάζεις... μην τα θέλεις μασημένα όλα, ξεκίνα και πειραματίσου , έτσι για πλάκα, πέρνα μια μέρα χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, σκέψου - οργανώσου - πράξε και τα ξαναλέμε ... Θα ήθελες να μοιραστείς την προσωπική σου εμπειρία/πειραματισμό/σκέψη/οργάνωση/πράξη επί του θέματος μαζί μας ; Ή να αρκεστούμε στο φωτεινό παράδειγμα της Χαϊντεμαρίε;
@@sos@@ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Θα ήθελες να μοιραστείς την προσωπική σου εμπειρία/πειραματισμό/σκέψη/οργάνωση/πράξη επί του θέματος μαζί μας ; το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν έχω καταφέρει ακόμα να είμαι ελεύθερη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας , αυτό γιατί δεν θέλω να φέρω σε θέση άμυνας περιοίκους για μένα, αργά ή γρήγορα σε όλα τα άλλα στην καθημερινότητα της ζωής μου είμαι απεξαρτημένη του χρήματος... με τι τρόπο και πως;σκέψου- ανέλυσε- κατέληξε μόνος σου ...
cb_papi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν έχω καταφέρει ακόμα να είμαι ελεύθερη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας , αυτό γιατί δεν θέλω να φέρω σε θέση άμυνας περιοίκους για μένα, αργά ή γρήγορα σε όλα τα άλλα στην καθημερινότητα της ζωής μου είμαι απεξαρτημένη του χρήματος... με τι τρόπο και πως;σκέψου- ανέλυσε- κατέληξε μόνος σου ... internet πως έχεις;
..MementoMori.. Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Αυτο το καραγκιοζιλικι να φορτωνετε αρνητικες ψηφους το αρχικο post καποιου, την στιγμη που προκειται για ενα αρθρο προς συζητηση και δεν εκφραζει καν την αποψη του ο OP, δεν το καταλαβαινω. Μια χαρα θεματακι ειναι για να το συζητησουμε. Με τι διαφωνειτε και προσβληθηκατε? Με το αρθρο του Εψιλον? Μην ξαναγορασετε Ελευθεροτυπια.
bluesattack Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν έχω καταφέρει ακόμα να είμαι ελεύθερη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας , αυτό γιατί δεν θέλω να φέρω σε θέση άμυνας περιοίκους για μένα, αργά ή γρήγορα σε όλα τα άλλα στην καθημερινότητα της ζωής μου είμαι απεξαρτημένη του χρήματος... με τι τρόπο και πως;σκέψου- ανέλυσε- κατέληξε μόνος σου ... Κοιτα πρεπει να λαμβανονται υποψη και καποια πραγματακια.Οπως πχ ο τοπος διαμονης.Ενας που μενει σε χωριο μπορει να ειναι περισσοτερο αυταρκης απο εναν που μενει στην πολη.Αλλα αυτο ειναι το θεμα μας ?
cb_papi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μπορεί να γίνεται να είσαι αυτάρκης. Και πάλι όμως δεν θα κάθεσαι να παίζεις τάβλι όλη μέρα και θα σου έρχονται τα αγαθά ως δια μαγείας. Άρα η Τεμπελιά (που είναι και το ζουμί του θέματος) δεν υφίσταται.
ikaruga24 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν έχω καταφέρει ακόμα να είμαι ελεύθερη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας , αυτό γιατί δεν θέλω να φέρω σε θέση άμυνας περιοίκους για μένα, αργά ή γρήγορα σε όλα τα άλλα στην καθημερινότητα της ζωής μου είμαι απεξαρτημένη του χρήματος... με τι τρόπο και πως;σκέψου- ανέλυσε- κατέληξε μόνος σου ... Σορρυ κιολας αλλα μονο με τον παρασιτισμο μπορει να συμβαινει κατι τετοιο. Ιντερνετ, φαγητο, σκεπη πανω απο το κεφαλι σου, ηλεκτρισμος (που λες και η ιδια) με ολα τα παρελκομενα κτλ. Δεν χρειαζεται νομιζω να μπω σε παραπανω λεπτομερειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.