Nik.K Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ναι καλα πεστους μην φανε εχουμε γλαρο..... Τα 16dBA σε θαλαμο με ΜΟΝΟ τον ανεμιστηρα δεν εχουν καμια σχεση με το εξω και πανω σε τροφοδοτικο. Με λιγα λογια τα 16 ειναι σιγουρα 25+.
georginos1989 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 χαχαχα Τοσο καλα..... Τα chieftec λένε τπτ?
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Προσωπικά δε τα βάζω καν στην μέτρια κατηγορία, το γεγονός πως δεν στέλνουν πουθενά review samples μου κάνει κομματάκι ύποπτο και δε νομίζω πως έχει να κάνει με την τσιγκουνιά τους. Λίγα πράγματα ξέρουμε γενικά για αυτά, τελευταία έχουν ανέβει σίγουρα σε ποιότητα, παλαιότερα ήταν κοντά στην κατηγορία των noname. Οι μπακάληδες του πλαισίου τα λανσάρουν σαν παλαβοί για κάποιο λόγο...
probe Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τα chieftec έχουν αποδειχθεί καλά στην πράξη που κατ εμέ είναι πολύ περισσότερο υπέρ τους από οποιοδήποτε review. Και στο κάτω κάτω γιατί θεωρούμε ότι τα reviews είναι αξιόπιστα και δεν είναι αποτέλεσμα μάρκετινγκ ή οικονομικής συναλλαγής; Η δικιά μου εμπειρία πάντως από τα συγκεκριμένα είναι πολύ καλή. Τώρα οι μπακάληδες που λες τα σπρώχνουν γιατί προφανώς τους συμφέρει οικονομικά αλλά τι σημασία έχει αυτό σε τελική ανάλυση;
lionheart75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τα chieftec έχουν αποδειχθεί καλά στην πράξη που κατ εμέ είναι πολύ περισσότερο υπέρ τους από οποιοδήποτε review. Και στο κάτω κάτω γιατί θεωρούμε ότι τα reviews είναι αξιόπιστα και δεν είναιαποτέλεσμα μάρκετινγκ ή οικονομικής συναλλαγής; Η δικιά μου εμπειρία πάντως από τα συγκεκριμένα είναι πολύ καλή. Τώρα οι μπακάληδες που λες τα σπρώχνουν γιατί προφανώς τους συμφέρει οικονομικά αλλά τι σημασία έχει αυτό σε τελική ανάλυση; +1 Mια χαρά psu είναι τα chieftec και για τα χρήματα που κοστίζουν αποτελούν πολύ καλό value. Έχουν περάσει 2-3 απο τα χέρια μου και φίλων κατά καιρούς και δεν υπήρχε κανένα παράπονο. Γενικά τα θεωρώ πολύ τίμια χωρίς λεζάντες, λαμπιόνια και φανφάρες. Στο φινάλε αγοράζεις ένα 400 - 450 τροφοδοτικό που σηκώνει ανετότατα νέα δυνατά συστήματα με καλά χαρακτηριστικά πολύ ακριβότερων psus (βλέπε a-135 series) σε τιμή <50 ευρώ. Που είναι το πρόβλημα?
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τα reviews είναι ο πιο αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης ενός psu. Σε σοβαρά site που σέβονται τον εαυτό τους και την δουλειά τους δε τίθεται θέμα marketing κάτω από τραπέζι. Δε τους συμφέρει άλλωστε κάτι τέτοιο, όσο δύσκολο είναι να χτίσεις αντικειμενικό όνομα στο site σου, τόσο εύκολο είναι να το χαλάσεις. Από εκεί και πέρα, είναι αντιληπτό πως οι συνθήκες και οι παράμετροι που δουλεύει ο καθένας ένα psu είναι τόσο άπειρες, όσο και οι γνώμες του καθενός για αυτά. Το γεγονός πως εσύ πήρες κάποια στιγμή Chieftec είναι μία πληροφορία στις άπειρες, και σε δικαίωσε προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Μπορεί να βγουν 10 και να πουν πως είναι τα καλύτερα και μετά άλλοι 10 να πουν πως τους χάλασε πάνω στο μήνα. Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει; Για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν τα σοβαρά review sites με πανάκριβους load testers.
lionheart75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Aυτοί οι αντικειμενικοί load testers όμως έχουν βγάλει κατα καιρούς για τα μπάζα, αρκετά καλά psus κατ εμέ όπως π.χ το M620 της coolermaster κ.α. Δεν θα αναφερθώ στο συγκεκριμένο παραπάνω, το οποίο τυγχάνει να έχω, καθώς η γνώμη ενός χρήστη, όπως σωστά θα πεί κάποιος δεν μετρά. Παρόλα αυτά, ψάχνοντας στο google ο οποιοσδήποτε για προβλήματα στο εν λόγω psu, ή σε κάποιο chieftec ή whatever brand, μπορεί κάλλιστα να ανακαλύψει προβλήματα και με άλλα πιο high end και ακριβότερα psu, όχι απο τους load testers αλλά απο τους χρήστες ... Τελος, σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε psu των 50 ευρώ και σε psu αντιστοίχων ονομαστικών watt των 80+ ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην τιμή που σε κάθε περίπτωση κατ εμέ δεν είναι διακαιολογημένη.
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 E, νταξ, τροφοδοτικά είναι, δε γίνεται όλα τα καλά να μη χαλάνε ποτέ και όλα τα κακά να χαλάνε πάντα, όπως είπα και παραπάνω ο χρήση και οι συνθήκες που μπορεί ένα psu να δουλέψει είναι άπειρες. Οι load testers τα δοκιμάζουν στις πιο ακραίες, αυτό είναι που μετράει. Κι εμένα από εμένα έχει περάσει διψήφιος αριθμός premier psu των 25€ και ακόμα δε χάλασε κανένα. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως τα premier ξαφνικά έγιναν καλά και αξιόπιστα. Η τιμή είναι ένας από τους παράγοντες σύγκρισης που λαμβάνεται υπόψη στα review, πράγματι υπάρχουν μπόλικα πολύ καλά psu που είναι όμως εξαιρετικά overpriced. Τώρα μεταξύ ενός μέτριου psu των 60€ και ενός εξαιρετικού των 80€, θεωρώ πως αξίζει η υπέρβαση για το ακριβό. Μόνο και μόνο το υψηλότερο efficiency που θα προσφέρει το δεύτερο σε βάθος χρόνου θα κάνει απόσβεση.
pano Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Προσωπικά η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στην μέση,δηλαδή βεβαίως και τα review sites,με τα ανάλογα εξειδικευμένα όργανα μετρήσεων, μας δίνουν μία εικόνα για τις δυνατότητες του εκάστοτε τροφοδοτικού από κεί και πέρα όμως για την συμπεριφορά του εκάστοτε τροφοδοτικού στην χρόνια και πραγματική χρήση μόνο οι χρήστες μπορούν να ξέρουν. π.χ αυτό το τροφοδοτικό Thermaltake TR2 500W http://www.pc-store.gr/product_details.php?category_id=174&item_id=884 οι περισσότεροι λέμε οτι είναι μούφα(και καλά λέμε) είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα review για αυτό(μόνο στο x bit labs αν δεν κάνω λάθος) στον αντἰποδα λέμε για τα hec ότι είναι αξιόλογα που και για αυτά είναι ανύπαρκτα τα review.
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Προσωπικά η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στην μέση,δηλαδή βεβαίως και τα review sites,με τα ανάλογα εξειδικευμένα όργανα μετρήσεων, μας δίνουν μία εικόνα για τις δυνατότητες του εκάστοτε τροφοδοτικού από κεί και πέρα όμως για την συμπεριφορά του εκάστοτε τροφοδοτικού στην χρόνια και πραγματική χρήση μόνο οι χρήστες μπορούν να ξέρουν. Μα λέμε για αντικειμενική άποψη, προφανώς και ο κάθε χρήστης μπορεί να έχει την υποκειμενική του και αυτή να διαφέρει, αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους υπόλοιπους. Αν πάρεις ένα premier 450W (450 που λέει ο λόγος ;p) και το βάλεις σε ένα σύστημα που καταναλώνει 100W σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, μπορεί να αντέξει και 5 χρόνια. Πόσο εύκολα μπορεί να σε εμπιστευθεί κάποιος όταν του το προτείνεις μετά ανεπιφύλαχτα; π.χ αυτό το τροφοδοτικό Thermaltake TR2 500W http://www.pc-store.gr/product_details.php?category_id=174&item_id=884 οι περισσότεροι λέμε οτι είναι μούφα(και καλά λέμε) είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα review για αυτό(μόνο στο x bit labs αν δεν κάνω λάθος) στον αντἰποδα λέμε για τα hec ότι είναι αξιόλογα που και για αυτά είναι ανύπαρκτα τα review. Τα hec έχουν χτίσει ένα αξιοπρεπές όνομα στον χώρο πάνω σε καλά psu που πέρασαν και από load testers, αν και τελευταία πράγματι δε βλέπω νέα review... :/ edit, μαλακίτσα είπα, το 2007 δεν είχε τον σημερινό εξοπλισμό του το hardwaresecrets, παρ'όλα αυτά είναι αρκετά εκτενές το review.
probe Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τα Chieftec έχουν καλό όνομα λόγω των εμπειριών των χρηστών τους, είναι κοινή άποψη και ναι είναι αξιόπιστη μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου . Τα Premier όπως και άλλα αντίστοιχα με διαφορετικά ονόματα κανένας δεν τα προτείνει. Εσύ liopyr με ποια βάση τα βγάζεις κάτω του μετρίου; Το ότι δεν έχουνε reviews σε sites πως ξέρεις ότι δεν είναι επιλογή των υπευθύνων των sites και ότι αγνοούν αυτά όπως και άλλα σκοπίμως ή απλά προτιμούν να ασχοληθούν με μοντέλα που αφορούν την δικιά τους (αμερικάνικη) αγορά; Και τα reviews στο web είναι ελάχιστα για τα τροφοδοτικά, δεν θα βρεις πολλά reviews για το ίδιο τροφοδοτικό ή και δεν θα βρεις καν. Το να πούμε πχ τα Corsair είναι καλά χαίρω πολύ, καλά και φτηνά τροφοδοτικά μπορείς να προτείνεις:<<εκεί σε θέλω μάστορα>>, γιατί εκεί εστιάζονται οι ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων που δεν έχουν ή δεν θέλουν να διαθέσουν πολλά χρήματα. Εγώ ναι εμπιστεύομαι την προσωπική μου εμπειρία και με ενδιέφερει πολύ να διαβάσω και <<προσωπικές>> όπως τις λες εμπειρίες και για άλλα αξιόλογα budjet τροφοδοτικά, θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Και όταν γράφεις για <<συνθήκες και οι παράμετροι που δουλεύει ο καθένας ένα psu κλπ>> <<premier 450W (450 που λέει ο λόγος ;p) και το βάλεις σε ένα σύστημα που καταναλώνει 100W σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, μπορεί να αντέξει και 5 χρόνια>>, μάλλον θεωρείς τους άλλους χαζούς και άσχετους. Η κοινή εμπειρία των πολλών οδηγεί σε ασφαλέστερα συμπεράσματα σε τετοιου είδους ζητήματα, 'ετσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ.
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Εντάξει αδερφέ, μπορείς αν θες να πιστεύεις πως ο ελέφαντας πετάει, δε θα είμαι εγώ αυτός που θα προσπαθήσει να σε πείσει για το αντίθετο. Όπως νομίζεις, όσα γράφεις καλύπτονται από το προηγούμενα ποστ μου, δε τα ξαναγράφω για να μη καταντήσει κουραστική η ανάγνωση από τους υπόλοιπους. Το συμπέρασμα πως θεωρώ οποιονδήποτε "χαζό" δε ξέρω πως το έβγαλες, και θα προτιμήσω να μη μάθω.
georginos1989 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Λοιπον για το συστημα μου P4 3,2ghz ram 2gb 2 hdd vga ati hd4670 3 ανεμηστηρες 2 λαμπες dvd/rw πόσα watt τροφοδοτικό να πάρω? Αυτό που κάηκε ήταν 500 Watt και όχι μαρκας Απλά σκέφτομαι και για μελλοντική αναβάθμιση και ότι το pc θα δουλεύει 24/7
pano Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Βρέ παιδιά δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε για τενεκέδες Φίλε liopyr ορίστε reviews για chieftec: http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/chieftec-psus.html http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/chieftec-psu-roundup.html http://www.thelab.gr/showthread.php?t=80419 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=80269 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=82151 Άν και έχω την εντύπωση ότι τα έχεις διαβάσει Φίλε georginos1989 για το τωρινό σου σύστημα και ένα 400άρι σε υπερκαλύπτει ,τώρα για μελλοντική αναβάθμιση δεν μπορώ να σου απαντήσω αν δεν γνωρίζω τι εξαρτήματα θα βάλεις ή τουλάχιστον για τι χρήση προορίζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.