johnny21a Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Εχω μια φορμα στην οποια εχω διαφορα controls με δεδομενα απο μια βαση. Μεσα σε αυτα ειναι και ενα listbox στο οποιο οταν διαλεγω μια σειρα αλλαζουν αντιστοιχα τα δεδομενα στα αλλα controls. Μεσα στα controls αυτα ειναι και ενα datagridview με δεδομενα απο ενα table το οποιο συνδεεται με τα προηγουμενα δεδομενα με FK. Ολα καλα μεχρι εδω, αυτο που θελω ειναι να ανοιγω μια καινουργια φορμα με ενα datagridview το οποιο να μου δειχνει οτι δεδομενα υπηρχαν στο datagridview της πρωτης φορμας... Τα φωτα σας παρακαλω... (εχω ψαξει στο google δεν βρηκα και να με βοηθησει...)
Apoll Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Εχω μια φορμα στην οποια εχω διαφορα controls με δεδομενα απο μια βαση. Μεσα σε αυτα ειναι και ενα listbox στο οποιο οταν διαλεγω μια σειρα αλλαζουν αντιστοιχα τα δεδομενα στα αλλα controls. Μεσα στα controls αυτα ειναι και ενα datagridview με δεδομενα απο ενα table το οποιο συνδεεται με τα προηγουμενα δεδομενα με FK. Ολα καλα μεχρι εδω, αυτο που θελω ειναι να ανοιγω μια καινουργια φορμα με ενα datagridview το οποιο να μου δειχνει οτι δεδομενα υπηρχαν στο datagridview της πρωτης φορμας... Τα φωτα σας παρακαλω... (εχω ψαξει στο google δεν βρηκα και να με βοηθησει...) Λες φόρμα και αναφέρεσαι σε τί; WPF; Winforms; Silverlight; ASP.NET; Το gridview πως πέρνει τα δεδομένα; Με WCF Service; Κώδικα και datatables; Sql data source ή Sql data adapter; κλπ. Από πού θες να ανοίγεις την νέα φόρμα; Από την υπάρχουσα;
johnny21a Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Λες φόρμα και αναφέρεσαι σε τί; WPF; Winforms; Silverlight; ASP.NET;Το gridview πως πέρνει τα δεδομένα; Με WCF Service; Κώδικα και datatables; Sql data source ή Sql data adapter; κλπ. Από πού θες να ανοίγεις την νέα φόρμα; Από την υπάρχουσα; Αναφερομαι σε windows form. To gridview παιρνει τα δεδομενα απο μια βαση access και χρησιμοποιει datasource
Apoll Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Τότε τί δεν μπορείς να κάνεις; Να ανοίξεις μιά νέα φόρμα; Να περάσεις τα δεδομένα του grid όπως στην προηγούμενη φόρμα; Ή ως παράμετρο στην νέα φόρμα;
johnny21a Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 ναι θελω στην νεα φορμα το grid που θα δημιουργησω να ειναι τα ιδια με αυτα που υπαρχουν στην προηγουμενη, φιλτραρισμενα με το ID που εχουν και στο πρωτο grid
Apoll Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 ναι θελω στην νεα φορμα το grid που θα δημιουργησω να ειναι τα ιδια με αυτα που υπαρχουν στην προηγουμενη, φιλτραρισμενα με το ID που εχουν και στο πρωτο grid Δεν βλέπω που συναντάς την δυσκολία τότε. Όταν θα καλέσεις με .show/showdialog την νέα φόρμα, πέρνα ολόκληρο το grid control ως παράμετρο ώστε το grid της νέας φόρμας να είναι ίδιο με το προηγούμενο όταν αυτή γίνεται initialise. Εκτός αν δεν ξέρεις πως να κάνεις οπότε στην νέα φόρμα βάλε αυτό public New(datagrid χχχχχχχχχ) : base() { InitializeComponent(); datagridxxxxx = xxxxxxxxxx; } Προσοχή τα control περνάνε με reference και όχι value. Αν θες να κάνεις αλλαγές στην νέα φόρμα, καλύτερα να περάσεις το ID και να πάρεις τα δεδομένα όπως κάνεις με την προηγούμενη.
johnny21a Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Χαθηκα λιγακι... Αν εχεις διαθεση να μου εξηγησεις λιγο καλυτερα... Το Datagridview που θελω να περασω στην νεα φορμα εχει ονομα insuranceDataGridView... Αρα στον κωδικα που μου εστειλες που πρεπει να μπει ?
Apoll Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 ;;;;; Πρώτη φορά ασχολήσε με winforms και C#; Δεν έχεις γράψει εσύ την εφαρμογή;
johnny21a Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Εχω ασχοληθει απλα ποτε με databases και οτι εχει φτιαξει το visualstudio με dragndrop απο τα datasources. Αρχιζω να πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα να το κανω απο την αρχη με sqlcommands χωρις αυτοματοποιηση. Αλλα αν μπορεις να με βοηθησεις σε αυτο που σε ρωτησα πριν μηπως το κανω και δουλεψει θα σου ημουν υποχρεος, αλλιως δεν πειραζει παμε απο την αρχη για διαβασμα
Evgenios1 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Γιατι δεν αενβαζεις αυτο που εχεις κανει; (Το source)
johnny21a Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Οκ καταφερα να περασω το datagridview στην νεα φορμα που ανοιγει αλλα εξαφανιζεται απο την πρωτη...
Evgenios1 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δεν μπορεις να εχεις το ιδιο control σε δυο forms ταυτοχρονα. Καλυτερα ανεβασε το κωδικα που εχεις γραψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.