cherryhead122 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Γεια σας παιδιά, θα ήθελα τη γνώμη σας με τη να κάνω γιατί έχω πάρει στις 23/01 κάποια κομμάτια από e-shop για αναβάθμιση του συστήματος μου και μέχρι στιγμής τα έχω πάει για service 3 φορές. Τα κομμάτια είναι τα παρακάτω: ASUS M4A79XTD EVO OCZ OCZ3OB1600LV4GK 4GB (2X2GB) PC3-1280 AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD-CORE Λοιπόν τη πρώτη φορά όταν τα έστηνα δεν ξεκιναγε το σύστημα γιατί η μια RAM ήταν χαλασμένη, όποτε της γύρισα και μετά από 2 μέρες μου έδωσαν καινούργιες. Τη δεύτερη φορά, μου βαραγε συνεχεία BSOD το μηχάνημα όποτε σκέφτηκα να κάνω ένα MEMTEST να δω τη γίνεται, και μου έβγαλε παρά πολλά error. Της πάω πάλι στο μαγαζί της κρατεί 2 μέρες ο τεχνικός και όταν πάω να παραλάβω καινούργιες τον ρωτώ αν μπορεί να μου δώσει άλλη μάρκα και αρχίζει να μου τα μασαει εκεί λέγοντας ότι θα κάνει μια εβδομάδα η διαδικασία αυτή, και πηρά πάλι καινούργιες μνήμες αλλά ιδία μάρκα ίδιο μοντέλο. Τη τρίτη φορά τα πήγα όλα πίσω (CPU, M/B, RAM) γιατί πάλι μου βαραγε BSOD. Ενημερώνω τον τεχνικό ότι θέλω αντικατάσταση με αλλά κομμάτια αλλά μου λέει δεν γίνεται θα πρέπει να τα ελέγξει στο service. ΟΚ τα αφήνω 3 μέρες και μου λέει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εγώ αγανακτισμένη τα παίρνω τα ξανά στήνω και όλα μια χαρά μέχρι πριν 3 εβδομάδας που άρχισε να βαραει πάλι BSOD. Τρέχω MEMTEST σήμερα το πρωί και τη να δω πάλι τρέλα errors, ούτε 2 λεπτά δεν έτρεξε το πρόγραμμα και έχει βγάλε πάνω από 3,000 errors. Τη να κάνω? Έχω στείλει e-mail στο e-shop με το πρόβλημα μου τη δευτέρα αλλά κάνεις δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου, με έχουν γράψει κανονικότατα. ΕΛΕΟΣ!
caution Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Τσέκαρε αρχικά αν είναι σωστά τα settings - και αν είναι σωστά και αυτό είναι το τρίτο set που καις, τότε κάτι παίζει με το board...
cherryhead122 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 τα έχω όλα στα default δεν έχω πειράξει τίποτα. Και εγώ αυτό νομίζω ότι έχει πρόβλημα η Μ/Β, αλλά πως θα τους το αποδείξω αυτό, είναι και λίγο βλάκες στο e-shop.
caution Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δες από το everest μήπως το "default" είναι αρκετά τσιμπημένο σε ρεύματα - και αν όχι τότε στείλ'τα πακέτο με την υποσημείωση να επικοινωνήσει μαζί σου ο τεχνικός που θα τα δει. Όταν μιλήσετε, να του αναφέρεις το story και λογικά θα βγει άκρη. Δεν είναι δα και τόσο απίθανο μια board να σκοτώνει μνήμες. Τα πρώτα p45 τις giga την είχαν αυτή την συνήθεια θυμάμαι...
DreadKnight Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 παιδια μια ζωη με τις μνημες της OCZ υπαρχει θεμα μη συμβατοτητας... δειτε λιγο εδω και πειτε μου την γνωμη σας http://www.ocztechnology.com/products/ddr3/obsidian_series
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Εγώ με αρκετά dimm OCZ που είχα κατά καιρούς δεν έπεσα ποτέ σε πρόβλημα συμβατότητας, αλλά είχαν συχνά μικρό μέσο όρο ζωής. Αυτή τη στιγμή έχω στο συρτάρι 4x1GB ddr2 με D9GMH ψόφια. Παρέδωσαν πνεύμα σε λιγότερο από χρόνο, χωρίς ιδιαίτερα clocks - ρεύματα. :/
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Εγώ με αρκετά dimm OCZ που είχα κατά καιρούς δεν έπεσα ποτέ σε πρόβλημα συμβατότητας, αλλά είχαν συχνά μικρό μέσο όρο ζωής. μακρια απο μάς....
DreadKnight Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 μακρια απο μάς.... "Luciddream" ωραιο case :-D:-D
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 μακρια απο μάς.... Ναι, να προσθέσω και 2 Cellshock με D9GKX στην ιστορία. Δεν ξέρω τι έφταιξε ακριβώς, αλλά από θερμοκρασίες μάλλον πήγαν. Λίγο το MCP της 780i που βράζει, λίγο τα στενόχωρα 4 dimm, λίγο τα heatspreders της ocz που είναι μάλλον αναποτελεσματικά, λίγο τα micron που βγήκαν ευαίσθητα, μπουμ. Πλέον παίζω τις μνήμες με 2.0V, ενεργητική ψύξη κι ο μαρξ βοηθός.
Luciddream Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 "Luciddream" ωραιο case :-D:-D ήταν το πιο φτηνό που βρήκα... :-D:-D κοιτάω τα λαστιχάκια στην φώτο που κρατάει η mega shadow την κάρτα γραφικών πιο πίσω για να χωράει ο αέρας και με πιάνουν τα γέλια... αλλα με έχει βολέψει τρελά.. !! ---------- Προσθήκη στις 03:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:01 ---------- Πλέον παίζω τις μνήμες με 2.0V, ενεργητική ψύξη κι ο μαρξ βοηθός. εγώ πάλι σκέφτομαι μόλις πέσουν οι θερμοκρασίες λίγο να ανεβάσω τις δικιές μου.. αλλα και να πάθει τίποτα έχουν εγγύηση σωστά..? ενεργητική ψύξη όταν λές...?
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 εγώ πάλι σκέφτομαι μόλις πέσουν οι θερμοκρασίες λίγο να ανεβάσω τις δικιές μου.. αλλα και να πάθει τίποτα έχουν εγγύηση σωστά..? ενεργητική ψύξη όταν λές...? Toν παραδοσιακό τρίφτη.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 τα έχω όλα στα default δεν έχω πειράξει τίποτα.Και εγώ αυτό νομίζω ότι έχει πρόβλημα η Μ/Β, αλλά πως θα τους το αποδείξω αυτό, είναι και λίγο βλάκες στο e-shop. Οτι εχεις default ρυθμισεις δε σημαινει οτι ειναι σωστες. Πολλες φορες το BIOS αναγνωριζει λαθος τις συσκευες και βαζει οτι ναναι ρυθμισεις με αποτελεσμα ενα ασταθες συστημα. Θα πρεπει να μπεις στο BIOS να δεις καποια πραγματακια. Αρχικα αν οι μνημες τροφοδοτουνται με τα volts που προβλεπει ο κατασκευαστης. Επειτα αν δουλευουν στη συχνοτητα και τα timings που επισης προβλεπει ο κατασκευαστης. Αν οχι, βγαλε τα default, και βαλε manual τις σωστες τιμες. Επειτα, δοκιμασε να βαλεις τα dimmakia της ram, στις αλλες υποδοχες της μητρικης και ξανατσεκαρε πως παει το θεμα. Θεωρω δυσκολο να φταιει η μητρικη για ενα λογο: Οτι με το τελευταιο ζευγος ram που εβαλες, οπως λες σου δουλεψε για καμποσο καιρο και αρχισε τα bsod πριν λιγο. Αν λοιπον ηταν η μητρικη θα ειχες σταθερα προβλημα απο τη πρωτη μερα που σου παρουσιασε bsod. Το οτι αλλαξες dimms σταματησαν τα bsod, και ξαναρχισαν μετα απο καποιο καιρο, παραπεμπει και παλι σε ram. Ισως ομως, να τραβαει καποια ζορια το πακετο ocz-μητρικη και να ταλαιπωρει η μητρικη τα dimmakia κανοντας τα να υπολειτουργουν στην πορεια. Anyway, ξεκινα κοιτωντας τις ρυθμισεις στο BIOS και βλεπουμε. edit: Διαβαζοντας στο forum της ocz απο περιεργεια (μιας και ειχα καποτε κι εγω ocz στο συστημα μου κι αντιμετωπιζα ακριβως τα ιδια προβληματα με εσενα), βλεπω αναφορες οτι η μητρικη σου setarei λαθος defaults για τις συγκεκριμενες μνημες. Ενδεικτικα http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?76939-M4A79T-Deluxe-w-OCZ3OB1600LV4GK-overclock-stump-here&highlight=OCZ3OB1600LV4GK Αρα ξεκινα φτιαχνοντας τις ρυθμισεις. Δωστους 1.65V (απο 1.50V) που τους δινει το BIOS, βαλε 9-9-9-24 timings και τελος, βαλε το tRFC στην τιμη 88. Εναλλακτικα ακολουθησε οτι λεει ο RoyOCZ στο link που σου εδωσα.
mimidon Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Επειδή φίλος μου είχε σχεδόν ίδιο πρόβλημα με εσένα, τελικά ανακάλυψε ότι έφταιγε η.. γείωση! Επειδή περνάει όλα τα καλώδια κάτω από την μητρική με μονωτική, είχε κολλήσει μία βίδα σε αυτή και ακουμπούσε τη μητρική.. Περιττό να σου πω ότι πέραν από 2 αλλαγές μνήμων, έκανε και αλλαγή μητρικής μέχρι να το βρει.. Επίσης, δοκίμασε τις μνήμες σου σε κάποιον υπολογιστή φίλου, και το αντίστροφο...
cherryhead122 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Οτι εχεις default ρυθμισεις δε σημαινει οτι ειναι σωστες. Πολλες φορες το BIOS αναγνωριζει λαθος τις συσκευες και βαζει οτι ναναι ρυθμισεις με αποτελεσμα ενα ασταθες συστημα. Θα πρεπει να μπεις στο BIOS να δεις καποια πραγματακια. Αρχικα αν οι μνημες τροφοδοτουνται με τα volts που προβλεπει ο κατασκευαστης. Επειτα αν δουλευουν στη συχνοτητα και τα timings που επισης προβλεπει ο κατασκευαστης. Αν οχι, βγαλε τα default, και βαλε manual τις σωστες τιμες. Επειτα, δοκιμασε να βαλεις τα dimmakia της ram, στις αλλες υποδοχες της μητρικης και ξανατσεκαρε πως παει το θεμα. Θεωρω δυσκολο να φταιει η μητρικη για ενα λογο: Οτι με το τελευταιο ζευγος ram που εβαλες, οπως λες σου δουλεψε για καμποσο καιρο και αρχισε τα bsod πριν λιγο. Αν λοιπον ηταν η μητρικη θα ειχες σταθερα προβλημα απο τη πρωτη μερα που σου παρουσιασε bsod. Το οτι αλλαξες dimms σταματησαν τα bsod, και ξαναρχισαν μετα απο καποιο καιρο, παραπεμπει και παλι σε ram. Ισως ομως, να τραβαει καποια ζορια το πακετο ocz-μητρικη και να ταλαιπωρει η μητρικη τα dimmakia κανοντας τα να υπολειτουργουν στην πορεια. Anyway, ξεκινα κοιτωντας τις ρυθμισεις στο BIOS και βλεπουμε. edit: Διαβαζοντας στο forum της ocz απο περιεργεια (μιας και ειχα καποτε κι εγω ocz στο συστημα μου κι αντιμετωπιζα ακριβως τα ιδια προβληματα με εσενα), βλεπω αναφορες οτι η μητρικη σου setarei λαθος defaults για τις συγκεκριμενες μνημες. Ενδεικτικα http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?76939-M4A79T-Deluxe-w-OCZ3OB1600LV4GK-overclock-stump-here&highlight=OCZ3OB1600LV4GK Αρα ξεκινα φτιαχνοντας τις ρυθμισεις. Δωστους 1.65V (απο 1.50V) που τους δινει το BIOS, βαλε 9-9-9-24 timings και τελος, βαλε το tRFC στην τιμη 88. Εναλλακτικα ακολουθησε οτι λεει ο RoyOCZ στο link που σου εδωσα. Τα δοκίμασα φιλέ και τίποτα απλά κάνει συνεχεία reboot.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τα δοκίμασα φιλέ και τίποτα απλά κάνει συνεχεία reboot. Δουλευει το pc με λαθος ρυθμισεις στις μνημες και κανει reboots με τις σωστες ρυθμισεις? wtf. Σε ποιο σημειο ακριβως σου τραβαει reboot?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.