Προς το περιεχόμενο

καλυτερο after-market modem/router για συνδεσεις Forthnet

hammerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεις και να δεις μπορει και οχι.σχετικο ειναι αυτο.καποια ρουτερ ισως συγχρονισουν παραπανω αλλα μπορει να ειναι πιο ασταθη.πχ ενα Linksys θα συγχρονιζε καλυτερα απο ενα thomson α?λλα δεν σημαινει οτι θα παιξει σταθερα υποχρεωτικα.μηπως ειχες αποσυνδεσεις και ειχες ζητησει απο forthnet Να σου αλλαξουν profile Και για αυτο βλεπω 7,5 margin??

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλημερα.οχι δεν εχω ζητησει κατι τετοιο.συμφωνα με τη forthnet και με το atenuation ποθ εχω πρεπει να κουμπωνω στα 14-15 mbs.δεν εχω καθολου αποσυνδεσεις αλλα κουμπωνω χαμηλα.

το πιο περιεργο ομως ειναι οτι στο διπλανο μου σπιτι η αλλη γραμμη παλι με forthnet κουμπωνει στα 14,5 mbs.

Δημοσ.
καλημερα.οχι δεν εχω ζητησει κατι τετοιο.συμφωνα με τη forthnet και με το atenuation ποθ εχω πρεπει να κουμπωνω στα 14-15 mbs.δεν εχω καθολου αποσυνδεσεις αλλα κουμπωνω χαμηλα.

το πιο περιεργο ομως ειναι οτι στο διπλανο μου σπιτι η αλλη γραμμη παλι με forthnet κουμπωνει στα 14,5 mbs.

μπορει απο διαφορετικο χαλκο αφου εχεις αλλο ζευγαρι και μπορει να εχιε παθει κατι αυτο μεχρι λογω διαφορετικου ρουτερ.κανε reboot το ρουτερ και πες μας με ποσο margin κλειδωνει στο down.

Θεωρητικα ναι για 15 εισαι.η πραξη απο την θεωρια στην ελλαδα ειναι διαφορετικη.

Δωσε στατιστικα γραμμης φιλε μου.Ποιο ρουτερ εχεις?

τα γραφει πιο πανω.thomson πρεπει να εχει απο τα στατιστικα

Δημοσ.

Link Information

Uptime: 0 days, 0:05:48

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 10.968

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 15,5 / 28,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 7,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 1 / 0

FEC Errors (Up/Down): 0 / 3.608

CRC Errors (Up/Down): 0 / 41

HEC Errors (Up/Down): 15.643 / 38

---------- Προσθήκη στις 15:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:03 ----------

νεο reboot με ελαχιστες μεταβολες

Link Information

Uptime: 0 days, 0:03:04

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 11.022

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 15,5 / 28,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 7,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 0 / 433

CRC Errors (Up/Down): 0 / 5

HEC Errors (Up/Down): 15.693 / 4

Δημοσ.

Φιλε μου παρε ενα Belkin να τελειωνεις...δεν θα καταλαβεις οτι το εχεις σπιτι σου.Θα ξεχασεις να ασχοληθεις ποτε μαζι του.Οποιο θες παρε αν θες Ν ομως 3 λυσεις.Vision , N1, και playmax.Ολα στα 80-100 ευρω

• Super Moderators
Δημοσ.

το πρόβλημα είναι ο χαμηλός συγχρονισμός για τα στατιστικά της γραμμής? αν ναι τότε όχι, το να αλλάξεις router δεν πρόκειται να τον βελτιώσει...

άσε που παίζει να είσαι σε Broadcom dslam που έχει gap στις συχνότητες με αποτέλεσμα να σου κόβει mbit...

Δημοσ.

απλα να προσθεσω μιλωντας παλι σημερα με forthnet μου ειπαν οτι παιζει ρολο και η μεγαλη αποσταση που ειμαι απο το ψηφιακο περιπου 1,5 km και οτι βλεπουν καποιου ειδος βραχυκυκλωμα στην καλωδιωση του σπιτιου

• Super Moderators
Δημοσ.

αν έχεις πράγματι βραχυκύκλωμα στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου τότε πρέπει να φωνάξει ηλεκτρολόγο να την ελέγξει-φτιάξει...

Δημοσ.

α και κατι ακομα συμφωνα με τα δεδομενα της γραμμης και την καλωδιωση πιανω σε πολυ μεγαλο βαθμο τα μεγιστα της γραμμης.αλλαζοντας ενα modem ισως κουμπωσω ψηλοτερα αλλα μπορει να εχω αποσυνδεσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

ίσως συγχρονίσεις υψηλότερα, δλδ 0.5-1mbit στην καλύτερη...

βάση της εξασθένισης της γραμμής σου (28db attenuation) τα 11db είναι λίγα, εγώ με 30 πιάνω 14.5mbit :P

είτε κάπου υπάρχει πρόβλημα που μπορεί να διορθωθεί (η εξασθένιση δεν διορθώνεται) ή έχεις gap στις συχνότητες...

• Super Moderators
Δημοσ.

για να μάθεις αν έχεις gap πρέπει να τρέξεις κάποιο tool όπως το orbmt ή το dmt εφόσον είναι συμβατό το router σου και να δεις το διάγραμμα των συχνοτήτων της γραμμής σου...

για παράδειγμα:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=397013

αυτό εδώ είναι gap και υπάρχει σε Broadcom dslam

nonameoy.jpg

Δημοσ.
Φιλε μου παρε ενα Belkin να τελειωνεις...δεν θα καταλαβεις οτι το εχεις σπιτι σου.Θα ξεχασεις να ασχοληθεις ποτε μαζι του.Οποιο θες παρε αν θες Ν ομως 3 λυσεις.Vision , N1, και playmax.Ολα στα 80-100 ευρω

belkin router.απαπαπαπαπα.καποιο N ειχα σεταρει σε forthnet σε 2 ατομα και δεν επαιρνε Ip με τιποτα.και firmware update τιποτα.

το πρόβλημα είναι ο χαμηλός συγχρονισμός για τα στατιστικά της γραμμής? αν ναι τότε όχι, το να αλλάξεις router δεν πρόκειται να τον βελτιώσει...

άσε που παίζει να είσαι σε Broadcom dslam που έχει gap στις συχνότητες με αποτέλεσμα να σου κόβει mbit...

ενταξει και thomson εχει πανω οχι κανα linksys

απλα να προσθεσω μιλωντας παλι σημερα με forthnet μου ειπαν οτι παιζει ρολο και η μεγαλη αποσταση που ειμαι απο το ψηφιακο περιπου 1,5 km και οτι βλεπουν καποιου ειδος βραχυκυκλωμα στην καλωδιωση του σπιτιου

ama ξερεις μπορεις να κανεις μονος σου ελεγχο στον κατανεμητη του σπιτιου σου.

α και κατι ακομα συμφωνα με τα δεδομενα της γραμμης και την καλωδιωση πιανω σε πολυ μεγαλο βαθμο τα μεγιστα της γραμμης.αλλαζοντας ενα modem ισως κουμπωσω ψηλοτερα αλλα μπορει να εχω αποσυνδεσεις

ναι μπορει πιο ψηλα αλλα μπορει και αποσυνδεσεις να εχεις αν και λιγο δυσκολο αφου εχεις 28 attenuation

ίσως συγχρονίσεις υψηλότερα, δλδ 0.5-1mbit στην καλύτερη...

βάση της εξασθένισης της γραμμής σου (28db attenuation) τα 11db είναι λίγα, εγώ με 30 πιάνω 14.5mbit :P

είτε κάπου υπάρχει πρόβλημα που μπορεί να διορθωθεί (η εξασθένιση δεν διορθώνεται) ή έχεις gap στις συχνότητες...

30 το βλεπεις με ενα ρουτερ.με ενα αλλο μπορει να σου βγαλει 27.και μην το θεωρεις δεδομενο οτι αμα υπαρχει προβλημα απεξω απο το σπιτι του οτι θα διορθωθει.σε σπιτι με 4 adsl οι 2 ηταν 8 mbit και οι αλλες 2 στα 3 mbit.σιγουρα δεν ηταν gap απλα σκισμενος χαλκος.εσυ εισαι βυσμα thresh το εχουμε πει που πιανεις τα μεγιστα.μακαρι να ηταν ολοι σαν εσενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...