Προς το περιεχόμενο

SSD Αγορα

N3M3SiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι να σου πω. Πέρα απ το boot και το launch των προγραμμάτων δεν είδα ορατή διαφορά. Καλά για τα games ούτε συζήτηση. Τα fps που ενδιαφέρουν κυρίως είναι προφανώς αμετάβλητα.ΟΚ στο load μπορεί αντί για 50" να κάνει 35" (τυχαίοι αριθμοί) αλλά για μένα ισχύει ότι και για το boot του OS.

Καλα τι περιμενες,να κερδισεις fps με τον ssd? ;)

Για τα υπολοιπα,προγραμματα και boot,αυριο που θα ερθει και ο δικος μου θα ξερω περισσοτερα.Αλλα δεν μπορει να μην παρατηρεις καμια διαφορα με ssd απο οτι με μηχανικο δισκο.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να ριξει και μια ματια σε Gskill....Προς το παρον μου βγαζουν λιγο καλυτερα νουμερα απο Corsair και OCZ.

Δημοσ.

Το boot η αποκρισιμότητα και η σταθερότητα κατά την χρήση είναι τα μεγάλα plus των ssd.

Και με hybernate και σε always on 24/7 καταστάσεις αμα εχεις ενα αξιοπρεπές και stable μηχάνημα δεν νιώθεις να κομπιάζει και να βαραίνει ποτέ.

Ειτε ενα είτε 10 προγράμματα να ανοίγεις μαζί ανοίγουν σε υποπολλαπλάσιο χρόνο.

Είτε 2 μηνών είτε 2 χρόνων τα windows 7 αφήνουν την ίδια αίσθηση, ενω αν για κάποιο λόγο το pc χρειαστεί restart η διαδικασία του reboot κρατάει 30-40 δεύτερα ανάλογα με το pc και το τι τρέχει με τη διαδικασία του bios post να είναι η μόνη ουσιαστική καθηστέρηση.

Παλιότερα απλά για start οχι για restart (κλείσιμο - ξανάνοιγμα) χρειαζόταν 50 δευτερόλεπτα σε φρέσκα windows γυμνά και σε περιπτώσεις που το pc είχε βαρύνει απο τα χρόνια απο blootware με HDD σκληρό έφτιαχνες και καφέ άνετα μέχρι να ξαναφτάσεις στο desktop.

Ασε που δεν ακούγεται κιχ απο σκληρούς εκτός αν αποφασίσεις να αποθηκεύσεις κατεβάσεις κάτι στον μηχανικό storage.

Ακριβοί είναι αλλά τα σπάνε!!!

Και αυτά τα λέω με 2 μέτριους σκληρούς σκληρούς που εχουν κοντα 2 χρόνια στην αγορά kington SSD now 64 V+, kingston 40 GB (intel G2) και με τα 2 μηχανάκια που τους φοράνε να τα εχουν τα χρονάκια τους...

Δημοσ.
Εγω θα ελεγα να ριξει και μια ματια σε Gskill....Προς το παρον μου βγαζουν λιγο καλυτερα νουμερα απο Corsair και OCZ.

Ποιοι,οι Falcon ή οι Phoenix ?

---------- Προσθήκη στις 21:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:55 ----------

όχι απλά τονίζει το αυτονόητο...

Το καταλαβα.Πλακα εκανα. ;)

Δημοσ.

Και οι 2 σπερνουν.....Τωρα τεσταρω τον Phoenix Pro 120GB και παει σφαιρα και καλυτερα απο τον Vertex 2 και τον Agility 2.

Βεβαια οκ ελαχιστες διαφορες με τον Vertex 2 αλλα αφου τα σκας που τα σκας :)

Δημοσ.
Και οι 2 σπερνουν.....Τωρα τεσταρω τον Phoenix Pro 120GB και παει σφαιρα και καλυτερα απο τον Vertex 2 και τον Agility 2.

Βεβαια οκ ελαχιστες διαφορες με τον Vertex 2 αλλα αφου τα σκας που τα σκας :)

Καλα απο τον Agility το περιμενα οτι θα ειναι πιο γρηγορος αλλα και απο τον Vertex?

Δημοσ.

Ιδιο ακριβως Sandforce φορανε, οπως και οι παλιοτεροι φορουσαν τον ιδιο Ind.

Falcon - Vertex

Phonenix - Agility 2

Phoenix Pro - Vertex 2

Απλα για καποιο λογο η Gskill παντα σχεδον μου βγαζει καλυτερα νουμερα.

Δημοσ.

Κοιτα και ο Force 60GB με τον Vertex 2 τον ιδιο SF-1200 εχουν αλλα ο OCZ εχει λιιιγο καλυτερα νουμερα.Τωρα για πιο λογο ειναι λιγο καλυτερος ο G.Skill δεν μπορω να καταλαβω.Firmware μηπως? Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει πουθενα εδω ο Phoenix Pro.

Δημοσ.

Για μένα το σημείο ισορροπίας κάτω από το οποίο θα αρχίζουν να εξαπλώνονται μαζικά οι ssd είναι τα 200 ευρώ σε χωρητικότητα 128gb.

Όταν φθάσουμε σε τέτοιες τιμές πιστεύω ότι θα τους βλέπουμε πλέον παντού.

---------- Προσθήκη στις 19:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:31 ----------

Εγώ με αυτόν εδώ (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320668) σε sony vaio για development χρήση είμαι super ικανοποιημένος.

• Super Moderators
Δημοσ.

παντού my ass, η συντριπτική πλειοψηφία στον πλανήτη (και όχι σε ένα τεχνολογικό forum) θα συνεχίζει να παίρνει σκληρούς δίσκους κάτω από 70-80 euro

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...