kastel Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Είχα αγοράσει ένα τροφοδοτικό (Silverstone Olympia 750W) από το Πλαίσιο στις 13/4/10. 4 μήνες μετά (συγκεκριμένα 17/8/10) πρόκειψε πρόβλημα. Το πήγα στο service του Πλαίσιο στο Περιστέρι όπου διαγνώστηκε βλάβη και θα το αντικαταστούσαν έχοντας κάνει παραγγελία από την αποθήκη. 2 μέρες μετά μου είπαν ότι δεν υπάρχει και πως θα το αντικαταστούσαν με κάποιο άλλο. Το μόνο πράγμα που τους ζήτησα ήταν το νέο τροφοδοτικό θα ήθελα να είναι αθόρυβο όπως και το προηγούμενο. Το μόνο διαθέσιμο γι' αυτούς ήταν το CoolerMaster GX750W. Τους υπενθύμισα ότι το νέο τροφοδοτικό θα ήθελα να είναι το ίδιο αθόρυβο με το προηγούμενο Silverstone και είχα όλη την καλή διάθεση να πληρώσω παραπάνω χρήματα έτσι ώστε να καλύψω την απαίτησή μου. Η απάντησή τους ήταν πως το CoolerMaster είναι ανώτερο και ποιο αθόρυβο από το Silverstone. Επειδή δεν είχα την αρχική συσκευασία του Silverstone για να μου το αλλάξουν θα έπρεπε να κρατήσουν τη συσκευασία του νέου τροφοδοτικού (κουτί, χαρτιά, παρελκόμενα), όπου και συμφώνησα. Τοποθέτησα το νέο τροφοδοτικό στο PC και διαπίστωσα πως μετά από 10-15 λεπτά ανεβάζοντας θερμοκρασία ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού ανέβαζε στροφές και ο θόρυβος γινόταν έντονος ως και αφόρητος. Μια εβδομάδα μετά συγκεκριμένα 25/8/10 το ξαναπήγα στο service και τους εξήγησα το πρόβλημα με το θόρυβο που αντιμετώπιζα. Ο υπεύθυνος που το παρέλαβε μου είπε πως αν δεν είχα τη συσκευασία δεν μπορούσαν να το αλλάξουν παρά μόνο αν είχε πρόβλημα. Το άφησα για έλεγχο και 2 μέρες μετά 27/8/10 μου απάντησαν πως το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα, ο θόρυβος είναι φυσιολογικός και δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν δίνοντάς το μου πίσω. Ο θόρυβος είναι ανυπόφορος ειδικά το βράδυ ακούγεται στο διπλανό δωμάτιο. Τι θα μπορούσα να κάνω;
caution Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Να πας και να ρωτήσεις υπο ποία έννοια κράτησαν τα παρελκόμενα του CM - for starters
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 To πας πίσω και τους λες να το βάλουν στον ποπό τους. Το συγκεκριμένο psu είναι ανέκδοτο. Στο (απολαυστικότατο) review του jonnyguru δε κατάφερε να δώσει πάνω από 587W στους 40C. Το efficiency έπαιζε κάτω από 80% (έφτασε και 76%) 80plus my ass, και το 3.3V ripple απαράδεκτο. This is not a modular unit, so I expect there to be a lot of cabling. Below these pictures are a series of graphics proclaiming once more the high efficiency, SATA connectors, the ability to be silent running, an intelligent fan controller, and full protection circuitry. Intelligent fan controller indeed... I think I'll administer an IQ test later. And what's with that final graphic? Does it manage full protection by exploding in a haze of nuclear fallout? For more information, please visit the Coolermaster website. For more information, please visit the Coolermaster website. For more information, please visit the Coolermaster website. For more information, please visit the Coolermaster website. For more information, please visit the Coolermaster website. For more information, please visit the Coolermaster website. For more information, please visit the Coolermaster website. For more information, please visit the Coolermaster website. For more information, please visit the Coolermaster website. For more infor... gah! We get it, Coolermaster! You don't want to print any extra info on this side of the box. There's no need to say so nineteen times in nineteen different languages! This is the exhaust grille, which is nicely unrestricted. Lots of space for that intelligent fan controller to blow the heat out. Say, fan controller, let's hear the smartest thing you can think of so we can see how intelligent you are. Come on, don't be shy. Folks, I guess it doesn't want to talk to us right now. That's ok, we'll just move on. Here's a good look at the fan for you, and... "The sum of the square roots of any two sides of an isosceles triangle is equal to the square root of the remaining side." Bzzt, wrong, fan controller. That's a right triangle, and you're just quoting The Wizard of Oz. Care to try again? No? Well, let's hope when it comes to fan speed control you're a little smarter. Before we go on to the next page and the load testing... hey fan controller! Recite pi to the ninth decimal place for me. "Uhh... ok. Apple, cherry, blueberry... ooh, I love blueberry! Can I have some with ice cream? Is that nine plates yet?" Facepalm. And then I did another facepalm when I saw the efficiency numbers. This unit did not do 80 Plus Bronze. This unit did not do 80 Plus Standard. This unit couldn't hold its efficiency above test four. Now to the low load test, where I chose an 8.3% load in contrast to the 20% load 80 Plus starts at. This unit is, once again, nowhere near 80%, but this is actually more or less normal. See, when you optimize a design to pass 80 Plus, the baby gets thrown out with the bath water when it comes to any load lower than that. It's the nature of the design. "Wait, someone threw out a baby? That's sick." Facepalm. Hush up, fan controller, you're embarrassing yourself. :lol:
Debians Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Αν θελεις γραψε μας την καταληξη του ολου θεματος γιατι ως ΕΛΛΗΝΕΣ τονιζουμε το προβλημα μας και δεν αναφερουμε την λυση στο τελος. Εξυπηρετηθηκες? Στο άλλαξαν?
kastel Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Αν θελεις γραψε μας την καταληξη του ολου θεματος γιατι ως ΕΛΛΗΝΕΣ τονιζουμε το προβλημα μας και δεν αναφερουμε την λυση στο τελος.Εξυπηρετηθηκες? Στο άλλαξαν? Ooops!!! Sorry ξεχάστηκα να αναφέρω την εξέλιξη του θέματος η οποία είχε καλή κατάληξη. Πήγα στο κατάστημα και μίλησα με το διευθυντή, του ανάφερα το πρόβλημα και ο ίδιος επιληφθεί του θέματος. Έγινε εκτενής έλεγχος και τελικά το τροφοδοτικό αντικαταστάθηκε με ένα CoolerMaster Silent Pro M1000 το οποίο ήταν διαθέσιμο. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το διευθυντή του καταστήματος Πλαίσιο στο Περιστέρι για την κατανόηση του προβλήματός μου και την επίλυσή του, άμεσα. Ο τρόπος και η συμπεριφορά που επέδειξε ήταν άκρως επαγγελματικός και ανθρώπινος.
JIMBOAthens Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 ...και τελικά το τροφοδοτικό αντικαταστάθηκε με ένα CoolerMaster Silent Pro M1000 το οποίο ήταν διαθέσιμο. Και oι εντυπώσεις σου απόαυτό σε σχέση με το αρχικό που είχες?
kastel Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέχρι το πρόσφατο περιστατικό δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα με το Πλαίσιο. H αλήθεια είναι ότι το Πλαίσιο είναι το μοναδικό κατάστημα αγοράς προϊόντων τεχνολογίας που χρησιμοποιώ. Ίσως να μην είναι και το φθηνότερο κατάστημα αλλά στον τομέα της εξυπηρέτησης και της τεχνικής υποστήριξης με έχει καλύψει 100% όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι τελευταίο περιστατικό ήταν μία "άτυχη στιγμή". Δεν ξέρω αν η έκβαση του περιστατικού ήταν διαφορετική θα εξακολουθούσα να έχω την ίδια εντύπωση. Πάντως αυτή τη στιγμή έχω τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμη και για δύσκολες και ατυχείς στιγμές.
kastel Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Το συγκεκριμένο (CoolerMaster Silent Pro M1000) καμία σχέση με τα προηγούμενα ( CoolerMaster GX Series 750W και Silverstone Olympia 750W) είναι σα να μην υπάρχει ανεμιστήρας, ακόμη και σε πλήρη φορτίο με υψηλές θερμοκρασίες (δοκιμασμένο σε 35°C θερμοκρασία δωματίου). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Debians Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Φαινεται λοιπον να σε ικανοποιει, ειδικα στις συνθηκες που το χρησιμοποιεις. Δε νομιζω να υπαρχουν και πολλοι οικιακοι χρηστες που να λειτουργουν σε 35 βαθμους. Το τροφοδοτικο δεν ανεβαζει στροφες οκ, εσυ δεν ανεβαζεις ??? Τελος καλο, ολα καλα λοιπον.
kastel Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Το τροφοδοτικό ανεβάζει στροφές αλλά δεν ακούγετε καθόλου, είναι σα να λειτουργεί σε ηρεμία. Ναι τέλος καλό, όλα καλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.