Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα θερμοκρασίας

Sudavar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αγαπητοί συμφορουμίτες. Θέλω να με βοηθήσετε μιας και σε θέμα hardware δεν ξέρω και πολλά. Έχω ένα παλιό PC 6-7 χρονών (Pentium 4 @ 3GHz , 1GB RAM) στο οποίο (αναγκαστικά μιας και είναι για τους γονείς) μόλις ξαναπέρασα ΧΡ γιατί είχε αρχίσει να φορτώνεται (ξέρετε τώρα ....windows). Η αλήθεια είναι ότι βρήκα κάτι σαβούρες σε ένα εργαστήριο και τα έβαλα πάνω στο μηχάνημά μου για να αυξήσω λίγο την απόδοσή του.

Δηλαδή του πρόσθεσα 1GB μνήμης (2χ512) που (νομίζω) πως είναι συμβατές όσο αφορά τα volt και τα timings καθώς επίσης του έβαλα μια Nvidia FX 5700 γιατί η 7300 που του 'χα πάνω κάηκε.... Το ζήτημα είναι πως όσο το ξαναέστηνα δεν μου δημιούργησε πρόβλημα (δεν του έβαλα τίποτα τρελό πάνω: Opera, Skype, Avast, WinRar, Acrobat Reader, OpenOffice). Οι γονείς το θέλουν μόνο για χάζεμα στο web και ομιλία στο skype. Όμως ύστερα από 10 λεπτά ομιλίας στο skype το μηχάνημα freezarei και θέλει reset. Αρχικά σκέφτηκα πως θα φτάει κάτι από το νέο υλικό... αλλά δοκιμάζοντας απέριψψα αυτή την ιδέα. Ύστερα όμως σκέφτηκα να δω λίγο την κατάσταση του hardware οπότε κατέβασα το hwmonitor να δω τι γίνεται....

ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ που επισυνάπτω στο μήνυμα μου .... :cry: ...... αύριο θα πάω να πάρω πάστα και να την ανανεώσω γιατί από τότε που το πήρα δεν πείραξα ποτέ τον επεξεργαστή.. έχει κάποιος καμιά ιδεά για το τι άλλο να κάνω ..... please help !!!! :o :o

post-151952-129063115351_thumb.jpg

Δημοσ.

O P4 3ghz δεν ειναι οτι πιο δροσερο υπαρχει απο επεξργαστες, το αντιθετο, ειδικα αν ειναι prescott.

Βεβαια αυτο απεχει πολυ απτις θερμοκρασιες σου.

Ομως εχω καποιες αποριες.

Βλεπω στην εικονα δυο διαφορετικους αισθητηρες τον εναν να λεει 126C και τον αλλο 127C.

Anyway επειδη ακρη δε βγαινει, μπες στο BIOS και δες απο εκει θερμοκρασιες και πες μας.

Η λογικη λεει οτι ψηνεται ο επεξεργαστης αλλα το 126 μαλλον δεν ειναι πραγματικη θερμοκρασια, γιατι αφενος θα σου κολλαγε το μηχανημα, αφαιτερου θα ειχει καει ολο το καλοκαιρι. Κατι θα παιζει με το tjmax στις θερμοκρασιες που βλεπεις απτα windows programs, γιαυτο καλυτερα να δεις στο BIOS τι θερμοκρασιες παιζουν. Σε καθε περιπτωση κατι δεν παει καθολου καλα και πρεπει αμεσα να φροντισεις να πεσουν οι θερμοκρασιες.

Απο κει και περα να υποθεσω οτι οσα χρονια τον εχεις δεν εχει καθαριστει η ψυκτρα και ο ανεμιστηρας απο σκονες, δεν εχει περαστει νεα θερμοαγωγιμη παστα και εχεις την μαμα ψυκτρα.

Οποτε ξεκινα καθαριζοντας ανεμιστηρα-ψυκτρα απο σκονη, και αν εισαι εξοικειωμενος με τη διαδικασια περνα καινουρια θερμοαγωγιμη παστα (αφου καθαρισεις την παλια ξεραμενη) και στη συνεχεια πες μας τις νεες σου θερμοκρασιες. Aν δεν γνωριζεις τη διαδικασια ειτε θα πρεπει να προσπαθησεις να το κανεις μονος σου, ειτε να βρεις καποιον γνωστο να τον αγγαρεψεις, ειτε να το πας σε καταστημα με το αζημιωτο να στο κανουν εκει. Δεν ειναι πανω απο 20 λεπτα δουλεια παντως.

Τσεκαρε επισης αν γυρναει ο ανεμιστηρας της cpu.

Δημοσ.

Οι 126-127C που δείχνουν τα διάφορα προγράμματα δεν είναι πραγματικές θερμοκρασίες. Αντιστοιχούν σε άκυρους/κολλημένους αισθητήρες. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις αν τους τσεκάρεις κι αμέσως μετά το boot που θα δείχνουν και πάλι τις ίδιες θερμοκρασίες. Αν κάτι είχε τέτοια θερμοκρασία, θα είχε ήδη καεί.

Οι 66C στον cpu είναι σχετικά αρκετοί αλλά και πάλι δε ξέρω αν μπορούν να δημιουργούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Δηλ. πόσο load πια προκαλεί το skype;

Μιας και θ ανοίξεις το κουτί καθάρισε και καμιά ψύκτρα ή κανα φίλτρο που τυχόν υπάρχει.

Δημοσ.

Λοιπόν, καταρχάς ευχαριστώ για την απόκριση.

Λάθος μου που δεν ανέφερα τις θερμοκρασίες του BIOS, η CPU είναι στους 66-68 (κάτι που όπως θυμάμαι ίσχυε πάντοτε). Επίσης οι αισθητήρες είναι όντως κολλημένοι (έβλεπα την θερμοκρασία των 126-127 σε κάθε startup και παρόλο που μου φαινόταν παράλογο δεν σκέφτηκα πως κόλλησαν οι αισθητήρες :-( ). Όσον αφορά το καθάρισμα το έκανα την στιγμή που έβαζα και το υλικό που ανέφερα (GPU / RAM) και το ανεμιστηράκι της CPU γυρνάει και πρέπει να είναι στις 2500 γιατί θορυβεί αρκετά. Πάστα όπως ανέφερα θα βάλω αύριο (ξέρω την διαδικασία).....

Όπως είπα ξέρω τα βασικά (not a newbie) αλλά το όλο θέμα μου φάνηκε πολύ περίεργο γιαυτό αναφέρθηκα εδώ. Ευχαριστώ και πάλι για την απόκριση :-).

Δημοσ.
και αντι για adobe reader βαλε foxit. Πολύ πιο ελαφρυ

:lol: :lol: :lol: Οκ θα το έχω υπόψη.

Μην με παρεξηγήσεις αλλά όταν έγραφα τα ονόματα των προγραμμάτων αναρωτιόμουν αν κάποιος θα μου προτείνει κάποιο έναντι αυτού που χρησιμοποιώ. Anyway thanks for the advice :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...