Προς το περιεχόμενο

Ο πρώτος μου Υπολογιστής!!!!

Agelos01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
:fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear:

Συγνώμη αλλά τι έπρεπε να καταλάβω απο όλη αυτή την ανάλυση;;

Πάνω κάτω λες οτι είναι αργός;;;

:lol::lol::lol::lol::lol: αυτό κράτα μόνο:

''Για την level 3 μνήμη που δεν έχει τον κάνει ελαφρώς πιο αργό στην επεξεργασία δεδομένων.''

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
:lol::lol::lol::lol::lol: αυτό κράτα μόνο:

''Για την level 3 μνήμη που δεν έχει τον κάνει ελαφρώς πιο αργό στην επεξεργασία δεδομένων.''

οπότε να μην τον πάρω;;

Δημοσ.

Mια χαρά είπαμε είναι ο Athlon X4 635 και στην δική σου περίπτωση φαίνεται να είναι ο ιδανικός. Και αυτό διότι παίρνεις έναν 4πύρηνο επεξεργαστή ο οποίος ναι μεν δεν διαθέτει L3 Cache όπως είπαν και τα παιδιά, αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει αυτό για τον πρώτο σου υπολογιστή που θα φτιάξεις ούτε θα καταλάβεις διαφορά στην χρήση έναντι του Phenom X4 955.

O 635 λοιπόν, όπως ήδη σου είπα και σε προηγούμενο post, θα σε καλύψει απόλυτα για την γενική χρήση που θέλεις να κάνεις στον Υπολογιστή σου αλλά και στα παιχνίδια που θα θέλεις να παιζεις κατα καιρούς, σε συνεργασία με μια καλούτσικη κάρτα γραφικών. Με λίγα λόγια δεν θα κολλώσει πουθενά.

Επιπλέον η τιμή του έχει μεγάλη διαφορά με τον 955 κατά 50 ολόκληρα ευρώ, τα οποία τα εξοικονομείς για κάτι άλλο, έχει καλύτερη θερμική διαγωγή (δηλαδή πιο κρύος κατα την λειτουργία) σε σχέση με τον 955 (μόλις 95W TDP έναντι 125W TDP), είναι πιο οικονομικός στην κατανάλωση του ρεύματος και δεν είναι απαιτούμενη η χρήση aftermarket ψύξης (όχι στο βαθμό που απαιτείται για τους 955 / 965).

Επομένως λοιπόν μην κολλάς στις τεχνικές προδιαγραφές, ποιυ πιθανόν να μην καταλαβαίνεις, σκέψου ότι θα κάνεις την ίδια δουλειά με λιγότερα χρήματα, λιγότερο ρεύμα, λιγότερες θερμοκρασίες. Επομένως ασφαλώς και σε συμφέρει η αγορά του σε κάθε περίπτωση.

Στο θέμα του τροφοδοτικού που με ρώτησες, η χρήση ενός 400W 80plus ποιοτικού τροφοδοτικού (όπως το chieftec και το silverstone που προτάθηκαν στην προκειμένη περίπτωση) θα σε καλύψει άνετα για όλα αυτά τα parts και για την ΗD5770 (που είναι λιγόφαγη στην κατανάλωση). Δεν χρειάζεσαι λοιπόν μεγαλύτερο τροφοδοτικό για αυτή την σύνθεση (πόσο μάλλον 500W που σου είπαν απο το Πλαίσιο) και με την πιθανή χρήση του 635 στη θέση του 955 ακόμα καλύτερα.

Τώρα, η διαφορά του 400W Chieftec με το 450W Chieftec A-135 series είναι μόλις 5 ευρώ στην τιμή οπότε δεν τίθεται θέμα συζήτησης για τέτοιο ποσό. Παίρνεις αν θέλεις λοιπόν το 450W για να έχεις και πλεόνασμα, διαφορετικά το 400W θα σε καλύψει όπως είπαμε.

Όσο αφορά το Xigmatek asgard κουτί που με ρώτησες θα σου πώ ότι είναι απο τα καλύτερα στην κατηγορία του μαζί με αυτό APEX VORTEX 3620 BLACK το οποίο όμως δεν υπάρχει στο Πλαίσιο (αν υπήρχε θα έπαιζε μόνο του σε αυτή την κατηγορία).

Τέλος ο αριθμός usb 2.0 που θα έχεις διαθέσιμα για συσκευές εξαρτιούνται αφενός απο την μητρική που θα πάρεις. Με μια γρήγορη ματιά η Gigabyte 770TA-UD3 βγάζει 6 usb2.0 και άλλα 4 additional τα οποία συνδέονται στις θύρες που έχει το κουτί. Σύνολο λοιπόν έχεις (αν πάρεις το Xigmatek) 2 usb 2.0 εμπρός και άλλα 6 usb 2.0 πίσω. Εκτός αυτών όμως η μητρική έχει και άλλα καλούδια όπως 2χusb 3.0, 1xe-sata κλπ. :-)

Δημοσ.
:fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear:

Συγνώμη αλλά τι έπρεπε να καταλάβω απο όλη αυτή την ανάλυση;;

Πάνω κάτω λες οτι είναι αργός;;;

Δεν λες πάλι καλα που δεν είχα πολύ χρόνο!!!:devil:

:-D:-D:-D

pano !!!

Δημοσ.

θα αγορασεις τα windows???

:X:X

αφου μπορεις να τα βρεις τσαμπα....... !

Με τα λεφτα που θα σκασεις για τα 7 θα μπορεις να παρεις κατι αλλο,

ειτε σε περιφερειακα ειτε για κατι που αφορα το ''μεσα''

Δημοσ.

παρε και αλλη μια προταση για ενα all around PC. και συγχαρητηρια για την επιτυχια σου!!

κι αν οπως λες, μπορεις να βαλεις κατι παραπανω, θα σου προτεινα καλυτερη μητρικη.

αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-870A-G54-SAM3-870-DDR3-870A-G54.htm

post-84235-129063116223_thumb.jpg

Δημοσ.
Mια χαρά είπαμε είναι ο Athlon X4 635 και στην δική σου περίπτωση φαίνεται να είναι ο ιδανικός. Και αυτό διότι παίρνεις έναν 4πύρηνο επεξεργαστή ο οποίος ναι μεν δεν διαθέτει L3 Cache όπως είπαν και τα παιδιά, αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει αυτό για τον πρώτο σου υπολογιστή που θα φτιάξεις ούτε θα καταλάβεις διαφορά στην χρήση έναντι του Phenom X4 955.

O 635 λοιπόν, όπως ήδη σου είπα και σε προηγούμενο post, θα σε καλύψει απόλυτα για την γενική χρήση που θέλεις να κάνεις στον Υπολογιστή σου αλλά και στα παιχνίδια που θα θέλεις να παιζεις κατα καιρούς, σε συνεργασία με μια καλούτσικη κάρτα γραφικών. Με λίγα λόγια δεν θα κολλώσει πουθενά.

Τέλος ο αριθμός usb 2.0 που θα έχεις διαθέσιμα για συσκευές εξαρτιούνται αφενός απο την μητρική που θα πάρεις. Με μια γρήγορη ματιά η Gigabyte 770TA-UD3 βγάζει 6 usb2.0 και άλλα 4 additional τα οποία συνδέονται στις θύρες που έχει το κουτί. Σύνολο λοιπόν έχεις (αν πάρεις το Xigmatek) 2 usb 2.0 εμπρός και άλλα 6 usb 2.0 πίσω. Εκτός αυτών όμως η μητρική έχει και άλλα καλούδια όπως 2χusb 3.0, 1xe-sata κλπ. :-)

Άρα με την ίδια λογική μπορώ να πάρω και τον Αthlon x4 640;;

Και πιο γρήγορος είναι και έχει και 2ΜΒ cache η οποία δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει αλλά λογικά είναι καλύτερος απο τον 635 και διαφορά τιμής 5 ευρώ..και δεν θα χρειάζεται ψύκτρα...

Η μητρική που μου προτείνεις δεν υπάρχει πλέον στο site του Πλαισίου ( :X:X:X ) οπότε θα μπορούσα με την άδειά σου φυσικά να πάρω αυτή την μητρική;; http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-870A-UD3-sAM3-870-DDR3-GA870AU3-00-G2.htm (please..:fear::fear::fear:)

Απο ότι είδα η μητρική αυτή υποστηρίζει τον 640 και επιπλέον και και αυτή καλούδια όπως 1χesata,10 usb2.0 και usb 3.0 κλπ..

Δημοσ.
Άρα με την ίδια λογική μπορώ να πάρω και τον Αthlon x4 640;;

Και πιο γρήγορος είναι και έχει και 2ΜΒ cache η οποία δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει αλλά λογικά είναι καλύτερος απο τον 635 και διαφορά τιμής 5 ευρώ..και δεν θα χρειάζεται ψύκτρα...

Η μητρική που μου προτείνεις δεν υπάρχει πλέον στο site του Πλαισίου ( :X:X:X ) οπότε θα μπορούσα με την άδειά σου φυσικά να πάρω αυτή την μητρική;; http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-870A-UD3-sAM3-870-DDR3-GA870AU3-00-G2.htm (please..:fear::fear::fear:)

Απο ότι είδα η μητρική αυτή υποστηρίζει τον 640 και επιπλέον και και αυτή καλούδια όπως 1χesata,10 usb2.0 και usb 3.0 κλπ..

Ποιά άδειά μου ρε φίλε...? :P :-D

Λοιπόν, έχεις την άδειά μου να την πάρεις την συγκεκριμένη, είναι μια χαρά μητρική καθώς και τον X4 640 (αφού έχει 5 ευρώ διαφορά με τον 635). Μια χαρά επιλογές. :-)

Δημοσ.
Ποιά άδειά μου ρε φίλε...? :P :-D

Λοιπόν, έχεις την άδειά μου να την πάρεις την συγκεκριμένη, είναι μια χαρά μητρική καθώς και τον X4 640 (αφού έχει 5 ευρώ διαφορά με τον 635). Μια χαρά επιλογές. :-)

Ευχαριστώ πολύ!!! ΟΛΕ!!ΟΛΕ!!ΟΛΕ!!:o:o:o:o

κλείσαμε με επεξεργαστή και μητρική!!

Σε απλές εφαρμογές πχ word.excel,spss και άλλα τέτοια προγράμματα καθώς και στα παιχνίδια δεν θα έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος επεξεργαστής..Σε ποιο βαρβάτα προγράμματα όμως τι γίνεται;;όπως το ConvertXtoDvd για να μετατρέπω καμία ταινιούλα θα τα βγάζει πέρα;;;

και κάτι ακόμα για τα παιχνίδια είναι καλυτερα να έχω ασύρματο ή ενσύρματο πληκτρολόγιο/ποντίκι;;

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ!!! ΟΛΕ!!ΟΛΕ!!ΟΛΕ!!:o:o:o:o

κλείσαμε με επεξεργαστή και μητρική!!

Σε απλές εφαρμογές πχ word.excel,spss και άλλα τέτοια προγράμματα καθώς και στα παιχνίδια δεν θα έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος επεξεργαστής..Σε ποιο βαρβάτα προγράμματα όμως τι γίνεται;;όπως το ConvertXtoDvd για να μετατρέπω καμία ταινιούλα θα τα βγάζει πέρα;;;

και κάτι ακόμα για τα παιχνίδια είναι καλυτερα να έχω ασύρματο ή ενσύρματο πληκτρολόγιο/ποντίκι;;

- Όχι!

- Ενσύρματο! :P

Δημοσ.
- Όχι!

- Ενσύρματο! :P

Οχι;;Τότε δεν τον παίρνω!!!Τοτε δεν τον παίρνω τον 640 :mad::mad::mad::mad:

Άρα θα καταλήξω να πάρω την σύνθεσή σου Lionheart απο το Πλαίσιο αλλάζοντας απλώς την μητρική με αυτή που σε ρώτησα παραπάνω!

Στο τέλος καταλήξαμε πάλι στον 955!!!!

Εκτός αν πάρω τον 925 και γλιτώσω την ψύκτρα...

Δημοσ.
Οχι;;Τότε δεν τον παίρνω!!!Τοτε δεν τον παίρνω τον 640 :mad::mad::mad::mad:

Άρα θα καταλήξω να πάρω την σύνθεσή σου Lionheart απο το Πλαίσιο αλλάζοντας απλώς την μητρική με αυτή που σε ρώτησα παραπάνω!

Στο τέλος καταλήξαμε πάλι στον 955!!!!

Εκτός αν πάρω τον 925 και γλιτώσω την ψύκτρα...

:lol::lol::lol::lol::lol:

Eντάξει χαλάρωσε τώρα, πλάκα έκανα.

Πάρτον δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα. :P :-)

Αφού σου έχουμε πεί ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τον Athlon X4 σε ότι και αν κάνεις, τι αγχώνεσαι?

Πάμε παρακάτω. :P :-)

Δημοσ.
:lol::lol::lol::lol::lol:

Eντάξει χαλάρωσε τώρα, πλάκα έκανα.

Πάρτον δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα. :P :-)

Είσαι σίγουρος;;;;;;;:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

μόλις είδα το προηγούμενο post σου έπαθα 4 εγκεφαλικά!!

Επιστρέφουμε στον 640!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Γιατί είναι καλύτερα τα ενσύρματα πληκ/ποντ για τα παιχνίδια;;

και ακόμα δεν έχω καταλάβει την διαφορά μεταξύ Athlon και Phenom!

Δημοσ.

Φεύγω τώρα θα τα πούμε μετά.

---------- Προσθήκη στις 17:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:58 ----------

Είσαι σίγουρος;;;;;;;:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

μόλις είδα το προηγούμενο post σου έπαθα 4 εγκεφαλικά!!

Επιστρέφουμε στον 640!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Γιατί είναι καλύτερα τα ενσύρματα πληκ/ποντ για τα παιχνίδια;;

και ακόμα δεν έχω καταλάβει την διαφορά μεταξύ Athlon και Phenom!

Διότι αφενός τα ενσύρματα έχουν άμεση απόκριση στις κινήσεις / χειρισμούς στα παιχνίδια (τα καθαρά gaming πληκτρολόγια / ποντίκια είναι πάντα ενσύρματα) ενώ τα ασύρματα καθυστερούν σε αυτόν τον τομέα και αφετέρου με τα ενσύρματα δεν αναγκάζεσαι σε τακτά χρονικά διαστήματα να αλλάζεις μπαταρίες όπως στα ασύρματα (επιπλέον έξοδα λοιπόν). ;)

Δεν χρειάζεται να καταλάβεις σωνει και καλά τη διαφορά (αν και οι διαφορές αναφέρθηκαν σε προηγούμενα posts απο τα παιδιά και πιστευω ότι είναι κατανοητές), το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι θα σε καλύψει απόλυτα για όλα αυτά που θέλεις στο pc σου. Αυτο δεν σου φτάνει? Μην αγχώνεσαι λοιπόν. :P :-)

(Πάντως αν παίζεις παιχνίδια αρκετά και όχι μόνο FPS (first person shooter), ένα τέτοιο θα σε καλύψει απόλυτα. Το οποίο κάνει και για win7 φυσικά. Να το έχεις απλά υπόψη σου.) :-)

Δημοσ.
Φεύγω τώρα θα τα πούμε μετά.

Δεν χρειάζεται να καταλάβεις σωνει και καλά τη διαφορά....

(Πάντως αν παίζεις παιχνίδια αρκετά και όχι μόνο FPS (first person shooter), ένα τέτοιο θα σε καλύψει απόλυτα. Το οποίο κάνει και για win7 φυσικά. Να το έχεις απλά υπόψη σου.) :-)

Γιατί έφυγες και με άφησες μόνο,γεμάτο με απορίες;;;:lol:

Εγω θέλω να καταλάβω την διαφορά......:whistle::whistle:

Οσο για το χειριστήριο θα το έχω υπόψιν μου....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...