lionheart75 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Εμένα πάντως η συνεισφορά μου στο thread όσο αφορά προτάσεις σε hardware σταματάει εδώ. Ας ζυγίσει λοιπόν ο φίλος όλες τις απόψεις που γράφτηκαν καθώς και τις προτάσεις που έγιναν απο τους φίλους στο νήμα και ας προβεί στην αγορά του πρώτου του Υπολογιστή, πάντα με γνώμονα το τι χρειάζεται πραγματικά και πόσα χρήματα διαθέτει για αυτό. Καλές αγορές εύχομαι & καλές σπουδές.
N3M3SiS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Καλα δεν μπορω να καταλαβω τωρα γιατι το πηρες προσωπικα..Αν διαφωνεις με κατι απο τα παραπανω δεν χρειαζεται να προσβαλεσαι, συζητηση κανουμε. Στην τελικη μεσω των διαφωνιων καταληγουμε καπου, αμα συμφωνουσαμε ολοι δεν θα τα χρειαζομασταν τα φορουμ.
lionheart75 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δεν πήρα κάτι προσωπικά φίλε μου @N3M3SIS ειλικρινά, απλά αναλώθηκα με το συγκεκριμένο θέμα πλέον και δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο.
N3M3SiS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Anyway, οτι αλλο χρειαστει ο φιλος μας εδω ειμαστε !
nem52 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 εμμμμ μια ζωη ειχα προβλημα με τα bit και τα bytes... ενα απο τα δυο ειναι 8 του αλλου το ειχα μαθει αυτο αλλα παντα ξεχνουσα πιο.. τεσπα.. για αυτο βγαινει ετσι εχεις δικιο. και επισης ποτε δεν προσεχα αν ειναι B η b δηλαδη κεφαλαιο η μικρο για να καταλαβω αν ειναι bit η byte και το επαιρνα παντα ως byteααα και κατι αλλο off topic (το χεσαμε που το χεσαμε μην ανοιγω αλλο τωρα... ) επειδη προτεινεται στο παιδι amd και εγω δεν εχω ασχοληθει ποτε αλλα θελω να φτιαξω ενα δευτερο pc καπου ειδα οτι συγκεκριμενες mobos ξεκλειδωνουν λεει κρυφους πυρηνες των εξαπυρηνων της amd.. τι παιζει με αυτο??? Μπορει καποιος να μου απαντησει οσο αναφορα ατο που ρωτησα για τουσ amd?
Agelos01 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Καλημέρα παιδιά!!! Lionheart,N3m3sis και υπόλοιποι δεν χρειάζεται να τσακώνεστε για μένα...:shock: Εγινε ψιλομπάχαλο διαβάζοντας τα τελευταία post απ'οτι κατάλαβα..Ξέρω οτι το αρχικό ποσό ήταν 650..Τώρα αν αυξήθηκε πχ 150 ευρώ δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα καθώς θα τσοντάρουν και άλλοι!!Τα 650 ήταν αυτά που διέθετα εγώ προσωπικά..που με θυσίες είχα μαζέψει τον τεευταίο καιρο!! Θα δω όλες τις προτάσεις σας,θα τα βάλω κάτω όλα και θα αποφασίσω..Don't panic!!! To μονο που δεν μ'αρέσει είναι το κουτί στην σύνθεση του multirama! (Συγνώμη lionheart ) Τηλεόραση έχω οποτε καρτα για την tv οπως προτεινε ενας φίλος δεν νομίζω να χρειάζεται!!--και παλι αν την βαλω για να βλεπω τηλεοραση θα πρεπει να είναι ανοικτος ο pc σωστά;;πω.πω..ΡΕΥΜΑ!!-- Αυτόν το θείο που μπορώ να τον βρώ για τα windows;;--Εγώ φοβάμαι να μην έχω αυθεντικό λογισμικό--Αν εσεις λέτε πως δεν θα θπάρχει πρόβλημα οκ.. Κάποιος ανέφερε ένα X4 630 κλάνει την ίδια δουλειά με τον 955;; Αυτά μέχρι στιγμής...Δεν λέω άλλα..Είναι και πρωί ακόμα!! bye bye
lionheart75 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δεν υπάρχει λόγος να μου ζητάς συγνώμη ρε Άγγελε. Πάρε όποιο σου αρέσει περισσότερο, δεν είσαι υποχρεωμένος να σου αρέσει ότι σου προτείνουμε. Επίσης δεν υπάρχει θέμα φαγομάρας, ούτε κόντρας προς θεού. Όσον αφορά τον 4πύρηνο Athlon X4 630 / 635 είναι μια πολύ καλή επιλογή και προτείνω να τον πάρεις αν θέλεις. Για ένα pc για γενική χρήση αλλά και για παιχνίδια θα σε καλύψει ανετότατα σε συνδυασμό με μια καλούτσικη κάρτα γραφικών. Ως γνωστόν για αυτούς που ασχολούνται, η κάρτα κάνει την διαφορά στα παιχνίδια και όχι ο επεξεργαστής. Επίσης με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις και 50 ευρώ τουλάχιστον (έναντι του 955), έχεις καλύτερες θερμοκρασίες χωρίς να είναι κάπως απαραίτητη η χρήση aftermarket ψύκτρας όπως στον 955, έχεις λιγότερη κατανάλωση και μπορείς να κρατήσεις τα χρήματα για αγορά ηχείων για παράδειγμα. Οσο αφορά το λειτουργικό δεν θα αναφερθώ σε θείους και τα συναφή. Προσπάθησε να πάρεις το λογισμικό απο την Σχολή σου αφού το δικαιούσαι όπως είπαν τα παιδιά πρίν και εφόσον δεν γίνεται τότε ασχολήσου αν θέλεις με θείους κλπ. Εσύ αποφασίζεις. Τέλος για να μην κουράσω, μιας και ανέφερες για κάποιον φίλο / γνωστό που μπορεί να στα συναρμολογήσει, προσπάθησε να πάρεις τα κομμάτια ξεχωριστά και απο τα δύο καταστήματα, όπου τα βρίσκεις φθηνότερα ή καλύτερα στα ίδια χρήματα. Για παράδειγμα αν πάρεις τελικά την HD5770 πάρτην απο multirama όπως και τις μνήμες που είναι αρκετά φθηνότερες, το κουτί απο το Πλαίσιο, τον σκληρό και το τροφοδοτικό απο το multi κλπ κλπ. Κατάλαβες τι θέλω να πώ.
gtroza Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Τα 650 ήταν αυτά που διέθετα εγώ προσωπικά..που με θυσίες είχα μαζέψει τον τεευταίο καιρο!! Αυτόν το θείο που μπορώ να τον βρώ για τα windows;;--Εγώ φοβάμαι να μην έχω αυθεντικό λογισμικό--Αν εσεις λέτε πως δεν θα θπάρχει πρόβλημα οκ.. πάρε γρήγορα κάποιον πρίν αγριέψει το ΔΝΤ ! windows πάρε απο τη σχολή σου ή βάλε Linux ! καλές σπουδές και ευχάριστη και δημιουργική φοιτητική ζωή Καλημέρα Agelos01 ότι και να πάρεις θα είναι χρήσιμο για την πείρα σου αυτή δυστυχώς "πληρώνεται" .
filarhos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Τον 635 τον έχω στο δικό μου pc και είναι μια χαρά από θέμα επιδόσεων. + πολύ οικονομικός αφού σχεδόν πάντα δουλεύει στα 0.9 volt και με κατεβασμένο το multiplier, μόνο στα παιχνίδια ανεβαίνει λίγο και συνέχεια παίζει πάνω κάτω.
Agelos01 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Γεία σας πάλι και απο μένα!!! Λοιπόν,σήμερα πήγα Πάτρα για να βρω σπίτι,για να δω την περιοχή (όσο πρόλαβα) κλπ κλπ... Βρήκα ένα 3αρι πολύ ουάου!!!! Τεσπα,στο θέμα μας τώρα...Πήγα στο multirama και Πλαίσιο και ρώτησα για την αγορά του pc καθώς και για τα windows 7 τα DSP! Στο multirama μίλησα με τον υπεύθυνο,του είπα τι θέλω,για τα windows κλπ και μου είπε οτι γίνεται!!(του είπα πως είμαι και φοιτητής)Μου έφτιαξε και μια προσφορά με τα κομμάτια που ήθελα και με χρέωσε και 45 ευρώ για την συναρμολόγηση.Συνολικά μου το πήγε γύρω στα 950 ευρώ! Προσωπικά,δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του συγκεκριμένου "κυρίου",του έριξα μια κατάρα και έφυγα! Στο Πλαίσιο τώρα μίλησα και εκεί με τον υπεύθυνο του είπα τι θέλω,τα ίδια ρώτησα όπως και στα multi και μου λέει οκ!!Η συναρμολόγηση τσάμπα και θα μου το φέρουν και στο σπίτι!!Μου έκανε και αυτός την προσφορά και επειδή και ο γιος του περασε φετος στο AEI μου έκανε και καλύτερη τιμή γύρω στα 850 ευρώ!! (Τον συμπάθησα αμέσως αυτόν τον κύριο..) Οπότε θα καταλήξω στο Πλαίσιο!! Ερώτηση:τι διαφορά έχει ο Athlon X4 635τον αναφερετε παραπάνω με τον 925 ή 955;;Βλέπω ότι ο 635 δεν έχει ή τουλάχιστον δεν λέει κάτι για μνήμη cache (είναι κακό αυτό;; ).. Απο οικονομικής πλευράς πάντως σύμφέρει σε σχέση με τους άλλους δύο!Ασε που δεν χρειάζεται και ψύκτρα όπως οι άλλοι δύο.. Εμένα,απο την αρχή μου άρεσε ο 925 για τον απλουστατο λόγο: 9+2+5=16=1+6=7 (ο τυχερός μου αριθμός :lol:) Η τελική μου απόφαση θα παρθεί έως την Παρασκευή (για να τελειώσω με το σπίτι πρώτα..Καταλαβαίνετε..) οπότε αν έχω κάποια ακόμα απορία θα σας ξαναενοχλήσω!! ---------- Προσθήκη στις 15:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:21 ---------- Τον 635 τον έχω στο δικό μου pc και είναι μια χαρά από θέμα επιδόσεων. + πολύ οικονομικός αφού σχεδόν πάντα δουλεύει στα 0.9 volt και με κατεβασμένο το multiplier, μόνο στα παιχνίδια ανεβαίνει λίγο και συνέχεια παίζει πάνω κάτω. Επειδή εγώ δεν έχω ιδέα περί multiplier κλπ (Θα μάθω κάποια στιγμή..που θα πάει) τι ακριβώς εννοείς;; τι σημάινει το οτι παίζει πάνω κάτω;; Οτι δεν σηκώνει απιτητικά παιχνίδια;;
probe Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 To περί multiplier που λέει για να στο γράψω απλά σημαίνει ότι όταν ο επεξεργαστής είναι σε ανενεργή κατάταση ή δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλη την ισχύ του ανεβοκατεβάζει τη συχνότητά του και την τάση του (ανάλογα με το φορτίο εργασιών που πρέπει να καλύψει) με αποτέλεσμα να κάνει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και άρα οικονομία.
Agelos01 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 To περί multiplier που λέει για να στο γράψω απλά σημαίνει ότι όταν ο επεξεργαστής είναι σεανενεργή κατάταση ή δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλη την ισχύ του ανεβοκατεβάζει τη συχνότητά του και την τάση του (ανάλογα με το φορτίο εργασιών που πρέπει να καλύψει) με αποτέλεσμα να κάνει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και άρα οικονομία. ευχαριστώ πολύ probe..
filarhos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 To περί multiplier που λέει για να στο γράψω απλά σημαίνει ότι όταν ο επεξεργαστής είναι σεανενεργή κατάταση ή δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλη την ισχύ του ανεβοκατεβάζει τη συχνότητά του και την τάση του (ανάλογα με το φορτίο εργασιών που πρέπει να καλύψει) με αποτέλεσμα να κάνει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και άρα οικονομία. Δεν ήμουν αρκετά σαφής, ευχαριστώ!!! Για την level 3 μνήμη που δεν έχει τον κάνει ελαφρώς πιο αργό στην επεξεργασία δεδομένων. Γενικά υπάρχει στην κορυφή της πυραμίδας ο επεξεργαστής και από κάτω οι διαφόρων ειδών μνήμες (εσωτερικά του επεξεργαστή, κεντρική μνημη, σκληρός δίσκος κτλ) όσο πιο μακριά είσαι από τον επεξεργαστή τόσο πιο μεγάλη είναι το μέγεθος της μνήμης αλλά τόσο μικραίνει η ταχύτητα της. Οι μνήμες όλες αυτές τροφοδοτούν (ή δέχονται πίσω τα αποτελέσματα) με δεδομένα προς επεξεργασία την επεξεργαστική μονάδα (μέρος του επεξεργαστή), η ταχύτητα επεξεργασίας οριοθετείται από την μνήμη διότι αφού τελειώσουν τα δεδομένα της πιο κοντινής μνήμης μέχρι να γεμίσει από την αμέσως επόμενη περνάει κάποιος χρόνος. Το ίδιο συμβαίνει και με την επόμενη κτλ. Οπότε ακόμα και αν η επεξεργαστική ισχύς είναι η ίδια αυτός που έχει ένα ενδιάμεσο βήμα με μνήμη να τροφοδοτήσει λίγο πιο γρήγορα την αλυσίδα μνήμης και κατ' επέκταση τον επεξεργαστή είναι πιο γρήγορος αφού δεν μένει ανενεργός η επεξεργαστική μονάδα. Όλα αυτά για συνεχόμενη επεξεργασία, διότι αν είναι μια απλή δουλειά που καλύπτεται από την τελευταία μνήμη τότε έχουμε την ίδια ταχύτητα επεξεργασία. Όσο πιο μεγάλη είναι η δουλειά τόσο πιο σταθερός τείνει να γίνει ο ρυθμός επεξεργασίας. Σε ένα καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων Χ-Υ (όπου Χ επεξεργασία δεδομένων και Υ ταχύτητα επεξεργασίας) θα βλέπαμε για μικρές τιμές του Χ άρα λίγα δεδομένα προς επεξεργασία ξεκινάει από υψηλές τιμές και όσο προχωράει το Χ μειώνεται εκθετικά η γρ. παράσταση αλλά φτάνει κάποια στιγμή όπου σταματάει να φθίνει και παίρνει σταθερή τιμή. Υ.Γ. Τα έγραψα κάπως βιαστικά και δεν τα κοιταξα δευτερη φορά αν έχω κάνει κάπου λάθος συγχωρήστε με και επισημάνετε το λάθος μου.
Agelos01 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δεν ήμουν αρκετά σαφής, ευχαριστώ!!! Για την level 3 μνήμη που δεν έχει τον κάνει ελαφρώς πιο αργό στην επεξεργασία δεδομένων. Γενικά υπάρχει στην κορυφή της πυραμίδας ο επεξεργαστής και από κάτω οι διαφόρων ειδών μνήμες (εσωτερικά του επεξεργαστή, κεντρική μνημη, σκληρός δίσκος κτλ) όσο πιο μακριά είσαι από τον επεξεργαστή τόσο πιο μεγάλη είναι το μέγεθος της μνήμης αλλά τόσο μικραίνει η ταχύτητα της. Οι μνήμες όλες αυτές τροφοδοτούν (ή δέχονται πίσω τα αποτελέσματα) με δεδομένα προς επεξεργασία την επεξεργαστική μονάδα (μέρος του επεξεργαστή), η ταχύτητα επεξεργασίας οριοθετείται από την μνήμη διότι αφού τελειώσουν τα δεδομένα της πιο κοντινής μνήμης μέχρι να γεμίσει από την αμέσως επόμενη περνάει κάποιος χρόνος. Το ίδιο συμβαίνει και με την επόμενη κτλ. Οπότε ακόμα και αν η επεξεργαστική ισχύς είναι η ίδια αυτός που έχει ένα ενδιάμεσο βήμα με μνήμη να τροφοδοτήσει λίγο πιο γρήγορα την αλυσίδα μνήμης και κατ' επέκταση τον επεξεργαστή είναι πιο γρήγορος αφού δεν μένει ανενεργός η επεξεργαστική μονάδα. Όλα αυτά για συνεχόμενη επεξεργασία, διότι αν είναι μια απλή δουλειά που καλύπτεται από την τελευταία μνήμη τότε έχουμε την ίδια ταχύτητα επεξεργασία. Όσο πιο μεγάλη είναι η δουλειά τόσο πιο σταθερός τείνει να γίνει ο ρυθμός επεξεργασίας. Σε ένα καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων Χ-Υ (όπου Χ επεξεργασία δεδομένων και Υ ταχύτητα επεξεργασίας) θα βλέπαμε για μικρές τιμές του Χ άρα λίγα δεδομένα προς επεξεργασία ξεκινάει από υψηλές τιμές και όσο προχωράει το Χ μειώνεται εκθετικά η γρ. παράσταση αλλά φτάνει κάποια στιγμή όπου σταματάει να φθίνει και παίρνει σταθερή τιμή. Υ.Γ. Τα έγραψα κάπως βιαστικά και δεν τα κοιταξα δευτερη φορά αν έχω κάνει κάπου λάθος συγχωρήστε με και επισημάνετε το λάθος μου. :fear: :fear: :fear: Συγνώμη αλλά τι έπρεπε να καταλάβω απο όλη αυτή την ανάλυση;; Πάνω κάτω λες οτι είναι αργός;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.