Nikosgiann Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 -παρε την συνθεση του ραφαηλ -παραγγειλε το απο πλαισιο -θα σου ερθει σπιτι σου ΔΩΡΕΑΝ -πες να στο συναρμολογησουν κιολλας ,και αυτο ΔΩΡΕΑΝ -βαλε windows 7 64bit,αν δεν ξερεις εσυ πες στον ξαδερφο σου,αν και ειναι πολυ ευκολο -πληρωμη γινεται με αντικαταβολη.Ερχετε σπιτι σου σου δινει τον υπολογιστη και εσυ του δινεις τα χρηματα -συγχαρητηρια και καλες σπουδες
lionheart75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Συγχαρητήρια και απο μένα για την επιτυχία σου. Σου παραθέτω μια πρόταση αποκλειστικά απο Πλαίσιο σε αυτά τα χρήματα. Τον Υπολογιστή θα τον πάρεις συναρμολογημένο και έτοιμο χωρίς καμμιά επιβάρυνση. Για την οθόνη που έχεις (19") και την ανάλυση αυτής (1440x900 ή 1280x1024), δεν χρειάζεσαι καλύτερη / ακριβότερη κάρτα απο αυτή που σου προτείνω (GT240) ή καλύτερα αυτές: HD5670 1GB ή την ΗD5670 512mb. Απο θέμα επιδόσεων καλύτερα να πάρεις την ΗD5670 και είναι στα ίδια λεφτά με την GT240 Εκτός και αν αλλάξεις και οθόνη με μια μεγαλύτερη με ανάλυση 1680x1050. Σε αυτή την περίπτωση θα πιάσει τόπο η HD5770.
lionheart75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Συγχαρητήρια και απο μένα για την επιτυχία σου. Σου παραθέτω μια πρόταση αποκλειστικά απο Πλαίσιο σε αυτά τα χρήματα. Τον Υπολογιστή θα τον πάρεις συναρμολογημένο και έτοιμο χωρίς καμμιά επιβάρυνση. Για την οθόνη που έχεις (19") και την ανάλυση αυτής (1440x900 ή 1280x1024), δεν χρειάζεσαι καλύτερη / ακριβότερη κάρτα απο αυτή που σου προτείνω (GT240) ή εναλλακτικά αυτή: HD5670. Εκτός και αν αλλάξεις και οθόνη με μια μεγαλύτερη με ανάλυση 1680x1050. Σε αυτή την περίπτωση θα πιάσει τόπο η HD5770. P.S. Εντελώς ενημερωτικά, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το λειτουργικό win7 που παρέχεται δωρεάν με τον Turbo-X, σε περίπτωση που το χρειάζεσαι θα πρέπει να το αγοράσεις με κάποια φυσικά επιπλέον επιβάρυσνη.
Agelos01 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Συγχαρητήρια και απο μένα για την επιτυχία σου. Σου παραθέτω μια πρόταση αποκλειστικά απο Πλαίσιο σε αυτά τα χρήματα. Τον Υπολογιστή θα τον πάρεις συναρμολογημένο και έτοιμο χωρίς καμμιά επιβάρυνση. Για την οθόνη που έχεις (19") και την ανάλυση αυτής (1440x900 ή 1280x1024), δεν χρειάζεσαι καλύτερη / ακριβότερη κάρτα απο αυτή που σου προτείνω (GT240) ή καλύτερα αυτές: HD5670 1GB ή την ΗD5670 512mb. Απο θέμα επιδόσεων καλύτερα να πάρεις την ΗD5670 και είναι στα ίδια λεφτά με την GT240 Εκτός και αν αλλάξεις και οθόνη με μια μεγαλύτερη με ανάλυση 1680x1050. Σε αυτή την περίπτωση θα πιάσει τόπο η HD5770. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.Η κάρτα που μου προτείνεις η 240 είναι καλή;Δηλαδή θα μπορώ να παίζω άνετα παιχνίδια;; ---------- Προσθήκη στις 11:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:56 ---------- 2. Ξέρω οτι τα αυθεντικά windows έχουν κάποιο κλειδί ενεργοποίησης που σημαίνει οτι αυτό το κλειδί είναι για το συγκεκριμένο υπολογιστή..Σε περίπτωση που αν α)κάνω format ή β)κάνω μια αναβάθμιση αλλάζοντας πχ μητρική και λογικά θα χρειάζεται να εγκαταστήσω τα windows θα θέλω άλλο κλειδί;;Δηλαδή θα πρέπει να αγοράσω καινουργια;; ξέρει κάποιος να μου απαντήσει;; ---------- Προσθήκη στις 12:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:59 ---------- P.S. Εντελώς ενημερωτικά, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το λειτουργικό win7 που παρέχεται δωρεάν με τον Turbo-X, σε περίπτωση που το χρειάζεσαι θα πρέπει να το αγοράσεις με κάποια φυσικά επιπλέον επιβάρυσνη. ξέρω πως στα Τurbo-x τα windows 7 που δίνουν είναι τα home Eition.. Eγώ θα ήθελα τα Wndows 7 Profesional.. ή εννοείς πως με τον υπολογιστή που θα πάρω με τα κομμάτια που θα τους πω θα μου δώσουν και τα windows που θέλω μαζί;;
N3M3SiS Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Αν κανεις φορματ, απλα θα περνας κατα την διαρκεια της εγκαταστασης το ιδιο κλειδι που περασες και την πρωτη φορα! Μπορεις ακομα και αν το επιθυμεις, να τα εγκαταστησεις σε αλλον υπολογιστη, αρκει να υπαρχουν μονο σε αυτον, δηλαδη να τα βγαλεις απο το αλλο μηχανημα. Οταν αγοραζεις Windows, δεν αγοραζεις βασικα το cd, αγοραζεις ουσιαστικα την "αδεια" να χρησιμοποιεις το λειτουργικο στον υπολογιστη σου. Οποιος και αν ειναι αυτος. Σημερα ο τωρινος σου, αυριο καποιος αλλος που πιθανως θα αλλαξεις, μεθαυριο ο πιο καινουριος σου κλπ. Αρκει η αδεια να μην χρησιμοποιειται και σε αλλον υπολογιστη. Αν κανω καπου λαθος, ας με διορθωσει καποιος. Edit: Αν δεν χρειαζεσαι τις εξτρα λειτουργιες που εχουν τα profesional (πραγμα που σημαινει πως εχεις μελετησει τις διαφορες τους και εχεις δει λειτουργιες στα prof που τα home δεν εχουν, αλλα εσενα σου ειναι απαραιτητες) τοτε δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να πληρωσεις παραπανω χρηματα για να τα αγορασεις. Προσωπικα νομιζω πως η home εκδοση σε καλυπτει πληρως. Τα prof δεν ειναι πιο γρηγορα, με σουπερ λειτουργιες που σου χρειαζονται. Ισως απο καπου να ακουσες / ειδες τα prof σε καποιον υπολογιστη και να σου αρεσαν ομως εσυ δεν νομιζω πως θα σου λειψει κατι απο τις λειτουργιες τους. Οποτε γιατι να πληρωνουμε τσαμπα λεφτα.
n1h1l1sT Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Σωστά όλα όσα είπαν τα παιδιά, και πράγματι η αγορά μέσω ίντερνετ είναι ασφαλής τώρα πιά (ειδικά αφού τα περισσότερα σίτε προσφέρουν και αγορά με αντικαταβολή). Θα ήθελα να πω οτι αφού παράγοντας είναι και η τιμή στην προκειμένη, ένα καλό σίτε για να ψάξεις είναι και το εξής: http://www.skroutz.gr Εκεί περιλαμβάνονται όλα τα μαγαζιά που προανέφερες (plaisio, eshop, multirama..) και άλλα πολλά - όλα ασφαλή.
pappous_soulis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Συγχαρητήρια και απο μένα για την επιτυχία σου. Σου παραθέτω μια πρόταση αποκλειστικά απο Πλαίσιο σε αυτά τα χρήματα. Τον Υπολογιστή θα τον πάρεις συναρμολογημένο και έτοιμο χωρίς καμμιά επιβάρυνση. Για την οθόνη που έχεις (19") και την ανάλυση αυτής (1440x900 ή 1280x1024), δεν χρειάζεσαι καλύτερη / ακριβότερη κάρτα απο αυτή που σου προτείνω (GT240) ή καλύτερα αυτές: HD5670 1GB ή την ΗD5670 512mb. Απο θέμα επιδόσεων καλύτερα να πάρεις την ΗD5670 και είναι στα ίδια λεφτά με την GT240 Εκτός και αν αλλάξεις και οθόνη με μια μεγαλύτερη με ανάλυση 1680x1050. Σε αυτή την περίπτωση θα πιάσει τόπο η HD5770. Δεν αξίζει με τίποτα η GT240 για παιχνίδια. Η δική μου πρόταση είναι να πάρεις τα παρακάτω και για κάρτα διαλέγεις και βάζεις είτε μια 5670, είτε μια GTS250 (πολύ καλύτερη από την 5670) ή μια 5750 (σχετικά καλύτερη από τη GTS250). Σου προτείνω από e-shop για GTS250/5750 μιας και έχει μεγαλύτερη ποικιλία και πιο αξιοπρεπείς υλοποιήσεις. (σε σχέση με τη Twintech GTS250 για παράδειγμα, που είναι underclocked) Προσωπικά θα διάλεγα την 5750 στη θέση σου. Βγαίνει 670€ σύνολο και έχεις πολύ καλές επιδόσεις χωρίς να έχεις ξεφύγει τελείως από το budget σου.
N3M3SiS Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ναι αυτο για τις online αγορες παρελειψα να το θειξω.. Δεν εχεις απολυτως τιποτα να φοβασαι / ανησυχεις για αυτες τις αγορες. Οι περισσοτεροι απο εμας πλεοντα μαγαζια τα επισκεπτομαστε μονο για να χαζεψουμε τιποτα και (συνηθεστερα) ... για σερβις και τιποτα παραπανω. Προσωπικα αν κατι και μονο πρεπει να το δω απο κοντα για να αποφασισω αν θα προχωρησω στην αγορα του (π.χ. οθονες) παω, τις βλεπω, φευγω και μετα απλα ψαχνω Online την καλυτερη τιμη. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις δεν μπαινω καν στο κοπο να περασω απο καταστημα. Αποφασιζω και σε 1-2 μερες ειναι στην πορτα μου. Να ξερεις πως στο 90% των περιπτωσεων δεν χρειαζεται να δωσεις πιστωτικες κλπ. Οι περισσοτεροι δουλευουν με αντικαταβολη, αγοραζεις, ερχονται, πληρωνεις τον κουριερ επι τοπου. Τα καταστηματα που θα βρεις στο skroutz.gr που προτεινε ο φιλος απο πανω ειναι ολα αξιοπιστα. Η περιπτωση να σου ερθει κατι ελλατωματικο ειναι ακριβως η ιδια με την περιπτωση να ειναι ελλατωματικο οταν το αγορασεις απο το καταστημα. Εχε επισης υποψην σου πως μεγαλα καταστηματα, οπως πχ το Πλαισιο, εχουν και αρκετες Online προσφορες, τιμες δηλαδη χαμηλοτερες για το ιδιο προιον αν το αγορασεις μεσω internet απο οτι αν το αγορασεις αποτο καταστημα. Και μαλιστα σε καποια προιοντα οι διαφορες ειναι διολου ευκαταφρονητες. Εν κατακλειδι, μην σε φοβιζουν/ανησυχουν καθολου οι Online αγορες για ο,τι καν αν θες να αγορασεις. Πχ εψαχνα ενα συγκεκριμενο περσινο μοντελο τις Nike το οποιο δεν το εβρισκα πουθενα σε κανενα καταστημα στην Αττικη. Ειχε εξαφανιστει απο παντου στο νουμερο μου. Τα βρηκα μεσω ιντερνετ σε ενα καταστημα στα Γιαννενα τα παρηγγειλα και σε 2 μερουλες ηταν στη πορτα μου. Καλωδιο Iphone usb ->Πλαισιο> 18€ Αγορασα αλλο που βρηκα σε online καταστημα - οχι της apple - > 1.5€ Σκεψου το και στην τελικη ο κερδισμενος εσυ και μονο θα εισαι και η τσεπη σου. Με τα ιδια χρηματα θα παρεις κατι καλυτερο, η θα μπορεσεις να παρεις το ιδιο με λιγοτερα χρηματα.
lionheart75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.Η κάρτα που μου προτείνεις η 240 είναι καλή;Δηλαδή θα μπορώ να παίζω άνετα παιχνίδια;; ---------- Προσθήκη στις 11:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:56 ---------- ξέρει κάποιος να μου απαντήσει;; ---------- Προσθήκη στις 12:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:59 ---------- ξέρω πως στα Τurbo-x τα windows 7 που δίνουν είναι τα home Eition.. Eγώ θα ήθελα τα Wndows 7 Profesional.. ή εννοείς πως με τον υπολογιστή που θα πάρω με τα κομμάτια που θα τους πω θα μου δώσουν και τα windows που θέλω μαζί;; Για την οθόνη που έχεις και την ανάλυση αυτής η συγκεκριμένη GT240 είναι καλή, οι δε HD5670 που σου προτείνω ακόμα καλύτερες. Οπότε καλύτερα πάρε μια HD5670 είτε την 1GB είτε την 512mb. Λόγω της ελάχιστης διαφοράς μεταξύ των 2 στην τιμή (5 ευρώ), πάρε την Gigabyte ΗD5670 1GB. Το λειτουργικό που σου δίνεται με την αγορά εννοείται ότι δεν είναι μιας χρήσεως. Σου δίνεται μαζί με τον υπολογιστή το dvd εγκατάστασης των win7 και μαζί κωδικός ενεργοποίησης (το αυθεντικό κλειδί). Κάθε φορά που θέλεις να κάνεις format λοιπόν και να ξαναπεράσεις τα win7, μπορείς να το κάνεις και να τα ενεργοποιείς με τον κωδικό. Δεν σε περιορίζει στον αριθμό. Δεν μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις το λειτουργικό αυτό με το συγκεκριμένο κλειδί σε παραπάνω απο 1 υπολογιστές, παρά μόνο σε έναν. Με τους turbo-x το λειτουργικό win7 home περιλαμβάνεται στην τιμή. Αν στήσεις ολοκληρωμένο υπολογιστή με διαφορετικά κομμάτια τότε μπορείς να αγοράσεις απο όσο ξέρω τις DSP εκδόσεις των win7 που δίνονται μόνο με αγορά καινούργιο υπολογιστή, με επιπλέον φυσικά επιβάρυνση, αλλά αρκετά φθηνότερα απο το να πάρεις σκέτο το λειτουργικό απο μόνο του. Aνάλογα ποιά έκδοση θέλεις λοιπόν, πληρώνεις και το ανάλογο τίμημα. Oι upgrade εκδόσεις είναι φθηνές επίσης αλλά απαιτούν προηγουμένως την ύπαρξη γνήσιου λειτουργικού winxp ή win vista. ---------- Προσθήκη στις 13:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:52 ---------- και για κάρτα διαλέγεις και βάζεις είτε μια 5670, είτε μια GTS250 (πολύ καλύτερη από την 5670) ή μια 5750 (σχετικά καλύτερη από τη GTS250). Σου προτείνω από e-shop για GTS250/5750 μιας και έχει μεγαλύτερη ποικιλία και πιο αξιοπρεπείς υλοποιήσεις. (σε σχέση με τη Twintech GTS250 για παράδειγμα, που είναι underclocked) Προσωπικά θα διάλεγα την 5750 στη θέση σου. Βγαίνει 670€ σύνολο και έχεις πολύ καλές επιδόσεις χωρίς να έχεις ξεφύγει τελείως από το budget σου. Πολύ σωστή η επισημανση για την HD5750. Συμφωνώ απόλυτα. Καλύτερα όμως να την πάρει απο εδώ: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18673&cat=5 ώστε να μπορεί με μια μικρή επιβάρυση στο τελικό ποσό (~670 περίπου), να πάρει και τον X4 955 και ταχύτερες μνήμες σε αυτά τα χρήματα. Επίσης στα Xigmatek asgard κουτιά (I & II), θα πρέπει να αγορασθεί επιπλέον 1x120mm ανεμιστήρας για να τοποθετηθεί σαν exaust πίσω καθώς δεν παρέχεται με το κουτί.
Agelos01 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Lionheart μήπως είναι καλύτερα να αλλάξω την μητρική που μοθ προτείνεις στην σύνθεσή σου με αυτή εδώ: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/GIGABYTE-880-GM-UD2H-SAM3-880G-DDR3-VGA-GA88GMD2H-00-G.htm Ρωτάω γιατί στην περιγραφή της μητρικής που μου προτείνεις λέει κάτι για windows Vista.. H όθόνη που θα μου δώσει ο ξάδερφός μου είναι αυτή: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006328 Μέγιστη ανάλυση λέει 1600 χ 900..Οπότε η 5670 την καλύπτει;; Πείτε λοιπόν οτι κατέληξα στην σύνθεση του υπολογιστή και την παραγγέλνω online.Που θα τους πω/γράψω εγώ οτι θέλω πχ να μου τα συναρμολογήσουν και να μου βάλουν τα windows 7 PRO την DSP έκδοση;;Πρέπει να πάω με το κωδικό της παραγγελίας στο μαγαζί και να τους το πω;; Και κάτι ακόμα:Επειδή ψάχνομαι για το φοιτητικό internet..ασχετα με τον πάροχο που θα επιλέξω,αν πάρω ασύρματο router θα έχω την ταχύτητα που θα πληρώνω (σκέφτομαι να πάρω τα 2Μbps) ή δεν θα την πιάνω ποτέ;;Λόγω ασύρματου.. Επίσης..όλα λένε οτι υποστηρίζουν XP και Vista..Αλλά για τα 7 δεν λένε κάτι.Παίζει κάτι;;Θα έχω πρόβλημα;;; Επίσης,θα χρειαστεί να αγοράσω και κάρτα ήχου;; Και κάτι τελευταίο!!(τα ρωτάω όλα μαζί τώρα που έχω πάρει φόρα..) Η ψύκτρα τι δουλειά κάνει ακριβώς;;Ρωτάω γιατί διάβασα σε κάποιο άλλο thread για πάστες στον επεξεργαστή κλπ..Έχουν κάποια σχέση αυτά τα δύο;; Καθαρίζεται εύκολα;;
lionheart75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Lionheart μήπως είναι καλύτερα να αλλάξω την μητρική που μοθ προτείνεις στην σύνθεσή σου με αυτή εδώ: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/GIGABYTE-880-GM-UD2H-SAM3-880G-DDR3-VGA-GA88GMD2H-00-G.htmΡωτάω γιατί στην περιγραφή της μητρικής που μου προτείνεις λέει κάτι για windows Vista.. H όθόνη που θα μου δώσει ο ξάδερφός μου είναι αυτή: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006328 Μέγιστη ανάλυση λέει 1600 χ 900..Οπότε η 5670 την καλύπτει;; Πείτε λοιπόν οτι κατέληξα στην σύνθεση του υπολογιστή και την παραγγέλνω online.Που θα τους πω/γράψω εγώ οτι θέλω πχ να μου τα συναρμολογήσουν και να μου βάλουν τα windows 7 PRO την DSP έκδοση;;Πρέπει να πάω με το κωδικό της παραγγελίας στο μαγαζί και να τους το πω;; Και κάτι ακόμα:Επειδή ψάχνομαι για το φοιτητικό internet..ασχετα με τον πάροχο που θα επιλέξω,αν πάρω ασύρματο router θα έχω την ταχύτητα που θα πληρώνω (σκέφτομαι να πάρω τα 2Μbps) ή δεν θα την πιάνω ποτέ;;Λόγω ασύρματου.. Επίσης..όλα λένε οτι υποστηρίζουν XP και Vista..Αλλά για τα 7 δεν λένε κάτι.Παίζει κάτι;;Θα έχω πρόβλημα;;; Επίσης,θα χρειαστεί να αγοράσω και κάρτα ήχου;; Eίχες πεί 19" ,οι οποίες έχουν ανάλυση 1440x900 ή 1280x1024, γιαυτό και σου πρότεινα την HD5670. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η οθόνη που θα πάρεις είναι 20" με ανάλυση 1600x900 οπότε πρέπει να πάς τουλάχιστον σε HD5750 αλλά και η HD5770 είναι σωστή επιλογή και θα σε καλύψει περισσότερο στην προκειμένη περίπτωση. Την μητρική αυτή (αν και έχει νεότερο chipset) δεν στη συνιστώ έναντι της UD3 που σου πρότεινα. Είναι M-ATX και χρησιμοποιείται περισσότερο σε Media centers / htpc κουτιά. Επίσης αν και είναι συμβατή με τους νέους 6core cpu της AMD δεν έχει κάποια καλούδια που έχει η UD3 όπως sata3 - usb3 και e-sata. (αν σε ενδιαφέρουν για μελλοντικά), ενώ έχει και καλύτερο overclockability η UD3. Η τιμή τους άλλωστε είναι ίδια. Πάντως δεν είναι και άσχημη επιλογή σε κάθε περίπτωση η μητρική αυτή αλλά υποδεέστερη απο την UD3. Πρόβλημα με τα win7 πάντως στην UD3 δεν θα έχεις. Δεν θα έχεις πρόβλημα ταχύτητας με τα ασύρματα ρούτερ τα οποία υποστηρίζουν ταχύτητα έως 54Mbps. Τα 2Mbps είναι 200 Kb/sec. Επίσης τα ασύρματα ρούτερ / και όχι μόνο, απο αυτά που κυκλοφορούν πλέον δεν έχουν ασυμβατότητες με τα win7. Για να δουλέυεις όμως τον υπολογιστή που θα πάρεις ασύρματα θα πρέπει να πάρεις ή κάποιο wireless usb adapter ή κάποια pci ασύρματη κάρτα δικτύου. Διαφορετικά θα πρέπει να συνδέσεις τον υπολογιστή ενσύρματα με κάποιο καλώδιο δίκτυου με το ρούτερ που θα πάρεις σε μιά απο της ενσύρματες θύρες που θα διαθέτει (συνήθως έχουν και 4 υποδοχές για επιπλέον συσκευές) Όσο αφορά την κάρτα ήχου, εχει ενσωματωμένη η μητρική και δεν χρειάζεται να αγοράσεις επιπλέον. Θα σε καλύψει απόλυτα. Εκτός και αν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις στον ήχο οπότε το πράγμα αλλάζει. Σχετικά με το λειτουργικό dsp, πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα τους. Πές τους ότι προτίθεσαι να πάρεις ολοκληρωμένο υπολογιστή σε κομμάτια και ρώτα πόσο θα σου στοιχίσει στην περίπτωση αυτή και η αγορά των win7 pro. Θα ρωτήσεις για την x64 έκδοση εννοείται.
Agelos01 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Την μητρική αυτή (αν και έχει νεότερο chipset) δεν στη συνιστώ έναντι της UD3 που σου πρότεινα. Επίσης τα ασύρματα ρούτερ / και όχι μόνο, απο αυτά που κυκλοφορούν πλέον δεν έχουν ασυμβατότητες με τα win7. Για να δουλέυεις όμως τον υπολογιστή που θα πάρεις ασύρματα θα πρέπει να πάρεις ή κάποιο wireless usb adapter ή κάποια pci ασύρματη κάρτα δικτύου. Διαφορετικά θα πρέπει να συνδέσεις τον υπολογιστή ενσύρματα με κάποιο καλώδιο δίκτυου με το ρούτερ που θα πάρεις σε μιά απο της ενσύρματες θύρες που θα διαθέτει (συνήθως έχουν και 4 υποδοχές για επιπλέον συσκευές) Σχετικά με το λειτουργικό dsp, πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα τους. Πές τους ότι προτίθεσαι να πάρεις ολοκληρωμένο υπολογιστή και ρώτα πόσο θα σου στοιχίσει στην περίπτωση αυτή και η αγορά των win7 pro. Θα ρωτήσεις για την x64 έκδοση εννοείται. Μου πρότεινες αυτή την μητρική MSI 770-C45 (sAM3, DDR3, AMD770) Eιναι UD3;;--Μπερδεύτηκα-- Επειδή δεν κατάλαβα το κομμάτι με το wirelless usb adapter κλπ να τους πω αν είναι δυνατόν να μου δώσουν ενσύρματο ρούτερ;;--είναι επικίνδυνο;;απο ακτινοβολία εννοώ-- Οσο για το dsp θα τους ρωτήσω!!Πάντως τα dsp είναι ολόκληρα τα 7,ετσι;; Δεν τους λείπει κάτι;; γιατι τα χ64;;Τα παιχνίδια θα παίζουν στα χ64;;
lionheart75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μου πρότεινες αυτή την μητρική MSI 770-C45 (sAM3, DDR3, AMD770) Eιναι UD3;;--Μπερδεύτηκα--Επειδή δεν κατάλαβα το κομμάτι με το wirelless usb adapter κλπ να τους πω αν είναι δυνατόν να μου δώσουν ενσύρματο ρούτερ;;--είναι επικίνδυνο;;απο ακτινοβολία εννοώ-- Οσο για το dsp θα τους ρωτήσω!!Πάντως τα dsp είναι ολόκληρα τα 7,ετσι;; Δεν τους λείπει κάτι;; γιατι τα χ64;;Τα παιχνίδια θα παίζουν στα χ64;; Με συγχωρείς έχεις δίκιο. Εκ παραδρομής, νόμισα ότι σου πρότεινα την UD3 γιατί το συνηθίζω με την συγκεκριμένη (την οποία παρεπιπτόντως στην πρότεινε στο thread ο papous_soulis και πολύ σωστά) Aν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα αυτά λοιπόν, πάρε την UD3 έναντι της m-atx 880G UD2 πάντως. Διαφορετικά πάρε την MSI, για να χωρέσουν και ο 955 + 1600mhz μνήμες. Πρόβλημα με τα win7 πάντως απο όσο ξέρω δεν θα έχεις με την MSI. Τα DSP είναι ολόκληρα, δεν τους λείπει κάτι, απλά δίνονται μόνο με αγορά ολόκληρου υπολογιστή, γιαυτό και φθηνότερα. Τα ασύρματα ρούτερ εκπέμπουν ακτινοβολία. Το θέμα αυτό όμως θέλει αρκετή συζήτηση καθώς δεχόμαστε ακτινοβολία καθημερινά απο πάρα πολλά πράγματα. Αν δεν θέλεις επιπλέον ακτινοβολία στο σπίτι, είτε απενεργοποιείς την κεραία του ασύρματου ρούτερ (βγάζοντάς την), χρησιμοποιώντας την όποτε θέλεις (για κάποιο laptop / netbook π.χ αργότερα) είτε αγοράζεις ενσύρματο ρούτερ. χ64 win αναγκαστικά και υποχρεωτικά λόγω 4GB μνήμης που θα βάλεις. Τα 32bit αναγνωρίζουν μόνο τα 3,25Gb, οπότε σχεδόν 1gb πάει χαμένο. Πρόβλημα στα παιχνίδια ή σε εφαρμογές δεν θα έχεις με τα x64, αντιθέτως καλύτερα θα είναι.
nem52 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τα 2Mbps είναι 200 Kb/sec. Ειχα την εντυπωση οτι ειναι 2000kb/s τοσο λαθος κανω?
N3M3SiS Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Τα 2 Mb/s = megabit /second ταχυτητα μεταφραζεται σε 256 περιπου MB/s = megabytes ανα second. Γενικοτερα υπολογιζεις πως αν η ταχυτητα σου δουλευει στο φουλ (πραγμα λιγο δυσκολο να δουλευει παντα η γραμμη χωρις ενδιαμεσες απωλειες) η ταχυτητα που κατεβαζεις σε Mbyte ειναι το 1/8 της ονομαστικης σου Mbit γραμμης. Δηλαδη 24 Mbit = 3 Mbyte Κ αυτο γιατι 1 byte = 7.99 bit Στην πραγματικοτητα στον υπολογιστη σου με 24αρα γραμμη στο σπιτι θα παιζεις πανω κανω σε ταχυτητες 14-18Mbit. Αλλοτε πιο κατω, σπανια πιο πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.