Προς το περιεχόμενο

HELP!!Προβλημα με εγγυηση απο MULTIRAMA

Liakos_LILIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο νόμος τυπικά (το "τυπικά" δεν έπρεπε να το γράψω, αλλά τέλος πάντων) είναι με το μέρος σου, το ποσό που πρέπει να κοπεί ή να επιστραφεί ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΤΟ) ΠΡΟΪΟΝ ΓΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ είναι εκείνο της απόδειξης, αν όντως υφίσταται εγγύηση (που κανονικά πρέπει να είναι γραμμένη η ισχύς της πάνω στην απόδειξη ή να είναι γραπτή με σφραγίδα καταστήματος, αλλιώς δε μπορείς να απαιτήσεις τίποτα μετά 3 χρόνια).

Αυτό είναι ένα τυφλό σημείο, δηλαδή πάμε παίρνουμε κάτι και μας λένε το κλασσικό "η εγγύηση με την απόδειξη", μόνο που πουθενά στην απόδειξη δε γράφει "πόση" εγγύηση. Για παράδειγμα έχω αγοράσει δίσκο από το e-shop που έγραφε η ιστοσελίδα 5 χρόνια εγγύηση και μετά από 2 χρόνια που ξαναμπαίνω στην ίδια σελίδα το έχουν κάνει να γράφει 3 χρόνια (αν χαλάσει στα 4 πχ, άντε να αποδείξω εγώ πόση ήταν η εγγύηση του δίσκου).

Σημείωση: αν υπάρχει προϊόν να στο αντικαταστήσουν δεν είναι υποχρεωμένοι να κόψουν πιστωτικό ή να επιστρέψουν χρήματα, ή την αντικαθιστάς ή τη κρατάς χαλασμένη. Λογικά κοτζάμ κατάστημα θα έχουν μια αντίστοιχη κάρτα, οπότε αυτό πρέπει να κοιτάξεις να συμφωνήσεις με τον υπάλληλο.

Υ.Γ. Με 100€ πιστωτικό πάντως έρχεσαι σε αντίστοιχη κάρτα. Τα 60€ είναι όντως λίγα.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο άκρη μπορείς να βγάλεις απ τους νόμους αυτούς.

Τα 2 χρόνια δεν είναι η εγγύηση. Αυτό που έχει ακουστεί για 2 χρόνια είναι ευρωπαϊκή οδηγία που δεν έχει γίνει νόμος. Άλλος η εγγύηση, άλλο η ευθύνη του πωλητή κι άλλο τα δικαιώματα που απορρέουν από πραγματικό ελάττωμα.

Γενικά είναι λίγο μπάχαλο, τουλάχιστον για κάποιον χωρίς νομικές γνώσεις.

Δημοσ.

Αν είναι μπάχαλο για κάποιο λόγο είναι επειδή στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν ισχύει αυτό:

κανονικά πρέπει να είναι γραμμένη η ισχύς της πάνω στην απόδειξη ή να είναι γραπτή με σφραγίδα καταστήματος

Αν έχεις χαρτί στα χέρια σου που γράφει "αυτό για τόσο" με σφραγίδα καταστήματος, τότε δεν είναι καθόλου μπάχαλο. Το ότι έχει επικρατήσει η φράση "εγγύηση με την απόδειξη" δε νομίζω να είναι και πολύ τυχαίο... :P

Δημοσ.

Τί εννοείς από πού να ξεκινήσεις; Αν έχεις την απόδειξη αγοράς και όχι κάποια απόδειξη πως η εγγύηση ήταν για 3 χρόνια, τότε ξεκίνα με καλή διάθεση και γλυκά λόγια για να πείσεις τον υπάλληλο να σου αντικαταστήσει την κάρτα με μια παρόμοια. Αν δεν το κάνει, απλά θα βολευτείς με ότι σου δώσει (60, έστω 60) διότι δεν καλύπτεσαι νομικά για την εγγύηση καταστήματος.

Αν έχεις χαρτί από τα εντός της κάρτας που γράφει 3 χρόνια από τον κατασκευαστή, τότε επικοινώνησε με τον κατασκευαστή μήπως τη δεχτούν για RMA ταχυδρομικώς.

Δημοσ.
Έχουν:

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0446786&catid=020300

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0433664&catid=020300

Liakos_LILIS κυνηγησέ το αν μπορείς και μην δεχτείς το πιστωτικό.

Εχω την εντυπωση οτι η 8800gtx εχει αντιστοιχες επιδοσεις με μια 260 και πλησιαζει μια gtx275.

Η 240/250 νομιζω πως ειναι αρκετα χαμηλοτερων επιδοσεων.

Απο κει και περα χωρις να ξερω με νομους κλπ τι παιζει, θα πω απλα τη δικη μου γνωμη.

Οταν πληρωνω 250 ευρω για ενα προιον, η εγγυηση το νοημα που εχει ειναι να μου διασφαλισει οτι τα λεφτα αυτα δε θα πανε χαμενα, κι οτι σε καθε περιπτωση θα εχω το προιον αυτο απροβληματιστο και λειτουργικο.

Αν αρκετο καιρο μετα δεν υπαρχει το ιδιο προιον οφειλουν να μου παρεχουν ενα ιδιων η καλυτερων προδιαγραφων. Το ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ προδιαγραφων δεν ισχυει ποτε και σε καμια εγγυηση. Αλλιως τι νοημα εχει η εγγυηση και τι ακριβως μου εγγυαται? Οτι πληρωνων 250 ευρω για να εχω στο τελος ενα προιον αξιας 50 ευρω με τις μισες επιδοσεις? Αυτο ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν ειναι εγγυηση, αλλα ειναι ΠΑΖΑΡΕΜΑ.

YΓ. Επειδη τα καλοκαιρια στη χωρα μας τα pc υποφερουν, καλο ειναι να αφιερωνετε 1 ωρα την ανοιξη σε αλλαγη θερμοαγωγιμης παστας και καθαρισμο απο σκονες ειδικα των ανεμιστηρων, για να μην παιζουν στα θερμικα ορια τους οι καρτες και οι επεξεργαστες.

Δημοσ.

να στε καλα ολοι για τις απαντησεις ! ειλικρινα με εμψυχωσατε θα παω σημερα κιολας να δω τι μπορω να κανω

Δημοσ.

το καταστημα ειναι υποχρεωμενο να σου δωσει το φουλ πιστωτικο πισω

ναι 250 ευρω

το γραφει ο νομος αν ψαξεις

να ξερεις οτι οταν αυτος επιστρεψει την καρτα στον εισαγωγεα θα παρει το φουλ ποσο που ειχε πληρωσει τοτε που την αγορασε

Δημοσ.
το καταστημα ειναι υποχρεωμενο να σου δωσει το φουλ πιστωτικο πισω

ναι 250 ευρω

το γραφει ο νομος αν ψαξεις

[...]

Μπορείς να πεις λιγάκι πού το γράφει γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο όσες φορές κι αν τον διάβασα;

Δημοσ.

Προσπάθησε να τον πείσεις για να πάρεις μια κάρτα αντίστοιχων επιδόσεων (εγώ με μια GTS250 θα βολευόμουν, είναι αρκετά αντίστοιχη). Επισήμανέ του κάποια τεχνικά και πως πρόκειται για τη GTX έκδοση και όχι την απλή 8800, μπας και ξέρει από αυτά και καταλάβει τί κάρτα ήταν. Πες του πως με 60€ δεν παίρνεις αντίστοιχη κάρτα. Όλα ωραία κι ευγενικά με σταθερό τόνο ομιλίας, όχι δείχνοντας άσχετος και όχι δείχνοντας θυμωμένος, αλλά δείχνοντας πως έχεις δίκιο και ξέρεις τι λες. Τώρα άμα πέφτεις σε αποφασισμένο ή κακό άνθρωπο, τίι να γίνει... (εγώ σε αυτήν την περίπτωση θα δοκίμαζα και σε άλλο υποκαταστημα, αν μπορούσα)

Υ.Γ. Το κατάστημα είναι υποχρεωμένο πρώτον να στην αντικαταστήσει, όχι να σου δώσει χρήματα. Κι επειδή έχει πράγμα και μπορεί να του την αντικαταστήσει, σίγουρα δεν επρόκειτο να πάρει ποτέ πίσω 250€.

Επίσης αν δεν υπάρχει απόδειξη πως η εγγύηση ήταν 3 χρόνια, τότε ουσιαστικά δεν είναι υποχρεωμένοι για τίποτα, μπορούν να το παίξουν αλλιώς και να μη δώσουν και τίποτα και θα είναι μια χαρά νόμιμοι.

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι ειμαι ασχετος με τους νομους/δικαιωματα αγοραστη σε αντιθεση με την τεχνολογια..

Δημοσ.

Στο πλαισιο με τα πιστωτικα ειναι παντα ετσι, αν εχει περασει καιρος απο την αγορα, πεφτει η αξια του πιστωτικου.Αλλα να εισαι σιγουρος οτι αμα επιμεινεις να σου δωσουν μια ισοδυναμη καρτα, θα το κανουν!

• Super Moderators
Δημοσ.
Μπορείς να πεις λιγάκι πού το γράφει γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο όσες φορές κι αν τον διάβασα;

εκεί που λέει για υπαναχώρηση σύμβασης από την στιγμή που δεν έχουν το ίδιο προϊόν για αντικατάσταση. Σύμβαση είναι η απόδειξη και ότι τιμή αναγράφεται πάνω σε αυτή...

Δημοσ.
εκεί που λέει για υπαναχώρηση σύμβασης από την στιγμή που δεν έχουν το ίδιο προϊόν για αντικατάσταση. Σύμβαση είναι η απόδειξη και ότι τιμή αναγράφεται πάνω σε αυτή...

Άρθρο 547;

Αν ναι, τις προάλλες εσύ έλεγες (αν θυμάμαι καλά :P) ότι σ αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε ούτε «πραγματικό ελάττωμα» ούτε «έλλειψη συναρμολογημένης ιδιότητας».

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...