de173 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα σας. Είμαι νέος χρήστης σε mac αλλά όχι τόσο νέος σε χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα λύση στο παρακάτω πρόβλημα: Κατέβασα να δω τις βάσεις των πανελλαδικών οι οποίες ήταν σε txt μορφή. Ανοίγοντας το αρχείο όμως με TextEdit, τα ελληνικά φαινόντουσαν κινέζικα. Ανοίγοντας άλλα αρχεία txt (όπως srt ταινιών) τα ελληνικά φαινόντουσαν καθαρά. Όταν πρωτο-άνοιξα το macbook, τα έκανα όλα, όπως τα λένε οι οδηγίες, για την εγκατάσταση των ελληνικών. Ξέρω ότι το θέμα μπορεί να έχει "ανέβει" από κάποιον άλλον χρήστη αλλά όσες προσπάθειες ή αναζητήσεις και αν έκανα, δεν βρήκα κάτι σχετικό. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο θέμα αυτό; Επισυνάπτω και το σχετικό txt αρχείο καθώς επίσης και μία εικόνα για το τι βλέπω αυτήν την στιγμή. Να πω ότι έχω εγκαταστήσει και το office 2011 χωρίς όμως να ελέγξω τι γραμματοσειρές πέρασε μέσα. (και αυτό γιατί κάπου διάβασα ότι ΔΕΝ έπρεπε να τις περάσω κατά την εγκατάσταση) Το σύστημα είναι ένα MacBook Pro με Mac OS X 10.6.4. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! TEI-H-90.TXT Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πάς -> Textedit -> Preferences -> Open and Save -> Στο opening files βάζεις το Greek (Windows) από το Customize Encodings List και το επιλέγεις. -> Και είσαι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
de173 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Και εσύ είσαι απίστευτος! Σε ευχαριστώ! Και κάτι τελευταίο.. Όταν έχω ένα αρχείο με ελληνικούς χαρακτήρες που φαίνονται κινέζικα; Δείτε ένα παράδειγμα παρακάτω στο επισυναπτόμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.