randy1989 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Γεια σας παιδιά. Εδώ και δυο τρεις μέρες παρατηρώ κολήματα από τις κάρτες μου παροδικά, όταν παίζω games και γενικά όταν δεν βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας. Επείη μου crashάραν συχνά στην μέση κάποιου game κοίταξα να βάλω τους καινούργιους drivers 10.8. Τα πράγματα ΠΟΛΥ χειρότερα από πριν. Τώρα οι κάρτες crashάρουν αμέσως μόλις νιώσουν ότι λειτουργούν. Δoκίμασα να αφήσω μόνο την μία πάνω στην μητρική και πάλι τα ίδια. Τις είχα πάντα κλοκαρισμένες στα 870/1175 με 1.137-49V και ήταν μια χαρά. Σκέφτηκα ότι ίσως να φταίει το o/c και το χαμήλωσα στα 800/1120 αλλά και πάλι τα ίδια. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει? p.s Οι κάρτες είναι 2χ 5850 ref σε Crossfire x:o
stm00192 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πρώτη προσπάθεια είναι να αφαιρέσεις τους drivers εντελώς (driver sweeper), να ξαναπεράσεις τους τελευταίους επίσημους... και να βάλεις default τις κάρτες... Απότι κατάλαβα δοκίμασες μονη της μόνο την μια καρτα.. δοκίμασε και την αλλη μηπως και τα φτήνει η μία.. να χαλασαν και οι δύο παράλληλα μου φένεται εξωπραγματικό... Αν και με την αλλη στο κάνει τότε το αμέσως επόμενο που μπορώ να σκεφτώ είναι το τροφοδοτικό σου... δοκίμασε κανένα άλλο... Αν και αυτό δεν δουλέψει τότε ίσως να έχεις πρόβλημα με μητρική ή με την απίθανη περίπτωση να χάλασαν και οι δύο κάρτες... Αν δεν βγάλεις άκρη με τα παραπάνω μπορείς να δοκιμάσεις και κανενα φορμτα μηπως και για κάποιο λόγο σκυλιασαν τα windows
randy1989 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πρώτη προσπάθεια είναι να αφαιρέσεις τους drivers εντελώς (driver sweeper), να ξαναπεράσεις τους τελευταίους επίσημους... και να βάλεις default τις κάρτες... Απότι κατάλαβα δοκίμασες μονη της μόνο την μια καρτα.. δοκίμασε και την αλλη μηπως και τα φτήνει η μία.. να χαλασαν και οι δύο παράλληλα μου φένεται εξωπραγματικό... Αν και με την αλλη στο κάνει τότε το αμέσως επόμενο που μπορώ να σκεφτώ είναι το τροφοδοτικό σου... δοκίμασε κανένα άλλο... Αν και αυτό δεν δουλέψει τότε ίσως να έχεις πρόβλημα με μητρική ή με την απίθανη περίπτωση να χάλασαν και οι δύο κάρτες... Αν δεν βγάλεις άκρη με τα παραπάνω μπορείς να δοκιμάσεις και κανενα φορμτα μηπως και για κάποιο λόγο σκυλιασαν τα windows Ok θα δοκιμάσω και θα σου πω. ---------- Προσθήκη στις 14:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:28 ---------- Φίλε δοκίμασα την δεύτερη κάρτα μόνη της και είναι οκ. Άρα το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην πρώτη. Τέλος πάντων έβγαλα ότι drivers υπήρχαν όπως μου είπες, έβαλα πάλι τους 10.8 και την κατέβασα στα 765/1125(αυτό είναι το default με το καινούργιο bios που της έχω βάλει). Την στρέσαρα με το FurMark και όλα οκ (αν και παρατήρησα μια σημαντική αύξηση στην θερμοκρασία της). Τώρα θα τις δοκιμάσω και τις δύο μαζί. Μάλλον το πρόβλημα λύθηκε, σε ευχαριστώ φίλε.
stm00192 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Χμμμ .. δεν ξέρω αν το πρόβλημα λύθηκε αλλά τουλάχιστον βρήκες την προβληματική... Για τις αυξημένες θερμοκρασίες μπορεί και να φταίνε oi ρυθμίσεις του καινούργιου bios... (άλλο fan profile πιθανότατα ή άλλα ρεύματα). Πάντως πριν τις ξαναβάλεις μαζί προτείνω να την ξετινάξεις την προβληματική με πολύωρο furmark .. για να σιγουρευτείς ότι σε στοκ ρολογια είναι οκ... πάντως αν σε oc καταστάσεις άρχισε να σου βγάζει προβλήματα μην την πολυ εμπιστεύεσαι και αν έχεις κάποιο τρόπο να αποδείξεις σε στοκ ότι έχει πρόβλημα βουρ για RMA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.