Προς το περιεχόμενο

Μπλέ οθόνη στα Windows XP - Ιός

nantia_rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είχα μπεί σε κάποιο site το οποίο μάλλον είχε κάποιο ιό και μου δημιουργήθηκε το εξής πρόβλημα. Ενώ ήμουν στην σελίδα μου εμφανίστηκε ένα μήνυμα απο τα windows και το οποίο ανέφερε ότι κάποιο αρχείο .dll δεν βρέθηκε(ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και όταν δοκίμασα να κάνω επανεκκίνηση και να ξανά μπώ στα windows δείχνει να τα φορτώνει κανονικά αλλα στην συνέχεια βγάζει την παρακάτω μπλε οθόνη:

errrrrrrrrrrrrrrxcbvdf.th.jpg

"STOP: c000021a (Fatal System Error)"

Με μια αναζήτηση που έκανα βρήκα το παρακάτω σχετικό άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Τι μπορώ να κάνω;

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;156669

ΥΓ. Να σημειώσω ότι στον ίδιο σκληρό έχω και Ubundu στα οποία μπαίνω χωρίς πρόβλημα!

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Είχα μπεί σε κάποιο site το οποίο μάλλον είχε κάποιο ιό και μου δημιουργήθηκε το εξής πρόβλημα. Ενώ ήμουν στην σελίδα μου εμφανίστηκε ένα μήνυμα απο τα windows και το οποίο ανέφερε ότι κάποιο αρχείο .dll δεν βρέθηκε(ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και όταν δοκίμασα να κάνω επανεκκίνηση και να ξανά μπώ στα windows δείχνει να τα φορτώνει κανονικά αλλα στην συνέχεια βγάζει την παρακάτω μπλε οθόνη:

errrrrrrrrrrrrrrxcbvdf.th.jpg

"STOP: c000021a (Fatal System Error)"

Με μια αναζήτηση που έκανα βρήκα το παρακάτω σχετικό άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Τι μπορώ να κάνω;

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;156669

ΥΓ. Να σημειώσω ότι στον ίδιο σκληρό έχω και Ubundu στα οποία μπαίνω χωρίς πρόβλημα!

Καλησπερα ,

Ψαχνοντας ειδα οτι κανεις μεχρι στιγμης με το σφαλμα αυτο δεν καταφερε να επαναφερει τα παραθυρα. Ισως εαν δοκιμαζες να κανεις repair με το cd των XP αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι θα βγαλεις ακρη.

Πιθανη λυση βρισκω να φορμαρεις το δισκο (το κομματι που ειναι εγκατεστημενα τα παραθυρα ) και εγκατασταση ξανα. Επειδη εχεις ομως και ubuntu εδω ειναι και ενας οδηγος ωστε να επαναφερεις το grub και να εχεις και τα 2 λειτουργικα :)

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=9294

Δημοσ.
Καλησπερα ,

Ψαχνοντας ειδα οτι κανεις μεχρι στιγμης με το σφαλμα αυτο δεν καταφερε να επαναφερει τα παραθυρα. Ισως εαν δοκιμαζες να κανεις repair με το cd των XP αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι θα βγαλεις ακρη.

Πιθανη λυση βρισκω να φορμαρεις το δισκο (το κομματι που ειναι εγκατεστημενα τα παραθυρα ) και εγκατασταση ξανα. Επειδη εχεις ομως και ubuntu εδω ειναι και ενας οδηγος ωστε να επαναφερεις το grub και να εχεις και τα 2 λειτουργικα :)

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=9294

Καταρχήν thanks για την βοήθεια!

Με το repair δεν θα χάσω δεδομένα, σωστα; Ελπίζω να καταφέρω να λύσω το πρόβλημα έτσι χωρίς να χρειαστεί format. για να δούμε...

• Moderators
Δημοσ.

Σε safe mode μπορεις να μπεις(F8 κατα το boot των windows)?

Απο τη στιγμη παντως που μπορεις να μπεις σε ubuntu,μπορεις ανετα να παρεις ενα backup των δεδομενων σου και χωρις αγχος να συνεχισεις σε οποιαδηποτε λυση.

Δημοσ.
Σε safe mode μπορεις να μπεις(F8 κατα το boot των windows)?

Απο τη στιγμη παντως που μπορεις να μπεις σε ubuntu,μπορεις ανετα να παρεις ενα backup των δεδομενων σου και χωρις αγχος να συνεχισεις σε οποιαδηποτε λυση.

Ναι, μπορώ να μπω κανονικά σε safe mode αλλα το αποτέλεσμα ειναι το ιδιο...

• Moderators
Δημοσ.
Ναι, μπορώ να μπω κανονικά σε safe mode αλλα το αποτέλεσμα ειναι το ιδιο...

Οταν λες το ιδιο,εννοεις πως παλι παιρνεις μπλε οθονη?

Δημοσ.
Οταν λες το ιδιο,εννοεις πως παλι παιρνεις μπλε οθονη?

Ναι, και πάλι εμφανίζει την μπλε οθονη οπως και πριν!

• Moderators
Δημοσ.
Ναι, και πάλι εμφανίζει την μπλε οθονη οπως και πριν!

Για να βγαινει bsod σε safe mode,μιλαμε ειτε για σοβαρο hardware προβλημα(κατι το οποιο μαλλον δεν συμβαινει καθως σε ubuntu οπως λες εισαι οκ) ή καποιο σημαντικοτατο αρχειο των windows δεν ειναι στην κατασταση που θα πρεπε να ειναι.

Παιρνεις back up οτι χρειαζεσαι και δοκιμαζεις το repair(δεν χανεις τα αρχεια σου μ αυτο,αλλα καλο ειναι να τα παρεις backup αφου εχεις την δυνατοτητα)και ελπιζεις να διορθωθει οτι προβλημα υπαρχει.

Ριξε ενα reply με το αποτελεσμα.

Δημοσ.
Για να βγαινει bsod σε safe mode,μιλαμε ειτε για σοβαρο hardware προβλημα(κατι το οποιο μαλλον δεν συμβαινει καθως σε ubuntu οπως λες εισαι οκ) ή καποιο σημαντικοτατο αρχειο των windows δεν ειναι στην κατασταση που θα πρεπε να ειναι.

Παιρνεις back up οτι χρειαζεσαι και δοκιμαζεις το repair(δεν χανεις τα αρχεια σου μ αυτο,αλλα καλο ειναι να τα παρεις backup αφου εχεις την δυνατοτητα)και ελπιζεις να διορθωθει οτι προβλημα υπαρχει.

Ριξε ενα reply με το αποτελεσμα.

Ωραία, ξεκίνησα το repair! Για να δουμε...

---------- Προσθήκη στις 02:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:35 ----------

Μόλις τελείωσε το repair. Δυστυχώς κατά την διάρκεια του repair εμφάνισε αρκετά σφάλματα σχετικά με κάποια αρχεία/βιβλιοθήκες που δεν μπορούσαν να αντιγραφούν ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Παρόλα αυτά όμως εντέλει το πρόβλημα διορθώθηκε!! Τώρα πια κάνει boot κανονικά και φαίνεται να λειτουργεί όπως πριν!!!

• Moderators
Δημοσ.

Μόλις τελείωσε το repair. Δυστυχώς κατά την διάρκεια του repair εμφάνισε αρκετά σφάλματα σχετικά με κάποια αρχεία/βιβλιοθήκες που δεν μπορούσαν να αντιγραφούν ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Παρόλα αυτά όμως εντέλει το πρόβλημα διορθώθηκε!! Τώρα πια κάνει boot κανονικά και φαίνεται να λειτουργεί όπως πριν!!!

Τουλαχιστον λειτουργει οπως λες.Αν παντως μιλαμε για παραγωγικο συστημα(ή θελεις να ξοδεψεις μερικες ωρες για να γλυτωσεις μελλοντικους μπελαδες)θα προτεινα να κανεις ενα format και φρεσκο install οποτε μπορεσεις.

Γενικα συστημα που εχει γινει compromised απο ιο/ιους και εχουν πειραχθει σημαντικα αρχεια των windows δεν χαιρει ακρας εμπιστοσυνης/σταθεροτητας.Τα προβληματα που εμφανισε στο repair θα πρεπει παντα να λαμβανονται υποψην σε τυχον μελλοντικα προβληματα,πραγμα το οποιο κανει την αναλυση τους δυσκολοτερη.

Δημοσ.
Τουλαχιστον λειτουργει οπως λες.Αν παντως μιλαμε για παραγωγικο συστημα(ή θελεις να ξοδεψεις μερικες ωρες για να γλυτωσεις μελλοντικους μπελαδες)θα προτεινα να κανεις ενα format και φρεσκο install οποτε μπορεσεις.

Γενικα συστημα που εχει γινει compromised απο ιο/ιους και εχουν πειραχθει σημαντικα αρχεια των windows δεν χαιρει ακρας εμπιστοσυνης/σταθεροτητας.Τα προβληματα που εμφανισε στο repair θα πρεπει παντα να λαμβανονται υποψην σε τυχον μελλοντικα προβληματα,πραγμα το οποιο κανει την αναλυση τους δυσκολοτερη.

Χμμ με προβληματίζει αυτό καθώς με ενδιαφέρει η σταθερότητα του συστήματος. Τα σφάλματα πάντως που μου εμφάνισε είναι της μορφής "the procedure entry point GetRequestedRuntimeVersion could not be located in the dynamic link library mscoree.dll", όπως επίσης "C:\WINDOS\Microsoft.Net\Framework\v2.0.50727\mscorwks.dll could not be loaded".

• Moderators
Δημοσ.
Χμμ με προβληματίζει αυτό καθώς με ενδιαφέρει η σταθερότητα του συστήματος.

Οπως ειπα και πριν,αν σ απασχολει οπως λες,προτεινω να ξοδεψεις τις εξτρα ωρες που θα χρειαστει και να κανεις το format.

Τα σφάλματα πάντως που μου εμφάνισε είναι της μορφής "the procedure entry point GetRequestedRuntimeVersion could not be located in the dynamic link library mscoree.dll", όπως επίσης "C:\WINDOS\Microsoft.Net\Framework\v2.0.50727\mscorwks.dll could not be loaded".

Απ οτι φαινεται και τα δυο μηνυματα εχουν να κανουν με το net framework(το 2ο υποθετω πως μιλαει για την v2.0,αν κρινω απο το path).Δοκιμασε να το εγκαταστησεις ξανα απο εδω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...