Προς το περιεχόμενο

καηκε το laptop,ελατε να φτιαξουμε ενα htpc(μαλλον...)

asbatey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ευχαριστω lion:-).επισης,ξεχασα να αναφερω οτι εχει και usb θυρα!!δεν το ειχα προσεξει για να ειμαι ειλικρινης;)

τωρα,για το συστημα,θα προχωρησω συμφωνα με την τελευταια συνθεση που μου προτεινες.κοιταω μονο τι να κοψω,τι να αφησω για αργοτερα και τετοιες χαζομαρες.

φυσικα δεν μου βγαινει τιποτα:-D:shock::-D

το τελευταιο που σκεφτηκα ειναι να παρω 2gb ram( και να παρω την pro3) και αργοτερα,αν χρειαστουν αλλα 2.ειναι το μονο ευκολο,αλλα...η να αφησω ως εχει με 2gb ram.

βασικα με γονατιζει η gpu στο budget(οπως και τα περιφεριακα,λιγοτερο ομως),αλλα αν δεν την παρω τωρα,για μετα το βλεπω χλωμο;)

vedremo...:-D

ΥΓ.αν εχεις καμια καλη ιδεα,ριξτη μπας και....:-):lol::-)

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν μια προσπάθεια να περιοριστούμε στα 650,00 ευρώ. :-)

CASE: Antec Fusion Remote Black 144,23 + 5,00 μεταφορικά = 149,23 ευρώ

Απο VISIONSTUDIO (έδρα Θεσσαλονίκη):

CPU: Athlon X4 445 3.1Ghz 78,29 ευρώ (για 2 ευρώ περίπου διαφορά με τον 440 στην τιμή αξίζει να τον πάρεις)

MOBO: MSI AM3 785GM-E51 71,64 ευρώ

(Δεν υπάρχει διαθέσιμη φωτό στο site εδώ η μητρική απο τον κατασκευαστή. Πολύ καλή επιλογή για htpc και σε καλή τιμή.)

RAM: OCZ Gold 4GB DDR3 CL9 1333MHz 84,53 ευρώ (Αυτές που σου προτάθηκαν αρχικά. Θέμα ασυμβατότητας δεν θα έχεις.)

ΗDD: Seagate 1TB Barracuda 7200.12 62,78 ευρώ (Καλή επιλογή και αυτός, γρήγορος επίσης, δροσερός και με 5 έτη εγγύηση. Τον έχω τον συγκεκριμένο)

GPU: ΧfX Radeon HD5750 512MB DDR5 118,90 ευρώ (Αυτή ακριβώς την υλοποίηση είχα στο προηγούμενο htpc μου και είναι τίμια καρτούλα. Κρύα για την δουλειά που τη θέλεις και ικανοποιητική στα παιχνίδια. Έτσι σου περισσεύουν και 36 ευρώ. Στην συνιστώ και αυτή λοιπόν.)

Εναλλακτικά στη θέση της αν μπορείς να δώσεις λίγα παραπάνω ευρώ μπορείς να πάρεις την Club 3D Radeon HD5770 512MB DDR5 137,08 ευρώ (η οποία αποτελεί την πιο οικονομική λύση σε HD5770 με καλό και αθόρυβο σύστημα ψύξης της accelero όπως βλέπω).

ΟPTICAL: LG DVD±RW GH22NS50 18,81 ευρώ

PSU: Corsair Power Supply 400W 80+ 47,43 ευρώ

(Μεταφορικά απο Visionstudio με κατάθεση σε τράπεζα διαμορφώνονται σε 3,81 ευρώ (+ 0,74 ανά επιπλέον κιλό :-) ).

Aπο Ε-world ( έδρα Πάτρα)

CPU COOLER: Scythe Shuriken Rev.b 25,50 ευρώ (τα μεταφορικά με κατάθεση σε τράπεζα διαμορφώνονται σε 4,00 ευρώ).

Νέο σύνολο λοιπόν για όλα + μεταφορικά με κατάθεση: 667,00 ευρώ. (Mε την HD5750 512mb και υπολογισμένα 6 κιλά βάρους) ή 685,00 (Με την HD5770 512mb και υπολογισμένα 6 κιλά βάρους) :-)

Δημοσ.

αψογος οπως παντα και κατατοπιστικοτατος.σε ευχαριστω για αλλη μια φορα.:-)

τωρα,για να πω οτι εκανα κι εγω κατι:P εκανα κι εγω μια συνθεση,μαζι με ολα εκεινα που θελω να αγορασω,με μερικη αλλαγη απο την προταση σου,αν επιτρεπεις φυσικα:-)

την υλοποιηση της 5770 που παρεθεσες δεν την γνωριζα κα8ολου,απο επιδοσεις δεν ξερω τι λεει σε σχεση με την 1gb,αλλα δεν φανταζομαι μεγαλες διαφορες.

την 5750 δεν την ειχα κοιταξει κα8ολου,γιατι κοιταζα κατι σε μεγαλυτερο ''price drop'' σε σχεση με την 5770. η καρτα που μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον ειναι η 5670 η οποια απ'οτι ειδα δεν θελει ουτε παροχη ρευματος,εκτος του pci.θα ηθελα τη γνωμη σου φυσικα.δεν ειμαι και κανενας gamer απαιτητικος(πιο πολυ περιστασιακος θα ελεγα),μην φανταστεις,αλλα οταν θελω να δοκιμασω ενα παιχνιδι δεν θα ηθελα να τρωω κολληματα του στιλ δεν το σηκωνει η καρτα και τετοια.τα περασα με το φορητο:-D.γι'αυτο εχω ''κολλησει'' με την 5770,επειδη την εβαλα σε συστημα φιλου μου και ειδα οτι ειναι ανετη σε αναλυσεις 1920χ1080 χωρις πολλα ΑΑ στο BC2.Ειδικα με την xl2370 που του ειχα πει να αγορασει,εχει ''τρελλαθει''.ετσι κολλησα κι εγω με τη συγκεκριμενη καρτα:-):-D

τελοσπαντων,οπως βλεπεις στη συνθεση εβαλα 2gb ραμ(αφησα την αρχικη 5770) και αν χρειαστει προσθετω αργοτερα.αλλωστε με 1gb ημουν μεχρι τωρα και δεν ειχα προβλημα.θα δειξει...

οπως και να'χει παντως, αυριο θα τα παραγγειλω,ωστε να μου ερθουν μεσα στην εβδομαδα.οτι ειναι να γινει μεχρι αποψε,αρκετα σε εχω ταλαιπωρησει και δεν εχω ξεκινησει το στησιμο ακομα(οπου σιγουρα θα χρειαστω καποια βοηθεια,αφου θα ειναι η πρωτη φορα)

ΥΓ.+ το κουτι 150Ε και η ψυκτρα~30 ειμαστε στα~700Ε

καποιο πληκτρολογιο με ελληνικα γραμματα πανω στα πληκτρα?(δεν εχω προβλημα ενσυρματο η ασυρματο)

post-68161-129063117628_thumb.png

Δημοσ.
αψογος οπως παντα και κατατοπιστικοτατος.σε ευχαριστω για αλλη μια φορα.:-)

τωρα,για να πω οτι εκανα κι εγω κατι:P εκανα κι εγω μια συνθεση,μαζι με ολα εκεινα που θελω να αγορασω,με μερικη αλλαγη απο την προταση σου,αν επιτρεπεις φυσικα:-)

την υλοποιηση της 5770 που παρεθεσες δεν την γνωριζα κα8ολου,απο επιδοσεις δεν ξερω τι λεει σε σχεση με την 1gb,αλλα δεν φανταζομαι μεγαλες διαφορες.

την 5750 δεν την ειχα κοιταξει κα8ολου,γιατι κοιταζα κατι σε μεγαλυτερο ''price drop'' σε σχεση με την 5770. η καρτα που μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον ειναι η 5670 η οποια απ'οτι ειδα δεν θελει ουτε παροχη ρευματος,εκτος του pci.θα ηθελα τη γνωμη σου φυσικα.δεν ειμαι και κανενας gamer απαιτητικος(πιο πολυ περιστασιακος θα ελεγα),μην φανταστεις,αλλα οταν θελω να δοκιμασω ενα παιχνιδι δεν θα ηθελα να τρωω κολληματα του στιλ δεν το σηκωνει η καρτα και τετοια.τα περασα με το φορητο:-D.γι'αυτο εχω ''κολλησει'' με την 5770,επειδη την εβαλα σε συστημα φιλου μου και ειδα οτι ειναι ανετη σε αναλυσεις 1920χ1080 χωρις πολλα ΑΑ στο BC2.Ειδικα με την xl2370 που του ειχα πει να αγορασει,εχει ''τρελλαθει''.ετσι κολλησα κι εγω με τη συγκεκριμενη καρτα:-):-D

τελοσπαντων,οπως βλεπεις στη συνθεση εβαλα 2gb ραμ(αφησα την αρχικη 5770) και αν χρειαστει προσθετω αργοτερα.αλλωστε με 1gb ημουν μεχρι τωρα και δεν ειχα προβλημα.θα δειξει...

οπως και να'χει παντως, αυριο θα τα παραγγειλω,ωστε να μου ερθουν μεσα στην εβδομαδα.οτι ειναι να γινει μεχρι αποψε,αρκετα σε εχω ταλαιπωρησει και δεν εχω ξεκινησει το στησιμο ακομα(οπου σιγουρα θα χρειαστω καποια βοηθεια,αφου θα ειναι η πρωτη φορα)

ΥΓ.+ το κουτι 150Ε και η ψυκτρα~30 ειμαστε στα~700Ε

καποιο πληκτρολογιο με ελληνικα γραμματα πανω στα πληκτρα?(δεν εχω προβλημα ενσυρματο η ασυρματο)

Mη κολλάς τόσο στις υλοποιήσεις των καρτών σχεδόν όλες ίδιες είναι. Να κοιτάς την φθηνότερη αρκεί να έχει καλό σύστημα ψύξης. Οι δύο κάρτες (1gb με 512mb) δεν έχουν διαφορές απλά αυτή με την περισσότερη μνήμη τα πάει λίγο καλύτερα στις υψηλές αναλύσεις. Ιδιαίτερη διαφορά πάντως δεν έχουν.

Όσο αφορά την 5670 δεν στη συνιστώ. Η τιμή της είναι στα επίπεδα της 5750 με την δεύτερη πολύ καλύτερη στα παιχνίδια. Επιπλέον η οθόνη σου είναι FHD και η HD5670 δεν θα την παλέψει ούτε στα 1680x1050 (πόσο μάλλον στα 1920x1080) ενώ η HD5750 στα 1650x1080 θα σε καλύψει ικανοποιητικότατα. Αν είναι να μειώσεις το ποσό λοιπόν για την κάρτα γραφικών τότε HD5750 για τη δουλειά που το θές χωρίς δεύτερη σκέψη αλλιώς παραμένεις στην HD5770 έστω και με τα 512mb.

Σχετικά με την μνήμη πάρε αυτό το dimm των 2gb που είναι στα 1600Mhz (1x2gb όχι 2x1gb) ούτως ώστε αργότερα να βάλεις άλλη μία ίδια ακριβώς για να έχεις 2x2gb στα 1600Mhz. (η διαφορά τους είναι 5 ευρώ με αυτή που διάλεξες εσύ).

Τα 2gb μνήμης αρχικά είναι εντάξει, αργότερα όμως φρόντισε να βάλεις άλλα 2GB.

Καλές αγορές φίλε. :-)

Δημοσ.

τις ειχα δει κι εγω αυτες στα 1600,αλλα η μητρικη δεν μου φαινεται να τις υποστηριζει παρα μονο σε overclock αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

τις ειχα δει κι εγω αυτες στα 1600,αλλα η μητρικη δεν μου φαινεται να τις υποστηριζει παρα μονο σε overclock αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

Δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά θα τις ρυθμίσεις να παίζουν στα 1600mhz μέσω bios.

Έτσι και αλλιώς στις περισσότερες μητρικές οι μνήμες παίζουν αρχικά στα 1333mhz αν δεν τις αλλάξεις εσύ. :-)

Δημοσ.

Δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά θα τις ρυθμίσεις να παίζουν στα 1600mhz μέσω bios.

Έτσι και αλλιώς στις περισσότερες μητρικές οι μνήμες παίζουν αρχικά στα 1333mhz αν δεν τις αλλάξεις εσύ. :-)

Δημοσ.

οκ.αυτο δεν το ηξερα:-).ολο και κατι μαθαινω απο την ολη φαση του στησιματος ενος σταθερου pc.

τα παρηγγειλα ολα απο το visionstudio,με μερικες αλλαγες επειδη δεν υπηρχε αμεση διαθεσιμοτητα(samsung f3 αντι του seagate)εκτος της gpu που την βρηκα σε λιγο καλυτερη τιμη στις αγγελιες.

για το κουτι θα με ειδοποιησουν αυριο(πρεπει να το ζυγισουν για να μου πουν τα μεταφορικα ακριβως:-))

εχεις μηπως υποψιν σου κατι αυτοκολητα, που τα κολλας στα πληκτρα του keyboard, με ελληνικους χαρακτηρες και που μπορω να τα βρω?(δεν βρισκω πληκτρολογιο με ελληνικα γραμματα:lol:)

Δημοσ.

οκ.αυτο δεν το ηξερα:-).ολο και κατι μαθαινω απο την ολη φαση του στησιματος ενος σταθερου pc.

τα παρηγγειλα ολα απο το visionstudio,με μερικες αλλαγες επειδη δεν υπηρχε αμεση διαθεσιμοτητα(samsung f3 αντι του seagate)εκτος της gpu που την βρηκα σε λιγο καλυτερη τιμη στις αγγελιες.

για το κουτι θα με ειδοποιησουν αυριο(πρεπει να το ζυγισουν για να μου πουν τα μεταφορικα ακριβως:-))

εχεις μηπως υποψιν σου κατι αυτοκολητα, που τα κολλας στα πληκτρα του keyboard, με ελληνικους χαρακτηρες και που μπορω να τα βρω?(δεν βρισκω πληκτρολογιο με ελληνικα γραμματα:lol:)

Δημοσ.

Όχι. :-( :P

Δημοσ.

Όχι. :-( :P

Δημοσ.

:-):-D:lol: σε επιασα και σε κατι αδιαβαστο:-).κατι βρηκα ομως

σημερα παρηγγειλα το κουτι και την ψυκτρα.λογικα μεχρι παρασκευη θα ειναι ολα εδω.

μετα αρχιζουν τα δυσκολα:shock::-)

Δημοσ.

βασικα σε αυτο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=15725&cat=28&sub=0&pmanuf=108&sort=undefined&step=undefined εχω καταληξει.ποντικι εχω.απλως,στη φωτο δεν δειχνει ελληνικους χαρακτηρες στα πληκτρα,αλλα μαλλον εχει αφου λεει gr keyboard.το εχει ο κοτσοβολος εδω,οποτε θα παω να το δω.

βασικα,δεν θελω να κανουν σπαστικο θορυβο τα πληκτρα:-).απο οτι ειδα στο youtube,αυτο ειναι μια χαρα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...