Προς το περιεχόμενο

καηκε το laptop,ελατε να φτιαξουμε ενα htpc(μαλλον...)

asbatey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως εδώ που φτάσαμε :P, σκέψου και την αγορά ένος X3 440 ας πούμε. :-)

σε εχω ξενερωσει:-)δεν εχεις αδικο...κι εγω μια απο τα ιδια,αλλα τι να κανω,υπαρχουν και τα απροοπτα:-(:-)

κοιταξα τη cpu(440) και οντως εχεις δικιο,ειναι πολυ καλος για τα χρηματα που κοστιζει συν το οτι παιζει να ξεκλειδωσει με λιγη τυχη,αλλα και να μην...μια χαρα ειναι.

τωρα για μητρικη,επειδη θα ηθελα wifi κοιταζα να εχει ενσωματωμενο και βρηκα αυτην

http://www.skroutz.gr/s/87684/Gigabyte-GA-MA785GM-US2H.html

πως σου φαινεται?εχει και onboard γραφικα,αλλα ddr2 μνημες απο οτι ειδα.τι λες για

το κουτακι αυτο http://www.skroutz.gr/s/257827/NOX-Media-II.html?from=recommendation

τυχαια το ειδα.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
σε εχω ξενερωσει:-)δεν εχεις αδικο...κι εγω μια απο τα ιδια,αλλα τι να κανω,υπαρχουν και τα απροοπτα:-(:-)

κοιταξα τη cpu(440) και οντως εχεις δικιο,ειναι πολυ καλος για τα χρηματα που κοστιζει συν το οτι παιζει να ξεκλειδωσει με λιγη τυχη,αλλα και να μην...μια χαρα ειναι.

τωρα για μητρικη,επειδη θα ηθελα wifi κοιταζα να εχει ενσωματωμενο και βρηκα αυτην

http://www.skroutz.gr/s/87684/Gigabyte-GA-MA785GM-US2H.html

πως σου φαινεται?εχει και onboard γραφικα,αλλα ddr2 μνημες απο οτι ειδα.τι λες για

το κουτακι αυτο http://www.skroutz.gr/s/257827/NOX-Media-II.html?from=recommendation

τυχαια το ειδα.

Όχι DDR2 μητρική καινούργια πλέον. Μη το κάνεις αυτό.

Αυτή να πάρεις:

M3A785GMH/128M

Η φθηνότερη τιμή της εδώ:

http://www.skroutz.gr/products/show/3593276

Tην είχα αυτή στο προηγούμενο htpc με έναν Athlon X2 245 2.9Ghz και ψύκτρα μια Shuriken rev.b. καθώς και μια HD5750 στα 512mb (όταν οι τιμές ήταν χαμηλά και άξιζε η αγορά της).

Ήταν πολύ καλός συνδιασμός καθώς το Athlonaki είχε πολύ καλές θερμοκρασίες στο Thermaltake Mozart που είχα τότε (ακόμα και με O/C στα 3,7Ghz που τον είχα πάει) και πέρα απο τις ταινίες , μουσική , internet και τα συνναφή μπορούσες να παίξεις και κάποιο καινούργιο παιχνιδάκι ικανοποιητικότατα. (για monitor είχα και έχω μια 40'' Lcd/Tv FHD). Όταν τα πούλησα, λόγω του μικρόβιου της αλλαγής, το μετάνιωσα.

Kάτι τέτοιο προτείνω να φτιάξεις με έναν Athlon X3 ή X4 ή ακόμα και X2 ανάλογα το budget σου. Το κουτάκι που παρέθεσες το NOX είναι μια χαρά για τα λεφτά του και μου αρέσει. Βλέπω απο τις φωτό ότι παίρνει και optional 120mm / 140mm ανεμιστήρες στο πλάι. :-)

p.s. Επίσης η μητρική που δείχνεις έχει γίνει λάθος στο skroutz, δεν έχει ενσωματωμένο WiFi.

GA-MA785GM-US2H :-)

Δημοσ.

λοιπον,αγορασα σημερα την οθονη για να τελειωνουμε σιγα σιγα.απο electroworld 189E.ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/255619/Samsung-SM-LD220HD-22.html?from=suggest&keyphrase=Samsung+++SM-LD220HD+22'

για κουτι τωρα ειδα και αυτα http://www.nox-xtreme.com/products_uk.php?cat=1&type=0&id=48&op=1 ,http://www.skroutz.gr/s/62931/Antec-Fusion-Remote-Black.html.

πρεπει να πω οτι μου αρεσαν και τα 2 πολυ,ειδικα το antec με τους 2 12αρηδες.

για cpu κατεληξα στον athlon x3 440(υπαρχει και ο 445,αν αξιζει μου λες)

ψυκτρα τη shuriken rev.b

gpu την 5770

hdd τον samsung spinpoint f3 , η ,seagate barracuda 7200.12 (1tb)

τωρα για μητρικη δεν μπορω να αποφασισω:-)ολες οσες μου προτεινες lion, μου φαινονται καλες και ειδικα η MSI 770-C45 ειναι και αρκετα φθηνη.ειδα επισης και αυτες MSI 785GM-E51 , Gigabyte GA-MA785G-UD3H , MSI 870A-G54.ελπιζω να ειναι συμβατες με τις ocz μνημες που εχουμε επιλεξει.

για τροφοδοτικο θα ηθελα το corsair 450vx,αλλα μου φαινεται ξεφευγω λιγο στην τιμη,οποτε παω για το CORSAIR CX400W 80+ στα 47Ε.εχω δει οτι το προτεινεις και για συνθεσεις με μεγαλυτερους επεξεργαστες,αρα υποθετω οτι και για μενα θα ειναι ενταξει.βασικα με ενδιαφερει να ειναι οσο πιο αθορυβο γινεται(το κουτι θα ειναι πολυ κοντα μου,στο μισο μετρο).εχω δει οτι χρησιμοποιεις το heroichi,αν ειναι πιο ησυχο απ'το corsair δεν εχω προβλημα να το παρω(το 450αρι μαλιστα)ειτε οποιοδηποτε αλλο.

Τωρα, αν γινεται βεβαια,θα ηθελα να τα''μαζεψουμε'' ολα σε μια-δυο προτασεις-συνθεσεις(να τα παραγγειλω κιολας γιατι πρεπει να φυγω:-(:-)) μεχρι ~650Ε(μαζι με wifi card) γιατι πρεπει να αγορασω και καποια περιφερειακα οπως πληκτρολογιο και καμερα(http://www.skroutz.gr/s/275549/Logitech-HD-Webcam-C270.html).

Αν ειναι δυνατον απο οσα λιγοτερα μαγαζια,μη με σκισουν στα μεταφορικα:-D:shock:

ΥΓ.πηγα στο multirama και το lc17 δεν το εχουν ουτε στην αποθηκη.

σε εχω πρηξει το ξερω και ζητω συγνωμη:-),αλλα εχω χαθει λιγο σε καποια σημεια και δεν μπορω να αποφασισω(ουτε να ψηφιζα:-D:-D)

Δημοσ.
λοιπον,αγορασα σημερα την οθονη για να τελειωνουμε σιγα σιγα.απο electroworld 189E.ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/255619/Samsung-SM-LD220HD-22.html?from=suggest&keyphrase=Samsung+++SM-LD220HD+22'

για κουτι τωρα ειδα και αυτα http://www.nox-xtreme.com/products_uk.php?cat=1&type=0&id=48&op=1 ,http://www.skroutz.gr/s/62931/Antec-Fusion-Remote-Black.html.

πρεπει να πω οτι μου αρεσαν και τα 2 πολυ,ειδικα το antec με τους 2 12αρηδες.

για cpu κατεληξα στον athlon x3 440(υπαρχει και ο 445,αν αξιζει μου λες)

ψυκτρα τη shuriken rev.b

gpu την 5770

hdd τον samsung spinpoint f3 , η ,seagate barracuda 7200.12 (1tb)

τωρα για μητρικη δεν μπορω να αποφασισω:-)ολες οσες μου προτεινες lion, μου φαινονται καλες και ειδικα η MSI 770-C45 ειναι και αρκετα φθηνη.ειδα επισης και αυτες MSI 785GM-E51 , Gigabyte GA-MA785G-UD3H , MSI 870A-G54.ελπιζω να ειναι συμβατες με τις ocz μνημες που εχουμε επιλεξει.

για τροφοδοτικο θα ηθελα το corsair 450vx,αλλα μου φαινεται ξεφευγω λιγο στην τιμη,οποτε παω για το CORSAIR CX400W 80+ στα 47Ε.εχω δει οτι το προτεινεις και για συνθεσεις με μεγαλυτερους επεξεργαστες,αρα υποθετω οτι και για μενα θα ειναι ενταξει.βασικα με ενδιαφερει να ειναι οσο πιο αθορυβο γινεται(το κουτι θα ειναι πολυ κοντα μου,στο μισο μετρο).εχω δει οτι χρησιμοποιεις το heroichi,αν ειναι πιο ησυχο απ'το corsair δεν εχω προβλημα να το παρω(το 450αρι μαλιστα)ειτε οποιοδηποτε αλλο.

Τωρα, αν γινεται βεβαια,θα ηθελα να τα''μαζεψουμε'' ολα σε μια-δυο προτασεις-συνθεσεις(να τα παραγγειλω κιολας γιατι πρεπει να φυγω:-(:-)) μεχρι ~650Ε(μαζι με wifi card) γιατι πρεπει να αγορασω και καποια περιφερειακα οπως πληκτρολογιο και καμερα(http://www.skroutz.gr/s/275549/Logitech-HD-Webcam-C270.html).

Αν ειναι δυνατον απο οσα λιγοτερα μαγαζια,μη με σκισουν στα μεταφορικα:-D:shock:

ΥΓ.πηγα στο multirama και το lc17 δεν το εχουν ουτε στην αποθηκη.

σε εχω πρηξει το ξερω και ζητω συγνωμη:-),αλλα εχω χαθει λιγο σε καποια σημεια και δεν μπορω να αποφασισω(ουτε να ψηφιζα:-D:-D)

Καλορίζικη η Οθόνη! :-)

Ωραίο το Antec Fusion Remote Black. Αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα που κοστίζει πάρτο ανεπιφύλακτα. Oι δύο 120mm fans στο πλάι είναι 3-cool δηλαδή ρυθμίζονται οι στροφές τους σε (min-med-max) με διακοπτάκια στο πλάι. :-)

Λοιπόν μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση:

CASE: Antec Fusion Remote Black 144,23 + 5,00 μεταφορικά = 149,23 ευρώ

Απο VISIONSTUDIO (έδρα Θεσσαλονίκη):

CPU: Athlon X4 445 3.1Ghz 78,29 ευρώ (για 2 ευρώ περίπου διαφορά με τον 440 στην τιμή αξίζει να τον πάρεις)

MOBO: MSI AM3 785GM-E51 71,64 ευρώ

(Δεν υπάρχει διαθέσιμη φωτό στο site εδώ η μητρική απο τον κατασκευαστή. Πολύ καλή επιλογή για htpc και σε καλή τιμή.)

RAM: Corsair XMS3 - Xtreme 4GB DDR3 CL9 1333MHz 91,33 ευρώ (Θέμα ασυμβατότητας δεν παίζει να έχεις καθώς η λίστα συμβατότητας κάθε μητρικής ποτέ δεν είναι πλήρως ενημερωμένη. Με λίγα λόγια don't worry :P)

ΗDD: Samsung Spinpoint F3 1Tb 66,48 ευρώ (κανέναν άλλο ειδικά σε αυτή την τιμή. :P)

GPU: Sapphire HD 5770 1GB 154,97 ευρώ (η καλύτερη επιλογή δυνατής κάρτας για htpc κουτιά όπως είπαμε :P)

ΟPTICAL: LG DVD±RW GH22NS50 18,81 ευρώ

PSU: Corsair Power Supply 400W 80+ 47,43 ευρώ (το 400άρι είναι υπεραρκετό με την σύνθεση αυτή και όχι μόνο, μην ανησυχείς. Το ίδιο ισχύει και απο θέμα θορύβου. Επίσης αποδίδει περισσότερο απο όσο είναι, φτάνει σε peak 84% efficiency και 480W. Aβλεπί λοιπόν καθώς πρόκειται για τρελό value. ;)

Σελίδα κατασκευαστή - ένα review )

(Μεταφορικά απο Visionstudio με αντικαταβολή = 6,64 ευρώ μέχρι 3 κιλά. Πρόσθεσε άλλα 0,74 ανά επιπλέον κιλό βάρους. Λογικά με 5-6 κιλά είσαι εντάξει. :-)

Χωρίς αντικαταβολή με κατάθεση σε τράπεζα τα μεταφορικά διαμορφώνονται σε 3,81 ευρώ (+ 0,74 ανά επιπλέον κιλό :-) ).

Aπο Ε-world ( έδρα Πάτρα)

CPU COOLER: Scythe Shuriken Rev.b 25,50 ευρώ (μεταφορικά με αντικαταβολή = 8,50 ευρώ. Χωρίς αντικαταβολή με κατάθεση σε τράπεζα τα μεταφορικά διαμορφώνονται σε 4,00 ευρώ).

Σύνολο λοιπόν για όλα + μεταφορικά με κατάθεση = 710,00 ευρώ.

Δυστυχώς είναι αδύνατο να φτιάξεις τέτοια σύνθεση στα 650,00 ευρώ. Εκτός και αν πάς σε φθηνότερο κουτί απο το Antec. Aν όμως μπορείς να διαθέσεις τα επιπλέον 60,00 ευρώ που βγαίνει η σύνθεση, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Διαφορετικά πήγαινε στο NOX Live 2 που κοστίζει 111,40 ευρώ και αποτελεί και αυτό καλή επιλογή και είναι όμορφο επίσης. Έτσι θα γλυτώσεις και κανα τριαντάρι ευρώ και θα σου βγεί το σύνολο στα 680,00 περίπου. The choise is yours. :-)

P.S. Και τα δύο αυτά κουτιά υποστηρίζουν M-ATX μητρικές, οπότε η MSI 770-C45 καθώς και κάθε ATX board δεν μπορεί να μπεί.

Δημοσ.

lion να σε ρωτήσω κάτι μιας και δεν τα έχω δουλέψει τέτοιου είδους κουτιά,επειδή απ΄ότι έχω δεί δεν είναι και πολύ ευρύχωρα μήπως θα ήταν καλύτερο να μην μπεί το cx 400w λόγω μακριών καλωδίων(60cm το κοντύτερο);

Δημοσ.

To antec έχει ξεχωριστο διαμέρισμα για το psu όπου μπορούν να μαζευτούν τα καλώδια που περισσέυουν χωρίς να επηρεάζουν το διαμέρισμα την μητρικής απο θέμα airflow / χώρου. Δεν θα έχει πρόβλημα. :-)

Κοίτα εδώ πώς είναι το Remote black:

06.jpg

Βέβαια ο συγκεκριμένος που βρήκα τυχαία δεν έχει κάνει και πολύ καλό cable management.

Δες το δικό μου το Remote max για παράδειγμα: :-)

723i.jpg

Δημοσ.

P.S. Και τα δύο αυτά κουτιά υποστηρίζουν M-ATX μητρικές, οπότε η MSI 770-C45 καθώς και κάθε ATX board δεν μπορεί να μπεί.

Μια μικρή διόρθωση μόνο!

Τα 2 Nox cases δέχονται και standard ATX οπότε έχεις επιπλέον επιλογές για μητρική με αυτά τα κουτιά.

Δημοσ.
Μια μικρή διόρθωση μόνο!

Τα 2 Nox cases δέχονται και standard ATX οπότε έχεις επιπλέον επιλογές για μητρική με αυτά τα κουτιά.

Σωστός, μου διέφυγε αυτό. :-)

Δημοσ.

καταρχην,lion,σε ευχαριστω πολυ για την πολλοστη συνθεση που μου παρεθεσες.πραγματικα ,νομιζω οτι εδω ειμαστε..επιτελους:-D:shock:

τωρα,για το nox live,ειναι ομορφο οντως και πιο φθηνο,αλλα να υπολογισουμε στο κοστος οτι δεν εχει ανεμιστηρες.αρα εχουμε +2 120αρηδεςπου κοστιζουν γυρω στα 40 ευρω(noctua).ετσι η τιμη του φθανει το antec.

ενα αλλο που ηθελα να ρωτησω ειναι σχετικα με το μηκος της gpu.θα χωραει?ειδικα στο nox οπου το psu βρισκεται μπροστα?

ΥΓ.πειτε και καμια wifi card της προκοπης:-D

lion,γιατι αλλαξες τις μνημες?οχι οτι εγινε κατι ,απο περιεργεια περισσοτερο:-D

Δημοσ.

Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα με χωρέσει μια 5770 με το μήκος που έχει.

Επίσης αν δεν σε ενδιαφέρουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά που έχει το live

(οθόνη, τηλεχειριστήριο κλπ) πήγαινε στο media , έτσι εξοικονομείς ένα

50ε. Όπως και αν βάλεις κάτι φθηνότερο απο noctua για ανεμιστηράκια.

Έτσι άμα θες πας και σε μια μητρική με 870 chipset και παραμένεις εντώς

budget, απλά μια πρόταση και από μένα :P

Κάρτα κάτι τέτοιο φαντάζομαι θες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612440.

ΥΓ Ωραίες επιλογές ο lionheart75 όπως πάντα :-)

Δημοσ.
καταρχην,lion,σε ευχαριστω πολυ για την πολλοστη συνθεση που μου παρεθεσες.πραγματικα ,νομιζω οτι εδω ειμαστε..επιτελους:-D:shock:

τωρα,για το nox live,ειναι ομορφο οντως και πιο φθηνο,αλλα να υπολογισουμε στο κοστος οτι δεν εχει ανεμιστηρες.αρα εχουμε +2 120αρηδεςπου κοστιζουν γυρω στα 40 ευρω(noctua).ετσι η τιμη του φθανει το antec.

ενα αλλο που ηθελα να ρωτησω ειναι σχετικα με το μηκος της gpu.θα χωραει?ειδικα στο nox οπου το psu βρισκεται μπροστα?

ΥΓ.πειτε και καμια wifi card της προκοπης:-D

lion,γιατι αλλαξες τις μνημες?οχι οτι εγινε κατι ,απο περιεργεια περισσοτερο:-D

Aν πάρεις το NOX δεν χρειάζεται να βάλεις τους noctua που κοστίζουν πάνω απο 40 ευρώ οι δύο ρε συ.... ;)

Αυτούς θα βάλεις:

Nexus Real Silent Series

Πολλοί καλοί / αθόρυβοι και οικονομικοί.

Επίσης όσον αφορά τις μνήμες η αλλαγή με τις corsair έγινε καθώς οι ocz έχουν μικρή διαθεσιμότητα και παράδοση που φτάνει τις 10 μέρες ενώ οι corsair τις 7. Εννοείται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, παρήγγειλε όποιες θέλεις. :-)

Όσο αφορά την κοντή σε μήκος HD5770 την χωράει το NOX μην ανησυχείς αλλά όπως είπαμε αν μπορείς να διαθέσεις τα λεφτά του antec πάρτο ανεπιφύλακτα. :-)

Δημοσ.

καλα θα ειναι τα nexus,αλλα το ασχημο με το πλαισιο ειναι οτι πρεπει να πληρωσω καμια 10αρια ευρω μεταφορικα.τοσα ειχα πληρωσει για την artic silver5 μαζι με τα καθαριστικα της artic.τελοσπαντων,ας οψεται το νησι:-(:shock::cry::-D.

κοιτα,το antec ειναι κορυφη αναμφισβητητα και η συνθεση η τελευταια εξαιρετικη,αλλα αν το παω ετσι,μαζι με πληκτρολογιο~30Ε+ wifi card~20Ε+webcam~20 φθανει γυρω στα 780Ε απο 650Ε που ξεκινησα.οποτε απο καπου πρεπει να κοψω:-(

ειτε παω στο nox media or live,ειτε κρατω το antec και δεν παιρνω gpu για την ωρα;)

θα δω τι μπορω να κανω ωστε τη δευτερα τουλαχιστον να κανω την παραγγελια(η και πιο νωρις)

ΥΓ.στο μεταξυ το nox media,δεν ειναι διαθεσιμο πουθενα:P,μονο το Live.

Δημοσ.

Eγω το εστησα σε κανονικο κουτι (e-shop) και χωραει τα παντα ...αφου δεν θα χωρουσε στο επιπλο μου ... αν αλλαξω επιπλο η βγαλω το συστημα του home cinema τοτε αλλαζω και το κουτι του κι ειναι ΟΚ :lol:

@lionheart75 με βαζεις σε σκεψεις ... αν και μη διαθεσιμο ...εκει αλλα υπαρχει στο Msystems.gr (Αναμονή νέας παραλαβής 30/09/2010)

Δημοσ.

αναπαντεχα,σημερα,εφτασε και η οθονη:-D:-D

ειναι οντως πολυ ομορφη στην εμφανιση και απο εικονα πολυ καθαρη.

αυτο που με εντυπωσιαε περισσοτερο ειναι τα ηχεια της.πολυ δυνατα και καθαρα με ικανοποιητικο μπασο,τηρουμενων παντα των αναλογιων για ενσωματωμενα σε 22αρα tv+monitor.

Δημοσ.
αναπαντεχα,σημερα,εφτασε και η οθονη:-D:-D

ειναι οντως πολυ ομορφη στην εμφανιση και απο εικονα πολυ καθαρη.

αυτο που με εντυπωσιαε περισσοτερο ειναι τα ηχεια της.πολυ δυνατα και καθαρα με ικανοποιητικο μπασο,τηρουμενων παντα των αναλογιων για ενσωματωμενα σε 22αρα tv+monitor.

Kαλορίζικη. Ωραία! :-)

Αρχικά λοιπόν γλυτώνεις την αγορά ηχείων όταν με το καλό αγοράσεις το μηχάνημα. Το συνδέεις με καλώδιο HDMI και μεταφέρεις και εικόνα και ήχο για καμμιά ταινία / παιχνίδια.

Τελικά αποφάσισες πώς θα προχωρήσεις? :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...