Προς το περιεχόμενο

καηκε το laptop,ελατε να φτιαξουμε ενα htpc(μαλλον...)

asbatey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας.οπως γραφω και στον τιτλο το φορητο μου καηκε(pavillion dv9000 4 ετων με τα γνωστα προβληματα υπερθερμανσης)και ειμαι σε διλλημα τι να κανω.να παρω ενα καινουριο η να φτιαξω ενα σταθερο?

για αρχη ειχα διαλεξει αυτο http://www.skroutz.gr/s/256694/Sony-Vaio-VPC-EB1S1E-BJ.html?from=suggest&keyphrase=Sony+Vaio+VPC-EB1S1E/BJ με αυτηνhttp://www.skroutz.gr/s/255619/Samsung-SM-LD220HD-22.html?from=suggest&keyphrase=Samsung+++SM-LD220HD+22'' την εξωτερικη οθονη που ειναι και τηλεοραση και με βολευει πολυ,εχω διαβασει και καλες κριτικες.

μετα μου καρφωθηκε να φτιαξω ενα σταθερο αλλα λογω χωρου με βολευει παρα πολυ ενα htpc case.η χρηση του ειναι ταινιες,σερφαρισμα με πολυ streaming και κανενα παιχνιδι τυπου bf bad company 2 mw2 και τετοια.

budget οσο το δυνατον λιγοτερα απο 900 που κανουν το σονυ με την οθονη.

υπολογιστε οτι δεν ειμαι αθηνα αλλα στην κερκυρα.

εχω διαβασει αρκετα(σχεδον ολα:-D)τα 8εματα και ξερω οτι παμε σε amd και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

για case εχω βρει μερικα,αλλα πειτε και εσεις τις προτασεις σας,να αρχισει η κουβεντα σιγα σιγα και να καταληξουμε καπου γιατι εχω και μια πιεση χρονου,πρεπει να φυγω για το εξωτερικο.

σας ευχαριστω πολυ

---------- Προσθήκη 27-08-2010 στις 00:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 26-08-2010 στις 20:28 ----------

κανεις??????

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

case Antec Fusion Remote Max Media Center Case 220,00 ευρώ

Cpu AMD Phenom II X4 955 140,00 ευρώ

Cooler Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 20,00 ευρώ

Mobo Asrock Socket AM3 880G Extreme3 112,00 ευρώ

Ram OCZ Gold 4GB DDR3 Non ECC CL8 1600MHz 111,00 ευρώ

Gpu Gigabyte GTX 460 OC 1GB DDR5 237,00 ευρώ

Hdd Samsung Spinpoint F3 1Tb 67,00 ευρώ

Optical LG DVD±RW GH22NS50 Dual Layer SecurDisc 20,00 ευρώ

Psu CORSAIR CMPSU-450VX 450W 60,00 ευρώ.

Σύνολο: 1.000 ευρώ

Ξέφυγα 100 ευρώ απο το ποσό που όρισες σαν ταβάνι αλλά εάν μπορείς να διαθέσεις τα επιπλέον 100 ευρώ, αγοράζεις πολύ δυνατό σύστημα με πολύ καλά κομμάτια.

Το case το έχω και ομολογώ ότι τα σπάει για htpc case. Ευρύχωρο, όμορφο, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, πολύ καλό airflow 2x120mm (1 optional) + 1x140mm στο πλάι με ρυθμιστές ταχύτητας (tri-cool fans). 4 θέσεις για σκληρούς 3,5", ωφέλιμο ύψος που χωράει ψηλές φύκτρες επεξεργαστή 16cm, αποσπώμενα φίλτρα σκόνης, διαχωρισμός διαμερισμάτων στο εσωτερικό, Front panel με 2 x usb 2.0 + 1 x firewire + 1 x e-sata, Lcd οθόνη πληροφοριών + χειριστήριο. (Ενδεικτικά θα σου πώ ότι στο case αυτό είχα κάποια στιγμή 2x5850). Είχα και άλλα htpc cases παλιότερα. Σου λέω λοιπόν απο εμπειρία ότι αν σκέφτεσαι να φτιάξεις ένα Media Center που θα το χρησιμοποιείς εκτός των άλλων και για παιχνίδια, πάρε ένα ευρύχωρο κουτί με καλό airflow σαν και αυτό.

Ένα Review του κουτιού:

http://www.silentpcreview.com/Antec_Fusion_Remote_Max

Η arctic freezer 7 pro rev.b είναι πολύ καλή για τα λεφτά της και πιο ήσυχη απο την stock ψύκτρα του 955, ενώ θα σε καλύψει άνετα για O/C μέχρι τα 3500Mhz τουλάχιστον.

H GTX460 θα σε καλύψει στα νέα games άνετα ενώ η τιμή αυτή είναι η χαμηλότερη για την 1GB έκδοση.

Όλα τα parts είναι απο Visionstudio το οποίο εδρεύει Θεσσαλονίκη, οπότε θα πρέπει να συνυπολογισθεί και ένα μικρό ποσό για τα μεταφορικά στον τόπο σου στην Κέρκυρα.

Το μοναδικό part που είναι απο διαφορετικό μαγαζί είναι το τροφοδοτικό (e-shop) καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε προσφορά οπότε αποτελεί και την καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα. :-)

p.s Εναλλακτικά για να χαμηλώσεις το συνολικό ποσό μπορείς να πάρεις την Sapphire HD5770 1GB έναντι της GTX460 1GB που σου πρότεινα στην σύνθεση, με το ανάλογο τίμημα βέβαια στις επιδόσεις στα παιχνίδια.

***(Αν η τηλεόραση που θα το συνδέσεις δεν είναι Full HD 1920x1080 αλλά HD Ready 1366x768 προτίμησε την HD5770)***.

Έτσι θα μειωθεί το συνολικό ποσό κατά 80,00 ευρώ, στα 920,00 δηλαδή περίπου. :-)

Δημοσ.

εξαιρετικο το κουτι lionheart,το εχω δει και εγω,αλλα πολυ ακριβο.κοιταγα για κατι τετοιο Silverstone-HTPC-LC17B-Black.Silverstone-LC10E-Black/Silverstone-HTPC-Grandia-GD02B-Black./Silverstone-HTPC-LC13B-Black. απο silverstone και μερικα απο thermaltake οπως /Thermaltake-DH202-VJ80001N2Z./Thermaltake-DH101-VF7000BNS./Thermaltake-DH101-VF7001BNS..

επισης στα 900 ευρω και λιγοτερα εννοω μαζι με οθονη οχι μονο το κουτι.η οθονη που εχω βαλει πως σου φαινεται?

το psu ειναι αθορυβο απο οτι εχω διαβασει και πολυ καλο,εκει ειχα καταληξει και εγω και νομιζω οτι με καλυπτει ανετα.

για cpu αυτον θα η8ελα να βαλω αλλα δεν μπορουσα να τα χωρεσω στο budget.

για ψυκτρα κοιταζα την scythe big shouriken.

για να δουμε,θα καταφερουμε να τα χωρεσουμε ολα μαζι?:-)

Δημοσ.
εξαιρετικο το κουτι lionheart,το εχω δει και εγω,αλλα πολυ ακριβο.κοιταγα για κατι τετοιο Silverstone-HTPC-LC17B-Black.Silverstone-LC10E-Black/Silverstone-HTPC-Grandia-GD02B-Black./Silverstone-HTPC-LC13B-Black. απο silverstone και μερικα απο thermaltake οπως /Thermaltake-DH202-VJ80001N2Z./Thermaltake-DH101-VF7000BNS./Thermaltake-DH101-VF7001BNS..

επισης στα 900 ευρω και λιγοτερα εννοω μαζι με οθονη οχι μονο το κουτι.η οθονη που εχω βαλει πως σου φαινεται?

το psu ειναι αθορυβο απο οτι εχω διαβασει και πολυ καλο,εκει ειχα καταληξει και εγω και νομιζω οτι με καλυπτει ανετα.

για cpu αυτον θα η8ελα να βαλω αλλα δεν μπορουσα να τα χωρεσω στο budget.

για ψυκτρα κοιταζα την scythe big shouriken.

για να δουμε,θα καταφερουμε να τα χωρεσουμε ολα μαζι?:-)

Ανάμεσα σε όλα αυτά θεωρώ πιο value for money το Silverstone LC17B.

Είχα στο παρελθόν ένα Thermaltake Mozart Silver αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος. Όχι απο την ποιότητα κατασκευής και την ευρυχωρία αλλά απο το πολύ άσχημο airflow, τον εκνευριστικό θόρυβο απο τα πίσω 60mm φουρφούρια και τις λίγες δυνατότητες επέκτασης του κουτιού σε σκληρούς, optical drives κλπ. Παρόμοια είναι και αυτά της Tt που βλέπεις. Η Tt παρεπιπτόντως βγάζει αξιόλογα Media center κουτιά αλλά όχι τόσο κάτω απο τα 200 ευρώ.

Απο την άλλη τα Silverstone που παραθέτεις είναι καλύτερα κατ εμέ, ευρύχωρα και αυτά και με καλύτερο airflow, προσθέτοντας ειδικά τους optional ανεμιστήρες.

To Lascala LC17B έχει στάνταρ 2x80mm εξαγωγής πίσω + 1x80mm optional εξαγωγής στο πλάι δίπλα απο την cpu + 2χ92mm optional εισαγωγής μπροστά για να ψύχουν σκληρούς και κάρτα γραφικών. Παίρνει 6 σκληρούς (αν δεν κάνω λάθος) και 2 optical drives

Αν η έλλειψη οθόνης πληροφοριών στο συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μειονέκτημα για σένα τότε πήγαινε στο Grandia. Αν και τα πολλά μπλιμπλίκια μη νομίζεις ότι θα σου χρειαστούν ιδιαίτερα, καθώς εγω ουδέποτε έβγαλα το χειριστήριο απο το κουτί του απο την μέρα που αγόρασα το case μου. :P

Μια αναθεωρημένη πρόταση λοιπόν προσπαθώντας να χωρέσουν όλα στο budget:

Case SilverStone LASCALA LC17 104,00 ευρώ

Cpu AMD Phenom II X4 955 146,00 ευρώ (Είναι ο C3 καθώς στην πρώτη πρόταση έβαλα κατα λάθος τον C2) :P

Cpu Cooler Scythe Big Shuriken 30,00 ευρώ

Mobo Asrock Socket AM3 770 Extreme3 85,00 ευρώ (6Core Ready Cpu)

Ram OCZ Gold 4GB DDR3 CL9 1333MHz 85,00 ευρώ

Gpu ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 155,00 ευρώ

Hdd Samsung 500GB SpinPoint F3 46,00 ευρώ

Psu CORSAIR CMPSU-450VX 450W 60,00 ευρώ.

Σύνολο: 731, 00 ευρώ.

Μαζί με την οθόνη που διάλεξες βγαίνει στα 920 ευρώ + τα μικροέξοδα αποστολής. :-)

Η οθόνη είναι μια χαρά φίλε. Έτσι και αλλιώς για TV-Monitor στις 22" θέλεις πάνω 200 ευρώ.

P.s. Εναλλακτικά αν θές στην θέση του Silverstone LC17B μπορείς να πάρεις αυτό το ssf case:

Silverstone Sugo SG01B-F SST

Χωράει πολύ μεγάλες κάρτες γραφικών, έχει μεγαλύτερο ύψος αλλά παίρνει μόνο M-atx μητρικές. :-)

Δημοσ.

καταρχην να σε ευχαριστησω πολυ που ασχολεισαι με το topic μου και απο οτι βλεπω εισαι και ο μονος.δεν πειραζει,καλυτερα, "ενας αλλα λεων".:-)

στο θεμα μας τωρα.αυτο το κουτι ειχα βαλει κι εγω στο ματι το οποιο μπορω να το βρω και την κερκυρα που εχει multirama.

το τροφοδοτικο μαλλον αργησα και εχει εξαντληθει απο οπου ειχε χαμηλη τιμη οποτε παμε για αλλο.κανενα enermax eco 80+ αθορυβο πως σου ακουγεται η seasonic?η παμε και στο 400αρι της corsair η οποιο αλλο αρκει να ειναι αθορυβο.

την οθονη την πετυχα μαλλον,οποτε μενει ως εχει.:-)

η τιμη απο τις μνημες που προτεινες μου αρεσε τα μαλλα:lol: ,γιατι βλεπω κατι τιμες και μου βγαινει το ματι!!

optical drive ειμαστε μια χαρα,cpu cooler αυτην κοιταζα αν και θα ηθελα κατι να φυσαει τον αερα προς τα πισω πανω στους ανεμιστηρες εξαγωγης.κατι ζαλμαν εχω δει και μια της scythe ninja mini καπως ετσι.αν εχεις κατι υπ'οψιν σου μου λες,αλλιως μενει ως εχει.

cpu mobo τωρα.ψαχνοντας ειδα αυτην http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19211&cat=3 και μου φανηκε πολυ καλη με πολλα καλουδια οπως λες κι εσυ.για cpu ριχνοντας το κοστος ειδα αυτον http://www.skroutz.gr/s/254225/AMD-Phenom-II-X2-555-Box.html ο οποιος μπορει να ξεκλειδωσει σε 4πυρινο με σχεδον τα μισα χρηματα.

οπως καταλαβες προσπαθω να ριξω λιγο το κοστος(βγηκαν καποια εξοδα επιπλεον ξαφνικα δυστυχως:fear:).επισης με τη συγκεκριμενη μητρικη μπορω να παρω αργοτερα gpu αφου εχει την onboard η οποια απο οτι ειδα ειναι αρκετα καλη.

πως σου φαινεται το ολο σκηνικο?

Δημοσ.
καταρχην να σε ευχαριστησω πολυ που ασχολεισαι με το topic μου και απο οτι βλεπω εισαι και ο μονος.δεν πειραζει,καλυτερα, "ενας αλλα λεων".:-)

στο θεμα μας τωρα.αυτο το κουτι ειχα βαλει κι εγω στο ματι το οποιο μπορω να το βρω και την κερκυρα που εχει multirama.

το τροφοδοτικο μαλλον αργησα και εχει εξαντληθει απο οπου ειχε χαμηλη τιμη οποτε παμε για αλλο.κανενα enermax eco 80+ αθορυβο πως σου ακουγεται η seasonic?η παμε και στο 400αρι της corsair η οποιο αλλο αρκει να ειναι αθορυβο.

την οθονη την πετυχα μαλλον,οποτε μενει ως εχει.:-)

η τιμη απο τις μνημες που προτεινες μου αρεσε τα μαλλα:lol: ,γιατι βλεπω κατι τιμες και μου βγαινει το ματι!!

optical drive ειμαστε μια χαρα,cpu cooler αυτην κοιταζα αν και θα ηθελα κατι να φυσαει τον αερα προς τα πισω πανω στους ανεμιστηρες εξαγωγης.κατι ζαλμαν εχω δει και μια της scythe ninja mini καπως ετσι.αν εχεις κατι υπ'οψιν σου μου λες,αλλιως μενει ως εχει.

cpu mobo τωρα.ψαχνοντας ειδα αυτην http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19211&cat=3 και μου φανηκε πολυ καλη με πολλα καλουδια οπως λες κι εσυ.για cpu ριχνοντας το κοστος ειδα αυτον http://www.skroutz.gr/s/254225/AMD-Phenom-II-X2-555-Box.html ο οποιος μπορει να ξεκλειδωσει σε 4πυρινο με σχεδον τα μισα χρηματα.

οπως καταλαβες προσπαθω να ριξω λιγο το κοστος(βγηκαν καποια εξοδα επιπλεον ξαφνικα δυστυχως:fear:).επισης με τη συγκεκριμενη μητρικη μπορω να παρω αργοτερα gpu αφου εχει την onboard η οποια απο οτι ειδα ειναι αρκετα καλη.

πως σου φαινεται το ολο σκηνικο?

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε, αλλά δεν κάνω και καταναγκαστικά έργα, σιγά..! :P :lol:

Κρίμα που δεν πρόλαβες το Corsair καθως τα έσπαγε στην τιμή. Όμως και τα enermax - seasonic ή το corsair 400W είναι μια χαρά επιλογές, όπως και κάποια άλλα.

Κατ΄εμέ αφού πρέπει να περιορίσεις το budget μην κινηθείς προς τον Phenom X2 555 διότι όντως είναι τρελό value αν ξεκλειδώσει αλλά παίζει και να μην ξεκλειδώσει σωστά / να μην είναι σταθερός δηλαδή μετά. Αν και έχεις πολλές πιθανότητες να συμβεί αυτό σωστά, τα πάντα είναι και θέμα τύχης / κομματιού οπότε πρέπει να το έχεις και αυτό υπόψη.

Καλύτερα να στραφείς σε έναν Athlon II X4 630 / 635 για παράδειγμα καθώς είναι 4core χωρίς όμως την L3 που έχουν οι phenom, είναι κρύοι 95W TDP δηλαδή καλύτερη επιλογή για μικρά κουτιά όπως τα htpc με μειωμένο airflow σε σχέση με τα towers και δεν απαιτούν την χρήση aftermarket ψύξης ακόμα και για ένα σχετικό o/c της τάξης του 15%. Ενδεικτικά θα σου πώ ότι όταν είχα τον X4 630 στο προηγούμενο htpc case διαπίστωσα ότι έφτανε τα 3300Mhz με στόκ ρεύμα και ήταν ιδιαίτερα κρύος με την στόκ ψύκτρα, καμμιά σχέση με τους phenom Χ4 σε αυτό το θέμα.

Η μητρική που επέλεξες είναι μια χαρά απο χαρακτηριστικά και M-Atx. Δηλαδή χωράει και στο Silverstone SSF case που σου παρέθεσα στο προηγούμενο μου post. (Αν σου αρέσει μπορείς να πάρεις αυτό σε σχέση με το Lascala και να γλυτώσεις κάποια χρήματα).

Αν νομίζεις ότι μπορείς προς το παρόν να την βγάλεις με την onboard κάρτα περισσότερο για προβολή ταινιών δηλαδη, μέχρι να πάρεις κάποια άλλη τότε κάντο. Έχει και νεότερο chipset απο την Asrock της δεύτερης πρότασής μου με όλα τα γνωστά καλούδια sata3 - usb3 - esata κλπ :P

Πάντως σου παραθέτω ξανά μια ελαφρώς τροποποιημένη πρόταση με την HD5770 για να δείς πόσο μπορεί να βγεί πλέον αν αλλάξεις και το case:

Case Silverstone Sugo SG01B-F SST-SG01B-F SFF Case 88,00 ευρώ

http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=SG01-F&area=

Cpu AMD Athlon II X4 635 Quad Core 101,00 ευρώ

Mobo Asrock Socket AM3 890GM Pro3 106,00 ευρώ

Ram OCZ Gold 4GB DDR3 CL9 1333MHz 85,00 ευρώ

Gpu ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 155,00 ευρώ

Hdd Samsung 500GB SpinPoint F3 46,00 ευρώ

Psu SILVERSTONE STRIDER 500W MODULAR 63,50 ευρώ. ( Mε το συγκεκριμένο case χρειάζεσαι modular psu για να χρησιμοποιήσεις μόνο τα απαραίτητα καλώδια και να μην επηρεάζεις το airflow ή περιορίζεις τον χώρο εσωτερικά).

Σύνολο: ~645,00 ευρώ + οθόνη 835,00 ευρώ περίπου.

Χωρίς την κάρτα λοιπόν προς το παρόν γλυτώνεις άλλα ~160 ευρώ. :-)

Το κουτάκι πάντως εμένα προσωπικά μου αρέσει και αυτό. Είναι αρκετά ευρύχωρο μέσα, αν και έχει μικρές εξωτερικές διαστάσεις. Αρκεί βέβαια να χρησιμοποιήσεις τα ανάλογα parts όπως αναγκαστικά την stock ψύκτρα (ή διαφορετικά low profile cooler σαν την shuriken rev.b ή big shuriken κ.α) και modular psu, διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα. Επίσης έχει optional έναν 80mm απο πάνω εισαγωγής να φέρνει κρύο αέρα στο εσωτερικό και ακριβώς πάνω απο την κάρτα γραφικών, ενώ άλλος ένας 80mm βάζει αέρα απο το πλάι ψύχοντας και τους σκληρούς και ένας ακόμα 80mm βγάζει τον αέρα απο πίσω. :-)

Δημοσ.

να και κατι στο οποιο θα διαφωνησουμε:-).το sugo δεν μου αρεσει καθολου.αν πηγαινα σε sff case θα επαιρνα το sharkoon http://www.skroutz.gr/s/59377/Sharkoon-Rush-Case.html?from=suggest&keyphrase=Sharkoon+Rush+Case ,αλλα δεν τιθεται θεμα αφου το silverstone μου αρεσει πολυ και τετοιου τυπου case παει καλυτερα εκει που θελω να το βαλω.

περιττο να σου πω βεβαια πως εχω πελαγωσει και δεν ξερω τι να κοψω και τι να αφησω:confused:.βρηκα στις αγγελιες τον 940,αλλα δεν υποστηριζεται απο την μητρικη.βρηκα ομως και τον 955 στα 100Ε tray.τι λες αξιζει?

για το τροφοδοτικο τωρα βρηκα το corsair 400w στα 48Ε, το HEROICHI

500W GREEN 80PLUS στα 52Ε ,το HEROICHI 450W-TE GREEN RET 80plus στα 45Ε και το ENERMAX 400W ECO 80+ στα 75Ε.το corsair 450vx στα 75Ε.

αντε τωρα να βγαλω ακρη:confused::-)Aρα μεχρι τωρα εχουμε ως εξης.τα σιγουρα πρωτα:rolleyes:

κουτι 104Ε

οθονη 188Ε

μητρικη 106Ε(αν αφησουμε την pro3)

ραμ 85E(αν ειναι συμβατες με την μητρικη,γιατι στη λιστα με τις συμβατες μνημες δεν τις βλεπω.αληθεια,πως βρισκεις συμβατες μνημες?ειναι το σημειο που καθε φορα χανω το μπουσουλα με ολους αυτους τους κωδικους οταν ψαχνω;):-D:-D)

optical 20E

σκληρος ~70E o spinpoint 1T(μου χρειαζεται μεγαλος σκληρος)

ψυκτρα 30Ε την big shuriken η καποια αλλη

Συνολο ~603Ε

Εκτος απο αυτα πρεπει να αγορασω επισης και μια καρτα wifi,μια webcam,πληκτρολογιο ασυρματο(ποντικι ευτυχως εχω:-D) hdmi καλωδιο και εναν τουλαχιστον ανεμιστηρα 92mm για το κουτι μπροστα.αυτα πες οτι τα παιρνω αντι για gpu την οποια μπορω να προσθεσω αργοτερα.τα υπολοιπα???

καταλαβαινω οτι σου εχω πρηξει τα συκωτια:-),αλλα ειναι το πρωτο pc που στηνω,βγηκε και η αναποδια στη μεση,βραστα χαραλαμπε που λενε:-(

για να δουμε αν θα καταληξω καπου επιτελους!!

Δημοσ.

Επειδή τα έλεγξα καλά και τα 2 πριν πάρω το sugo,το silverstone είναι πολύ καλύτερο ως ποιότητα κατασκευής από το sharkoon,συν το γεγονός πως έχει καλύτερο airflow.To μόνο μειονέκτημα του sugo είναι πως μπορεί να πάρει ψύκτρες με ύψος έως 8 εκατοστά,και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στην ελληνική αγορά σε αυτό το ύψος.Προσωπικά κατέληξα στην Shuriken Rev. B,μιας και η Big κάλυπτε 2 slots μνήμης στη μητρική και ακουμπούσε πάνω στην ψύκτρα του chipset (Αsus M4A785TD-M EVO).

Βέβαια o επεξεργαστής μου είναι ένας phenom 810 στα 95W,οπότε εαν σκοπεύεις να του βάλεις κάτι μεγαλύτερο από πλευράς ισχύος,θα σου πρότεινα να πας σε μεγαλύτερο κουτί.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω 100% με τον roybatty.

Ουδεμία σχέση σε ποιότητα κατασκευής έχουν το sugo με το αντίστοιχο case της sharkoon που είναι πλαστικούρα, ειδικά στην πρόσοψη.

Τα έχω δεί και τα δύο απο κοντά και τα επεξεργάστηκα όταν έψαχνα και γώ μια παρόμοια λύση πρίν πάρω το antec. Για αυτό άλλωστε σου περιέγραψα και τις ιδιαιτερότητες όσον αφορά την aftermarket λύση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (low profile αναγκαστικά λόγω psu που τοποθετείται απο πάνω) και modular κατα προτίμηση psu για να γλυτώσεις περιττά καλώδια.

Άλλη διαφορά ανάμεσα στα δύο κουτιά είναι στην τιμή που το sharkoon είναι φθηνότερο, αλλά κατ εμέ δεν αξίζει.

Όσο αφορά τις μνήμες μην κολλάς στην λίστα συμβατότητας καθώς δεν είναι ενημερωμένη πλήρως με όλα τα μοντέλα σχεδόν πάντα. Ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα με μνήμες που δεν ήταν στη λίστα συμβατότητας. ;)

Επίσης όποιο κουτί και να πάρεις (είτε το lascala είτε το sugo) επιμένω στην χρησιμοποίηση χαμηλού TDP επεξεργαστή όπως είναι ο Athlon X4 630 / 635 ή ο Athlon X3 440 ή ακόμα και κάποιος X2 αν θέλεις να ρίξεις και άλλο το ποσό κλπ. Mήν πάρεις Phenom Χ4 σε τέτοιου είδους κουτί. Όποιο htpc case και να πάρεις βασικά απο αυτά που αναφέρθηκαν (εκτός του antec :P). Έχω κάνει πολλές ενναλαγές επεξεργαστών σε παρόμοιο κουτί πρίν πάρω αυτό που έχω τώρα και υπήρχε θέμα με επαρκή ψύξη επεξεργαστή πάνω απο 95W TDP γενικότερα. Επίσης η χρησιμοποίηση καρτών όπως είναι η HD5750 / HD5770 θεωρώ ότι σε τέτοια κουτιά είναι ιδανικές λόγω πολύ xαμηλών θερμοκρασιών λειτουργίας και δεν επηρρεάζουν τις θερμοκρασίες των υπολοίπων parts.

Απο κεί και πέρα εσύ αποφασίζεις τι θέλεις να πάρεις ανάλογα με το budget σου.

Τα parts που προτάθηκαν όμως είναι μια χαρά μην ανησυχείς.

Επίσης στην θέση του samsung f3 αν θέλεις να μειώσεις λίγο το ποσό σου προτείνω να πάρεις αυτόν:

Seagate 1TB Barracuda 7200.12 63,00 ευρώ.

Τον έχω τον συγκεκριμένο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Eίναι σχεδόν το ίδιο γρήγορος, ψυχρός κατά την λειτουργία του και αθόρυβος. Επίσης έχει 5 έτη εγγύηση.

Ψύκτρα θα πάρεις οπωσδήποτε αυτή απο εδώ:

Scythe Shuriken Rev. B 25,50 ευρώ.

Έχω ψωνίσει 2-3 φορές απο το συγκεκριμένο μαγαζί και έμεινα πολύ ευχαριστημένος και απο την εξυπηρέτηση και απο την ταχύτητα.

Επίσης η shuriken rev.b (την οποία την είχα με τον X4 630 για να μειώσω το θόρυβο της stock και για να τον κλοκάρω) είναι ότι καλύτερο και αθόρυβο μπορείς να πάρεις (απο ελλάδα) για cpu μέχρι και 95W TDP, ειδικά σε τέτοια κουτιά.

Τέλος τα HEC τροφοδοτικά (Heroichi) στα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ένα ΗEC 400W 80+ Green έχω στην δεύτερη σύνθεση μου και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. :-)

Δημοσ.

Μια μικρή διευκρίνιση:Όχι ότι δεν μπορεί να βάλει Phenom X4 στο Sugo,αρκεί όμως να είναι 95W,όπως ο Χ4 925.O 810 που έχω παρουσιάζει πολύ καλή θερμική συμπεριφορά και τον έχω ξεκλειδώσει σε 910 (που σημαίνει 6ΜΒ Cache αντί για 4) χωρίς να μου παρουσιάσει αστάθεια.Ίσως βέβαια να ήμουν και λιγάκι τυχερός :-)

Δημοσ.

Ναι ασφαλώς. Οποιονδήποτε cpu μέχρι 95W TDP μπορεί να τον βάλει άφοβα.

Απο κεί και πάνω αρχίζει το πρόβλημα και δεν ενδείκνυται.

Λεγοντας αποφυγή των Phenom X4 εννοούσα τους BE 955 - 965 με 125W TDP.

Τους μικρότερους 945 (HDX945WFK4DGM) - 925 (HDX925WFK4DGM) στα 95W μπορεί να τους βάλει αν θέλει. :-)

Δημοσ.
αυτο ισχυει και αν δεν κανεις overclock?το λεω γιατι δεν εχω κανει ποτε και οπως με κοβω ουτε προκειται:-)

Nαι αυτό εννοείται. :-)

Καλό να το αποφύγεις και σε στόκ καταστάσεις σε τέτοιου είδους κουτιά διότι η θερμότητα που εκλύεται απο τους BE είναι μεγάλη. Απο την άλλη το airflow αυτών των κουτιών δεν βοηθά πολύ στο να εκλύεται στο περιβάλλον η θερμότητα αυτή σωστά, όπως συμβαίνει σε μεγαλύτερα κουτιά, με αποτέλεσμα να μην έχεις χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας, ούτε με τις low profile ψύκτρες πόσο μάλλον με την stock.

Το ίδιο ισχύει και με τις κάρτες γραφικών. Καλό είναι να αποφεύγονται ζεστές κάρτες που εκλύουν μεγάλη θερμότητα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, καθώς όταν "λιμνάζει" η θερμότητα στο εσωτερικό λόγο του μειωμένου airflow, επηρρεάζονται και τα υπόλοιπα κομμάτια. Γιαυτό σου είπα ότι είναι πιο φρόνιμο να διαλέξεις μια εκ των HD5750 / HD5770 ή το πολύ μια GTX460 αν διαθέτεις τα επιπλέον χρήματα.

Tέλος, είναι πιο συμφέρουσα αγορά απο θέμα τιμής / επιδόσεων το να πάς σε κάποιον 4πύρηνο Athlon X4 630/635 (των 100 ευρώ), διότι ένας Phenom X4 925 / 945 (των 140 - 140+ ευρώ) είναι στην ίδιο επίπεδο τιμής περίπου με τον 955 (155 ευρω) και τον δεύτερο πολύ καλύτερο αλλά ακατάλληλο στην περίπτωσή σου. ;)

Δημοσ.

αυτους τους επεξεργαστες που λες athlon 630/635 κοιταζα μολις τωρα και οντως διαβασα καλες κριτικες.κοιταξα βεβαια και το 550BE ο οποιος για να ειμαι ειλικρινης μου κεντριζει αρκετα το ενδιαφερον και εχω διαβασει εξαιρετικες κριτικες.ασε που υπαρχει πιθανοτητα να ξεκλειδωσει κιολας.

ξερεις αν υπαρχει καμια μητρικη που να εχει''καλα ποσοστα ξεκλειδωματος πυρηνων?'':-D:whistle:

Αν και η pro3 εχει τετοια επιλογη,αλλα λεμε τωρα...:whistle:

(παω για μπανακι να ξεκαθαρισω τις ιδεες μου:-):-):-D )

Δημοσ.
αυτους τους επεξεργαστες που λες athlon 630/635 κοιταζα μολις τωρα και οντως διαβασα καλες κριτικες.κοιταξα βεβαια και το 550BE ο οποιος για να ειμαι ειλικρινης μου κεντριζει αρκετα το ενδιαφερον και εχω διαβασει εξαιρετικες κριτικες.ασε που υπαρχει πιθανοτητα να ξεκλειδωσει κιολας.

ξερεις αν υπαρχει καμια μητρικη που να εχει''καλα ποσοστα ξεκλειδωματος πυρηνων?'':-D:whistle:

Αν και η pro3 εχει τετοια επιλογη,αλλα λεμε τωρα...:whistle:

(παω για μπανακι να ξεκαθαρισω τις ιδεες μου:-):-):-D )

Αν αποφασίσεις τελικά να πάρεις έναν διπύρηνο BE και να παίξεις με την τύχη σου...:P:lol:, μην πάρεις τον 550 αλλά τον 555. Είναι καλύτερος σε όλες τις απόψεις σε σχέση με τον 550 και εκτός των άλλων έχει καλύτερη θερμική διαγωγή (C3) = περισσότερο headroom στο o/c / καλύτερες θερμοκρασίες.

Καλά ποσοστά ξεκλειδώματος έχει και αυτή:

MSI 770-C45 και είναι και φθηνή.

Πάντως εδώ που φτάσαμε :P, σκέψου και την αγορά ένος X3 440 ας πούμε. Διαφορά στα παιχνίδια δεν θα δείς και παίζει να τον ξεκλειδώσεις επίσης σε 4core σε συνδυασμό με την παραπάνω μητρική. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...