Προς το περιεχόμενο

Sony Vaio & partition ανάκτησης: απορία

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορώ σε sony vaio να βάλω δικά μου windows αλλα να κρατήσω το partition που έχει για ανάκτηση?

Εννοώ αν θέλω να βάλω δικά μου windows πρέπει να σβηστούν όλα ή μπορώ να σβήσω απλά το partition με τα υπάρχοντα windows?

ps: γνωρίζω πως μπορώ να κάνω recovery discs αλλα θα προτιμούσα να προχωρήσω χωρις να διαγράψω το partition που υπάρχει για ανάκτηση

Δημοσ.
Μπορώ σε sony vaio να βάλω δικά μου windows αλλα να κρατήσω το partition που έχει για ανάκτηση?

Εννοώ αν θέλω να βάλω δικά μου windows πρέπει να σβηστούν όλα ή μπορώ να σβήσω απλά το partition με τα υπάρχοντα windows?

ps: γνωρίζω πως μπορώ να κάνω recovery discs αλλα θα προτιμούσα να προχωρήσω χωρις να διαγράψω το partition που υπάρχει για ανάκτηση

φυσικα αρκει να μην διαγραψεις το κρυφο διαμερισμα που θα γινει φανερο οταν θα εγκαταστησεις τα νεα σου windows.

προχωρα το και σβήσε απλά το partition με τα υπάρχοντα windows

Δημοσ.

Για να μην μπερδευτείς ας δούμε πρώτα λίγο ορολογία

Διαμερισματοποίηση (partitioning) είναι η διαδικασία που «κόβεις» το δίσκο σε κομμάτια (partitions).

Διαμόρφωση (format) είναι η διαδικασία διαγραφής των δεδομένων ενός partition.

Εγκατάσταση install windows είναι η διαδικασία που «περνάμε» τα windows σε

ένα διαμορφωμένο (formarισμένο) partition.

Για το θέμα σου. Αν κάνεις format, χωρίς να πειράξεις τα partitions, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις τα windows στο partition που είναι τα παλιά windows και τίποτα δεν θα πάθει το recovery partition.

Εννοείται ότι πριν ξεκινήσεις, θα έχεις φτιάξει τα recovery DVDs και σε καμία περίπτωση δεν σβήνουμε τα recovery partitions.

φυσικα αρκει να μην διαγραψεις το κρυφο διαμερισμα που θα γινει φανερο οταν θα εγκαταστησεις τα νεα σου windows.

προχωρα το και σβήσε απλά το partition με τα υπάρχοντα windows

Προφανώς εννοεις να κάνει διαμόρφωση και όχι να το σβήσει.

Δημοσ.

κεκτημενη ταχυτητα man ,στο δικο μου βεβαια δεν αφησα τιποτα ορθιο αφου εφτιαξα τα revovery dvds.

επιλογη μου.

Δημοσ.

σας ευχαριστώ πολύ παιδια για τις απαντήσεις σας

κάτι άλλο, πόσες φορές μπορώ να δημιουργήσω DVD ανάκτησης στο VAIO?

επειδή νομίζω στα HP μόνο μια φορά μπορείς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...