De@th L0rd Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Εγώ πάντως μια φορά που το έπαιρνα για κανα 2 μέρες έπειτα από οδοντική επέμβαση, είχα πόνους στα νεφρά. Το σταμάτησα αμέσως.
Praetorianos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Thanks για τις πληροφορίες, ιδιαίτερα για την αναλυτική λίστα του FKLDS. Όλα τα φάρμακα τα πήρα μετά από ιατρική παραίνεση, γι' αυτό και δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί μου τα έγραψαν. Για το Mesulid ρώτησα κυρίως ενημερωτικά μιας και μέχρι τώρα μόνο στην απονεύρωση δεν την πάλεψαν μία τα απλά αναλγητικά.
De@th L0rd Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Thanks για τις πληροφορίες, ιδιαίτερα για την αναλυτική λίστα του FKLDS.. Όλα τα φάρμακα τα πήρα μετά από ιατρική παραίνεση, γι' αυτό και δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί μου τα έγραψαν. Για το Mesulid ρώτησα κυρίως ενημερωτικά μιας και μέχρι τώρα μόνο στην απονεύρωση δεν την πάλεψαν μία τα απλά αναλγητικά. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο το είχα πάρει κι εγώ . Ε με τόσο περιστασιακή χρήση δε νομίζω να φορνικεύει το συκώτι. Πιστεύω οι μπύρες και το τσιγάρο κάνουν μεγαλύτερη ζημιά γιατί η χρήση είναι πιο συχνή...
scullyist Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 To Mesulid το έμαθα πριν χρόνια -με συνταγή γιατρού- για χοντρό πόνο στη μέση. Επίσης το χρησιμοποίησα για άκρως ανυπόφορο πόνο με δόντι. Κατά κανόνα είναι μυοχαλαρωτικό. Είναι το μόνο που με σώζει σε τέτοιους πόνους, όπως και στα πολύ ζόρικα της έμμηνου ρήσης (όχι ότι σε αφορά το τελευταίο ). Ta panadol και τα τιαύτα είναι απλές καραμέλες για τέτοιους πόνους. Κι ενοοείται με γεμάτο στομάχι γιατί είναι δυνατό. Όχι πως δεν το 'χω πάρει και με άδειο στομάχι και δεν με ενόχλησε αλλά δεν είναι και ότι πιο έξυπνο φυσικά. Tώρα το πως βλέπω εγώ (με το φτωχό μου το μυαλό?) αυτή την υστερία με τις ηπατικές παρενέργειες που προέκυψε πριν 2-3(?) χρόνια. Δεν λέω ότι είναι μκλς, αλλά από την προσοχή μεχρι την υστερία υπάρχει τεράστια απόσταση. Η οδηγία μιλάει για *συχνή* χρήση, το οποίο ερμηνεύω ότι σημαίνει αυτούς που τα παίρνουν σαν καραμέλες συνέχεια και με το παραμικρό. Αυτό που θυμάμαι καθαρά το οποίο επαναλαμβάνανε καθε δυο και τρεις εκείνο το διάστημα που βγήκε η είδηση τα δελτία -και το οποία το πρόσεχα γιατί έχει 4(?) χρόνια που το χρησιμοποιώ- ήταν ότι πλεόν θα αποσύρανε από την αγορά τα κουτιά των 30 τμχ και θα γινόντουσαν 15τμχ και θα ήταν καθαρά με συνταγή γιατρού. Αυτό προφανώς δεν έγινε. Αυτό που λέγανε συνέχεια και πολύ συγκεκριμένα, ήταν ότι είναι οκ μέχρι και σε συνεχή θεραπεία/συνταγή 10-15 ημερών. Μετά λέει απαιτείται διακοπή κάποιο διαστημα. Οτιδήποτε πάνω από αυτό περνούσε στην επικινδυνότητα περί ηπατικής παρενέργειας. Έγώ παίρνω σχεδόν σταθερά 2-3 mesulid τον μήνα στην επιδρομή της Παπαρήγα. Έχει υπάρξει και φάση που δεν έβλεπα μπροστά μου και παιρνούσα πραγματική φρίκη με δόντι και τα είχα σαπίσει στην κυριολεξία για ένα τριήμερο ανά 8ωρο. Μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει ποτέ ενόχληση το οποίο θεωρώ και λογικό αφού δεν πέρασα ποτέ σε υπερβολική χρήση σύμφωναμε τα όρια που έχουν πει. Θυμάμαι σε πολύ μικρότερη ηλικία που μου είχε κολλήσει σε κάποια φάση και τις μέρες της Παπαρήγας έπαιρνα ...ponstan, αν δεν κάνω λάθος. Και ακουγόταν τότε ότι πειράζουν στα νεφρά, το οποίο ανακάλυψα άμεσα όταν μετά από λίγο καιρό επί τρεις φορές συνεχόμενες με το που το πήρα, σε λίγη ώρα είχα πόνο στην περιοχή του νεφρού. Ο φόβος φυλάει τα έρμα, το έκοψα μαχαίρι. Και δεν έχω ιδέα, υπάρχουν ακόμη αυτά στην αγορά? Anyway, το ότι το mesulid έχει απαγορευτεί σε τόσες πολλές χώρες η αλήθεια είναι πως δεν το ήξερα, θυμόμουν 2-3 χώρες μόνο. Ξέρουμε τι γίνεται και με τις φαρμακοβιομηχανίες και τα συμφέροντα, γιατί τόσες χώρες το απαγορέψανε εντελώς και άλλες μιλάνε μόνο για την περίπτωση της υπερβολικής χρήσης? Ποιους από τους δύο να πιστέψω? Μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα, δεν θεωρώ ότι είμαι σε υπερβολική χρήση όπως το θέτουν αλλά να ανησυχώ για το μέλλον έστω με την χρήση που του κάνω? Questions, questions. Υπερβολικά πολλά φάρμακα γράφουν για σοβαρές παρενέργειες σε νεφρό, ήπαρ όταν γίνεται αλόγιστη χρήση. Και είναι άκυρο να σκέφτομαι ότι είναι και ανάλογα τον οργανισμό σε κάποιες περιπτώσεις? Π.χ. μου έχει τύχει μια φορά να με έχει πειράξει συγκεκριμένη αντιβίωση στο συκώτι και να τρέχω, και σε άλλους δεν τρέχει τίποτα. Κι αντίστροφα. Αι σιχτίρ επιτέλους όταν δεν καταλήγεουν σε ένα κοινό συμπέρασμα να ξέρουμε τι μας γίνεται. Για την ώρα και από τότε που προέκυψε και με βάση όπως το έθεσαν περί ορίων χρήσης, το οποίο μου κάνει και λογικό, δεν υποκύπτω στην υστερία, δεν το έχω κόψει και δεν το έχω σκοπό μιας και με καλύπτει στα δύσκολα όπως κανένα άλλο. Μέχρι νεωτέρας Ας μας πουν οι insomniac γιατροί μας αν θεωρούν λάθος τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης.
evabb Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 ρε κοπελια (να υποθεσω) τα μενσουλιντ πραγματικα βοηθανε στην περιοδο; εγω καποια εποχη ειχα φτασει να παιρνω 3*1000mg παρακεταμολη για να ειμαι οκ. σπασμολυτικα με κανουν χειροτερα, μποσκοπαν χαχ καλο αστειο. μονο με αντισυλληπτικα εστρωσα.
De@th L0rd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Καλά, τα περισσότερα φάρμακα είναι γτπκ με τις παρενέργειες που έχουν. Για πιό λόγο αντισταμινικά να έχουν σαν παρενέργεια οξεία ενόχληση του αναπνευστικού κ μερικά αντιδιαρροικά μαλακά περιτώμματα. Τι στο διάλο τα πληρώνεις τότε
Lucifer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Τα αντι-ισταμινικά γενικά αγαπάνε τη Αγία Κορτιζόνη και λοιπά στεροειδή και έχουν άμεση επίδραση στο αναπνευστικό, ακόμα και των ενηλίκων. τρίτο έντιτ γαμώ το κασμίρ
scullyist Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 ρε κοπελια (να υποθεσω) τα μενσουλιντ πραγματικα βοηθανε στην περιοδο; εγω καποια εποχη ειχα φτασει να παιρνω 3*1000mg παρακεταμολη για να ειμαι οκ. σπασμολυτικα με κανουν χειροτερα, μποσκοπαν χαχ καλο αστειο. μονο με αντισυλληπτικα εστρωσα. Ναι βρε, εννοείται γένους θηλυκού. Πραγματικά είναι το μόνο που με σώζει και άμεσα. Και δεν μιλάω για ψίλου πήδημα. Τους μέτριους έως και αρκετά δυνατούς πόνους τους ανέχομαι και δεν παίρνω ποτέ τίποτα. Αλλά 1η και 2η μέρα πάνω-κάτω πάντα γίνομαι κομμάτια. Βάλε και μια δισκοκοίλη που έχω και μαζί με όλα τα κλασσικά σε όλες τις γνωστές περιοχές που μας βαράει αλύπητα, με χτυπάει και τριπλά στην μέση εκείνες τις μέρες, οπότε γάμησε τα απ'όλες τις πλευρές, ούτε να σέρνομαι. Ε με το που θα πάρω mesulid, κοντά στο μισάωρο αρχίζει και δουλεύει και αρχίζω να ηρεμώ. Πάνω στην ώρα έχω ξανανιώσει άνθρωπος. Κοιλιά/πόδια/μητρικά/μέση. Τα κάνει/πιάνει όλα και συμφέρει Ξέρω βέβαια ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερες (ήμαρτον δηλαδή μόνο που το σκέφτομαι ) περιπτώσεις από την δική μου (βγάζοντας το έξτρα θέμα της μέσης μου) οπότε αν ανήκεις εκεί, λογικά θα είχε μικρότερη επίδραση. Αλλά ότι δουλεύει και παραδουλεύει είναι στάνταρ. In mesulid I trust, θα χαλαστώ πολύ αν μου το απαγορέψουν μια μέρα LOL
kage Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 mesulid -Nimesulide.... η συχνή κατανάλωση του συγκεκριμένου φαρμάκου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αλλα και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), δημιουργεί πρόβλημα στο ήπαρ (συκώτι). Ήδη σε πολλές χώρες το mesulid έχει απαγορευθεί όπως στην Ισπανία, Τουρκία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Σρι Λάνκα, Ινδία και σε κάποιες άλλες χώρες δεν κυκλοφόρησε καν όπως στις ΗΠΑ, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο !!!
evabb Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Ναι βρε, εννοείται γένους θηλυκού. Πραγματικά είναι το μόνο που με σώζει και άμεσα. Και δεν μιλάω για ψίλου πήδημα. Τους μέτριους έως και αρκετά δυνατούς πόνους τους ανέχομαι και δεν παίρνω ποτέ τίποτα. Αλλά 1η και 2η μέρα πάνω-κάτω πάντα γίνομαι κομμάτια. Βάλε και μια δισκοκοίλη που έχω και μαζί με όλα τα κλασσικά σε όλες τις γνωστές περιοχές που μας βαράει αλύπητα, με χτυπάει και τριπλά στην μέση εκείνες τις μέρες, οπότε γάμησε τα απ'όλες τις πλευρές, ούτε να σέρνομαι. Ε με το που θα πάρω mesulid, κοντά στο μισάωρο αρχίζει και δουλεύει και αρχίζω να ηρεμώ. Πάνω στην ώρα έχω ξανανιώσει άνθρωπος. Κοιλιά/πόδια/μητρικά/μέση. Τα κάνει/πιάνει όλα και συμφέρει Ξέρω βέβαια ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερες (ήμαρτον δηλαδή μόνο που το σκέφτομαι ) περιπτώσεις από την δική μου (βγάζοντας το έξτρα θέμα της μέσης μου) οπότε αν ανήκεις εκεί, λογικά θα είχε μικρότερη επίδραση. Αλλά ότι δουλεύει και παραδουλεύει είναι στάνταρ. In mesulid I trust, θα χαλαστώ πολύ αν μου το απαγορέψουν μια μέρα LOL μαλλον ανηκω στην ιδια κατηγορια με εσενα. μικρη εκανα τρελη υπομονη, τωρα πια δεν μπορω. τεζα στο κρεβατι την πρωτη μερα και κομματια. το χιλιαρι ντεπον θελει καμια ωρα να με πιασει θα ρωτησω και κανα γιατρο να μου πει την γνωμη του. υπαρχουν και παυσιπονα με κωδεινη μεσα βεβαια αλλα δεν θελω να το τραβηξω τοσο πολυ το πραμα. ---------- Προσθήκη στις 07:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:35 ---------- Τα αντι-ισταμινικά γενικά αγαπάνε τη Αγία Κορτιζόνη και λοιπά στεροειδή και έχουν άμεση επίδραση στο αναπνευστικό, ακόμα και των ενηλίκων. τρίτο έντιτ γαμώ το κασμίρ τις πολυ χαλια μερες θελω δυο χαπια των 20mg ebastine, λες να πεθανω;
AMWN_RA Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 μαλλον ανηκω στην ιδια κατηγορια με εσενα. μικρη εκανα τρελη υπομονη, τωρα πια δεν μπορω. τεζα στο κρεβατι την πρωτη μερα και κομματια. το χιλιαρι ντεπον θελει καμια ωρα να με πιασει θα ρωτησω και κανα γιατρο να μου πει την γνωμη του. υπαρχουν και παυσιπονα με κωδεινη μεσα βεβαια αλλα δεν θελω να το τραβηξω τοσο πολυ το πραμα. ---------- Προσθήκη στις 07:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:35 ---------- τις πολυ χαλια μερες θελω δυο χαπια των 20mg ebastine, λες να πεθανω; Καλημέρα Ρωτήστε τον γυναικολογο σας έχουν βγει εμπλαστρα που μπαίνουν στον ομφαλο και ανακουφίσουν παρά παρά πολύ (στη γυναίκα μου έκανα ενέσεις στην περίοδο και με τα εμπλαστρα σωθηκαμε) Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.