Praetorianos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Κατά καιρούς έχουν συσσωρευτεί διάφορα φάρμακα και αλοιφές στο φαρμακείο μου, τα οποία τώρα πια δεν μπορώ να θυμηθώ για ποιο λόγο τα έπαιρνα. Τα καταγράφω εδώ, κι αν κάποιος ξέρει ας μου πει για τι πράγμα ενδεικνύεται το καθένα κι αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ή πρέπει να πάνε στο καλάθι: 1) Fucidin (αντιβιοτική αλοιφή) 2) Dalacub C (αλοιφή) 3) Amoxil (κάψουλες) 4) Movatec (δισκία) 5) Fucicort (αντιβιοτικό/Κορτικοστεροειδές, κρέμα) 6) Flusterix (αντιβιοτική κρέμα) 7) Brufen 400 (δισκία) 8) Losec (κάψουλες) Επίσης το Mesulid λαμβάνεται και χωρίς την συνταγή γιατρού? Έχει παρενέργειες?
slygeo87 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Η αμοξίλ είναι αντιβίωση. Είμαι αλλεργικός. Μακριά, μπρρρρ.
Luxx Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Εγω ειμαι αλλεργικος στο fucicort! Fudicin ή Fucidin;
Praetorianos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Fudicin ή Fucidin; Fucidin, έχεις δίκιο
cb_papi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Εγω ειμαι αλλεργικος στο fucicort! Fudicin ή Fucidin; Fucidin είναι η Fucicort χωρίς κορτιζόνη. Εγώ την χρησιμοποιούσα σε ένα σημείο του προσώπου που είχε κάνει ένα μικρό εξόγκωμα. Μπορεί να χρησιμεύει και για μύκητες.
evabb Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Fuccicort κανει και για ερεθισμους απο τσιμπιματα. αλλα ειναι κυριως αντιβιωση. σε γενικες γραμμες οτι εχει ληξει πετα το χωρις δευτερη σκεψη. τα χαρτακια απο τα φαρμακα τα εχεις πεταξει; αυτα θα σε κατατοπιζαν καλυτερα.
Luxx Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 meculid ειναι για τον πονο. Επαιρνα 2,3 την ημερα μια περιοδο που ειχα σπασει το μικρο δαχτυλο για 2η φορα!
Praetorianos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 σε γενικες γραμμες οτι εχει ληξει πετα το χωρις δευτερη σκεψη. τα χαρτακια απο τα φαρμακα τα εχεις πεταξει; αυτα θα σε κατατοπιζαν καλυτερα. Καλά ναι, ό,τι έχει λήξει έχει πεταχτεί ήδη απλά τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα τι χρησιμεύουν. Τα χαρτάκια τα περισσότερα είναι επίσης στα σκουπίδια, γιατί στο βάλε βγάλε γίνονταν εκνευριστικά.
Lucifer Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Επίσης το Mesulid λαμβάνεται και χωρίς την συνταγή γιατρού? Έχει παρενέργειες? Ναι, δε θέλει συνταγή. Μάλλον έχεις στο μυαλό σου το Lonarid N. Όσο για παρενέργειες δεν έχω προσωπικά υπ' όψιν μου κάτι επίσημο, αλλά διάφορες χώρες έχουν πετάξει ban γιατί είναι (λένε!) για το συκώτι ό,τι το Enola Gay για την Ιαπωνία.
FKLDS Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Κατά καιρούς έχουν συσσωρευτεί διάφορα φάρμακα και αλοιφές στο φαρμακείο μου, τα οποία τώρα πια δεν μπορώ να θυμηθώ για ποιο λόγο τα έπαιρνα. Τα καταγράφω εδώ, κι αν κάποιος ξέρει ας μου πει για τι πράγμα ενδεικνύεται το καθένα κι αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ή πρέπει να πάνε στο καλάθι: 1) Fucidin (αντιβιοτική αλοιφή) 2) Dalacub C (αλοιφή) 3) Amoxil (κάψουλες) 4) Movatec (δισκία) 5) Fucicort (αντιβιοτικό/Κορτικοστεροειδές, κρέμα) 6) Flusterix (αντιβιοτική κρέμα) 7) Brufen 400 (δισκία) 8) Losec (κάψουλες) Επίσης το Mesulid λαμβάνεται και χωρίς την συνταγή γιατρού? Έχει παρενέργειες? Fucidin --> Αντιβιωτική αλοιφή, για τοπική φλεγμονή δέρματος Dalacin C --> Αντιβιωτική αλοιφή (χρήσιμη σε ακμή) Amoxil --> Συστηματική αντιβίωση, κράτα τη αν και πρέπει να την παίρνεις με οδηγία γιατρού (Βέβαια κατά τη γνώμη μου όλα τα φάρμακα πρέπει να τα λαμβάνεις μετά από οδηγία γιατρού). Movatec --> Αντιφλεγμονώδες, παυσίπονο (πολύ καλό για μυοσκελετικά) Losec --> Προστατευτικό για το στομάχι Brufen --> Αντιφλεγμονώδες, παυσίπονο Σε ό,τι αφορά το Mesulid, κυκλοφορούσε πριν κανένα χρόνο επίσημη οδηγία πως θέλει προσοχή στη χορήγησή του γιατί μπορεί να προκαλέσει ηπατική δυσλειτουργία.
javavall Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Ναι, δε θέλει συνταγή. Μάλλον έχεις στο μυαλό σου το Lonarid N. Όσο για παρενέργειες δεν έχω προσωπικά υπ' όψιν μου κάτι επίσημο, αλλά διάφορες χώρες έχουν πετάξει ban γιατί είναι (λένε!) για το συκώτι ό,τι το Enola Gay για την Ιαπωνία. Σύμφωνα λοιπον με όλα αυτά τα δημοσιεύματα η συχνή κατανάλωση του συγκεκριμένου φαρμάκου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αλλα και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), δημιουργεί πρόβλημα στο ήπαρ (συκώτι). Ήδη σε πολλές χώρες το mesulid έχει απαγορευθεί όπως στην Ισπανία, Τουρκία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Σρι Λάνκα, Ινδία και σε κάποιες άλλες χώρες δεν κυκλοφόρησε καν όπως στις ΗΠΑ, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο Πόσο πιο επίσημο το θέλεις?
Lucifer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πόσο πιο επίσημο το θέλεις? Ξέρω την οδηγία ντε, απλώς δεν έχω ιδέα από ποια μελέτη προέκυψε κτλ. Όχι πως αμφισβητώ το πόρισμα, απλώς ήθελα να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά δεν γνωρίζω τη βιβλιογραφία από πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.