Tmark Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Και btw αν δείς ο phenom που προτείνω είναι πάνω από τον I5 750 στα benchmarks! Και έχουν 40ε διαφορά.
LeoNaXe Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Και btw αν δείς ο phenom που προτείνω είναι πάνω από τον I5 750 στα benchmarks! Και έχουν 40ε διαφορά. το 750 είναι σπατάλη λεφτών, εγώ μιλάω για το 760
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 το 750 είναι σπατάλη λεφτών, εγώ μιλάω για το 760 Tι ειναι το 750? Σπαταλη χρηματων ενα cpu που φτανει για πλακα τα 4ghz απο τα 2.6? Aκομα και χωρις o/c ομως, δικαιολογησε την αποψη σου για τον 750 αν θες.
LeoNaXe Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Tι ειναι το 750? Σπαταλη χρηματων ενα cpu που φτανει για πλακα τα 4ghz απο τα 2.6? Aκομα και χωρις o/c ομως, δικαιολογησε την αποψη σου για τον 750 αν θες. μπροστά στον 760 που έχει 5 ευρώ διαφορά εσύ ποιόν θα διάλεγες?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 μπροστά στον 760 που έχει 5 ευρώ διαφορά εσύ ποιόν θα διάλεγες? Aλλο "ο 760 ειναι καλυτερο value for money, αλλο ο 750 ειναι πεταμενα λεφτα". Ο 750 ειναι cpu διαμαντι, ηταν απτις πιο τιμιες επιλογες της intel ever, και ηταν (και συνεχιζει να ειναι) εξαιρετικο value for money. Ασχετα αν εχει ακριβυνει τελευταια κατα 25 ευρω, σε σχεση με τα 176 που ειχε καποτε. Αν η τιμη του διατηρουταν εκει θα παρεμενε καλυτερο value for money απο τον 760 ακομα και τωρα. Υπαρχουν καταστηματα που τον πουλανε τοσο ακομα btw. Tεσπα δεχομαι με τις τωρινες τιμες οτι καλυτερη επιλογη ειναι ο 760. Αυτο δε σημαινει οτι ο 750 ειναι πεταμενα λεφτα ως cpu. Μια χαρα αξιζε και αξιζει τα λεφτα του, απλα ο 760 ειναι σωστοτερη επιλογη. Η παρεμβαση μου ηταν επειδη εγινε μια συγκριση με τους AMD και ειπες οτι ειναι πεταμενα λεφτα ο 750. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι μιλουσες συγκριτικα με τους AMD. btw o μονος λογος που ο 760 ειναι καλυτερο value for money ειναι επειδη εχει καλυτερο multiplier αρα και καλυτερο overclockability θεωρητικα. Κατα τ'αλλα στα ιδια ειναι χοντρικα και οι 2, με μια μικρη διαφορα stock συχνοτητας.
LeoNaXe Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 απλά μπροστά στον 760 δεν αξίζει να πάρεις τον 750 που έχει 5 ευρώ διαφορά, αυτό εννοώ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 οκ ετσι ναι. Αλλο καταλαβα οτι ειπες αρχικα.
RottenLungs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Thnx MiDi_MiLiZ, LeoNaXe, Tmark, grimpr για τις απαντήσεις... Πραγματικά δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν με το post μου. Δεν κατάλαβα βέβαια που ήμουνα αγενής αλλα τέλοσπάντων. Παιδιά εγω γενικότερα δεν πολυ ασχολούμαι με υπολογιστές, οπότε για overclocking κτλ δεν το συζητάμε. Συνεπώς θα πάω στον i5 760 και θα του βάλω πάνω τις ψύχτρες που λέτε. Μία διόρθωση: Δεν είπα οτι δεν θα βάλω SSD αλλα θα βάλω έναν 60GB σε κανα 3μηνο για να μοιράσω τα έξοδα. Δεν νομίζω να μην τις φτάσουν τα 60GB για το λειτουργικό σύστημα και τα ρπογράμματα. Για τις ATI δεν έχω άποψη γιατι πάντα έβαζα nvidia. Thnx MiDi που έχεις γνώσεις για πές μου τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Sapphire 5850 SVGA (PCI-Express, 1GB) έναντι της 470... Αν είναι η θερμοκρασί το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με κανένα σύτημα ψύξης της κάρτας γραφικών, όπως αυτό που μου είπατε για τον επεξεργαστή;;; Τέλος η mobo GIGABYTE GA-P55M-UD2 που μου προτίνεται είναι καλύτερη απο την Asus που λέω να βάλω;; Δεν ξέρω αλλα σε όσους υπολογιστές έχω φτιάξει πάντα έβαζα asus και ποτέ δεν είχα παράπονο. Επίσης σε κάτι review που κοίταζα είχε παρα πολύ θετικές εκτιμήσεις.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Για τις ATI δεν έχω άποψη γιατι πάντα έβαζα nvidia. Thnx MiDi που έχεις γνώσεις για πές μου τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Sapphire 5850 SVGA (PCI-Express, 1GB) έναντι της 470... Αν είναι η θερμοκρασί το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με κανένα σύτημα ψύξης της κάρτας γραφικών, όπως αυτό που μου είπατε για τον επεξεργαστή;;; Στη σελιδα που σου εδωσα οπως θα διαπιστωσεις η 5850 τερματιζει καπου στους 78 βαθμους, ενω η 470 γυρω στους 93. Φυσικα οι θερμοκρασιες στην Ελλαδα υπολογιζε οτι θα ειναι μεγαλυτερες λογω θερμοτερου κλιματος. Τωρα οσον αφορα την ψυξη της καρτας. Ναι μπορεις να παρεις μια 470 και να βαλεις extra ψυξη (δεν ξερω αν το εχει δοκιμασει καποιο παιδι εδω να μας πει και τα αποτελεσματα του, ουτε ξερω καποιο ιδανικο συστημα ψυξης για την 470), αλλα γενικα ειναι καλυτερο να ξεκινας με μια δροσερη βαση (οπως η ati) και οχι με μια θερμη που να παλευεις να την κανεις δροσερη. Εξαλλου η υψηλη καταναλωση ισχυος δεν θα αλλαξει. Ειναι θεμα "κακου" σχεδιασμου, που η nvidia υποθετω οτι θα αναγκαστει να διορθωσει σε επομενες εκδοσεις των καρτων της. Εγω προσωπικα σε αυτα τα λεφτα θα διαλεγα κατι αναμεσα σε 460 ή 5850, αλλιως με περισσοτερα λεφτα θα πηγαινα στην 5870. Η 470 εχει ελαφρως καλυτερες επιδοσεις απο την 5850, αλλα εχει αυτα τα μειονεκτηματα που προαναφεραμε. Πρακτικα, με μια 5850 στις επιδοσεις δε θα δεις ιδιαιτερα αισθητες διαφορες αποτι αν ειχες μια 470. Μιας και δεν εχεις δοκιμασει ξανα Ati (ουτε εγω), αποσο διαβαζω εδω στο φορουμ η 5850 ειναι πολυδοκιμασμενη και απροβληματιστη απο καμποσα παιδια εδω, οποτε καποιοι πιο ειδικοι ισως να σου δωσουν σωστοτερη αποψη απο πρωτο χερι.
RottenLungs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 ΚΑι η θερμοκρασία παίζει τόσο σημαντικό ρόλο;;; Τι επηρρεάζει;;; Την ζωή της κάρτας;;; Τις επιδόσεις;;; Βλέπω στο site που μου δίνεις οτι έχει μεγάλη διαφορά οι επιδόσεις (βέβαια δεν πολυ καταβαίνω κιόλας, απλά την δαιγορά στα νούμερα κοίταγα) της με την 470. Εσύ στην θέση μου ποια θα διάλεγες;;;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 ΚΑι η θερμοκρασία παίζει τόσο σημαντικό ρόλο;;; Τι επηρρεάζει;;; Την ζωή της κάρτας;;; Τις επιδόσεις;;; Βλέπω στο site που μου δίνεις οτι έχει μεγάλη διαφορά οι επιδόσεις (βέβαια δεν πολυ καταβαίνω κιόλας, απλά την δαιγορά στα νούμερα κοίταγα) της με την 470. Εσύ στην θέση μου ποια θα διάλεγες;;; Η θερμοκρασια επηρεαζει τη ζωη της καρτας ναι. Οσο χαμηλοτερη τοσο πιο "ανετα" δουλευει. Οσο πιο ζεστη ειναι, τοσο περισσοτερο καταπονουνται τα κυκλωματα της. Επισης μη ξεχνας οτι η θερμοτητα απο την καρτα γραφικων περναει στο κουτι, οποτε μια ζεστη καρτα σου κανει ολο το συστημα ελαφρως πιο ζεστο, κατι που καλο ειναι να αποφευγεται. Αν και με μια απο τις ψυκτρες που προταθηκαν δε θα εχεις προβλημα θερμοκρασιων στον επεξεργαστη σου. Τους θερμους μηνες ταλαιπωρειται πολυ μια ζεστη καρτα και αν ειναι κακοσυντηρημενη, πχ εχει μαζεψει σκονη ο ανεμιστηρας, εχει ξεραθει η θερμοαγωγιμη παστα κλπ (συνηθες φαινομενο σε χρηστες που δε ξεβιδωνουν τακτικα το pc τους για συντηρηση και καθαρισμο) δεν αποκλειεται να πιασει ακομα υψηλοτερες θερμοκρασιες και τελικα να καει. Οι δροσερες καρτες ειναι σαφως πιο ανθεκτικες.. Γενικα καρτες που ξεπερνανε τους 90 στις δοκιμες εγω μαλλον θα τις απεκλεια ως επιλογη, ισως βεβαια να ειμαι υπερβολικος, αλλα δινω μεγαλη σημασια στο παραγοντα αυτο. Στο site που σου εδωσα δεν μετραει επιδοσεις. Μετραει καταναλωση watts, θερμοκρασια και παραγομενο θορυβο. Σε ολα η 5850 ειναι αρκετα πιο χαμηλη. Στις επιδοσεις ειναι ελαφρως χειροτερη απο την 470 (εγω θα ελεγα ανεπαισθητα χειροτερη). Προσωπικα θα διαλεγα την 5850. Αν σωνει και καλα ηθελα nvidia, μαλλον θα πηγαινα στην 460, παρα στην 470.
RottenLungs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Ναι σορρυ δεν το πολυ διάβασα το site γιατι αυτήν την στιγμή είμαι με παρέα. Οκ ρε ευχαριστώ πολύ... Αλλα τώρα πάιζει ρόλο που θα βάλω Intel;;; Παίζει να μου δημιουργήσει καμια ασυμβατότητα μια και η ATI είναι της AMD;;; Κοίταξα στο search για 5850 αλλα δεν βρήκα κανένα topic.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Οχι μην ανησυχεις για το intel-ati δε θα συναντησεις κανενα απολυτως προβλημα συμβατοτητας.
RottenLungs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Είσαι θεός φίλες. Τώρα διαβάζω ένα review << The GeForce GTX 470 vs. Radeon HD 5850 comparison can be summed up much more easily. The Radeon HD 5850 was without a doubt the superior performer in our testing, washing away the GeForce GTX 470 in all but two games. Even when the GeForce GTX 470 hit the lead when playing Metro 2033 and S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat it was by a small 1-2 fps margin on average. >> (το συμέπρασμα) και τελικά οι επιδόσεις της ATI 5850 είναι καλύτερες απο την 470. Μια χαρά, έχει και καλύτερες θερμοκρασίες, έχει και χαμηλότερη τιμή... Τελικά θα έπερνα μια ακριβότερη κάρτα και θα ήταν και χειρότερη. (Τελικά καμια φορά η συνήθεια και η προσκόλληση σε μία μάρκα μπορεί να σου κάνει ζημιά χωρίς να το κατλάβεις) Ευχαριστώ και πάλι. Καλό βράδυ!!!
lionheart75 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Συμφωνώ απόλυτα με τον MiDi_MiLiZ όσον αφορά την επιλογή κάρτας. Όπως ακριβώς τα λέει είναι τα πράγματα. Ανάμεσα σε GTX470 και HD5850 σαφώς και πιο σωστή επιλογή η δεύτερη απο όλες τις απόψεις που ανάφερε προηγουμένως. Διαφορετικά GTX460 all the way. Επίσης θέλω να σημειώσω και κάτι άλλο για να έχεις και μια άλλη άποψη. Δεν θα ήταν καθόλου λάθος επιλογή, το αντίθετο μάλιστα, να στραφείς προς AMD πλατφόρμα για την χρήση που το θέλεις. Δηλαδή έναν 6core 1055T + 880G μητρική. Ούτε προβλήματα θερμοκρασιών θα είχες με τον συγκεκριμένο cpu για να χρειάζεσαι Aftermarket ψύξη (αν δεν σκέφτεσαι να τον κλοκάρεις στο θεό ) αλλά και καποια λεφτά θα γλύτωνες (έστω και λίγα) χωρίς να υστερείς κάπου στην πράξη. Κάθε άλλο. Το ότι δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ AMD και ATi, δεν σημαίνει κάτι, καιρός να δοκιμάσεις. Τέλος το CM που έχεις επιλέξει είναι καλή επιλογή, modular, σε καλή τιμή και έχει 5 έτη εγγύηση. Παρ όλα αυτά τα 700W δεν σου χρειάζονται σε αυτό το σύστημα. Εναλλακτικά στη θέση σου θα κοίταγα και αυτά τα οποία σε υπερκαλύπτουν με την σύνθεσή σου (όποια και να είναι τελικά απο αυτές που αναφέρθηκαν εδώ), είναι ποιοτικά, αξιόπιστα, επώνυμα στο χώρο και με 2 ή 5 έτη αντίστοιχα. Το Chieftec είναι και modular.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.