RottenLungs Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα παιδιά... Φτιάχνω PC desktop για την κοπέλα μου η οποία θέλει υπολογιστή για να τρέχει προγράμματα γραφιστική, αλλα και 3D γραφικά. Η τελική τιμή του tower βγήκε στα 1500 Euro και το αναφέρω γιατι δεν θέλουμε να ξεφύγει πολυ παραπάνω. Λοιπό πάμε: (1) CPU Intel Core i5 760 (1156/2.8Ghz/BOX) (2) Asus P7P55D-E Deluxe (s1156, DDR3, P55) (3) OCZ Fatal1ty Edition 4GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 7-8-8-26, OCZ3F1600LV4GK) (4) CoolerMaster 690 II Advanced Black Case (RC-692-KKN2) (5) 2 σκληροί δίσκοι που θα τους τρέχουμε Raid 0. Western Digital RE3 500GB HDD (Sata 2, WD5002ABYS) (6) CoolerMaster Silent Pro PSU (700W) (7) Gainward GTX 470 (PCI-Express, GDDR5, 1280MB) (8) Turbo-X UPS 1500 SD (9) LG GH22NS40 Black DVD-RW + / - (Sata, Bulk) ΓΙΑ να μην έχουμε ερωτήσεις και γενικά καταχωρήσεις άσχετες με το θέμα θα παρακαλούσα να γράφουν όσοι έχουνε ανάλογες γνώσεις. Λογικά πρέπει να είστε πολλοί σε ένα PC= Forum... ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μου κάνετε αντιπροτάσεις λέγοντας και τον λόγο που θα αντικαταστούσατε κάποιο μέρος του PC. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
firewalker Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Θα επέλεγα έναν ssd δίσκο για την φιλοξενία του λειτουργικού συστήματος (Windows να υποθέσω; ). Θα έκοβα τον έναν δίσκο που έχεις. Θα μου πεις είναι σε R.A.I.D. 0 οπότε και αυτό γρήγορο θα είναι... Αν ήταν στα 10k r.p.m. ... Οθόνη έχει;
RottenLungs Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Θα επέλεγα έναν ssd δίσκο για την φιλοξενία του λειτουργικού συστήματος (Windows να υποθέσω. Θα έκοβα τον έναν δίσκο που έχεις. Θα μου πεις είναι σε R.A.I.D. 0 οπότε και αυτό γρήγορο θα είναι... Αν ήταν στα 10k r.p.m. ... Οθόνη έχει; Οθόνη θα πάμε σε μία μέτρια λύση (LG)λόγο έλλειψης λεφτών και σε κανα εξάμηνο θα πάρουμε επαγγελματική οθόνη. Τώρα πιο πολύ μας νοιάζει το tower. (Ναι windows γιατι δεν το θέλουμε απόλυτα εξειδικευμένο - Ακόμα φοιτήτρια είναι, όχι επαγγελματίας) Με του σκληρούς δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Σε κανα τρίμηνο θα βάλω και έναν 60GB SSD για τα όλα τα προγράμματα. (όπως είπα το μπάτζετ μέχρι τα 1700 Euro πάει και δεν θέλω να κάνω σπατάλες) ---------- Προσθήκη στις 19:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:29 ---------- Επίσης θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Να τα πάρω όλα απο ένα μαγαζί ή να πέρνω ένα ένα τα εξαρτήματα απο τα καταστήματα που τα βρίσκω φθηνότερα; Είναι έυκολο να βάλω μόνος μου τον επεξεργαστή πάνω στην μηντρική; Επίσης μετά δεν θα είναι μπλέξιμο με το να βρίσκω το κάθε μαγαζί σε περίπτωση περιπλοκή; (Αν πχ είναι εκτός Αθηνών)
RottenLungs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δεν έχει κανένας άποψη για το PC που σκέφτομαι να φτιάξω;;;;
JohnVani18 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Πρεπει να ειναι αποκλειστηκα Intel? ΑΜD με την καμια..?
grimpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Βασισμένος στην δικιά σου λογική, θα ξεκινούσα από εδώ και τον χειμώνα θα τελείωνα με έναν 160GB Intel Postville G3 SSD στα 220 ευρώ.
RottenLungs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ πολύ αδελφέ αλλα για πές μου και τον λόγο που αλλάζεις ότι αλλάζεις για να καταλάβω. Έβαλές μία κάρτα γραφικών η οποία είναι χειρότερη (απο μπόλικα reviews) και κάνει μόνο 30 Euro λιγότερο απο αυτήν που είχα επιλέξει. (Θα την πάρω σε web τιμή). Έβαλα τους ακριβούς σκληρούς γιατι είναι 20% γρηγορότεροι και κατάλληλοι για RAID 0... Δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάποιος 120GB SSD (τσαμπέ λεφτά, μόλις πέσουν οι τιμές στον επόμενο υπολογιστή που θα φτιάξουμε το 2016 θα βάλουμε και 2Τ SSD) Το τροφοδοτικό τι extra έχει (αφου είναι λογότερα W και ακρινότερο);;; Ευχαριστώ και περιμένω και απαντήσεις άλλων. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα και θέλω πολλές γνώμες τρίτων. ---------- Προσθήκη στις 18:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:14 ---------- Πρεπει να ειναι αποκλειστηκα Intel? ΑΜD με την καμια..? Διάβασα κάτι άρθρα στα οποία έλεγε οτι για τέτοια προγράματα θα ήταν καλό να επιλέξουμε τετρπύρηνο επεξεργαστή. Για μάρκα δεν έλεγε κάτι συγκεκριμένο και επειδή εγω πάντα έβαζα intel, επέλεξα και τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Βέβαια τώρα όλη η έρευνα που έχω κάνει έχει βασιστεί σε Intel (mobo, GPU) οπότε δεν θέλω να ξεκινήσω απο το 0. Εσύ όμως γιατι θα ήθελες να μου προτίνεις AMD, πες τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεις εσύ ένα επεξεργαστή.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ πολύ αδελφέ αλλα για πές μου και τον λόγο που αλλάζεις ότι αλλάζεις για να καταλάβω. Έβαλές μία κάρτα γραφικών η οποία είναι χειρότερη (απο μπόλικα reviews) και κάνει μόνο 30 Euro λιγότερο απο αυτήν που είχα επιλέξει. (Θα την πάρω σε web τιμή). Έβαλα τους ακριβούς σκληρούς γιατι είναι 20% γρηγορότεροι και κατάλληλοι για RAID 0... Δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάποιος 120GB SSD (τσαμπέ λεφτά, μόλις πέσουν οι τιμές στον επόμενο υπολογιστή που θα φτιάξουμε το 2016 θα βάλουμε και 2Τ SSD) Το τροφοδοτικό τι extra έχει (αφου είναι λογότερα W και ακρινότερο);;; Ευχαριστώ και περιμένω και απαντήσεις άλλων. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα και θέλω πολλές γνώμες τρίτων. SSD > raid @ 7200 rpm. Και δεν ειμαι μονο θεμα ταχυτητας. Ειναι θεμα θορυβου, καταναλωσης και θερμοκρασιων. Επισης ενας γραφιστας εξαρταται κατα πολυ απο τις επιδοσεις του σκληρου δισκου, αρα θα πρεπει να επενδυσει εκει ενα μεγαλο μερος των χρηματων του. Και για αποθηκευτικο χωρο χτυπας ενα συμβατικο σκληρο της επιλογης σου. Ομως για επιδοσεις ειναι κριμα σε pc με τετοιο budget να απουσιαζει ενας ssd. Γενικοτερα με εναν ssd ξεκολας απο μια παλαια γενια και πας σε κατι νεο και τεχνολογικα αρτιο. Το τροφοδοτικο της Corsair ειναι απτα καλυτερα που κυκλοφορουν στην αγορα, θα το χαρακτηριζα διαμαντι για τη ποιοτητα του (τα 50W διαφορα δεν ειναι αξιολογα για να τα υπολογιζεις). Δινεις λιγα ευρω παραπανω και παιρνεις καλυτερο τροφοδοτικο thats all. Κατα τη γνωμη μου και με το coolermaster εισαι κομπλε παντως, εξαλλου με 5 χρονια εγγυηση δεν εχεις να ανησυχεις για κατι. Την gtx470 αν την βρισκεις μονο 30 ευρω ακριβοτερη τοτε ειναι σχετικα καλη ευκαιρια για σενα, αν και κατα τη γνωμη μου πρεπει με 290Ε+ να κινηθεις προς ATI μερια και λογω επιδοσεων (σχεδον ιδιες με της 470) και λογω θερμοκρασιων και λογω καταναλωσης και λογω θορυβου σε σχεση με την 470. Η 470 πραγματικα βγαζει απαραδεκτες θερμοκρασιες και καλο θα ειναι να το σκεφτεις πολυ πριν την αποκτησεις. Μπορεις να συμβουλευτεις και αυτο το site: http://www.hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7 ειναι ιδιαιτερα κατατοπιστικο. Απτην αλλη η 460 που προτεινει ο grimpr ειναι το απολυτο value for money στα λεφτα της. Για cpu ο ι5 760 ειναι για μενα η καλυτερη value for money επιλογη της intel αυτη τη στιγμη. Εφοσον προσανατολιζεσαι αποκλειστικα σε intel δεν χρειαζεται να σκεφτεις για καποιον αλλον επεξεργαστη για τη δουλεια που προοριζεται το pc. Τελος μην αφησεις τον ι5 760 με την μαμα ψυκτρα. Η πας στην coolermaster που προταθηκε παραπανω η αν διαθετεις μερικα ευρω παραπανω πας στην καλυτερη και πιο αθορυβη αεροψυκτρα της αγορας, την prolimantech megahalems rev 2 μαζι με εναν 12ρη ανεμιστηρα της επιλογης σου (αθορυβο κατα προτιμηση). Γενικα συστημα ενεργοβορο και ζεστο = fail, οσο καλες επιδοσεις και να εχει. Κοιτωντας στο φορουμ, ιδιαιτερα στο section με τα προβληματα θα διαπιστωσεις ποσες καρτες γραφικων τα φτυνουν στο 2ο-3ο ετος λογω θερμοκρασιων καλοκαιριατικα. Με μια καρτα που πιανει 95 βαθμους απτη μανα της σε ιδανικες σχεδον συνθηκες, δε νομιζω να εχεις πολλα μελλοντικα περιθωρια. Με τοσα λεφτα κανεις συστημα διαμαντι με εξυπνες επιλογες που θα σου βγαλει απροβληματιστα πολλα χρονια.
grimpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μια εναλλακτική πρόταση στην πολύ καλή Megahalems ψήκτρα του Midi Lilz με βάση τις ανάγκες του χρήστη και την χρήση του μηχανήματος. CoolerMaster Hyper 212 Plus Cpu Cooler (RR-B10-212P-GP) - 25,81 € Scythe Gentle Typhoon 1450rpm System Fan 120mm x 3 - 36 € Σύνολο - 61 €
LeoNaXe Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 φίλε μου RottenLungs, όπως βλέπω θέλεις κάτι πρόχειρο για να κάνει άνετα την δουλειά της η φίλη σου και μετά θα πάει προς τα επαγγελματικά. κατά την άποψή μου τα λεφτά που δίνεις είναι υπεραρκετά για αυτό το πράγμα και όπως είπες καλύτερα θα είναι να τα πάρεις κομμάτια γιατί θα σώσεις πολλά λεφτά. για SSD εγώ δεν το προτείνω τώρα για λόγο του ότι είναι ακόμα πολύ ακριβά και τόσα λεφτά για τόσα λίγα GB για μένα είναι σκότωμα (περίμενε λιγάκι όπως λέει και ο grimpr) εγώ θα σου πρότεινα αυτά Επεξεργαστής INTEL CORE I5-760 2.8GHZ LGA1156 - BOX 203.09 € Μητρική GIGABYTE GA-P55M-UD2 103.59 € Τροφοδοτικό OCZ OCZZ550 Z SERIES 550W (88%) 82.21 € RAM Corsair XMS 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit 125,00 € Κάρτα Γραφικών GeForce GTX 465 1GB 235.90€ Σκληρός Samsung 1TB SpinPoint F3 66.48 € Κουτί COOLERMASTER RC-590-KKN1-GP 56.28 € Οπτικό SONY OPTIARC AD-7260S DVD-RW 17.36 € 889,91 ΣΥΝΟΛΟ βάλε και κανένα 20άρικο για τα μεταφορικά μερικών parts Με αυτό το σύστημα θα κάνει μια χαρά την δουλειά της η κοπέλα και θα της περισσέψει
TEOKOS Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δεν έχει κανένας άποψη για το PC που σκέφτομαι να φτιάξω;;;; Aν ξαναδείς τον τρόπο που θέτεις τις ερωτήσεις σου φαινεται (τουλάχιστον σε μένα) ότι ο άλλος είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει πάντα με τις προυποθέσεις που βάζεις ΕΣΥ.Όχι ο πλέον ενδεδειγμένος και ευγενικός τρόπος για να πάρεις τις απαντήσεις που θές. Φιλικά πάντα
Tmark Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Εγώ λεω να πας για AMD και όχι Intel καθώς θεωρώ ότι έχουν καλύτερο δείκτη απόδοσης - τιμής: Μητρική http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA790XTA-UD4-AM3-DDR3-790X-790XTA-UD4.htm CPU http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-x4-965-AM3-3-4G.htm Σου βγαινει φτηνότερα από το να πάρεις τον I5 έτσι μπορείς να διαθέσεις τα υπόλοιπά λεφτά σου για SSD.
LeoNaXe Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Εγώ λεω να πας για AMD και όχι Intel καθώς θεωρώ ότι έχουν καλύτερο δείκτη απόδοσης - τιμής: Μητρική http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA790XTA-UD4-AM3-DDR3-790X-790XTA-UD4.htm CPU http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-x4-965-AM3-3-4G.htm Σου βγαινει φτηνότερα από το να πάρεις τον I5 έτσι μπορείς να διαθέσεις τα υπόλοιπά λεφτά σου για SSD. τσέκαρε πρώτα να δεις της αποδόσεις των επεξεργαστών, οι amd με τίποτα δεν μπορεί να φτάσει την intel στο παρόν
Tmark Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 τσέκαρε πρώτα να δεις της αποδόσεις των επεξεργαστών, οι amd με τίποτα δεν μπορεί να φτάσει την intel στο παρόν Έιπα δείκτης απόδοσης - τιμής , όχι απόδοσης.
LeoNaXe Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Έιπα δείκτης απόδοσης - τιμής , όχι απόδοσης. ούτε σε αυτό θα τα φτάσει η amd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.