vooda Δημοσ. 8 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2002 Ρε σεις κολλήσατε με τον Μπακογιάννη. Εντάξει, πείτε πως αυτό που έγραψα είναι μια μαλακία. Εγώ δεν κατάλαβα όμως πως έγινε αυτό που περιγράφω μετά. Με τα κλειδιά κτλ Ας μου λύσει κάποιος αυτή την μικρή μου απορία γιατί όπως φαίνετε είμαι ο μοναδικός χαζός στην Ελλάδα!
vagos789 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Επειδή βλέπω ότι επικρατεί σύγχυση,αποφάσισα να δώσω τα φώτα μου: 1)Ο αρχηγός της 17Ν είναι δύο άτομα,ο Σημίτης και ο Βαμβακούλας,δεν πρόκειται να τους αγγίξουν,προστατεύονται απο την Λαπωνική μαφία. 2) Ο Ξηρός είναι είναι ένας βορειοηπειρώτης που τον μάζεψαν από τον δρόμο και του είπαν αν θα ήθελε να κερδίσει 30 ευρώ,του έδωσαν μία βόμβα προγραμματισμένη με αισθητήρα να σκάσει ακριβώς την στιγμή που αυτός θα έκλανε,τον τάισαν φασόλια πριν τον στείλουνε 3)Ο γείτονας σας φυσικά και ανήκει στην 17Ν,έτσι εξηγούνται οι περίεργες σκίες που ποτέ σας δεν ειδατε στο διαμέρισμα του ΥΓ:Ο έλληνας είναι σίγουρα αθεράπευτος μυθομανής,παντελώς ανεύθυνος ως άτομο και κατα κύριο λόγο γνώστης όλων των συνομοσιών που πάνε να τους φορέσουν καπέλο οι κουτόφραγκοι
Freediver Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Kai ego pisteuo pos eisai uperbolikos kai os pros ayta pou les gia ton mpakogianni les blakeies!
wwwtasos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Μια πρόχειρη ανάλυση στις αντιφάσεις που παρατήρησα Α) Σε επίπεδο γεγονότων. 1. Ο Ξηρός ήταν εκτελεστής, συνεκτικός κρίκος μεταξύ ηγεσίας και κατώτερων στελεχών, διαβιβαστής εντολών στη βάση της οργάνωσης, ο κλειδοκράτορας όλων των αποθηκών, βομβιστής, συγγραφέας των προκηρύξεων, πλήρωνε τα κοινόχρηστα και τα ενοίκια και στρατολογούσε νέα μέλη. Μήπως έκανε και τα ψώνια από τον μπακάλη ή μήπως τον βάζανε να σφουγγαρίζει και το παρκέ? Οι υπόλοιποι της οργάνωσης τι κάνανε αφού τα έκανε όλα ο Ξηρός? Γιατί η πιο προσεκτική οργάνωση όλων των εποχών στην Ευρώπη να κάνει τέτοιο λάθος και να τα φορτώσει όλα σε έναν? Μη μου πείτε για να τον ξεφορτωθούν, μπορούσαν να τον φάνε όποτε γούσταραν αν ήθελαν και δεν χρειαζόταν να ρισκάρουν και τη δική τους ασφάλεια για να ξεφορτωθούν ένα μέλος! 2. Ενώ ο Ξηρός πήγαινε να βάλει μπόμπα, είχε μαζί του τις τηλεκάρτες και τα κλειδιά. Γιατί? Μήπως για να διευκολύνει την αστυνομία σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά? Οι τηλεκάρτες είναι γνωστό ότι στην ουσία είναι λίστα των τηλεφωνημάτων που έχεις κάνει. Γιατί ένας τόσο έμπειρος εκτελεστής δεν τήρησε το πιο απλό μέτρο ασφάλειας? Δεν μπορούσε τα κλειδιά να τα έχει η ομάδα υποστήριξης? Δεν μπορούσε να είχε πετάξει τις τηλεκάρτες πριν? Α σόρυ, μπορεί να είναι συλλέκτης τηλεκάρτας! 3. Το 38άρι πιστόλι που είχε κλαπεί από τον δολοφονηθέντα αστυνομικό δεν χρησιμοποιήθηκε για 16 ολόκληρα χρόνια και χρησιμοποιήθηκε το μοιραίο εκείνο βράδυ? Γιατί? Αφού έχουν τόσα όπλα? 4. Γιατί να έχουν όλον τον οπλισμό τους σε 2 3 σπίτια και όχι σε 20 30? Τι είναι προτιμότερο σε περίπτωση κινδύνου, να πρέπει να μεταφέρεις ένα φορτηγό ρουκέτες ή να πρέπει να μεταφέρεις λίγες? Ποτέ στην ιστορία του ευρωπαϊκού αντάρτικου πόλης δεν έχει γίνει τόσο χοντρή γκάφα. 5. Και με τις σφραγίδες και τα λάβαρα? Και αυτά μαζί με τα άλλα? Πρόβλημα χώρου είχαν? Γιατί άλλο είναι να βρει κάποιος μόνο τα όπλα και άλλο είναι να βρει και τη σφραγίδα. Ενώ ένα αντικείμενο τόσο μικρό αν κρυφτεί καλά δεν το βρίσκει ούτε ο Σατανάς ο ίδιος 6. Ενώ από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη δευτέρα (σχεδόν) όλα έδειχναν Επαναστατικούς Πυρήνες μετά είδαμε 17Ν. Οκ δεκτό. Γιατί την Κυριακή (που επικρατούσε ακόμα το σενάριο για Επαναστατικούς Πυρήνες) κάποιες εφημερίδες έγραφαν ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι κοντά στον αρχηγό της 17Ν? Τι σκοπό είχε αυτός ο αποπροσανατολισμός? Και μια πληθώρα ακόμα αναπάντητων ερωτημάτων τα οποία δεν απαντιόνται με ατάκες του στυλ: Κάνανε τόσα λάθη για πρώτη και τελευταία φορά. Δεν αρκούν τέτοιου είδους απαντήσεις. Β) Σε ιδεολογικό επίπεδο Για να μπορέσει να μελετήσει κανείς τις ιδεολογικές αντιφάσεις όλου αυτού του σεναρίου χρειάζεται να γνωρίζει καλά ιστορία και κυρίως απαραίτητη είναι μια καλή ανάλυση του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα από το 1946 και έπειτα. Επίσης, αναγκαίο είναι το να μπορεί να καταλάβει κανείς τη σχέση που έχει το αντάρτικο της υπαίθρου που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1946 1949 με το αντάρτικο της πόλης, που ξεκίνησε το 1973 περίπου και κρατά μέχρι και σήμερα. Στην ουσία η 17Ν είναι μια μαρξιστική επαναστατική οργάνωση προσηλωμένη στον Γκεβαρισμό, όπως και όλα τα άλλα κινήματα της Ευρώπης που ξεκίνησαν τη δράση τους περίπου στη δεκαετία του 70 (RAF, Ερυθρές Ταξιαρχίες κτλ). Αυτό που έχει ιστορικό ενδιαφέρον είναι το πώς περάσαμε από το αντάρτικο της υπαίθρου στο αντάρτικο της πόλης. Απλά αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν σαν χώρο δράσης την πόλη αφού εκεί ήταν ο χώρος των κοινωνικών τριβών. Ο Τσε Γκεβάρα έκανε αντάρτικο στα βουνά της Βολιβίας γιατί εκεί βρίσκονταν οι μάζες των καταπιεσμένων. Η 17Ν το μετέφερε στην πόλη γιατί εκείνη τη χρονική στιγμή η ανάγκη για ένοπλη αντίσταση βρισκόταν στην πόλη, κατά τη δικιά της πάντα κρίση. 1. Ο αρχηγός είναι τροτσκιστής? ΧαΧαχΑχαχαΧα ας γελάσω! Έστω και ένα βιβλίο του Τρότσκι να διαβάσει κανείς δεν θα βρει πουθενά προτροπή για τέτοια μορφή αγώνα! Αυτά που λέει ο τροτσκισμός είναι τελείως αντίθετα με το αντάρτικο πόλης! Απορώ πώς έχει βγάλει η αστυνομία τέτοιο συμπέρασμα 2. Ο Ξηρός από την άλλη είναι αναρχικός λένε Και έγραφε και τις προκηρύξεις Μα είμαστε σοβαροί μωρέ? Οι αναρχικοί διαφωνούν κάθετα ιδεολογικά με τον μαρξισμό πώς είναι δυνατόν ένας αναρχικός να δουλεύει με τους μαρξιστές? Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά και ούτε και πρόκειται να γίνει! Είναι θεωρητικά και πρακτικά αδύνατο! 3. Έχουμε λοιπόν μια μαρξιστική - γκεβαρική οργάνωση της οποίας ο αρχηγός είναι τροτσκιστής, το πρωτοπαλίκαρο αναρχικός και η βάση άγνωστο ή χωρίς άποψη. Λίγο αχταρμά μας τα έχουν κάνει. Αν μελετήσει κανείς όλα μα όλα τα αντάρτικα κινήματα πόλης στην Ευρώπη καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: Τέτοια ιδεολογική σύνθεση ή είναι πρωτοφανές ιστορικό φαινόμενο ή προσπάθεια της αστυνομίας να βάλει όλη την άκρα αριστερά μέσα στο καζάνι. 4. Οι μαρξιστές κομμουνιστές αναρχικοί είναι όχι μόνο άθεοι αλλά και αντίθετοι σε κάθε θρησκεία αφού την θεωρούν μέσω άσκησης εξουσίας από την άρχουσα τάξη στους καταπιεσμένους. Είναι δυνατόν να έχουν σχέση με τους ισλαμιστές? Στη δεκαετία του 70 συχνά οι μαρξιστές αντάρτες συνεργάστηκαν με παλαιστίνιους αγωνιστές (βλέπε Κάρλος). Τότε όμως η ιντιφάντα των παλαιστινίων είχε κοινωνικά ταξικά χαρακτηριστικά και άρα υπήρχε ιδεολογική σύνδεση. Το να μιλάς σήμερα όμως για διασύνδεση μαρξιστών με μια φονταμενταλιστική οργάνωση όπως η Αλ-Κάιντα είναι από κουτό ως γελοίο. Αυτή είναι μια πρόχειρη ανάλυση των σεναρίων. Για μια πιο συστηματική προσέγγιση χρειάζεται να συγκριθούν όλα αυτά με παλιότερα γεγονότα. Επίσης χρειάζεται βαθύτερη ιδεολογική ανάλυση για να μπορέσει κανείς να συμπεράνει τη σχέση αιτίας και αιτιατού, τον λόγο δηλαδή που κινεί την Ιστορία μπροστά
vooda Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 wwwtasos έγραψες πάλι όπως πάντα. Τα κείμενά σου (στο έχω ξαναπεί) είναι άψογα. Πολύ καλά το θέτεις και συμφωνώ 100% μαζί σου. Και μια απορία για τους επικριτές μου Τον Μπακογιάννη θα μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο τον έφαγαν???
midnight_man Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2002 Κι εγώ συμφωνώ με τον wwwtasos. Είναι λίγο πρόχειρη ανάλυση (λόγω χώρου προφανώς), πιστεύω όμως προς την σωστή κατεύθυνση. όσο γι αυτό που λες vooda, έχει ακουστεί κι από αρκετά αξιόπιστες πηγές. Νομίζω πως το θέμα αυτό δεν προσφέρεται για παροχή περισσοτέρων πληροφοριών καθώς μπορεί όλοι να βγαίνουν και να λένε ότι ξέρουν, όμως στην ουσία είναι βαποράκια της ενημέρωσης και θα έπρεπε να ντρέπονται. Στην ελλάδα όμως δεν υπάρχει ανεξάρτητη δημοσιογραφία καθώς οι "λειτουργοί" αυτοί είναι μέρος του συστήματος εξουσίας... Λίγοι ξέρουν, περισσότεροι βέβαια από τους 3-10 που πάνε να μας πείσουν πως αποτελούν την οργάνωση και δεν μιλάνε... Επιπλέον τέτοιες πληροφορίες αποπροσανατολίζουν τελικά την κοινή γνώμη, που τα τελευταία χρόνια έδειξε πάλι να "επιδοκιμάζει" τις ενέργειες της οργάνωσης, εν αντιθέσει με το οκταετές περίπου διάλειμμα που μεσολάβησε. Αποδείκτηκε πως δεν χρειάζεται να είσαι δολοφόνος για να συμπαθείς δολοφόνους, η συμπάθεια αυτή εκπορεύεται από την αποστροφή στην εξουσία και στους λειτουργούς της, αποστροφή που γίνεται όλο και εντονότερη στις μέρες μας λόγω της διεθνούς και εγχώριας εν μέρει προσπάθειας να διαχωριστούν τα πρόβατα από τα ερίφια, οι "δικοί μας" από τους "άλλους". όσο βρώμικη κι αν είναι λοιπόν αυτή η ιστορία (είτε σε διάρκεια, είτε κατά περιόδους) πάντα θα υπάρχουν οι συμπαθούντες, ακόμα και τώρα η ελληνική κοινή γνώμη δεν έχει πειστεί ούτε για τις προθέσεις αλλά και ούτε και τις ενέργειες κάποιων...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Egw lew na mazeutoume, na ftiaksoume ena panw kai na pame ston Euagellismo kai na fwnazoume 'Leuteria sto suntrogo agwnisth Sabba Kshro!'.
internet_gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 </font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by vooda: <strong>Τον Μπακογιάννη θα μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο τον έφαγαν???</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Esi tha mou exigiseis giati efagan tosa atoma ektos to mpakogiani? tha mou exigiseis giti oi talimpan erixan ta aeroplana stous didimous?
Mamra Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 20 atoma milisane .20 diaforetikes thewries sinwmosias eidame sto forum !! i apopsi mou einai oti pragmatika tha eksarthrwsoun ti 17N logw olympiadas Paliotera de mporousame na ti piasoume logo elleipsews texnologikwn meswn Twra me amerikanous kai scotland yard ipirkse sistimatiki douleia ipirkse stiriksi apo olous tous politikous tomeis me ti psifisi tou antitromokratikou nomou
Nidoc Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Oti egine tha grafei os eixe h parapoihmeno sthn Istoria.Profanos kleinei ena metopo(ayto ths 17N).Pantote otan kleinei ena metopo kapoio kainoyrgio anoigei.Poio tha einai ayto arage filoi moy?Mhpos tha isxysei to tragoydi "Polla exoyn dei ta matia moy ma ayto moy fernei tromo" h tha hsyxasoyn epiteloys t'ar..dia mas(toylaxiston mexri toys Olympiakoys,dioti mexri tote an emas mas exoyn grammenoys,ta xrhmata toys oi Etaireies sigoyra den ta exoyn).
coolajami Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 re paidia tis idees sas,tis exete pei stin ELAS?Eseis adikiste pou de douleuete ston antitromokratiki upiresia!Xaramizeste tsampa! Ekeini idios me tin laponiki mafia:-)) einai i pio kali theoria pou sinantisa pote! Kseretai se auta ta themata i gnomi einai san tous kolous: Oloi exoun apo mia.
alfadis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Εγώ δεν έχω διάθεση να παραθέσω άλλη μια ανάλυση βασιζόμενη σε αποκυήματα της φαντασίας μου ή της φαντασίας άλλων. ʼλλωστε γνωρίζουμε πολύ λίγα για να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω απο απλες υποθέσεις. Παρακαλουθώντας όμως τη συζήτηση διαπίστωσα ότι δεν εκφράστηκε απο κανέναν ο προβληματισμός για την αλλαγή τωμ κοινωνικών δεδομένων που βιώνουμε σήμερα. Ήδη τα τελευταία χρόνια οι όποιες ελευθερίες είχαν απομείνει στον λαό μέσα απο πάμπολλους αιματοβαμμένους αγώνες του παρελθόντος συρρικνώνονται ή και καταργούνται. Ο νέος "αντι"-τρομοκρατικός νόμος ήταν το κορυφαίο αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών που σιγόνταραν οι εξουσιαστές για πάνω απο μια 10ετία (το νομοσχέδιο αυτό είχε απορριφθεί ήδη 2 φορές στο παρελθόν) και που κατάφεραν να το περάσουν την κατάλληλη στιγμή μέσα απο το κλίμα πανικού για την "τρομοκρατία" που οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει. Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και ο χρονισμός σωστός αφού η αντίσταση στην αντι-ανθρώπινη δράση τους ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Όλα αυτά εν ολίγοις μέχρι πριν λίγες μέρες. Μετά απο το γνωστό συμβάν του προπερασμένου Σαββάτου και όλα όσα το επακολούθησαν φαίνεται να δένουν το γλυκό για τα κρατικά κτήνη. Το συντριπτικό κομμάτι των μικροαστικών στρωμάτων φαίνεται να το απολαμβάνει, με τη βοήθεια πάντα και της τρομολαγνείας που προωθούν τα Μ.Μ.Ε. και όλα δείχνουν ότι η επίθεση και η λασπολόγιση που θα επακολουθήσει προς τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο θα είναι σφοδρή. Εδώ είναι και το σημείο που θέλω να σταθώ. Απευθύνομαι σε όλους όσους πιστεύουν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, αφού είναι νομοταγής, εργατικοί και καλοί πολίτες και καλά κάνουν και μπαγλαριάζουν τα κολοπαίδια των Εξαρχείων και κάθε εξαρχείων. Όσο δεν υπάρχει αντίδραση, είναι θέμα χρόνου απο την πλευρά των κάθε λογής εξουσιαστών να "χτυπούν όλο και περισσότερες πόρτες". Η ιστορία το έχει πεί ξεκάθαρα: Η ελευθερία δεν δίνεται, ΠΕΡΝΕΤΑΙ. Όσο θα είμαστε αδρανείς θα βλέπουμε σκηνικά όπως αυτά των ναυτεργατών που τους σαπίσαν στο ξύλο τα καθάρματα οι εκαμίτες και οι οϋκάδες επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Και δεν είναι φυσικά μόνο τοπικό φαινόμενο. Βλέπε την "αντι"-τρομοκρατική σταυροφορία των ΗΠΑ, την Ευρώπη φρούριο κ.α. Η γενική κρίση που περνά το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει επιταχύνει τις διεργασίες των αφεντικών όλου του κόσμου ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια κι ελευθερία.. Δημιουργούνται πόλεμοι, συσσωρεύονται οι κοινωνικές και ατομικές ελευθερίες στο όνομα πλαστών αξιών κι εννοιών. Ο μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Ένα πρόσφατο παράδειγμα που μου έρχεται πρώτο στο νού. Σκεφτείτε ότι λίγες μέρες πριν δολοφόνησαν "κατα λάθος" μέσα σε 5 δευτερόλεπτα 40 άτομα(μεταξύ τους και πολλά μικρά παιδιά) σε γάμο στο Αφγανιστάν και αυτό πέρασε στα ψιλά με ένα ψεύτικο κι ενοχλημένο (επειδή τόλμησαν και τον ρώτησαν κιόλας) συγνώμη απο τον Μπούς. Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για τρομοκρατία και 17Ν, οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι που έχει γνωρίσει ποτέ ο πλανήτης. Και φυσικά τα φαινόμενα κρατικής τρομοκρατίας είναι χιλιάδες ανα τον κόσμο καθημερινά, αλλά απειροελάχιστα φτάνουν στ' αυτιά μας, κι αν ακόμα φτάσουν, περνάνε στα ψιλά. Δεν θα πω κάτι άλλο. Απλά ήθελα να ξεφύγει λίγο η κουβέντα απο την φημολογία και να θέσω προς συζήτηση τον προβληματισμό αυτό...
random Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 </font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by alfadis:</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">δεν έχω διάθεση να παραθέσω άλλη μια ανάλυση βασιζόμενη σε αποκυήματα της φαντασίας μου ή της φαντασίας άλλων. ʼλλωστε γνωρίζουμε πολύ λίγα για να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω απο απλες υποθέσεις ...... (...) ....ο χρονισμός σωστός Δεν έχεις διάθεση, αλλά σεναριολογείς. Ποιός χρονισμός? επαναλαμβάνεις τους Μαραβέλια, Παπαρήγα, Τριανταφυλλόπουλο, κλπ... η αντίσταση στην αντι-ανθρώπινη δράση τους Εχεις να προτείνεις κάτι, εκτός απο γκαζάκια σε σκουπιδοτενεκέδες, ΑΤΜ, και σπάσιμο βιτρινών στη Στουρνάρα? τα ΜΜΕ (...), η λασπολόγιση που θα επακολουθήσει Δεν χρειάζονται λασπολόγηση. Βουτάνε μόνοι τους στα σκατά. προς τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο Δεν υπάρχουν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. Αυτά είναι για τους αιθεροβάμωνες. Μηπως εννοείς τους "Θέλω-να-γίνω-χαλίφης-στη-θέση-του-χαλίφη", και τους "Θέλω-να-κάνω-οτι-γουστάρω-και-λογαριασμό-να-μη-δίνω". Οσοι τέτοιοι υπάρχουν στα Εξάρχεια, αλλοι τόσοι και περισσότεροι υπάρχουν στη Βουλή και στη Σοφοκλέους. Η ελευθερία δεν δίνεται, ΠΕΡΝΕΤΑΙ .... Όσο θα είμαστε αδρανείς Η ελευθερία σου τελειώνει εκει που αρχίζει η δική μου. (Εμπορος της Στουρνάρα, οδηγός στο κέντρο). Τα ιδιωτικά ΜΜΕ, και το Ιντερνετ ειναι αγαθά του μισητού δημοκρατικού καπιταλισμού. Εκεί που θριάμβευσαν οι "ελευθερωτές αντιεξουσιαστές" (Φιντέλ, Κάρλ, Τσέ, ʼρης), έχουν άλλα αγαθά, ίσως πιό πολύτιμα. θα βλέπουμε σκηνικά όπως αυτά των ναυτεργατών που τους σαπίσαν στο ξύλο τα καθάρματα Η ελευθερία σου τελειώνει εκει που αρχίζει η δική μου. (Τουρίστας στο λιμάνι, οδηγός νταλίκας, κάτοικος νησιού) Αν εγώ (ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο μη ενταγμένος σε Κόμμα, ο μη έχων δυνατότητα, ούτε βούληση να μπω στο Δημόσιο, ο έχων το νοίκι να "τρέχει"), κλείσω την είσοδο της εταιρείας που δουλεύω, ζητώντας καλύτερη σύνταξη, τι θα γίνει? Να σου πω τι θα γίνει: θα πάρω τ'αρχ1δ1α μου σε συσκευασία δώρου. Γι αυτό φιλε μου έχω την παράλογη επιθυμία, όταν ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ πάρω μια αδειούλα, να ανεβαίνω ανεμπόδιστα στο πλοίο, και να με αφήνουν να περνάω απο τα Τέμπη (ή το Σύνταγμα), οι κύριοι "αγωνιστές". δολοφόνησαν "κατα λάθος" μέσα σε 5 δευτερόλεπτα 40 άτομα Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Τούρκοι, Ισπανοί, Αγγλοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι, η ανθρώπινη ιστορία, μια διαδοχή χασάπιδων. Που θα πάει; κάποτε θα μάθουμε. Μικροαστοί όλου του κόσμου ενωθείτε...
wwwtasos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Μα τι μικροαστοί όλου του κόσμου ενωθείτε ρε random? Είναι τόσο μικροαστική η κριτική που κάνεις στο κείμενο του alfadi που δεν μπορείς να τον κατηγορείς για μικροαστικισμό.... Το ότι σε ενδιαφέρει το αν θα πας διακοπές και όχι το μέλον αυτών των ανθρώπων που έφαγαν ξύλο για ένα καλίτερο μεροκάματο δείχνει (λυπαμαι που το λέω) εξατομίκευση και παρτακισμο του χειρότερου είδους... Ειλικρινά λυπάμαι που το λέω αλλά ρε φίλε δεν υπάρχεις μόνο εσύ. Εσύ περνάς μια φορά το χρόνο από το λιμάνι του πειραιά ενώ αυτοί οι άνθρωποι λιώνουν κάθε μέρα εκεί για να ταίσουν την οικογένεια τους. Λοιπόν, μην μιλάμε τόσο εύκολα για μικροαστικισμό...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2002 Nai, bebaia, kai ekeinoi oi mikroastoi oi katoikoi twn nhsiwn? Tous rwtas th zhmia epathan? H den exei shmasia, o agwnas na paei kala...? <small>[ 10-07-2002, 13:25: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: KWSN - Men ]</small>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.