Προς το περιεχόμενο

Επαγγελματικοι χώροι-ενοίκια

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν γνωστο μου που θα νοικιάσει ένα ισόγειο χώρο σε κατάστημα, ως επαγγελματική στέγη.

Ρωτω εδω γιατι θελω να μαθω και να του πω, καθε ποτε προβλεπεται να γινεται αναπροσαρμογη του ενοικιου. Δεν ξερω αν ισχυει οτι και στην οικιακη στεγη.

Ειναι θεμα συμβολαιου; Προβλεπεται κατι διαφορετικο;

Τι συνηθιζεται στην αγορά, σε γενικες γραμμές; Τιμαριθμικη αναπροσαρμογη καθε ετος ή διετία;

Πειτε μου σας παρακαλω οτι σχετικο γνωριζετε, ωστε να ενημερωσω με τη σειρά μου.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες σας. Οπως καταλαβα, οι εμπορικες μισθωσεις ειναι μακροχρονιες μισθωσεις κατα κυριο λογο, και ειναι λογικο.

Επειδη ομως εξακολουθω να ειμαι μπερδεμενος, μπορει καποιος να μου πει αν τελικα ειναι καθαρα θεμα συμφωνιας ή υπαρχει μινιμουμ ετων στην μισθωση;

Βασικο το κυριο ερωτημα μου ειναι 'ψηλοτερο(σχετικα παντα) ενοικο απο την αρχη και μετα περιπου σταθερο' ή 'χαμηλότερο ενοίκιο στην αρχη και αναπροσαρμογες προς τα ανω, αργοτερα'?

Αλλα για να απαντηθει αυτο το ερωτημα, χρειαζεται και η εμπειρια της αγορας(τι συμβαινει συνηθως), αλλα και το τι προβλεπεται νομικα, γιατι αν υπαρχει πχ. δεσμευση 12ετιας σε μια μισθωση (μινιμουμ ετων ποσο?), τοτε αυτο πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψη.

Δημοσ.

Μέντορα.... αν εμφανίσεις εξάνθημα στον... σου θα ρωτήσεις εδώ από τι ασθένεια πάσχεις?

Πήγαινε σε δικηγόρο για να μην τρεχεις μετά.

Φιλική συμβουλή γιατί ως δικηγόρος τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...