Προς το περιεχόμενο

Ιός στο Ν73

dypbill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω ένα θέμα με το ν73 μου. Όπως έγραψα και στον τίτλο έχει κολλήσει ιό, μάλλον από κάποιο παιχνίδι κατέβασα από άγνωστο σάιτ. Ο ιός λοιπόν, απενεργοποιεί προσωρινά την κεραία με αποτέλεσμα να χάνω συνέχεια το σήμα. Μιλάμε για μεσοδιάστημα 5 δευτερολέπτων για κάθε απενεργοποίηση.

Δοκίμασα να βρω τον ιό με αντι-ιικό για το κινητό στην αρχή. Δοκίμασα με το kaspersky mobile, το f-secure mobile, το netqin mobile και δύο ακόμα που δεν τα θυμάμαι αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Μετά δοκίμασα να ψάξω τον ιό από τον υπολογιστή. Έκανα σκάν στην κάρτα μνήμης με το kis, δεν βρήκε τίποτα. Έτσι το σύνδεσα με PC Suite να κάνω κα στη μνήμη του κινητού. Λοιπόν, ενώ βρήκα τον ιό, ο οποίος δημιούργησε έναν άδειο φάκελο j2me, δεν μπορώ να τον διαγράψω. Το kis δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω PC suite, και το μόνο που λειτουργεί είναι το Spybot - Search & Destroy, χωρίς επιτυχία όμως.

Οπότε έψαξα στο νετ για άλλη λύση στο νετ. Βρήκα ότι μπορώ να κάνω φορμάτ τη μνήμη του κινητού και ότι έτσι θα λυνόταν το πρόβλημα, μόνο που το φορμάτ απαιτούσε έναν κωδικό κλειδώματος που δεν έχω. Και κατάλαβα ότι άμα βάλεις πολλές φορές λάθος τον κωδικό, τότε αυτός κλειδώνει εντελώς.

Υπάρχει κάποιος που να έχει να προτείνει κάποια λύση στο θέμα μου? Είμαι 2 μέρες έτσι και δεν παλεύεται η κατάσταση. δεν μπορώ να πάρω τηλέφωνα, ούτε να στείλω μήνυμα γιατί χάνω συνέχεια το σήμα. Και σκεφτείτε ότι χθες έπρεπε να κανονήσω και για ένα πάρτυ έκπληξη..

edit: Και μήπως ξέρει κάποιος πώς μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα με το πιστοποιητικό όταν εγκαθιστούμε εφαρμογές? έχει καταντήσει ενοχλητικό.

• Moderators
Δημοσ.

Λαθος το εχεις.

Δεν υπαρχει ιος για symbian.

To j2me ειναι στανταρ φακελος java εφαρμογων.

Ο κωδικος κλειδωματος δεν κλειδωνει μονιμα το κινητο αν μπει λαθος. Ο αρχικος κωδικος ειναι 12345 (μπορει και 6). Αν δεν τον εχεις αλλαξει παιζει να ειναι αυτος.

Το προβλημα σου παντως δεν ειναι ο υποθετικος ιος. Σε καθε περιπτωση κανε του φορματ και θα στρωσει. Δοκιμασε να το λειτουργησεις χωρις καρτα μνημης μηπως κανενα αρχειο απο εκει το μπλοκαρει.

Για τα πιστοποιητικα τι εννοεις? Τι προβλημα εχει? Αν εννοεις να δεχεται εφαρμογες μη υπογεγραμμενες μπορω να σου πω πως οταν σταματησα την επαφη μου με τα symbian υπηρχε ενα αρχειο το HelloOx το οποιο το υπεγραφες, το ετρεχες και μετα μπορουσες να εγκαταστησεις τα παντα. Δεν ξερω αν ισχυει ακομα αυτος ο τροπος παντως ειναι μια καλη αρχη για ψαξιμο :-)

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ stormrain για τη βοήθεια.

Υποθέτω έχεις δίκιο για το φάκελο καθώς το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έβαλα τις εφαρμογές.

Ο κωδικός τελικά έπιασε αν και ήμουν σίγουρος ότι τον είχα δοκιμάσει τις προάλλες χωρίς επιτυχία. Φορμάτ την κάρτα δεν παίζει να κάνω. Την έχω σχεδόν γεμήσει στα 2 GB που έχει και δεν έχω το κουράγιο να ξαναβρώ και να ξαναβάλω όλα τα αρχεία που είχε. Και copy paste βαριέμαι να κάνω. :P

Το θέμα πάντως είναι ότι το πρόβλημα λύθηκε. :)

Αυτό εννοούσα για τις εφαρμογές και έψαξα λίγο αυτό που είπες αλλά είδα ότι σύμφωνα με κάποιους είχε κάποια προβλήματα, οπότε προτίμησα να κάνω έναν άλλο τρόπο. Πήγα σ' αυτό το σάιτ (http://cer.s603rd.cn/index.php), ακολούθησα τις οδηγίες, και σήμερα κατέβασα το signtools για να χρησιμοποιήσω τα αρχεία που μου έδωσε. Ουσιαστικά τις υπογράφεις εσύ με τα αρχεία από το σάιτ και την εφαρμογή αυτή και λύνονται όλα τα προβλήματα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...