marios_21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα σε όλους! Είχα πάρει πριν 2 χρόνια ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο turbo-x 500GB από το πλαίσιο ο οποίος χτες ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί... Υπάρχει περίπτωση να ανακτήσω τα αρχεία μου που είχα αποθηκεύσει εκεί ή τα έχασα για πάντα? Να σημειωθεί οτι δεν έκανα καμμιά αλόγιστη χρήση του δίσκου(ίσα ίσα τον λειτουργούσα μια δυό φορές το μήνα μόνο...) ούτε και τον είχα πουθενά κοντά σε τίποτα πηγές μαγνητικές ή θερμότητας...
gvarth Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Καλημέρα. Να υποθέσω ότι τοποθετείτε το δίσκο στην USB/Firewire , τον συνδέετε με τροφοδοσία και δεν ξεκινά να δουλεύει ή δουλεύει και δεν τον "βλέπει" το σύστημα ; Είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις που απαιτούν και ανάλογο χειρισμό.
marios_21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δουλεύει, δηλ. ανάβει το φωτάκι κανονικά αλλά δεν τον βλέπει το σύστημα. Τον δοκίμασα και σε άλλο pc και κάνει το ίδιο πράγμα. Τον εντοπίζουν τα windows, γράφει δηλ. πως "εντοπίστηκε νέο υλικό, εγκαταστάθηκε και είναι έτοιμο για χρήση" κλπ. αλλά ο σκληρός δεν εμφανίζεται πουθενά μετά.
gvarth Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Ο δίσκος ακούγεται να περιστρέφεται ; Μήπως εγκατέστησες τίποτε προγράμματα στο μεταξύ τα οποία απαιτούσαν να τρέξεις patch κ.λ.π. ; Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που το PC δεν έβλεπε ξαφνικά καμμία USB . Κάνε κάποιο καλό καθαρισμό με antivirus (ανανεωμένο πρόσφατα) , κάνε επανεκκίνηση , και αν επιμένει , εδώ είμαστε.
stamatisx Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μια Live διανομή Linux (πχ Ubuntu) και να δοκιμάσεις να δεις αν εκεί το λειτουργικό τον αναγνωρίσει κανονικά. Σε περίπτωση που αυτό δε δουλέψει και ο σκληρός δεν έχει πλέον εγγύηση, θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις τον σκληρό και να τον συνδέσεις κατευθείαν με τον υπολογιστή με ένα SATA καλώδιο και να δεις άμα τον διαβάσει έτσι (είται στα Windows είται στο Linux)
hammerd Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 ακομα μπορει να φαινεται στο disk management των windows αλλα απλα να μην εχει η να εχει χασει το γραμμα π.χ F:\
Liakos_LILIS Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δοκιμασε να το κανεις κανονικη συνδεση εσωτερικα στο pc σου και να δεις μπορει να τα εχει παιξει η πλακετα απο την εξωτερικη θηκη που συνδεει την usb κτλ με το hdsk
marios_21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Όχι ο δίσκος δεν ακούγεται να περιστρέφεται. Το φωτάκι όμως ανάβει. Ευχαριστώ πολύ για όσα μου προτείνετε, θα τα δοκιμάσω με τη πρώτη ευκαιρία και ελπίζω να βρώ άκρη!
gvarth Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Με το καλό. Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου ! Ενημέρωσέ μας τι έγινε τελικά.
marios_21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Είτε το πιστεύετε είτε όχι ο σκληρός μου είναι ακόμα στο service του πλαισιου. Την προηγούμενη παρασκευή τον πήγα, και μου είπαν πως σε 2 εργάσιμες ημέρες το πολύ θα έχει επισκευαστεί (αν επισκευάζεται) ή θα έχει αντικατασταθεί σε περίπτωση που δεν επισκευάζεται. Πέρασαν οι 2 εργάσιμες δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μου, οπότε την Τρίτη που πήγα απο εκεί μου είπαν πως δεν έχουν κάποια εξαρτήματα ακόμα και για αυτό η καθυστέρηση κλπ. Τι να πείς, λόγω εγγύησης οκ θα μου δώσουν καινούριο κάποια στιγμή αλλά τα αρχεία μου μάλλον πάνε...
hammerd Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 δεν επρεπε να τον πας πισω πριν δοκιμασεις αυτα π σου ειπαμε..τα δοκιμασες ?
hammerd Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 δεν επρεπε να τον πας πισω πριν δοκιμασεις αυτα π σου ειπαμε..τα δοκιμασες ?
lkastritis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 λοιπον φιλαρακι.. ειχα ενα παρομοιο προβλημα με εσενα... πηγα πλαισιο και μου ειπανε καιτι 60αρια και αν φτιαχτει φτιαχτικε και αν δεν φτιχτει πανε τα 60 ευρω... ουτε καν τους τον εδωσα αλλα εψαξα μονος και βρηκα ενα προγραμμα που λεγετε get data back απο την runtime softwrare.. αμα σου πουν δεν φτιαχνετε δοκιμασε το το προγραμα... εμενα μου ελυσε τα χερια.. τα πηρα τα αρχεια ολα απο μεσα.... το μονο κακο ειναι οτι θελει και αυτο το προγραμμα 70€ αλλα ξερεις εσυ πιστευω τι να κανεις και αμα δεν ξερεις δες το spoiler;) καπετανιε καπετανιε! ενα περατικο πλοιο στον οριζοντα! αγκρρρρρ
lkastritis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 λοιπον φιλαρακι.. ειχα ενα παρομοιο προβλημα με εσενα... πηγα πλαισιο και μου ειπανε καιτι 60αρια και αν φτιαχτει φτιαχτικε και αν δεν φτιχτει πανε τα 60 ευρω... ουτε καν τους τον εδωσα αλλα εψαξα μονος και βρηκα ενα προγραμμα που λεγετε get data back απο την runtime softwrare.. αμα σου πουν δεν φτιαχνετε δοκιμασε το το προγραμα... εμενα μου ελυσε τα χερια.. τα πηρα τα αρχεια ολα απο μεσα.... το μονο κακο ειναι οτι θελει και αυτο το προγραμμα 70€ αλλα ξερεις εσυ πιστευω τι να κανεις και αμα δεν ξερεις δες το spoiler;) καπετανιε καπετανιε! ενα περατικο πλοιο στον οριζοντα! αγκρρρρρ
marios_21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι τα δοκίμασα όλα, αλλά δεν έβγαλα άκρη. Βέβαια το μετάνιωσα που τον πήγα στο service χωρίς πρώτα να το εξαντλήσω το θέμα. Να περιμένω να δοκιμάσω κι άλλες λύσεις. Βιάστηκα, δικό μου λαθος και τώρα το "λούζομαι". Βέβαια στο σέρβις τους είπα πως δεν θέλω να χάσω τα αρχεία μου... αλλά αυτό τώρα μια κουβέντα είναι για αυτούς... Τέλος πάντων ελπίζω να βγάλω άκρη... θα ψάξω και για αυτο το "get data back" να δούμε τι γίνεται. Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις απαντήσεις παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.