Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή να χρησιμοποιήσω;

Blackman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκανα την πρωτη εντολη,δουλεψε αλλα οταν κανω logout-login δε μου εμφανιζει και τις δυο γλωσσες!

Στη συνεχεια πρεπει να κανω αυτο που γραφεις στο τελος να υποθεσω?

Το περιεργο ειναι οτι μολις ανοιξω το termilal, χωρις να γραψω οτιδηποτε ενεργοποιηται η δυνατοτητα για τις δυο γλωσσες του keyboard αυτοματα!!!

Απο αυτο που λες καταλαβαινω οτι υπαρχει ενα λαθος στις οδηγιες που εβαλα στο πρωτο μου ποστ εδω. Παρολο το γεγονος οτι οπως εγραψα ηταν απο την σελιδα του LXDE!

Η αιτια: βαλαμε την εντολη στο αρχείο /home/ektor/.bashrc το οποίο φορτώνει κάθε φορά που ανοίγεις κονσόλα!

Η λύση: να κάνεις αυτό που γράφω στο 2ο ποστ μου. Το ξαναγράφω εδώ:

1. Ανοίγεις το τερματικό με Alt+F2

2. Δίνεις την εντολή:

gksudo leafpad /etc/xdg/lxsession/LXDE/autostart

3. Προσθέτεις την γραμμή:

@setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll us,gr

4. Σώζεις και κλείνεις το αρχείο. Κλείνεις το τερματικό (Ctrl+D).

Το καλό με αυτή τη λύση είναι ότι οι δύο γλώσσες θα ισχύουν και για όλους τους υπόλοιπους χρήστες του συστήματος. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω αν υπάρχει το αρχείο /etc/xdg/lxsession/LXDE/autostart στη διανομή σου γιατί εγώ έχω άλλη διανομή. Λογικά πάντως ακόμα κι αν δεν υπάρχει τότε θα είναι κάπου εκεί κοντά οπότε θα το βρούμε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απο αυτο που λες καταλαβαινω οτι υπαρχει ενα λαθος στις οδηγιες που εβαλα στο πρωτο μου ποστ εδω. Παρολο το γεγονος οτι οπως εγραψα ηταν απο την σελιδα του LXDE!

Η αιτια: βαλαμε την εντολη στο αρχείο /home/ektor/.bashrc το οποίο φορτώνει κάθε φορά που ανοίγεις κονσόλα!

Η λύση: να κάνεις αυτό που γράφω στο 2ο ποστ μου. Το ξαναγράφω εδώ:

1. Ανοίγεις το τερματικό με Alt+F2

2. Δίνεις την εντολή:

gksudo leafpad /etc/xdg/lxsession/LXDE/autostart
3. Προσθέτεις την γραμμή:

@setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll us,gr
4. Σώζεις και κλείνεις το αρχείο. Κλείνεις το τερματικό (Ctrl+D).

Το καλό με αυτή τη λύση είναι ότι οι δύο γλώσσες θα ισχύουν και για όλους τους υπόλοιπους χρήστες του συστήματος. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω αν υπάρχει το αρχείο /etc/xdg/lxsession/LXDE/autostart στη διανομή σου γιατί εγώ έχω άλλη διανομή. Λογικά πάντως ακόμα κι αν δεν υπάρχει τότε θα είναι κάπου εκεί κοντά οπότε θα το βρούμε!

Στο save μου ζητα να δημιουργησω φακελο και να το ονομασω.

τι κανω?

Εχει τα εξης:

/etc/xdg/lxsession/Lubuntu-Netbook/autostart

και

/etc/xdg/lxsession/Lubuntu/autostart

echo "setxkbmap us,gr -option grp:switch,grp:alt_space_toggle,grp_led:scroll" >> ~/.xinitrc
μπορεί να μην έχει leafpad :P, και με alt space για να μην σπάσει καρπό

Εχει leafpad! :P

Ναι!

Η εντολή του martinoff βάζει κατευθείαν τη γραμμή στο αρχείο χωρίς να το ανοίξεις!

Βέβαια πρόκειται για διαφορετικό αρχείο από τα άλλα δύο που ανέφερα παραπάνω αλλά λογικά θα είσαι ΟΚ, μάλλον είναι πιο universal. Επίσης πρόσεξε ότι με την εντολή του martinoff θα αλλάζεις τη γλώσσα του πληκτρολογίου με Alt+SpaceBar κι όχι με Alt+Shift.

Ναι!

Η εντολή του martinoff βάζει κατευθείαν τη γραμμή στο αρχείο χωρίς να το ανοίξεις!

Βέβαια πρόκειται για διαφορετικό αρχείο από τα άλλα δύο που ανέφερα παραπάνω αλλά λογικά θα είσαι ΟΚ, μάλλον είναι πιο universal. Επίσης πρόσεξε ότι με την εντολή του martinoff θα αλλάζεις τη γλώσσα του πληκτρολογίου με Alt+SpaceBar κι όχι με Alt+Shift.

Δε δουλεψε τιποτα απ'ολα που εχουν αναφερθει.

Οποταν οποτε μπαινω μεσα στο desktop θα αναβω ενα τερματικο και να τον κλεινω,για να δουλεψει!

Γενικα πρεπει να μη εχει γινει σωστα η εγκατασταση,γιατι δε μπουταρει με τη πρωτη και πρεπει να το κλεισω και μετα να το ξανα αναψω για να μπουταρει!

Σε είχα προειδοποιήσει για το Lubuntu....

Λύση για το πρόβλημά σου: κατεβάζεις το Mint Mate http://www.linuxmint.com/download.php

και σε 15 λεπτά είσαι βασιλιάς.

Σε είχα προειδοποιήσει για το Lubuntu....

Λύση για το πρόβλημά σου: κατεβάζεις το Mint Mate http://www.linuxmint.com/download.php

και σε 15 λεπτά είσαι βασιλιάς.

το καταλαβαινεις οτι απλα του προτεινεις το ιδιο λειτουργικο με διαφορετικο DE ε?

στην ουσια αν το προβλημα του ειναι στο λειτουργικο....δεν κερδιζει τιποτα με το mint.

Αν το προβλημα του ειναι με το lxde..απλα να βαλει καποιο αλλο :)

το καταλαβαινεις οτι απλα του προτεινεις το ιδιο λειτουργικο με διαφορετικο DE ε?

ΔΕΝ είναι το ίδιο. Το Mint είναι ubuntu based αλλά δεν είναι Ubuntu.

ΔΕΝ είναι το ίδιο. Το Mint είναι ubuntu based αλλά δεν είναι Ubuntu.

επειδη παιζει με αλλο DE και καποιες custom-ιες στο software center..εγινε διαφορετικο λειτουργικο?

επιεικως αυταπατασαι :)

Απο το σαιτ σου "Αυτή τη στιγμή όλες οι distro κρίνονται βάσει της Olivia."

Ελπιζω να το γραψες για αστειο....

Απο το σαιτ σου "Αυτή τη στιγμή όλες οι distro κρίνονται βάσει της Olivia."

Ελπιζω να το γραψες για αστειο....

χαχαχαχαχα

Ναι το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό είναι η Olivia :devil:

Δες τι γράφει o dedoimedo http://www.dedoimedo.com/computers/linux-mint-olivia-cinnamon-high.html

Κοίτα δεν το γράφω συτό ελαφρά την καρδία. Από το πολύ distro hopping έχει πιαστεί ο  ποπός μου.

Είμαι ανοικτός και σε άλλες ιδέες πάντως.

Σε ακούω. B)

μωρε ο καθενας μπορει να εξυμνει οποια distro θελει...δεν παει να πει οτι εχει 100% δικιο :)

Το mint ειναι φιλοτιμη διανομη.. ευχρηστη ομορφη και με ωραιες custom-ιες , οτι πρεπει για καποιον αρχαριο...αυτο δεν παει να πει οτι καθοριζει ολες τις αλλες.Ισως ΜΟΝΟ στον τομεα ευχρηστια.

Απο κει και περα επειδη η καθε διανομη εχει λιγο πολυ το δικο της target group δεν μπορω να προτεινω την ΤΑΔΕ διανομη σαν την καλυτεροτερη.

Αναλογως τι προτεραιοτητες εχει ο αλλος , τι γνωσεις εχει , τι δουλειες θελει να κανει , ποσο bleeding edge κλπ κλπ υπαρχουν αρκετες επιλογες...

Και υπηρχε εποχη που αλλαζα μεσα στην μερα 2-3 διανομες ετσι για να δω ποια θα μου  κατσει καλυτερα...ολες εχουν τα υπερ και τα κατα..απλα τα ζυγιζεις σε σχεση με τα παραπανω που εγραψα και διαλεγεις..

Πήγα να γράψω ακριβώς τα ίδια με τον mphxth. Ένα review δεν λέει τίποτα. Σχεδόν για όλες τις διανομές θα βρεις από ένα.

Το θέμα είναι τι θες από το λειτουργικό. Ευτυχώς το linux έχει ποικιλία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...