ektor7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εχω την εντυπωση απο τα xp μπορεις να χρησιμοποιεις το boot loader των windows!
tritonas00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 με ματσακονιες γινεται http://superuser.com/questions/499617/how-can-i-add-linux-to-the-new-windows-8-boot-manager
ektor7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 με ματσακονιες γινεται http://superuser.com/questions/499617/how-can-i-add-linux-to-the-new-windows-8-boot-manager Γινεται ομως!Αν και για να προσθεσεις την επιλογη του linux,εχω την εντυπωση οτι υπαρχει και καποια ρυθμηση απο τα windows!Το προβλημα ειναι να αποκατασταθει ο boot loader των windows!
tritonas00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 ρε μανια με τον bootloader των windows...
chisao Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Παλιά γινόταν σίγουρα. Αυτό και γω δεν το χω ξαναδεί...Αλλά όπως και να χει, grub και καθάρισες!!!
bilakos10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ορισμένοι εδώ μέσα δεν την παλεύουν μια... @ektor7 Στείλε μου την διεύθυνση σου σε ΠΜ για να σου ταχυδρομήσω το γλειφιτζούρι που κέρδισες!
denbootarei Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 με ματσακονιες γινεται http://superuser.com/questions/499617/how-can-i-add-linux-to-the-new-windows-8-boot-manager Ωραίο το link. Από ότι διαβάζω αυτός ο τρόπος επιβαρύνει άσκοπα το χρόνο του boot : κάποια δευτερόλεπτα για να φορτώσει το menu και μετά αν η επιλογή είναι linux επανεκκίνηση(!!!) και φόρτωμα του grub. ektor7 γιατί τόση αγάπη για τον windows bootloader?
ektor7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραίο το link. Από ότι διαβάζω αυτός ο τρόπος επιβαρύνει άσκοπα το χρόνο του boot : κάποια δευτερόλεπτα για να φορτώσει το menu και μετά αν η επιλογή είναι linux επανεκκίνηση(!!!) και φόρτωμα του grub. ektor7 γιατί τόση αγάπη για τον windows bootloader? Δεν ειναι αγαπη,ειναι συνήθεια και περιεργια μαζι,για το πως το ειχα βαλει τη περασμενη φορα! Επιβαρυνει το boot στα linux και κανει πιο γρηγορο boot στα windows,δλδ το αντιστροφο με αυτο του grub! Δε θα το πειραξω(προς το παρον),γιατι σκοπευω να μεινω για αρκετο διαστημα στο lubuntu μεχρι να το μαθω και να το συνηθησω!Οποτα οτι συζητησαμε ηταν απλα μια ασκοπη ενημερωτικη παρενθεση! Ορισμένοι εδώ μέσα δεν την παλεύουν μια... @ektor7 Στείλε μου την διεύθυνση σου σε ΠΜ για να σου ταχυδρομήσω το γλειφιτζούρι που κέρδισες! Πες μου εσυ για να ερθω να το παρω! Υ.Γ.Ελπιζω να μη σκοτωθουμε για μια κ@λο ερωτηση που αφορα ενα κ@λο loader!?!
tritonas00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 ο grub επιβαρυνει το boot των windows ? απο ποτε? πως?
denbootarei Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Όσον αφορά τα partition εγώ συνηθίζω να χρησιμοποιώ το ακόλουθο σχήμα με 4 partition: 1o partition NTFS : Windows ==> 50Gb 2o partition NTFS : Data ==> Όσα Gb περισσεύουν 3o partition swap : swap ==> 2Gb 4o partition ext4 : linux ==> 30Gb Η ιδέα είναι: αποθηκεύουμε φώτο/έγγραφα/βίντεο/ταινίες κτλ στο 2ο partition το οποίο είναι προσβάσιμο και από Linux και από Windows (χρειάζεται μια μικρή προσθήκη στο /etc/fstab) και έτσι ξεχνάμε το άγχος που έχουμε όταν κάνουμε format/upgrade κάποιο από τα δυο λειτουργικά. Επιπροσθέτως αν "χαλάσουμε" είτε τα Windows είτε τα Linux και δεν έχουμε χρόνο να το φτιάξουμε, bootaroume από το άλλο λειτουργικό και απολαμβάνουμε την ταινία που έχουμε κατεβάσει στο partition 2.
mask2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ελπίζω και εγώ να μην συνεχίσουν τέτοια σχόλια. Δεν υπάρχει κάνένας λόγος για να γίνονται. Κατά τα άλλα από ότι διάβασα και στο link του tritona δεν συστήνεται να το κάνεις γιατί υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Ο grub δεν καθυστερεί σε καμία περίπτωση τα windows. Θα το δεις και στην πράξη αυτό. Το καλό με τον grub είναι ότι μπορεις να του βάλεις και κανένα άλλο θέμα αν δεν σου αρέσει το στοκ και να τον ομορφύνεις πολύ εύκολα.
ektor7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Όσον αφορά τα partition εγώ συνηθίζω να χρησιμοποιώ το ακόλουθο σχήμα με 4 partition: 1o partition NTFS : Windows ==> 50Gb 2o partition NTFS : Data ==> Όσα Gb περισσεύουν 3o partition swap : swap ==> 2Gb 4o partition ext4 : linux ==> 30Gb Η ιδέα είναι: αποθηκεύουμε φώτο/έγγραφα/βίντεο/ταινίες κτλ στο 2ο partition το οποίο είναι προσβάσιμο και από Linux και από Windows (χρειάζεται μια μικρή προσθήκη στο /etc/fstab) και έτσι ξεχνάμε το άγχος που έχουμε όταν κάνουμε format/upgrade κάποιο από τα δυο λειτουργικά. Επιπροσθέτως αν "χαλάσουμε" είτε τα Windows είτε τα Linux και δεν έχουμε χρόνο να το φτιάξουμε, bootaroume από το άλλο λειτουργικό και απολαμβάνουμε την ταινία που έχουμε κατεβάσει στο partition 2. Οποταν βολευομαι με τα δυο partition για linux γιατι δε προκειται να φυλαξω κατι σοβαρο!Ετσι και αλλιως αν το lubuntu δουλεψει οπως πρεπει,σε καμια 15αρια μερες παει για φορματ παλι,για να περασω μονο του το lubuntu! Αρχισα ωραια! Ουτε το firefox δε καταλαβα πως να εγκαταστησω! Τον κατεβασα στο φακελο download και δε ξερω τι να κανω παρακατω! Δε καταλαβαινω ποια ειναι τα βηματα! http://support.mozilla.org/el/kb/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20Firefox%20%CF%83%CE%B5%20Linux
mask2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Άνοιξε το software center(Κέντρο λογισμικού) και κάνε ένα search. Δες και εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα