jim_p Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Τοτε debian testing/unstable, arch, gentoo και οσες βασιζονται σε αυτες, πχ aptosid, siduction, lmde, manjaro , sabayon και ενα σωρο αλλες που δεν μου ερχονται τωρα.
Sirios8e Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Τοτε debian testing/unstable, arch, gentoo και οσες βασιζονται σε αυτες, πχ aptosid, siduction, lmde, manjaro , sabayon και ενα σωρο αλλες που δεν μου ερχονται τωρα. Aκριβως, αυτο. Τοτε, arch η gentoo. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2013 από Sirios8e
ektor7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Λεω να ξεκινησω με το lubuntu,για αρχή,τουλαχιστον να εχω ενα λειτουργικο για τις πρωτες αναγκες μου και μετα αν εχω ορεξη και χρονο ξεκινω και το δοκτορατο!!! Απο αυριο ξεκινω τη διαδικασια και ο θεος βοηθος! Δε θα ειναι dualboot,αλλα μονο το lubuntu,ποσα partition πρεπει να κανω? Το lubuntu να υποθεσω οτι εχει live dvd για να το τεσταρω πρωτα!
chisao Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε κουφάλα ektor7 αλλού κράζεις το linux και τώρα ψάχνεσαι!!!!???? :P Φυσικά και κάνω πλάκα....Μπορείς να πας σε οτιδήποτε με xfce ή lxde για αρχή. Υπάρχουν φυσικά και τα openbox και fluxbox αλλά νομίζω ότι είναι νωρίς για αυτά. Δοκίμασε είτε mint είτε lubuntu/xubuntu. Αν έχεις λίγο χρόνο μπορείς να δοκιμάσεις το arch. Πιστεύω ότι αν πας σε arch με λίγη υπομονή θα σε ανταμείψει και σε ταχύτητα και σε γνώση....Φυσικά αν θες κάτι που να μην πολυασχολείσαι τότε προτίμησε κάτι σε *buntu.... Εγκατάσταση Arch Εγκατάσταση Arch σε video part 1 Εγκατάσταση Arch σε video part 2 Εγκατάσταση Arch σε video part 3 Υπόψιν ότι αν πας σε Arch και δεν είσαι προετοιμασμένος για λίγο ψάξιμο παραπάνω τότε πολύ πιθανόν να σχηματίσεις λάθος εντύπωση!!! Αναλόγως τον χρόνο σου και το πως το βλέπεις το όλο θέμα!!! Καλή αρχή!!! Edit: Τώρα είδα ότι θα πας σε lubuntu. Χρειάζεσαι τρία partitions, ένα για το / ένα για το swap και ένα για το home (αν θες να έχεις ξεχωριστό partition για τα αρχεία σου. Εγώ σου προτείνω να έχεις ξεχωριστό.) Νομίζω ότι στην εγκατάσταση σου δημιουργεί μόνο του τα partitions... 1
pmav99 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%28Partitions%29
denbootarei Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Λεω να ξεκινησω με το lubuntu,για αρχή,τουλαχιστον να εχω ενα λειτουργικο για τις πρωτες αναγκες μου και μετα αν εχω ορεξη και χρονο ξεκινω και το δοκτορατο!!! Απο αυριο ξεκινω τη διαδικασια και ο θεος βοηθος! Δε θα ειναι dualboot,αλλα μονο το lubuntu,ποσα partition πρεπει να κανω? Το lubuntu να υποθεσω οτι εχει live dvd για να το τεσταρω πρωτα! OXI lubuntu! (Ελπίζω να σε πρόλαβα). Στο LXDE για να κάνεις έναν απλό φάκελο softlink πρέπει να γράψεις script... Είναι απλά τραγικό. Linux mint με Cinnamon DE is your best bet.
mphxths Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μ'αρεσει που συνεχιζετε να προτεινετε διανομες...με 2 5 6 ΜΒ μνημη επισης το cinnamon δεν το λες και ιδιαιτερα ελαφρυ...
ektor7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μ'αρεσει που συνεχιζετε να προτεινετε διανομες...με 2 5 6 ΜΒ μνημη επισης το cinnamon δεν το λες και ιδιαιτερα ελαφρυ... Η ram ειναι 768mb,παρακαλώ!Τωρα τρεχει windows 8,και το μονο βασικο προβλημα που εχει ειναι τα χαμιλα frames σε βιντεο και youtube,οποταν λογικα θα σηκωνει αρκετες διανομες linux,πιστεύω! Το θεμα για μενα να ειναι απλο και ευκολο με περισσοτερη χρηση του ποντικιου! OXI lubuntu! (Ελπίζω να σε πρόλαβα). Στο LXDE για να κάνεις έναν απλό φάκελο softlink πρέπει να γράψεις script... Είναι απλά τραγικό. Linux mint με Cinnamon DE is your best bet. Το κατεβασα αλλα δεν εχω dvd για να τα γραψω κ να τα περασω!
ALLisCHAOS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 ευκαιρία να "ενισχύσεις" και το κατάστημα της γειτονιάς ... μπορείς να το περάσεις και να το εγκαταστήσεις κ από usb πάντως
ektor7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 ευκαιρία να "ενισχύσεις" και το κατάστημα της γειτονιάς ... μπορείς να το περάσεις και να το εγκαταστήσεις κ από usb πάντωςΑκριβώς.Περνω καθε μερα απ'εξω και ενα "γεια" δε τους ειπα ακομη!Θα παρω 4 dvds(xp-για backup,ubuntu,lubuntu και ακομη μια που δεν αποφασισα ακομη)! Ετσι κι'αλλιως σκεφτομαι να τα τρεξω πρωτα σε live dvd και μετα να αποφασισω που θα καταληξω!
denbootarei Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δες και αυτό: http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ Με to yumi μπορείς να φτιάξεις ένα multiboot usb πολύ εύκολα. Η μόνη προυπόθεση είναι να μπορεί το BIOS να bootarei από usb. Όχι στα DVD για δοκιμή διανομών όπου είναι αυτό εφικτό. Σκεφτόμαστε και το περιβάλλον. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2013 από denbootarei
tritonas00 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Εκτωρ (απο την Τροια? ) Το laptop μου (2003) ειναι κοντα περιπου στα specs σου, ειχε 256 ram και το πηγα στα 768, 1.7ghz pentium M και ακριβως ιδια καρτα γραφικων με σενα. Αν εξαιρεσεις τον δισκο που ειναι πιο αργος και απο βιντεοκασετα, τρεχει αξιοπρεπως τα βασικα. 1. Ξεχνας DE (gnome,kde cinammon κα, εκτος του lxde) 2. Θες διανομη με xorg 1.12 ωστε να μπορεις να εγκαταστησεις τον κλειστο driver nvidia-96xx. Ενδεχεται με αυτον να εχεις προβλημα στην αρχη (μαυρη οθονη) αλλα δεν ειναι τιποτα (μια ρυθμισουλα σε ενα αρχειο και ενα αρχειακι-στο δινω εγω). Με οποιονδηποτε ανοιχτο driver (nv/nouveau) ειναι για πεταμα. ΥΣ1: Ξεχνα το κλικι κλικι, το linux δεν ειναι windows. ΥΣ2: Θελω βιντεακι με τα 8 να τρεχουν σε αυτο το μηχανημα...boot+ανοιγμα 2-3 εφαρμογων
denbootarei Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 ΥΣ2: Θελω βιντεακι με τα 8 να τρεχουν σε αυτο το μηχανημα...boot+ανοιγμα 2-3 εφαρμογων
ektor7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Εκτωρ (απο την Τροια? ) Το laptop μου (2003) ειναι κοντα περιπου στα specs σου, ειχε 256 ram και το πηγα στα 768, 1.7ghz pentium M και ακριβως ιδια καρτα γραφικων με σενα. Αν εξαιρεσεις τον δισκο που ειναι πιο αργος και απο βιντεοκασετα, τρεχει αξιοπρεπως τα βασικα. 1. Ξεχνας DE (gnome,kde cinammon κα, εκτος του lxde) 2. Θες διανομη με xorg 1.12 ωστε να μπορεις να εγκαταστησεις τον κλειστο driver nvidia-96xx. Ενδεχεται με αυτον να εχεις προβλημα στην αρχη (μαυρη οθονη) αλλα δεν ειναι τιποτα (μια ρυθμισουλα σε ενα αρχειο και ενα αρχειακι-στο δινω εγω). Με οποιονδηποτε ανοιχτο driver (nv/nouveau) ειναι για πεταμα. ΥΣ1: Ξεχνα το κλικι κλικι, το linux δεν ειναι windows. ΥΣ2: Θελω βιντεακι με τα 8 να τρεχουν σε αυτο το μηχανημα...boot+ανοιγμα 2-3 εφαρμογων 1
ektor7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Και επειδη δε χαλαω χατηρι στο tritonas00,καταφερα μετα απο πολλη κοπο,ταλεπορια,ζογκλερικα,ακομη και ενα τραυματισμο(μικρο),να τραβηξω αυτο το βιντεακι με τα windows 8! Μη διαμαρτηρηθειτε για την ποιοτητα,τον ηχο και τα αψυχολογητα ζουμαρισματα της καμερας του κινητου μου,γιατι μεχρι εκει φτανουν οι δυνατοτητες του! To προβλημα με τα windows 8,οπως ειπα και στην αρχη ειναι η drivers της gpu και τα κολληματα στην οποιαδηποτε αναπαραγωγη βιντεο,ειτε σε youtube ειται σε player.Γι'αυτο ψαχνω μια διανομη να μπορω να κανω καλα την αναπαραγωγη και browsing! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα