Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή να χρησιμοποιήσω;

Blackman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα επιχειρήσω μία ανασκόπηση.

Με βάση τις οδηγίες μου από αυτό το ποστ:

http://www.insomnia.gr/topic/370063-ποια-διανομή-να-χρησιμοποιήσω/page-8#entry52655630

έβαλες τη γραμμή για τη δεύτερη γλώσσα στο αρχείο ".bashrc". Οι οδηγίες μου προφανώς ήταν λανθασμένες (παρόλο που τις βρήκα στη σελίδα του LXDE) γιατί τώρα έχεις τη δεύτερη γλώσσα μόνο όταν ανοιγεις το τερματικό κι όχι όταν μπαίνεις απλά σε γραφικό περιβάλλον.

Εν τω μεταξύ ο ftp σου έδωσε οδηγίες για να κάνεις τη δουλειά από γραφικό περιβάλλον αλλά δεν του απάντησες τίποτα!

Μετά σου έγραψε μια ωραία εντοή ο martinoff και σου έκανα κι άλλο ποστ σχετικά.

Και σε όλα αυτά που κάτσαμε και σου γράψαμε απάντησες:

Δε δουλεψε τιποτα απ'ολα που εχουν αναφερθει.

Οποταν οποτε μπαινω μεσα στο desktop θα αναβω ενα τερματικο και να τον κλεινω,για να δουλεψει!

Γενικα πρεπει να μη εχει γινει σωστα η εγκατασταση,γιατι δε μπουταρει με τη πρωτη και πρεπει να το κλεισω και μετα να το ξανα αναψω για να μπουταρει!

Μπορείς να απαντήσεις συγκεκριμένα τι έκανες και ποιό ήταν το αποτέλεσμα;

Το συμπέρασμα είναι ότι αν γράφουμε 20 γραμμές και απαντάς με 2 λέξεις δεν ξέρουμε τι έκανες και τι δεν έκανες και ποιό ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου. Προσπάθησε να γίνεις πιο αναλυτικός στις περιγραφές σου για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Τέλευταία ιδέα: αν η εντολή του martinoff δεν δούλεψε ίσως πρέπει να την κάνεις με sudo. Δηλαδή η εντολή που θα δώσεις θα είναι η

sudo echo "setxkbmap us,gr -option grp:switch,grp:alt_space_toggle,grp_led:scroll" >> ~/.xinitrc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

παντως αν ηθελα να παω σε mint μερια...θα προτιμουσα την LMDE , να χω απο πισω τουλαχιστον την μαμα debian , απο το μαλακοubuntu :)

μπα LMDE δε λέει ,έχει πέσει όλο το βάρος ανάπτυξης στις υπόλοιπες εκδόσεις και το LMDE μόνο rolling distro δεν είναι πια...

Το θέμα είναι τι θες από το λειτουργικό. Ευτυχώς το linux έχει ποικιλία.

Αυτή η ποικιλία είναι το θέμα.

Jack of all trades master of none.

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση
https://ixquick.com/do/search?q=lubuntu+add+keyboard+language
το πρώτο αποτέλεσμα είναι
https://help.ubuntu.com/community/Lubuntu/Keyboard

όπου λέει να εκτελέσεις την εντολή

echo '@setxkbmap -option grp:ctrl_shift_toggle "gr,us"' | sudo tee -a /etc/xdg/lxsession/Lubuntu/autostart

αλλάζει δηλαδή τη διαδρομή για το αρχείο autostart, κάτι που θα είχαμε βρει αν ισχύει και στην περίπτωσή σου. Με πιο απλά λόγια πήγαινε στο φάκελο "/etc/xdg/lxsession/Lubuntu/" και πες μας: βλέπεις να υπάρχει εκεί κάποιο αρχείο με το όνομα "autostart";

μπα LMDE δε λέει ,έχει πέσει όλο το βάρος ανάπτυξης στις υπόλοιπες εκδόσεις και το LMDE μόνο rolling distro δεν είναι πια...

Το LMDE μια χαρά είναι το έχω βάλει σε μία γνωστή μου και δουλεύει άψογα από τοτε σχεδόν που βγήκε. Update του κάνω όποτε το θυμαμαι (πχ πριν 1 εβδομάδα που είχα πάει σπίτι της, της έβαλα στα repositories το νέο stable που έχει βγει τόσο καιρό). Rolling distro δεν ήταν ποτέ αλλά γιατί το να είναι ή να μην είναι αποτελεί επιχείρημα για το αν είναι ή δεν είναι καλή διανομή;

Αυτή η ποικιλία είναι το θέμα.
Jack of all trades master of none.

Προτείνω να διοργανώσουμε μία καμπάνια ώστα να πείσουμε σιγά-σιγά όλες τις διανομές να έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα έχουν φτάσει αρκετά κοντά για να κυριαρχήσουν στις πωλήσεις.

:-D

Προτείνω να διοργανώσουμε μία καμπάνια ώστα να πείσουμε σιγά-σιγά όλες τις διανομές να έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα έχουν φτάσει αρκετά κοντά για να κυριαρχήσουν στις πωλήσεις.

:-D

Αμήν!

Θα επιχειρήσω μία ανασκόπηση. Με βάση τις οδηγίες μου από αυτό το ποστ:http://www.insomnia.gr/topic/370063-ποια-διανομή-να-χρησιμοποιήσω/page-8#entry52655630 έβαλες τη γραμμή για τη δεύτερη γλώσσα στο αρχείο ".bashrc". Οι οδηγίες μου προφανώς ήταν λανθασμένες (παρόλο που τις βρήκα στη σελίδα του LXDE) γιατί τώρα έχεις τη δεύτερη γλώσσα μόνο όταν ανοιγεις το τερματικό κι όχι όταν μπαίνεις απλά σε γραφικό περιβάλλον. Εν τω μεταξύ ο ftp σου έδωσε οδηγίες για να κάνεις τη δουλειά από γραφικό περιβάλλον αλλά δεν του απάντησες τίποτα! Μετά σου έγραψε μια ωραία εντοή ο martinoff και σου έκανα κι άλλο ποστ σχετικά. Και σε όλα αυτά που κάτσαμε και σου γράψαμε απάντησες:  Μπορείς να απαντήσεις συγκεκριμένα τι έκανες και ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Το συμπέρασμα είναι ότι αν γράφουμε 20 γραμμές και απαντάς με 2 λέξεις δεν ξέρουμε τι έκανες και τι δεν έκανες και ποιό ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου. Προσπάθησε να γίνεις πιο αναλυτικός στις περιγραφές σου για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Τέλευταία ιδέα: αν η εντολή του martinoff δεν δούλεψε ίσως πρέπει να την κάνεις με sudo. Δηλαδή η εντολή που θα δώσεις θα είναι η 

sudo echo "setxkbmap us,gr -option grp:switch,grp:alt_space_toggle,grp_led:scroll" >> ~/.xinitrc
Για αρχη,εχω απαντησει σε οτι αφορα τις οδηγίες του @ftp και ειπα οτι κατεβασα και εγκατεστησα την ελληνικη γλωσσα,απλα δεν εχω το Keyboard Layout Handler,γι'αυτο δε μπορουσα να εχω δυο γλωσσες και να τις αλλαξω!

Μετα ακολουθησα την πρωτη οδηγια που μου προτεινες και απόκτησαν προσβαση στις δυο γλωσσες,αλλα με το logout/login χανεται η προσβαση!

Μετα δοκιμασα τη δευτερη οδηγια που μου εδωσες για να το φυλαξω στο autostart,αλλα δεν εχει LXDE φακελλο,οποταν παλι τιποτα!

Και μετα δοκιμασα σε τερματικο αυτο που μου έδωσε ο martinoff,αλλα παλι δεν ειδα καποια αλλαγη!

Υ.Γ.Γραφω απο 7αρι tablet και μου ειναι λιγο δυσκολο να κανω quote!

.....

Τέλευταία ιδέα: αν η εντολή του martinoff δεν δούλεψε ίσως πρέπει να την κάνεις με sudo. Δηλαδή η εντολή που θα δώσεις θα είναι η

όχι, ποτέ sudo σε echo και το ~/.xinitrc είναι στο home του άρα δεν θέλει sudo γιατί θα γίνει μη προσβάσιμο από τον user

για να διαβαστεί το xinitrc είναι υπεύθυνος ο login manager και δεν ξέρω ούτε ποιον έχει το  lubuntu ούτε τι ματσακονίες έχουν κάνει

το xinitrc διαβάζεται από τον X στην εντολή startx άσχετα από την διανομή 

[Εντελώς εκτός θέματος]

Όταν λες "Αμήν" συμπεραίνω ότι δεν θέλεις να βοηθήσεις στην καμπάνια, απλώς προσεύχεσαι για το αποτέλσμα...

[/Εντελώς εκτός θέματος]

[Εντελώς εκτός θέματος]

Όταν λες "Αμήν" συμπεραίνω ότι δεν θέλεις να βοηθήσεις στην καμπάνια, απλώς προσεύχεσαι για το αποτέλσμα...

[/Εντελώς εκτός θέματος]

Μέσα και για την καμπάνια!

Ποιος δεν θέλει το linux να κυριαρχήσει?

Linux Mint Debian Edition (LMDE) is a semi-rolling distribution based on Debian Testing.

(πηγή:http://www.linuxmint.com/download_lmde.php)

όχι, ποτέ sudo σε echo και το ~/.xinitrc είναι στο home του άρα δεν θέλει sudo γιατί θα γίνει μη προσβάσιμο από τον user

για να διαβαστεί το xinitrc είναι υπεύθυνος ο login manager και δεν ξέρω ούτε ποιον έχει το lubuntu ούτε τι ματσακονίες έχουν κάνει

Ρε παιδια μηπως δε εκανα σωστα την εγκατασταση του λειτουργικου και δε λειτουργει οπως πρεπει?

Φυσικα δε με ενοχλει οπως ειναι τωρα,γιατι απλα ανοιγω ενα τερματικο και τον κλεινω και κανω τη δουλεια μου!:P

Κάνοντας μια απλή αναζήτησηhttps://ixquick.com/do/search?q=lubuntu+add+keyboard+language

το πρώτο αποτέλεσμα είναιhttps://help.ubuntu.com/community/Lubuntu/Keyboard

όπου λέει να εκτελέσεις την εντολή

echo '@setxkbmap -option grp:ctrl_shift_toggle "gr,us"' | sudo tee -a /etc/xdg/lxsession/Lubuntu/autostart
αλλάζει δηλαδή τη διαδρομή για το αρχείο autostart, κάτι που θα είχαμε βρει αν ισχύει και στην περίπτωσή σου. Με πιο απλά λόγια πήγαινε στο φάκελο "/etc/xdg/lxsession/Lubuntu/" και πες μας: βλέπεις να υπάρχει εκεί κάποιο αρχείο με το όνομα "autostart";

Αυτος ο φακελλος υπαρχει και εχει μεσα το autostart.

Και στο εγραψα στη προηγουμενη σελιδα!:P

Εχει τα εξης:/etc/xdg/lxsession/Lubuntu-Netbook/autostart

και

/etc/xdg/lxsession/Lubuntu/autostart.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να διαβαστεί το xinitrc είναι υπεύθυνος ο login manager και δεν ξέρω ούτε ποιον έχει το  lubuntu ούτε τι ματσακονίες έχουν κάνει

ωχ, έχεις δίκιο...

(μιλάω για το ~ που δεν είχα προσέξει)

Ρε παιδια μηπως δε εκανα σωστα την εγκατασταση του λειτουργικου και δε λειτουργει οπως πρεπει?

Φυσικα δε με ενοχλει οπως ειναι τωρα,γιατι απλα ανοιγω ενα τερματικο και τον κλεινω και κανω τη δουλεια μου! :P

Αυτος ο φακελλος υπαρχει και εχει μεσα το autostart.

Και στο εγραψα στη προηγουμενη σελιδα! :P

ΟΚ, το είδα τώρα, ζητώ συγνώμη για την ασυνεννοησία! Αφού υπάρχει τότε βάλτο εκεί! Οπότε εκτέλεσε την εντολή όπως την έχεις κάνει quote να δούμε τι θα γίνει. Την ξαναβάζω εδώ για σιγουριά:

echo "setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll us,gr" >> /etc/xdg/lxsession/Lubuntu/autostart

Δεν μας σταματάς όταν λες "δεν με ενοχλεί" και τέτοια, εμείς θέλουμε να το φτιάξουμε σωστά!!!

Τέλος δεν νομίζω να έχει γίνει κάτι κακό κατά την εγκατάσταση.

Επεξ/σία από noa113

ωχ, έχεις δίκιο...

(μιλάω για το ~ που δεν είχα προσέξει)

Οκ, συγνώμη για την ασυνεννοησία! Αφού υπάρχει τότε βάλτο εκεί!

Δεν μας σταματάς όταν λες "δεν με ενοχλεί" και τέτοια, εμείς θέλουμε να το φτιάξουμε σωστά!!!

Οπότε εκτέλεσε την εντολή όπως την έχεις κάνει quote να δούμε τι θα γίνει.

Τέλος δεν νομίζω να έχει γίνει κάτι κακό κατά την εγκατάσταση.

Θα το τρεξω,αλλα αυριο που θα εχω χρονο να το σκαλισω γενικα!

Δε θα το παρατουσα.Και εγω θα το ετρεχα να το λυσω,απλα αυτη τη στιγμη ειναι τοσα πολλα πραγματα που πρεπει να μαθω και να προσαρμωσω,που δε θελω να σας ταλαιπωρω περισσοτερο για τη γλωσσα, αφου προς το παρον κανω τη δουλεια μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...