Blackman Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Προσπαθώ να ξαναζωντανέψω ένα laptop με Celeron και 256RAM το οποίο είχε Windows XP, αλλά ήταν τα ζώα μου αργά. Αποφάσισα να βάλω linux αλλά δεν ξέρω ποια είναι τόσο ελαφριά για να με καλύψει. Δοκίμασα XUBUNTU και μάλλον καλύτερα να το βάλω να οργώσει κανά χοράφι παρά αυτό που έκανα... οπότε τι είναι αρκετά ελαφρή ώστε να μπει στο σύστημα; τι προτίνεται;
jim_p Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Ubuntu server installation + xfce που θα βαλεις μετα με το χερι ή lxde με την ιδια διαδικασια. http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20090504#feature Αυτο αν θες να μεινεις σε ubuntu.
bendersteed Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Νομίζω πως η καλλίτερη λύση είναι το debian(stable)+xfce καθώς και πλήρες είναι και σφαίρα πάει -καμμία σχέση με xubuntu και τέτοια, ούτε με το lubuntu βασικά- και είναι πλήρες με πολλά πακέτα και καλή υποστήριξη. Στα συν ότι το xfce δεν συγκρίνεται με lxde. Έψαχνα και εγώ ελαφριά διανομή και με το debian βρήκα την υγειά μου. Όλα αυτά από εμπειρίες μου σε desktop PIII@1ghz+256mb RAM. Αν βέβαια θες τον υπολογιστή για απλές και γρήγορες δουλειές κατέβασε το Puppy linux, αλλά θα στερηθείς αρκετές ευκολίες.
gtroza Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Αν βέβαια θες τον υπολογιστή για απλές και γρήγορες δουλειές κατέβασε το Puppy linux, αλλά θα στερηθείς αρκετές ευκολίες. θα κερδίσει άλλες άλλωστε υπάρχει πάντα κάποιο κατάλληλο puppylinux! .
isay Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 debian(stable)+xfce (συμφωνώ) slitaz puppy linux (εχει και ελληνική έκδοση)
bendersteed Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δυστυχώς το puppel, η ελληνική έκδοση του puppy, δεν υπάρχει για την νέα έκδοση του lucid puppy. Νομίζω έχει μείνει στην 4.2.
zerotime Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Εδώ και 7 μήνες χρησιμοπιώ τη διανομή ubuntu τώρα θέλω να αλλάξω και να πάω σε μια διανομή που να είναι εύχρηστη, να αναγνωρίζει εύκολα συσκευές. Μέχρι τώρα έχω βρεί 3 διανομές που μου αρέσουν fedora, opensuse,pclinux. Εσείς πια προτίνετε πείτε κι ας μήν είναι απο αυτές τις τρείς.
jim_p Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Για την αναγνώριση των συσκευων η διανομη απο μονη της εχει μεριδιο 1% και το υπολοιπο 99% το εχει ο πυρηνας που φοραει. Γιατι? Γιατι ο πυρηνας εχει μεσα του το 99% των drivers που θα χρειαστεις. Επισης, αν κοιτας τις διανομες με το τι εχουν προεγκατεστημενο και τι wallpaper και θεμα φορανε, δεν θα βγαλεις ακρη. Οι διαφορες τους ειναι κατω απο το καπο.
zerotime Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Για την αναγνώριση των συσκευων η διανομη απο μονη της εχει μεριδιο 1% και το υπολοιπο 99% το εχει ο πυρηνας που φοραει. Γιατι? Γιατι ο πυρηνας εχει μεσα του το 99% των drivers που θα χρειαστεις. Επισης, αν κοιτας τις διανομες με το τι εχουν προεγκατεστημενο και τι wallpaper και θεμα φορανε, δεν θα βγαλεις ακρη. Οι διαφορες τους ειναι κατω απο το καπο. Δέν ψάχνω για μια διανομή με ωραίες εικόνες , εικονήδια κλ όλα αυτά καλύπτονταί με ένα θέμα , αναφέρω αυτές τις τρείς διανομές γιατί έχω ακούσει περισότερα υπέρ απο κατά.
iliaskr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Εδώ και 7 μήνες χρησιμοποιώ τη διανομή ubuntu τώρα θέλω να αλλάξω και να πάω σε μια διανομή που να είναι εύχρηστη, να αναγνωρίζει εύκολα συσκευές. Μέχρι τώρα έχω βρει 3 διανομές που μου αρέσουν fedora, opensuse,pclinux. Εσείς πια προτείνετε πείτε κι ας μην είναι από αυτές τις τρεις. 1.openSUSE 2.Mandriva One 3.PCLinuxOS 4.Debian
markelos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Καλύτερα στήσε σε vbox όποια διανομή θες να δοκιμάσεις, γιατί ο καθένας από μας θα σου λέμε να βάλεις αυτό που χρησιμοποιούμε και το θεωρούμε "πανάκεια". Εγώ πχ θα σου έλεγα να βάλεις arch. Αφού χρησιμοποιείς αρκετό καιρό linux, και διανομές λίγο δύσκολες στο στήσιμο θα σε δικαιώσουν μετά.
zerotime Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Καλύτερα στήσε σε vbox όποια διανομή θες να δοκιμάσεις, γιατί ο καθένας από μας θα σου λέμε να βάλεις αυτό που χρησιμοποιούμε και το θεωρούμε "πανάκεια". Εγώ πχ θα σου έλεγα να βάλεις arch. Αφού χρησιμοποιείς αρκετό καιρό linux, και διανομές λίγο δύσκολες στο στήσιμο θα σε δικαιώσουν μετά. Μάλον έχεις δίκιο πρέπει να τις αξιολογήσω ο ίδιος ανάλογα με το μηχάνημα μου. ευχαρστώ όλους όσους απτησαν.
Sirios8e Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποια αλλη διανομη linux, εκτος απο pclinux, που να κανεις αναβαθμιση, μονο με εντολες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα