Septum Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Tο ΤΕΙ ειναι πολυ μεγαλο(το μεγαλυτερο στην Ελλαδα νομιζω) και απο ενα φιλο μου που ειναι εκει ειναι αρκετα καλο.Τη βαση ξεχνα τη.Δεστο καθαρα σαν αντικειμενο.Αν η Ιατρικη πεσει στο 15 δεν θα παψει αυτος που την βγαζει να μπορει να γινει γιατρος.Στη δουλεια κοιτανε το πτυχειο και οχι τη βαση που ειχε οταν την περασες.
black_widow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Εχθεση πάντα ήμουν καλός και φέτος εγραψα 12,2...Είναι ένα μάθημα που έτσι και αλλιώς δεν περιμένω πολλά! Υπάρχει κανεις που να μπορεί να μου πει σγρ αν σαν 7ος πέρνω υποτροφία?? Στο δικό μου τμήμα είχανε πάρει υποτροφία οι 20 ή 30 πρώτοι , δε θυμάμαι τον ακριβή αριθμό ( διαφορετικά ποσά εννοείται ανάλογα της κατάταξης). Τα χαρτιά για την υποτροφία τα κάνεις αφού ξεκινήσει ο δεύτερος χρόνος σπουδών ( σε ειδοποιούν από τη γραμματεία πέρα ότι μπαίνουν και ανακοινώσεις) και τα λεφτά τα παίρνεις μετά από κάτι μήνες, έρχεται επιταγή ταχυδρομικώς και πας και την εξαργυρώνεις στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ως 3η στην κατάταξη είχα πάρει αν θυμάμαι καλά 1400 ευρώ τότε. Για σίγουρα ρωτάς στη γραμματεία, εάν δικαιούσαι υποτροφία. Εννοείται ότι δεν τα παίρνεις τόσο γρήγορα τα λεφτά της υποτροφίας ( εάν δικαιούσαι).
Alexandros_91 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Εσύ εβγαλες πολύ παραπάνω μόρια την δεύτερη φορά?Αν ήσουν τεχνολογική πόσες ώρες εκανες μάθημα και σε ποια μαθήματα?? Κανεις απάντηση για την υποτροφία? Ημουν θετικη..ναι εβγαλα παραπανω μορια(2000μ.) τωρα οσον αφορα τις ωρες αυτο ειναι σχετικο...αναλογα πως τα παιρνει ο καθενας αλλα νομιζω πως ιδιαιτερα 2 ωρες φυσικη και 3 ωρες μαθηματικα κατ. ειναι πολυ καλα αν αρχισεις απο μεσα σεπτεμβριου....
Aztec Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες... Επομένως ξαναδώσε και ότι γίνει... αλλιώς πάντα θα σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν ...
nik324 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Είναι δύσκολη απόφαση το να ξανά δώσει κάποιος...Ειδικά τον πρώτο καιρό...Μέχρι τα Χριστούγεννα δηλαδή...Καλύτερα όμως να γίνει αυτό παρά να πάω εκεί και να είμαι σε μια σχολή που δεν την ''συμπαθώ'' και πολύ
black_widow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Είναι δύσκολη απόφαση το να ξανά δώσει κάποιος...Ειδικά τον πρώτο καιρό...Μέχρι τα Χριστούγεννα δηλαδή...Καλύτερα όμως να γίνει αυτό παρά να πάω εκεί και να είμαι σε μια σχολή που δεν την ''συμπαθώ'' και πολύ Το θέμα είναι για ποιό λόγο θα επιλέξεις να ξαναδώσεις. Δε σε καλύπτει το πρόγραμμα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα της σχολής, τι ακριβώς; Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι δε καταδέχεσαι να πας στο ΤΕΙ, γιατί έχει χαμηλή βάση και επειδή είναι ΤΕΙ.
nik324 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Το θέμα είναι για ποιό λόγο θα επιλέξεις να ξαναδώσεις. Δε σε καλύπτει το πρόγραμμα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα της σχολής, τι ακριβώς; Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι δε καταδέχεσαι να πας στο ΤΕΙ, γιατί έχει χαμηλή βάση και επειδή είναι ΤΕΙ. Δεν είναι ότι έχω πρόβλημα γενικά με τα ΤΕΙ...Απλα ξέρω πολλούς που θα πάνε στο συγκεκριμένο Τμήμα...Ποιός από ολους θα βρεί δουλειά??Θα έρχονται μετά αυτοί που θα είναι Π.Ε. και εμείς μπροστά τους θα είμαστε ενα τιποτα...Ολοι όσοι έχουν διαβάσει λίγο,έχουν γράψει 5αράκια και έχουν ισα ισα περάση τη βάση στα μόρια θα πάνε σε αυτήν την σχολή...(Ενοείτε όλα αυτά για φέτος)...
black_widow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δεν είναι ότι έχω πρόβλημα γενικά με τα ΤΕΙ...Απλα ξέρω πολλούς που θα πάνε στο συγκεκριμένο Τμήμα...Ποιός από ολους θα βρεί δουλειά??Θα έρχονται μετά αυτοί που θα είναι Π.Ε. και εμείς μπροστά τους θα είμαστε ενα τιποτα...Ολοι όσοι έχουν διαβάσει λίγο,έχουν γράψει 5αράκια και έχουν ισα ισα περάση τη βάση στα μόρια θα πάνε σε αυτήν την σχολή...(Ενοείτε όλα αυτά για φέτος)... Γενικά υπάρχει πρόβλημα με τις δουλειές ανεξαρτήτως ΑΕΙ και ΤΕΙ ανεξαρτήτως κλάδου. Αν κοιτάξεις τις αγγελίες θα δεις ότι ζητάνε πιο πολύ άτομα για θέσεις πωλήσεων, telemarketing, γραμματείς κ.λ.π. Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ μάλλον περισσεύουμε αυτήν την στιγμή έτσι και αλλιώς. Εάν το ΑΕΙ που λες έχει παραπάνω επαγγελματικά δικαιώματα ή εάν έχει καλύτερο πρόγραμμα σπουδών τότε ναι καταλαβαίνω γιατί θες να ξαναδώσεις. Το να ξαναδώσεις όμως γιατί φοβάσαι ότι ο εργοδότες θα θυμούνται μετά από 4+χρόνια τι βάση είχε η σχολή σου και να σε απορρίψουν για αυτό το θεωρώ παράλογο.
nik324 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Στο εξωτερικό οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ αναγνωρίζονται??Μεταπτυχιο μπορει να κάνει στο εξωτερικό ένας απόφοιτος των ΤΕΙ? Γενικά ένας απόφοιτος παν/μιου έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντυ όλων των άλλων...Οπως είπες και εσύ το να βρει καποιος δουλειά στην σημερινή εποχή έιναι πολύ δυσκολο ενώ οι πιθανότητες μειώνονται και εάν είναι τελειώφοιτος ενός ΤΕΙ...Κάνω λάθος;
black_widow Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Στο εξωτερικό οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ αναγνωρίζονται??Μεταπτυχιο μπορει να κάνει στο εξωτερικό ένας απόφοιτος των ΤΕΙ? Γενικά ένας απόφοιτος παν/μιου έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντυ όλων των άλλων...Οπως είπες και εσύ το να βρει καποιος δουλειά στην σημερινή εποχή έιναι πολύ δυσκολο ενώ οι πιθανότητες μειώνονται και εάν είναι τελειώφοιτος ενός ΤΕΙ...Κάνω λάθος; Oι πιθανότητες μειώνονται εάν δεν έχεις μέσο και παλεύεις μόνο με βιογραφικά + συνεντεύξεις. Εδώ υπάρχουν συμφοιτητές -τριες μου που πάνε συστημένοι σε θέσεις σχετικές με τις σπουδές ( μιλάω για άλλο τομέα, όχι το δικό σου), να τους ..σω τους καλούς βαθμούς μου και τα πόσα μόρια είχα όταν μπήκα. Ίδιο πτυχίο θα έχω με αυτούς ( ΤΕΙ), περισσότερα μόρια εισαγωγής όταν μπήκα, καλύτερους βαθμούς κατά τη διάρκεια της φοίτητης, ε και; Στις entry level jobs, ο απόφοιτος ΤΕΙ παίρνει λιγότερα από ό,τι ένας απόφοιτος ΑΕΙ, γιατί να μην προτιμηθεί δηλαδή αυτός που είναι και πιο φτηνός; Προσπάθησε να αποκομίσεις όσα περισσότερα μπορείς είτε σπουδάσεις σε ΑΕΙ είτε σε ΤΕΙ ( εννοείται ότι πρέπει να μην περιορίζεσαι σε ό,τι μαθαίνεις στη σχολή) και προσπάθησε να δικτυωθείς όσο γίνεται, ό,τι μέσο βρεις καλό θα είναι.
nik324 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Στη σημερινή εποχή όλα είναι πιθανά,και μια έξοδος στο εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό η μία ενδεχόμενη εγκατάσταση εκεί μοιάζει με ένα πιθανό σενάριο...Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει ευκολα αν είναι καποιος απόφοιτος των ΤΕΙ...Αυτός ειναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο προτήμω να ξανά δώσω... Επίσης είναι και κάτι αλλο που δεν θυμάμαι αν το ανάφερα παραπάνω...Η βάση του συγκεκριμένου τμήματος για τα ΕΠΑΛ είναι 1350 μορια...!!!!!Δηλαδή εκεί θα είναι άτομα που δεν ξέρουν ούτε 5+5 ποσο κανει....
Στέλιος7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Στη σημερινή εποχή όλα είναι πιθανά,και μια έξοδος στο εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό η μία ενδεχόμενη εγκατάσταση εκεί μοιάζει με ένα πιθανό σενάριο...Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει ευκολα αν είναι καποιος απόφοιτος των ΤΕΙ...Αυτός ειναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο προτήμω να ξανά δώσω... Επίσης είναι και κάτι αλλο που δεν θυμάμαι αν το ανάφερα παραπάνω...Η βάση του συγκεκριμένου τμήματος για τα ΕΠΑΛ είναι 1350 μορια...!!!!!Δηλαδή εκεί θα είναι άτομα που δεν ξέρουν ούτε 5+5 ποσο κανει.... Στα ΕΠΑΛ το max ειναι 2.000 μορια οχι 20.000 οπως ειναι στα Γενικα Λυκεια.
guido Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 κοίτα είναι φανερό πως αν δεν ξαναδώσεις θα σε τρώει συνέχεια . τα πράγματα δεν είναι τραγικά . έχεις ήδη περάσει σε μια σχολή για καβάτζα. κάτσε στρώσου , διάβασε χωρίς αγχος και ότι γίνει εγινε. δεν χάθηκε και ο κόσμος και αν δεν περάσεις. εδώ θα χάσεις έναν χρόνο από την ζωή σου για το στρατό κάποια στιγμή, τι φοβάσαι μην χάσεις ένα χρόνο για να κυνηγήσεις κάτι που σου αρέσει; ή φοβάσαι μην σε πάρουν τα χρόνια αν μπεις σε σχολή στα 19 αντί στα 18;
The_Judas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Στη σημερινή εποχή όλα είναι πιθανά,και μια έξοδος στο εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό η μία ενδεχόμενη εγκατάσταση εκεί μοιάζει με ένα πιθανό σενάριο...Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει ευκολα αν είναι καποιος απόφοιτος των ΤΕΙ...Αυτός ειναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο προτήμω να ξανά δώσω... Αν κάνεις μάστερ στο εξωτερικό το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν θα πληρώνεις, όχι αν πήγες ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Επίσης κοιτάνε τον βαθμό απολυτηρίου, τις γνώσεις ξ. γλωσσών και την όποια προϋπηρεσία. Αν από ΤΕΙ θέλεις να κάνεις μάστερ σε ελληνικό ΑΕΙ... τότε ναι είναι δύσκολο. Συνήθως οι απόφοιτοι ΤΕΙ κάνουν μαστερ στο εξωτερικό γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο.
nik324 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Αυτό θα κάνω...θα στρωθώ και ότι γίνει...Ετσι και αλλιώς φέτος η βάση ήταν 15200 περιπου άρα δεν στοχέβω και σε ιατρική....Δηλαδή με 16500 μόρια πιστευω θα είμαι οκ όσο και να ανέβουν οι βάσεις του χρόνου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.