nik324 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δυστηχώς πέρασα σε μία κατώτερη μου επιλογή...με 14500 μορια πέρασα σε μία σχολή με 9900...και ΤΕΙ!!! Σκευτομαι να ξανα δώσω...Είναι καλά εκει?
slipknot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Η βάση δεν πρέπει να σε προβληματίζει. Είναι λογικό να έχει 9900 μόρια αφού η Κρήτη όσο να 'ναι πέφτει μακρυά και δεν την προτιμούν όλοι. Μην αφήνεις διάφορους άκυρους που μιλάνε και το παίζουν ειδικοί να σε παρασύρουν. Βρες αναλυτικά στοιχεία για το τμήμα και δες τι μόρια συγκέντρωσε ο πρώτος εισακτέος φέτος. Κάνε τα ίδιο και για προηγούμενα έτη. Ενδέχεται να εκπλαγείς. Η βάση είναι απλά ο βαθμός του τελευταίου εισακτέου. Το συγκεκριμένο τμήμα δεν είχε πάντα βάση κάτω από 10 χιλιάδες μόρια. Το 2007 είχε βάση 11499 μόρια, το 2000, 13933 μόρια. Τώρα άλλαξες γνώμη μήπως; Το συγκεκριμένο τμήμα θεωρείται καλό γενικά και από αρκετούς, θεωρείται ένα από τα καλύτερα τμήματα ΤΕΙ πληροφορικής στην Ελλάδα. Η Κρήτη μια χαρά φοιτητική ζωή έχει απ' όσο ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι με το να γραφτείς δε χάνεις τίποτα. Στη χειρότερη πας, κάθεσαι λίγο, βλέπεις πώς είναι τα πράγματα και αποφασίζεις τι θα κάνεις στην πορεία.
The_Judas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Καλή σχολή είναι, αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, Αλλά γενικά σε σχολές πληροφορικής πιο πολύ παίζει ρόλο η προσωπική προσπάθεια εκτός σχολής (οποιασδήποτε σχολής). Δηλαδή μπορεί να διδαχτείς πολλές γλώσσες προγραμματισμού στην σχολή και να πάρεις μια ιδέα, αλλά αν δεν μάθεις 1-2 βασικές τέλεια δεν έχεις κάνει τίποτα. Υπάρχουν βέβαια και πολλές εναλλακτικές οδοί στην πληροφορική, δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός. Σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα πόσο έχουν πάει οι βάσεις για ΤΕΙ Πληροφορικής;
slipknot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα πόσο έχουν πάει οι βάσεις για ΤΕΙ Πληροφορικής; 14551 Θεσσαλονίκη και 15135 Αθήνα. Γενικά σχεδόν σε όλα τα ΤΕΙ Πληροφορικής υπήρξε άνοδος, ακόμα και στα περιφερειακά. Άνοδος ~450+ έτσι;
nik324 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Αν πάω σίγουρα του χρόνου θα κάνω μηχανογραφικό με το 10% για το Τμημα Επιστήμης Υπολογιστών.....Δεν πέρνω ουτε καν υποτροφία...Η διαφορά του csd είναι μεγάλη και θεωρήται κορυφαίο.... ---------- Προσθήκη στις 12:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:31 ---------- Λέτε να έχω ελπίδες με το 10%? Φέτος η βάση ήταν 9900 μορια.......
Traumatias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Ένας φίλος μου πέρασε πέρισι σε αυτό το ΤΕΙ στην Κρήτη με 12600 μόρια. Αυτός αξ αρχης ήθελε μία σχολή που να έχει σχέση με πληροφορική υπολογιστές κ.τ.λ. Απ ότι μου έχει πει από τη σχολή είναι αρκετά ευχαριστημένος, του αρέσει πάρα πολύ το πρακτικό κομμάτι και γενικά δεν έχει πρόβλημα (εκτός από τα μαθηματικά που του φαίνονται λίγο δύσκολα). Πέρα από τη σχολή τώρα στην Κρήτη περνάει εξαιρετικά υπάρχει μια μικρή έλλειψη από γυναίκες γιατί η σχολή είναι κάπως ''ανδρική'' αλλά εντάξει υπάρχουν και άλλες σχολές
skywritergr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Εγώ πάντως το 2001 που ήμουν σε ανάλογη θέση με εσένα δεν πήγα, ξαναέδωσα και είχα καλύτερη τύχη. Και πάλι τώρα τα ίδια θα έκανα. Αν έχεις το ψυχικό απόθεμα να ξαναδώσεις τότε να το κάνεις. Γράψου στο ΤΕΙ για καβάτζα και ξαναδώσε. Του χρόνου ότι και να γίνει εσύ είσαι κομπλέ.
nik324 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Εγώ πάντως το 2001 που ήμουν σε ανάλογη θέση με εσένα δεν πήγα, ξαναέδωσα και είχα καλύτερη τύχη. Και πάλι τώρα τα ίδια θα έκανα. Αν έχεις το ψυχικό απόθεμα να ξαναδώσεις τότε να το κάνεις. Γράψου στο ΤΕΙ για καβάτζα και ξαναδώσε. Του χρόνου ότι και να γίνει εσύ είσαι κομπλέ. Αυτό θα κάνω...Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι θα μπουν πιο δύσκολα και φέτος και θα αναίβοουν οι βάσεις και πάλι...Πως ήταν να ξανά δωσεις?? Διάβασες τις ίδιες ώρες και εκάνες μάθημα?Που πέρασες?
skywritergr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Διάβασα πολύ περισσότερο, πέσαν οι βάσεις γιατί βάλαν δύσκολα και τελικά πέρασα σε πολυτεχνική σχολή πληροφορικής σε περιφερειακό πανεπιστήμιο. Καλή επιλογή που ξαναέδωσα αλλά ήταν πολύ κουραστικό.
nik324 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Κατάλαβα...Με περιμένουν δυσκολα βράδια...
margaritagr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Η δευτερη χρονια ειναι σε γενικες γραμμες καλυτερη απο την πρωτη. Ναι, θελει περισσοτερο διαβασμα(αφου θες να βγαλεις περισσοτερα μορια) αλλα εχεις σαφως περισσοτερο χρονο & ξερεις την υλη. Χωρις το σχολειο μπορεις να οργανωσεις το διαβασμα σου ετσι ωστε να χεις και ελευθερο χρονο. Εγω εδωσα 3 φορες..δυσκολο αλλα τωρα που ειμαι σε σχολη που μ αρεσει, βλεπω πως αξιζε τον κοπο! Αν δε σε τρελαινει η σχολη ξαναδωσε. Κακα τα ψεμματα, η πληροφορικη δεν ειναι ευκολη(κ εγω τει λαμιας πληροφορικη ειχα περασει) οποτε πρεπει να σ αρεσει για να τη σπουδασεις, και να σαι και καλος.
nik324 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δεν είναι το πρόβλήμα οτι δεν μου αρέσει...Απλά θέλω να μπω στο Τμημα Επιστήμης Υπολογιστών στο ΑΕΙ...Και πως ήταν η δευερη φαρά πoυ εδωσες?Πέτυχες τελικά τους στόχους σου??Εκανες μάθημα με του ίδιους καθηγητές?
Haldol Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μου θυμίζεις εμένα. Ήθελα να μπω CSD (Επιστήμη Υπολογιστών) και τελικά σπουδάζω στο ΕΠΠ (εκεί που πέρασες).
otherside88 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 ρε παιδια σορρυ που πεταγομαι... δεν εχω καμια σχεση με την σχολη απλα εχω μια απορια... αφου περασες σε μια σχολη π ειναι σχεδον το ιδιο με αυτη που ηθελες γιατι να ξαναδωσεις??? ξερω πως η σχολη ΕΠΠ στο ηρακλειο ειναι πολυ καλη (αρκετα δυσκολη ομως!) επομενως γιατι να ξαναδωσεις?? αντεχεις να ξαναπερασεις το ιδιο αγχος??? να προσθεσω και κατι ακομα... γιατι εχεις τοσο μεγαλο προβλημα που ειναι ΤΕΙ?? τα θεωρεις κατωτερα ή κατι τετοιο?? Αν ναι, ειναι λαθος! υπαρχουν τμηματα ΤΕΙ που ειναι πολυ καλυτερα απο τα αντιστοιχα τμηματα ΑΕΙ... εχε το αυτο υποψην!
sno0py Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Eιμαι στο ΕΠΠ που να μην ημουνα αν εχεις σκοπο να στρωσεις κωλο και να το κυνηγησεις μια χαρα θα τα πας.Η ζωη καλα ειναι αρκει να παιζει και αμαξι γιατι παιζει βαρεμαρα με τα μεσα μαζικης μεταφορας και αν μπορεις τελειωσε την το συντομοτερον γιατι καθε χρονο γινεται και πιο δυσκολη και αυτο φαινεται και στην πτωση των βασεων.. Μην σε ξεγελα η βαση, απο οσους εχουν μπει τοσα χρονια ζητημα να την τελειωσουν τα 2/3 και πολυ λεω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.