Aztec Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Η γενίκευση είναι κακό πράγμα δεδομένου ότι δύσκολα κάποιος θα έχει φοιτήσει σε πολλές σχολές ώστε να έχει σφαιρική άποψη. Επίσης λέμε για ένα χαρτι. Δεν είναι έτσι. Κάποιος που έχει μπει πχ. πολυτεχνείο έχει ανταπεξέλθει σε έναν αγχωτικό διαγωνισμό έχει μελετήσει και έχει κοπιασει. Δείχνει συγκεκριμένες δυνατότητες και εφόδια. Το λέω αυτό γιατί στην δουλειά μου έχουμε πάρει junior με την λογική ότι τους κόβει και θα τα πιάσουν γρήγορα. Και όντως έτσι ήταν. Φυσικά μπορεί κάποιος να είναι καλός σε κάτι χωρίς να έχει πτυχίο. Θα μάθει πχ php , html , css , javascript sql και θα αρχίσει να φτιάχνει site. Αν είναι να μάθει μονο αυτα μπορεί να πάει σε ιεκ. Αν όμως θέλει να δει διαφορετικούς τομείς όπως τεχνητή νοημοσύνη , βάσεις., δίκτυα , ασφάλεια κτλ πρέπει να παρακολουθήσει κάτι άλλο γιατί τελικά μπορεί να γουστάρει δίκτυα περισσότερο.
Luciddream Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Κάποιος που έχει μπει πχ. πολυτεχνείο έχει ανταπεξέλθει σε έναν αγχωτικό διαγωνισμό έχει μελετήσει και έχει κοπιασει. εγώ πάλι αυτο το λέω "του φάγαμε τα χρόνια του ανθρώπου γιατι πολύ απλά δεν ξέραμε πώς να τον εκπαιδεύσουμε" ... όταν έδινα δύο χρονιές πανελλήνιες με 19.8 στον προγραμματισμο (μάλιστα χωρίς καν να έχω διαβάσει) και έπρεπε να δώσω γλώσσα και ιστορία (μαθήματα που προφανώς δεν με ενδιαφέρουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πληροφορική και με το ζόρι έβγαζα 10) για να περάσω σε ένα μπουρδελοΤΕΙ (βλέπε Τει Αθήνας με 16 βάση τότε) νομίζω έχω το κάθε δικαίωμα να κράζω την ελληνική πραγματικότητα όσο θέλω... και άσε με να πιστεύω οτι απο αυτόν τον "αγχωτικό διαγωνισμό" πιο έυκολα θα βγούν κοριτσάκια με όρεξη για πολύ διάβασμα(μελλοντικοί πωλητές στο πλαίσιο) παρά ικανοί προγραματιστές..
Aztec Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 εγώ πάλι αυτο το λέω "του φάγαμε τα χρόνια του ανθρώπου γιατι πολύ απλά δεν ξέραμε πώς να τον εκπαιδεύσουμε" ... όταν έδινα δύο χρονιές πανελλήνιες με 19.8 στον προγραμματισμο (μάλιστα χωρίς καν να έχω διαβάσει) και έπρεπε να δώσω γλώσσα και ιστορία (μαθήματα που προφανώς δεν με ενδιαφέρουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πληροφορική και με το ζόρι έβγαζα 10) για να περάσω σε ένα μπουρδελοΤΕΙ (βλέπε Τει Αθήνας με 16 βάση τότε) νομίζω έχω το κάθε δικαίωμα να κράζω την ελληνική πραγματικότητα όσο θέλω... και άσε με να πιστεύω οτι απο αυτόν τον "αγχωτικό διαγωνισμό" πιο έυκολα θα βγούν κοριτσάκια με όρεξη για πολύ διάβασμα(μελλοντικοί πωλητές στο πλαίσιο) παρά ικανοί προγραματιστές.. Μπορεί στην δουλειά να χρειαστεί να κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν. Εμένα αν και δεν ήταν η δουλειά μου μου ανέθεσαν με περιθώριο δύο μέρες να πάω να κάνω εκαπίδευση πελατών σε oracle discoverer χωρίς να ξέρω τίποτα. Το user manual ήταν περίπου 600 σελίδες και το administration άλλες τόσες πάνω κάτω, Ε τότε σκέφτηκα δεν μασάω έχω διαβάσει τόμους και τόμους κάτω απο άγχος (γιατί τα έιχα παίξει η αλήθεια είναι ) για πράγματα που δεν ξέρω και μπορεί να μην μου αρέσουν. Και τελικά τα κατάφερα. Δεν ξέρω αν δεν είχα περάσει όλες αυτές τις δοκιμασίες ( πανελλήνιες σχολή ) αν θα τα είχα καταφέρει. Μπορεί και ναι αλλά ήμουν εξοικειωμένος στην συγκεκριμένη φάση.Απλά να πω ότι έχω τελειώσει πληροφορική ΑΣΟΕΕ.
jazzcho Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Εμένα αν και δεν ήταν η δουλειά μου μου ανέθεσαν με περιθώριο δύο μέρες να πάω να κάνω εκαπίδευση πελατών σε oracle discoverer χωρίς να ξέρω τίποτα. Σε αξιόπιστη εταιρία δουλεύεις. :mrgreen:
Aztec Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Σε αξιόπιστη εταιρία δουλεύεις. :mrgreen: Δούλευα ...
Seldimi Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Εγώ φίλε σχεδόν τελειώνω το ΤΕΙ Πληροφορικής - ΑΤΕΙΘ (14.500 μόρια φέτος) και μπορώ να πω είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις γνώσεις που προσκόμησα... Βέβαια δεν είχαμε μαθήματα web development, το μόνο μάθημα σχετικό με Διαδίκτυο ήταν το "Προγραμματισμός Διαδικτυακών Εφαρμογών" που μας μάθανε HTML,XML & Javascript. Βέβαια είχαμε και ένα-δυο επιλογής (ηλεκτρονικό εμπόριο, ειδικά θέματα βάσεων, γραφικά, πολυμέσα) αλλά μην φανταστείς τρελά πράγματα. Η σχόλη όμως με βοήθησε να μάθω πολύ καλό προγραμματισμό (γιατί μάθαμε αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, Java, C++ - που η PHP είναι παιδί τους) και βάσεις SQL. Στην ουσία σου δίνουν γερές βάσεις για web development. Επίσης, έμαθα actionscript και Flash. Αυτή την περίοδο δουλεύω ως web developer αλλά αναλαμβάνω και web design μιας που έχω εξασκηθεί προσωπικά. Οπότε μπορώ να πω το ΤΕΙ με βοήθησε... αν σε ενδιαφέρει η σχολή - αν και είναι δύσκολη να ξέρεις - κυνήγησε την
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.