Προς το περιεχόμενο

Σχολή web design;

Cool-processor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια απορία...

εγώ που θελω να γίνω web designer/η developer τι κατευθυνση ειναι/πόσα μόρια θελει και τι σχολές εχει?

Πολλά ευχαριστώ! :-D

Δημοσ.

Καταρχας αποφάσισε τι θέλεις.... άλλο το ένα και άλλο το άλλο....

για να γίνεις οτιδήποτε από αυτά πρέπει να περάσεις από την σχολή που λέγετε "ορεξη"...

Όρεξη για γνώση να έχεις, και μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου... Google is your teacher....

Αλλά εκτός από αυτό καλό είναι να έχεις τελειώσει κάποια σχολή πληροφορικής έτσι ώστε να αποκτήσεις και από εκεί κάποιες γνώσεις (μην περιμένεις να μάθεις το συγκεκριμένο επάγγελμα εκεί... και πουθενά αλλου) αλλά γενικά να έχεις ένα γραφειοκρατικό πτυχίο...

Εγώ αν και τελείωσα πληροφορική... έχω να σου πω ότι δεν έμαθα τίποτα από εκεί..... Από μόνος μου... πολύ πριν μπω στην σχολή είχα ξεκινήσει...

Απλά απόφάσισε... τι σου αρέσει... τα γραφικά... ή ο κώδικας.....

Δημοσ.

Αν θες να γίνεις web developer πρέπει να πας σε μια σχολη πληροφορικής, αν θες να γίνεις web designer πρέπει να πας σε μια σχολη γραφιστικής.

Αλλά εκτός από αυτό καλό είναι να έχεις τελειώσει κάποια σχολή πληροφορικής έτσι ώστε να αποκτήσεις και από εκεί κάποιες γνώσεις (μην περιμένεις να μάθεις το συγκεκριμένο επάγγελμα εκεί... και πουθενά αλλου) αλλά γενικά να έχεις ένα γραφειοκρατικό πτυχίο...

Εγώ αν και τελείωσα πληροφορική... έχω να σου πω ότι δεν έμαθα τίποτα από εκεί..... Από μόνος μου... πολύ πριν μπω στην σχολή είχα ξεκινήσει...

Είμαι κάθετα αντίθετος με αυτή την αντίληψη. Σε οποιοδήποτε τομέα η ειδίκευση χωρίς τις γενικές γνώσεις του κλάδου είναι κάτι πολύ αρνητικό, όχι ως προς τον επαγγελματικό τομέα αλλα ως προς τι μόρφωση σου. Μια σχολη μπορεί να σου παρέχει αρκετή γνώσει, σίγουρα όμως δεν θα σε κάνει από μονη της web developer. Ο ρόλος μιας σχολης πληροφορικής κατά την άποψη μου δεν είναι να βγάζει web developers, που είναι ένα συγκεκριμένο κλάδος της, πρέπει να δώσει ολόπλευρη μορφώσει και ο φοιτητής μπορεί να εστιάσει εκεί που θέλει με τα εφόδια που έχει πάρει από την σχολη του. Η όρεξη για μάθηση σίγουρα είναι ένας παρα πολυ μεγάλος παράγοντας, που χωρίς αυτόν ότι πτυχίο και να έχεις δεν πας πουθενά.

Εγώ προσωπικά σαν σπουδαστής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων T.E.I. Πειραιά, ακόμα και με τα προβλήματα που έχει σαν σχολή, από μόνος μου σίγουρα δεν θα είχα ασχοληθεί με όλους τους τομείς που ασχολείται η σχολή και άλλο να έχεις ένα δάσκαλο και ένα βιβλίο άλλο να έχεις το βιβλίο μονο.

Δημοσ.

Στο παραπάνω να προσθέσω ότι σε μια σχολή πληροφορικής (σχεδόν) ΣΙΓΟΥΡΑ (υπάρχουν κ εξαιρέσεις) θα βρείς έστω και 1 καθηγητή που θα έχει την όρεξη να σου λύσει τυχόν απορίες ή να σου δείξει κάποια επιπλέον πράματα αρκεί και εσύ να έχεις πάρει ζεστά το θέμα και να ψάχνεσαι όσο γίνεται περισσότερο (από προσωπική εμπειρία: όσο πιο νέος ο καθηγητής τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να έχεις βοήθεια).

Επίσης να πω ότι δεν φτάνει η όρεξη και μόνο. Στην ελλάδα φτάσαμε επειδή ο παπάς της ενορίας είχε όρεξη να μάθει web development από ένα οδηγό "for dummies" να πέρνει τη δουλειά από άτομα που και έχουν ειδίκευση πάνω στο θέμα και έχουν λιώσει πάνω στα βιβλία με την όρεξη τους. Για αυτό, αν είναι να ασχοληθεί κάποιος με κάτι ας το κάνει σωστά, να πάει σε μια σχολή πληροφορικής και να κάτσει να διαβάσει και μόνος του.

φιλικά πάντα

rdLzrd

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά σαν σπουδαστής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων T.E.I. Πειραιά, ακόμα και με τα προβλήματα που έχει σαν σχολή, από μόνος μου σίγουρα δεν θα είχα ασχοληθεί με όλους τους τομείς που ασχολείται η σχολή και άλλο να έχεις ένα δάσκαλο και ένα βιβλίο άλλο να έχεις το βιβλίο μονο.

οι σχολές στην ελλάδα είναι μάπα, τελεία. ακόμα και οι καθηγητές που έχουν κάτι να σου μάθουν γελάνε γιατι πρώτον δεν τους λέει κανείς να σου μάθουν το κάτι παραπάνω και δεύτερον αν το κάνουν το 99% των φοιτητών δεν πρόκειται να την παλέψει. :-(

ότι αφορά τον προγραμματισμό είναι μέσα στο ιντερνετ, λίγο googling και λίγο όρεξη και κάνεις παπάδες...

Δημοσ.

Για να λες τέτοια γενίκευση, χωρίς να θέλω να σε θίξω μάλλον είσαι άσχετος. Διάφορα πολυτεχνεία της Ελλάδας π.χ. έχουν καλή φήμης ευρωπαϊκός και ακόμα και τα T.E.Ι. είναι καλύτερα από τα ένα κάρο πανεπιστήμια του κόλου της Αγγλίας (δεν λέω ότι δεν έχει και καλά). Κανένα google δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα πανεπιστήμιο.

Δημοσ.
Κανένα google δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα πανεπιστήμιο.

κι όμως, μερικοί από τους καλύτερους προγραμματιστές στον κόσμο δεν έχουν τελειώσει καν πανεπιστήμιο( είτε δεν έχουν πάει είτε είναι dropouts) και ειναι αυτοδίδακτοι...βλέπε π.χ. Carmack

Δημοσ.
Για να λες τέτοια γενίκευση, χωρίς να θέλω να σε θίξω μάλλον είσαι άσχετος. Διάφορα πολυτεχνεία της Ελλάδας π.χ. έχουν καλή φήμης ευρωπαϊκός και ακόμα και τα T.E.Ι. είναι καλύτερα από τα ένα κάρο πανεπιστήμια του κόλου της Αγγλίας (δεν λέω ότι δεν έχει και καλά). Κανένα google δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα πανεπιστήμιο.

ισως να υπάρχει κάποιο πολυτεχνείο αλλα αμφιβάλω. Σίγουρα όμως μπορώ να σου πώ για το Τει Πληροφορικής Αθήνας για το οποίο ακούω χρόνια τα καλύτερα στο οποίο και "σπουδάζω" και το επίπεδο εκπαίδευσης ειναι (προσωπική μου άποψη) για παιδάκια δημοτικού.. φυσικά και έχουν περάσει απο αυτές τις σχολές μεγάλα μυαλά αλλα αυτό δεν λέει κάτι για τις σχολές..

Δημοσ.
κι όμως, μερικοί από τους καλύτερους προγραμματιστές στον κόσμο δεν έχουν τελειώσει καν πανεπιστήμιο( είτε δεν έχουν πάει είτε είναι dropouts) και ειναι αυτοδίδακτοι...βλέπε π.χ. Carmack

Εγώ ποτέ δεν είπα ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει κάποιος μόνος του. Σίγουρα αν κάποιος έχει πραγματικά ενδιαφέρον για κάτι τα καταφέρνει και χωρίς κανένα πτυχίο. Σύμφωνο ότι το internet έχει πολύ μεγάλη πληροφορία που μπορείς να μάθεις πάρα πολλά πράγματα καλά, αλλά να μην υποτιμάμε και τα πανεπιστήμια. Αυτό που λέω είναι ότι είναι πιο καλό να είσαι ένα πανεπιστήμιο και να καταβάλεις και τον ανάλογο προσωπικό κόπο όμως ώστε να αναπτυχθείς.

Δημοσ.

είναι καλό να είσαι σε ένα πανεπιστήμιο ωστε να αναγνωριστείς αν χρειάζεσαι δουλειά, για τίποτα παραπάνω (όσον αφορά την πληροφορική). και ίσως ακόμα και εκεί να μην χρειάζεται (αν δουν δουλειές που έχεις κάνει). Το 90% αυτών που τελειώνουν τις σχολές πληροφορικής της ελλάδας γίνονται πωλητές/τεχνικοί στο πλαίσιο/multirama/κτλπ η αλλάζουν επάγγελμα.. δεν είναι δυνατόν να την παλέψεις μπροστά σε ένα pc για ώρες να φτιάχνεις προγράματα αν δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα..

Δημοσ.
οι σχολές στην ελλάδα είναι μάπα, τελεία. ακόμα και οι καθηγητές που έχουν κάτι να σου μάθουν γελάνε γιατι πρώτον δεν τους λέει κανείς να σου μάθουν το κάτι παραπάνω και δεύτερον αν το κάνουν το 99% των φοιτητών δεν πρόκειται να την παλέψει. :-(

Εγω τουλάχιστον τις 2 σχολές απο τις οποίες έχω περάσει (για πτυχίο-μεταπτυχιακό) τις θεωρώ πολύ καλές και οτι μπορούν να σου προσφέρουν πολλά πράγματα.

Σε μια σχολή πληροφορικής δεν πας για να μαθεις αποκλειστικα web development (η οτιδήποτε συγκεκριμένο) . Σιγουρα υπάρχουν κάποια μαθήματα στον τομέα που σε ενδιαφέρει αλλα απο κει και πέρα θα σου δώσει τις βάσεις σε πολούς τομείς της επιστήμης. Μαθαίνεις ποιο "ολοκληρωμένα" .

Το google είναι τέλειο και είμαι σίγουρος οτι μπορείς να μάθεις και απο κει αν έχεις όρεξη αλλα τι ποσοστό πραγματικά μαθαίνει και τι ποσοστό ανθρώπων κάνει απλά "copy paste" ετοιμο κώδικα που τον χρησιμοποιεί όποτε του προκείψει η συγκεκριμένη δουλειά που θέλει να κάνει ? (Χωρις βέβαια να ξέρει πως ακριβώς "δουλεύει" ο κώδικας αυτός ) Επίσης να μην ξεχνάμε οτι στο google πρέπει πάντα να "φιλτράρεις" αυτά που διαβάζεις (γιατί ο καθένας μπορεί να γράφει ότι βλακεία του κατέβει) και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο αν δεν έχεις τη γνώση.

Δημοσ.

Καθημερινή παρακολούθηση του http://www.reddit.com/r/programming/top/ + http://stackoverflow.com/ (ενδεικτικά αναφέρω) θα σου δώσουν περισσότερες βάσεις απ' ότι έχει ένας μέτριος φοιτητής πληροφορικής...

Ειδικά στο reddit υπάρχουν τα πάντα, από computational complexity, μέχρι διακριτά μαθηματικά και τεχνητή νοημοσύνη...

Τα πράγματα έχουν αλλάξει, με την έλευση των social networks και τις δυνατότητες που παρέχει η αναζήτηση(πες το google), άμα έχεις όρεξη να μάθεις, μαθαίνεις, με μηδενικό κόστος μάλιστα...

Δημοσ.

Φίλε αν έχεις κάποια οικονομική δυνατότητα πήγαινε σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.Δε θα μαθεις και πολλά , αλλα αξίζει ο τίτλος του πτυχίου.Αν όχι πηγαινε σ ενα ΙΕΚ.Αλλα να ξέρεις ότι μονος σου θα μάθεις τα περισσότερα , απλά ενα χαρτί χρειάζεται.

Θα σου πω εντυπώσεις απ το ΤΕΙ που σπούδαζα στον τομέα που ενδιαφέρεσαι , μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Natural_sgf (εχω την εντυπωση οτι ειμασταν ίδια σχολή)

Θες την γνώμη μου? Το τι θα μάθεις εξαρτάται απ την όρεξη και τις γνώσεις του κάθε καθηγητή. Εφοσον δεν υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα σπουδών , κάποιος μπορεί να μάθει πολλά σ ενα μάθημα και σε μια άλλη σχολή στο ίδιο μάθημα να γνωρίζει μόνο γενικές και άχρηστες γνώσεις πχ τι είναι HTML.

Σε μας δεν ανέφεραν στο εργαστήριο ουτε τι ειναι το css.Καναμε 7 μαθηματα (βγαλε ενα απο απεργεια , ενα απο καταληψη , ενα απο γιορτη) και άκουσον άκουσον μας έμαθε να δουλευουμε με frames.

Για php , sql , seo ούτε λόγος φυσικά.Ανάθεμα αν ήξερε και τι είναι το καθένα.Εγω ολα τα μαθα στην πρακτική , οπου διαπιστωσα οτι ΔΕΝ γνωριζα τιποτα.

Δυστυχως σ ολα αυτα εχουν μερίδιο ευθυνης και οι φοιτητές καθώς επαναπαύονται στην τεμπελιά του καθηγητή και δεν προβλιματίζονται οτι στο τέλος του εξαμήνου το μόνο που έμαθαν ειναι πως να χρωματίζουν το body και να φτιαχνουν κι εναν πίνακα. Και οταν ερθει η ώρα για πρακτικη αντι να πανε καπου στον ιδιωτικό τομέα για να μάθουνε πανε σε τίποτα δημοσιες υπηρεσιες κι αράζουν.

Σε ολα αυτα προσθεσε οτι πολλά μαθηματα σε μας μπηκαν επειδη καποιοι "καθηγητες" ειχαν βύσμα. Πχ εχεις τελειωσει οικονομικά και ξερεις καποιον στην διοίκηση του ΤΕΙ? Ας μπει τοτε στο προγραμμα σπουδων τμηματος πληροφορικης ενα μαθημα με ορολογιες οικονομικες για να χωθείς.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Δημοσ.

Θα σου πω εντυπώσεις απ το ΤΕΙ που σπούδαζα στον τομέα που ενδιαφέρεσαι , μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Natural_sgf (εχω την εντυπωση οτι ειμασταν ίδια σχολή)

όχι, εγώ είμαι (ήμουν τέλος πάντων) Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών - Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Κοίτα, οι βάσεις που σου δίνει ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ είναι πολύ σημαντικότερες απο τα current web trends η οτιδήποτε version control σύστημα...άλλος είναι ο ρόλος του πανεπιστημίου, να θέτει βάσεις...απλώς, τελευταία με την ευκολότερη πρόσβαση και οργάνωση της γνώσης, κάποιος με μέτρια εξυπνάδα αλλά πολύ επιμονή και υπομονή μπορεί να μάθει τα πάντα, μόνος του από το ιντερνετ ή αγοράζοντας βιβλία, και να έχει καλές computer science/ informatics βάσεις (μάλιστα καλύτερες απο κάποιον που το διδάσκεται, γιατί είναι άλλο να το ανακαλύπτεις μόνος σου και άλλο να στο δίνουν έτοιμο στο πιάτο...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...