kostandinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Καλησπερα , πως θα τον ανεβασω ? , ειναι ο c3 HDX945WFK4DGM , δεν ειναι black .
ahristos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Θέμα μητρικής είναι περισσότερο. Όλες θα σου επιτρέψουν να ανεβάσεις το bus στα 220MHz οπότε θα έχεις 3.3GHz στον επεξεργαστή. Από εκεί και πάνω ανεβάζεις την τάση του επεξεργαστή, με όριο τα 1.4V για τα γούστα μου, και συνεχίζεις να ανεβάζεις το bus. Άμα δεις ότι δεν ξεπερνάς έτσι τα 3.4GHz (ο επεξεργαστής πάει σίγουρα παραπάνω με 1.4V) δοκιμάζεις να αυξήσεις και την τάση του northbidge chip αλλά ποτέ δεν μου έτυχε αυτό. 3.4GHz θεωρώ ότι είναι το sweet spot που χωρίς να αυξάνεται η κατανάλωση κερδίζεις αρκετά σε επεξεργαστική ισχύ. Άμα φτάσεις εκεί εύκολα, δοκίμασε και παραπάνω, αλλά να μην περάσει η τάση του επεξεργαστή τα 1.4V γιατί καταναλώνει παραπάνω χωρίς να κερδίζεις κάτι ιδιαίτερα. Σημ. Αυξάνοντας το bus αυξάνεται και η συχνότητα που λειτουργούν οι μνήμες, οπότε μπορεί να βγουν εκτός ορίων. Ανάλογα με τη μητρική το ρυθμίζεις και αυτό. Στην MSI που έχω τώρα λέω ότι είναι DDR2-800 και το κρατάει εκεί. Στην GIGABYTE που είχα παλιότερα έπρεπε να τις δηλώσω ως DDR2-667 και ανεβάζοντας τη συχνότητα του bus δούλευαν στα 800 περίπου εντός ορίων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.